Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

Posts Tagged ‘newborn

princess balqis [ بلقيس ]

with 11 comments

sabahan now becomes johorean [+ bigger baby pic ]

Me ziarah anak saudara yang baru bersalin. Me baru tahu nama bayi itu ‘Puteri Balqis’, macam nama [ aBo .]

(insert puteri balqis)Suaminya cakap,

“susah betul nak cari nama, nama anak tiri yang satu lagi ‘Nadirah Balqis’..”

Me bukannya pandai, tapi saja nak borak,

“nama Balqis memang tiada maksud dalam bahasa arab. Balqis ialah nama permaisuri kerajaan saba’ yg memerintah masa zaman nabi sulaiman dulu.”

Wallahualam.


Semalam [ aTi ] terima keputusan PMR. Seperti yg dijangkakan, keputusan yg memang mengecewakan.Alahai. Siapa yg tak sayang anak wehh.

Advertisements

Written by en_me

Fri 28 Dec 07 at 12:04 am

Posted in family

Tagged with , , , , ,

Nama Yaasir


Minggu lepas, kami balik kampong rumah ayahnda bawak sekali si Yaasir tuh.. Yaasir nampak ok, tak meragam..

Sume org tanye nama Yaasir, me ckp,

“Y-A-A-S-I-R, yaasir!”

“Yaasir je ke? Takde Muhammad? Takde Ahmad?”

Me ckp,

“Iye, Yaasir je, biar pendek, ada makna, senang sebut, senang diingat.”

Atuk saje je ckp,

“Aha, mcm Yasir Arafat, nanti jadi presiden!”

Written by en_me

Fri 23 Mar 07 at 9:03 am

Posted in family

Tagged with ,

Newborn Baby

it weighs 2.99kg

Sepatutnya due date mQ hari Jumaat nih, tapi dah buat appointment dengan doktor nak operate esok. Tapi tengahari tadi, mQ dah mula sakit sebab contraction. Disebabkan me masih keje outstation kat KL, mQ pergi hospital bawak kereta sorang2. mQ call me suruh balik masa tuh jugak. Bukannya dekat KL ke JB, kurang2 ambik masa 5 jam. Tapi sebab me bawak cikputih dan boleh bawak laju, mungkin boleh sampai 3 setengah jam agaknya.

Betullah, pukul 3.20ptg, me dah sampai female ward kat tingkat 3. Tapi mQ masih kat dalam operation room. Nurse cakap boleh tengok baby dulu, boleh azankan dulu. Me pun pergi ambik baby kat dalam tempat pemanas bayi tuh dan teruskan qamatkan.

Me dah namakan bayi tuh – Yaasir ياسير, maksudnya yang mudah, yang senang. Amin.

Written by en_me

Wed 14 Mar 07 at 7:41 pm

Posted in family

Tagged with , ,

newborn aBo

aBo is 3 days old, a few days after me was on national television game show.

Everything is extraordinary. Sincerely.

Written by en_me

Tue 5 Jun 01 at 7:25 am

Posted in games, nostalgia

Tagged with , , ,