Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

Archive for the ‘ho hum’ Category

salam sayang

with 24 comments

she was born in sarawak
marrybrown fried chicken restaurant, plaza angsana

Salam petang ahad malam isnin. Me cuma nak ucap salam sayang buat kawan-kawan yg best-best itu.

Alahai.

Written by en_me

Sun 24 May 09 at 6:04 pm

Posted in ho hum

salam sayang

with 26 comments

(insert digging yaasir)

like father like son

Salam petang ahad malam isnin. Me cuma nak ucap salam sayang buat kawan-kawan yg best-best itu.

Alahai.

Written by en_me

Sun 17 May 09 at 6:07 pm

Posted in ho hum

salam sayang

with 16 comments

last weekend at klcc’s park

Salam petang ahad malam isnin. Me cuma nak ucap salam sayang buat kawan-kawan yg best-best itu.

Alahai.

Written by en_me

Sun 3 May 09 at 6:03 pm

Posted in ho hum

naper en.me lama tak online? x sihat ker?

with 58 comments

‘me-no-pause’ is what rya wants

Baru saja satu hari me tak buat blog baru, kawan-kawan sudah ada yg tanya. Risau gila. Rindu lah tu. Jadi, me nak buat pantunlah sikit. Pantun kah ini?

Berjuang melawan letih
Tak sanggup me lalui
Sekalipun terkoyak kelopak mata me yg baru dilasik tewww
Mencoba bertempur
Menghentam hati dan pikiran me tewww

Dan kurebahkan tubuh ini ke ranjang.. amvoiii

Masih dalam kekuatan sama
Harus ku dengar bait demi bait
Yang kau lantunkan
Meski jenuh telah melanda ku
ku tetap bertahan dihadapanMu
Hingga ku paksa mulut ini untuk berkata
padaMu tuhan dengan membisikkan
naper me lama tak online erk?

Alahai.

Written by en_me

Wed 29 Apr 09 at 12:29 am

Posted in ho hum

salam sayang

with 25 comments

cinderella’s shoe
kampung melayu majidee, johor bahru

Me cuma nak ucap salam sayang buat kawan-kawan semua. Jangan lari-lari dari blog me sampai tertinggal kasut ya kawan-kawan.

Sembang petang ahad.

Alahai.

Written by en_me

Sun 26 Apr 09 at 6:26 pm

Posted in ho hum

friday open mic

with 47 comments

still loyal to your blog
jalan tampin, negeri sembilan

Setiap jumaat macam biasa, me akan buka komen buat rakan-rakan yg best-best itu. Komen apa saja.

Alahai.

Written by en_me

Fri 24 Apr 09 at 12:24 am

Posted in ho hum

saper makan cili, dierrlarr terasa

with 69 comments

i can wear sunglasses now (after 20 years)
pedas, negeri sembilan

Alhamdulillah. Akhirnya untuk pertama kali, entri cendol 3 bintang‘ kelmarin yg pertama mencecah sehatus komen. Sebelum ini, entri ‘you look what‘ (27 Jan 2009) mendapat sembilan poh sembilan komen sahaja.

Oleh itu, me hendak berhenti memblog ya kawan-kawan. Me hendak berehat. Me dah penat buat blog. Dah menopause kot. He he he.

Terimakasih daun keladi diatas sokongan kawan-kawan yg best-best itu. Kamu. Sambil me hendak pantun dua kerat:

ingatkan pedas bagaikan kari,
rupanya lembut bagai kain sari

Alahai.

Written by en_me

Wed 22 Apr 09 at 12:22 pm

Posted in ho hum

salam sayang

with 22 comments

not so brave (or not so spicy)
nandos, jaya jusco tebrau city

Me cuma nak ucap salam sayang buat kawan-kawan semua. Jangan takut-takut untuk singgah-singgah, jenguk-jenguk, komen-komen blog me yg ini.

Sembang petang ahad.

Alahai.

Written by en_me

Sun 19 Apr 09 at 6:19 pm

Posted in ho hum

friday open mic

with 51 comments

a nice roadblog to be rememberred [+ jangan pandang belakang ]
taman pertanian kong kong, masai

Setiap jumaat macam biasa, me akan buka komen buat rakan-rakan yg best-best itu. Komen apa saja.

Alahai.

Written by en_me

Fri 17 Apr 09 at 12:17 am

Posted in ho hum

salam sayang

with 17 comments

petronas primax 3 – refuelling challenge (using iphone’s camera)
suria klcc, kuala lumpur

Me cuma nak ucap salam sayang buat kawan-kawan semua. Esok dah kerja. Jangan pecut pecut dari blog me ya kawan-kawan.

Sembang petang ahad.

Alahai.

Written by en_me

Sun 12 Apr 09 at 6:12 pm

Posted in ho hum

apa ada pada nombor

with 27 comments

restoran tujuh kosong tujuh kopitiam (and focus on the car’s registration number too)
jalan impian utama, skudai

Dalam menerima komen-komen yg bernas dari kawan-kawan. Me perhatikan juga alamat emel kawan-kawan.

Dan bila me jalan-jalan, kadang-kadang me berfikir juga. Apa maksud sesetengah emel yg ada nombor, contohnya nombor ‘707’ (tujuh kosong tujuh) itu. Setakat ini, me jumpa dua blogger yg ada nombor tujuh kosong tujuh. Bila me tanya, mereka menjawab itu nombor tarikh lahir mereka. 7hb julai. [ norm707 | intan |

Membuat me teringat ada rakan me yg sambut tarikhlahir pada 7hb julai 2007, dua tahun yg lepas. Ataupun 7-7-07 gitu. Cantik kan.

Dan ada juga rakan sekerja me yg tarikh lahirnya pada 9hb september nanti. Jadi, tahun ini beliau akan menyambut harijadi pada 9-9-09 gitu juga. Cantik juga kan.

Bila me menggoogle. Yg me jumpa cuma ‘boeing 707‘.

Alahai.

Written by en_me

Sun 12 Apr 09 at 12:12 am

Posted in ho hum

friday open mic

with 41 comments

masjid batu 8 ulu kinta, tanjung rambutan

Setiap jumaat, me akan buka komen buat rakan-rakan yg best-best itu. Komen apa saja.

Alahai.

Written by en_me

Fri 10 Apr 09 at 12:10 am

Posted in ho hum

apa kelas buat tag – katernyerr

with 29 comments

a king also needs to be respected
taman bunga raya, kuala lumpur

Me jawab tag sebab tiada idea memblog? Apa ke*jadah.

Selepas lebih sehibu entri-entri me kemaskini setiap hari – me tiada idea memblog katanya? Lu pikirlah sendiri.

Dan selepas me bertungkus lumus, meredah hujan lebat anjing dan kucing semalam, sampai hati sidia kata tak payah lah jawab tag itu pula. Sodeyyyy kannns.

Alahai.

Written by en_me

Tue 7 Apr 09 at 12:07 pm

Posted in ho hum

tag: siapa yginsaf

with 18 comments

restaurant insaf (famous for beriani rice meals)
jalan tunku abdul rahman

Me telah ditag oleh abang penyubiru itu. Jadi, macam biasa, sebelum me menjawab tag, me hendak tahu susur galor asal keturunan tag ini. Sebab mula-mula me keliru dengan soalan no. 1 dan no. 2 itu. Tapi sebenarnya, soalan no. 1 dan no. 2 itu sudah berzaman-zaman me jawab di ruangan ‘about‘ sebelah atas kanan blog me yg ini. Begitu juga dengan soalan no. 3 dan no. 4. Tapi me hendak layan lah juga.

penyubiru <- gadiskirana <- mr lalala <- miss kotak <- iqmal <- mrs edasyazni ?

1. Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama blog itu?
Memang Lumayan –
Dengan rezeki, udara dan nafas utk me hirup dlm kehidupan Yang Maha Esa kurniakan pada me, me bersyukur padaNya. Blog ‘memang lumayan’ ini berkisar pada catatan harian me meliputi kerjaya me, kaum kerabat me, rakan-rakan me, tentang bulan, tentang gunung, tentang flora dan fauna dan tentang lain-lain me.

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
yginsaf.com –
‘yginsaf’ bukan nama sebenar me. me guna ‘yginsaf’ kerana dalam kita melayari hidup yg fana ini, me sedari kelemahan2 diri me yg ini utk me hargai kehidupan mendatang yg penuh mencabar.

3. Apakah method dalam penulisan blog anda?
Memang sebenarnya me guna kaedah didalam pengemaskinian blog ‘memang lumayan’ me yg ini. Setiap entri, me akan letak gambar yg samatara (sepadan dan seimbang.) Di bawah gambar tersebut, me letak kapsyen (keterangan gambar.) Isi kandungan setiap entri me cuba menggunakan bahasa melayu asli. Tetapi ka-dang-ka-dang me terpaksa gunakan bahasa rojak. Dan setiap entri me akan di akhiri dengan ayat ‘alahai.’

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda? kenapa?
Sebelum blog ‘memang lumayan’ di yginsaf.com ini, me sudah lama aktif memblog di pentas blog yg lain. Dan pernah me hapuskan blog-blog tersebut. Setiap entri me telah padam satu persatu. Tanpa sebab. Dan tidak mustahil kalau esok lusa tulat me hapuskan blog ‘memang lumayan’ me yg ini. Kerana me berpendapat, ‘blog bukanlah hakmilik kekal.’ Mungkin tanpa sebab juga (jangan tanya kenapa.)

5. Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ini?
(insert penyubiru)Oh tentang abang penyubiru. Bukan seekor penyu yg berwarna biru. Malah seekor penyu pun tiada dalam peliharaannya.Nama ini ada kaitan dgn negeri kelahirannya. Dan MAAF! kepada gadis² diluar sana kerna abang
penyubiru sudah berkahwin dan baru mempunyai dua orang anak pompuan yang comel sepertinya juga. (He he he, me salin tampal dari blog abang penyubiru juga.) Dan arakian, abang penyubiru itu amat suka mengetag me – termasuk tag lesung batu yg itu? Ammvoiii..

Tentang blog abang penyubiru pula, me tiada komen apa-apa. Me layan semua blog sama sahaja. Tanpa kawan-kawan yg best-best seperti kamu one uoolsss, siapalah me yg ini kan kannns.

(insert cek siti penguin)Nota: me nak minta maaf pada cek siti penguin yg muda jelita yg sebenarnya telah mengetag me terlebih dahulu. Untuk tidak mengecilkan hati cek siti penguin, me nak tambah sikit tentang blog cek siti penguin yg penuh dengan cerita-cerita novel pendek berbahasa inggeris gitu.

6. Senaraikan calon yang akan di tag:
tadaaaaaaa… dah siap dah tag ni, tapi me tak hendak tag orang lain. Bukan hidup me hendak susah lagi menyusahkan orang lain. Voleee kannss?

Alahai.

Written by en_me

Tue 7 Apr 09 at 12:07 am

Posted in ho hum

salam sayang

with 24 comments

undertaker’s van
masjid an nur, batu 8, ulu kinta, tanjung rambutan

Me cuma nak ucap salam sayang buat kawan-kawan semua. Esok dah kerja. Jangan lari-lari dari blog me yg muram yg penuh dengan van-van mayat ini ya kawan-kawan.

Me nak pantun sikit.

Buah berangan masaknya merah,
Kelekati berada di dalam perahu;
Luka di tangan nampak berdara (cepat
le balut one uoolss),
Luka di hati me, siapalah yg tahu.. kan
kannns

Sembang petang ahad.

Alahai.


Written by en_me

Sun 5 Apr 09 at 6:02 pm

Posted in ho hum