Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

ABOUT

with 132 comments

Frequently Asked Questions:

Q: Why ‘yginsaf’?
A: ‘yginsaf’ bukan nama sebenar me. me guna ‘yginsaf’ kerana dalam kita melayari hidup yg fana ini, me sedari kelemahan2 diri me yg ini utk me hargai kehidupan mendatang yg penuh mencabar.

Q: Why ‘Memang Lumayan’?
A: Dengan rezeki, udara dan nafas utk me hirup dlm kehidupan Yang Maha Esa kurniakan pada me, me bersyukur padaNya. Blog ‘Memang Lumayan’ ini berkisar pada catatan harian me meliputi kerjaya me, kaum kerabat me, rakan-rakan me, tentang bulan, tentang gunung, tentang flora dan fauna dan tentang lain-lain me.

Q: What is ”dagang pak malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu?’
A. Dalam kita memblog, kita akan membalas komen-komen kawan-kawan. Me ibarat pedagang jauh memohon ribuan ampun dan maaf kalau-kalau ada komen-komen me yg menyinggung perasaan, atau tersilap kata, atau tersasul bicara. Moga-moga me boleh diizinkan terus memblog disini.

Q: What is your real name?
A: Nama sebenar me bermaksud ‘hamba kepada Yang Maha Kaya.’ Juga dalam bahasa Melayunya (me jumpa dalam penanda rantai kunci) bermaksud ‘Kaya atau Mewah. Berupaya mencapai kesenangan dalam hidup.’ Wallahualam.

Q: Why I commented but I cannot see in your blog?
A: Kadang-kadang komen anda menyakiti hati me atau yg boleh mengganggu gugat ketenteraman masa depan me. Me mempunyai hak untuk memadam atau mengubah suai komen-komen anda yg bersesuaian dgn citarasa me. Sila baca me punya ‘Comments Policy’.

Q: Why ‘me’, not ‘aku’, ‘ana’, ‘gua’ atau ‘saya’?
A: Me rasa penggunaan perkataan ‘me’ adalah lebih terbuka dan mudah penggunaannya di blog me yg ini. Me guna panggilan selain ‘me’ di lain-lain blog me.

Q: Why recently your daily entries got pictures. And why the pictures sometimes doesn’t match the story of the entry?
A: Alhamdulillah, sejak beberapa bulan ini, me memang rajin memblog. Tiap-tiap hari me buat entri. Tiap-tiap entri me letak gambar walaupun kadang-kadang gambar tersebut tiada kaitan langsung dengan cerita pada entri itu. Tapi siapa tahu, esok atau lusa me tidak lagi memblog.

Q: What camera do you use?
A. Pada 13 November 2007, me bangga menjadi pemilik dSLR Canon EOS 40D. Sebelum ini me guna digital kamera Ixus 40 (hilang) dan Ixus 50. Me pakai lens Canon EFS 17-85mm. Dan terbaru, lens Canon 55-250mm. Me guna lampu flash yang sedia ada pada dSLR itu. Kekadang jika me tak bawa dSLR itu, me guna kamera pada handphone O2 atau nokia 6630 atau nokia n81 atau nokia 6300 itu walaupun gambar samar belaka.

Q: Where are you now? How many kids do you have?
A. Susah mahu celita la kawan.

Q. I am still confused.
A. Gasaklah kan.

Wallahualam.

gambar hiasan semata-mata ..

gambar hiasan semata-mata ..



Disclaimer: This is my personal weblog. The content within it is exactly that – personal. The views and opinions with this Blog represent my own and not those of people I am affiliated with unless stated explicitly. My views of 5 years or 5 minutes ago do not necessarily reflect my views right now. My thoughts and opinions and viewpoints will change as I learn more and develop my understanding of the things I am blogging about. I consider this a necessary consequence of having an open mind. I reserve the right to allow my viewpoints to evolve and to change my thoughts viewpoints and opinions over time without assigning any reason. Terimakasih.

Written by en_me

Tue 28 Aug 07 at 12:15 pm

132 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. assalamualaikum,
    just passing thru..too

    waalaikumsalam nurul, thank u 3x ..

    Nurul Husna

    Thu 6 Sep 07 at 11:15 pm

  2. Assalamualaikum…..

    waalaikumsalam cik mp3 itu.. dan salam sejahtera..

    Sedutmp3

    Wed 19 Sep 07 at 4:51 pm

  3. me…dont think u r alone..

    cik bayan.. susah mahu cakap la akak..

    Bayan

    Fri 21 Sep 07 at 12:44 pm

  4. salam perkenalan…macam fadh aja
    sebab fadh ada baju macam meeee

    bro muhammadridwanto itu, salam perkenalan juga.. baju sponsor free juga.. hehehe

    muhammadridwanto

    Sat 22 Sep 07 at 11:35 am

  5. thanks for visiting my blog🙂

    aina, anytime anytime.. thank u juger sebab singgah ke sini

    :: aina ::

    Thu 27 Sep 07 at 10:54 am

  6. encik me, sayang mini tinggal-tinggalkan yek.. ihihi..

    rani, thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini..

    hairani

    Thu 27 Sep 07 at 11:24 am

  7. lawatan sambil belajar😀
    salam kenal😀

    hi rasso, sama-samalah kita belajar.. tapi memang me baru dalam dunia bloggin nih..

    rasso

    Thu 27 Sep 07 at 9:40 pm

  8. salam eidulfitr 1428H🙂

    berlalulah sudah ramadhan
    sebulan berpuasa
    tiba syawal kita rayakan
    dengan rasa gembira……🙂

    salam aidilfitri juga untuk knizam itu..
    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini..

    KNizam

    Sat 20 Oct 07 at 11:50 pm

  9. Kajang Pak Malau kajang berlipat,
    kajang saya mengkuang layu,
    Dagang Pak Malau dagang bertempat,
    dagang saya musafir lalu..

    – Nordin Ahmad, dalam filem Seri Mersing arahan Allahyarham Salleh Ghani

    datukj

    Thu 25 Oct 07 at 11:26 am

  10. yginsaf, daftar kat geng jurnal. jurnal.biz

    thank u encik basri si dugong itu, diatas jemputan daftar itu.. tungguuu

    SI DUGONG

    Wed 7 Nov 07 at 8:44 am

  11. first time singgah… membaca entry2 yg menarik dan santai.. salam ngan tuan rumah dulu🙂

    thank u abanglong sbb singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini..

    abanglong

    Sat 15 Dec 07 at 11:12 am

  12. Nama me yginsaf. Betul ke? T.kasih sudi singgah blog saya yg tidak seberapa…

    pandainye dier.. is it so obvious.. uhuhu

    cikgu panji

    Mon 24 Dec 07 at 10:49 am

  13. yeah !!! Canon !!

    akak pakai canon jugak ker?

    Irdzra

    Tue 25 Dec 07 at 11:34 pm

  14. Best gak blog me nie. Ngape tak pakai ‘ana’ or ‘anta’. Atau yang lebih rock pakai jer ‘gua’… hehehe.

    kalo best, cakap ngan kawan-kawan.. kalo x best, cakap ngan me..
    thank u for coming here my bro.. without u all who am me?

    LanoG

    Tue 25 Dec 07 at 11:54 pm

  15. hehe..yesh ! tp canon 350D je..since i’m still a beginner..tp soon..akan ku belik cam canon yg lagi advance !! yeah !! hehe..

    me beginner juger.. manyak mender yg me nak belajar..

    Irdzra

    Thu 27 Dec 07 at 8:54 am

  16. Hai Me…
    Memula tu sangka me tu your nickname…

    Thanks visitng my blog…

    salam blogging…

    ehehe, thank u juger singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini..

    adila

    Thu 3 Jan 08 at 6:57 am

  17. yah! saje singgah. teringin Canon EOS gak >_<

    saper kater Canon Eos tak menawan, tak menarik hati? (macam lagu gadis melayu jak.. )

    khairul kecil

    Tue 29 Jan 08 at 10:03 pm

  18. Such an honour to be here, sir!

    ehehe, everybody is welcome! thank u too to be my guest, mr ah fa itteww..

    Mr Ah Fa

    Sun 3 Feb 08 at 2:38 am

  19. blog yg bagus sekali …

    kalo bagus, bagitau kawan bah..
    kalo x bagus, bagitau me yer..

    thank u bro gidong itteww jenguk2 singgah2 komen2 blog me yg inih for d 1st time bah..

    gidong

    Mon 4 Feb 08 at 12:22 pm

  20. First time dtg blog ni n blog ni memang santai..

    thank u sis hanie adleen itteww singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

    HaNie aDLeeN

    Thu 7 Feb 08 at 8:04 am

  21. en_me,
    Terima kasih sudi jenguk blog saya dan tinggalkan komen. Sudilah melawat selalu.

    I’ve seen your blog and I like it.

    saudara nafastari,
    u seem to know me.. do i know u?

    anyway, thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

    Nafastari

    Sun 10 Feb 08 at 9:31 pm

  22. tuan me,
    -terima kasih dtg menyinggah
    -selamat menulis dan berkarya

    iye terimakasih juger cik hartini itteww..
    moga kita bisa jd rakan siber yg baik..

    hartini omar

    Mon 11 Feb 08 at 3:08 pm

  23. best la blog ni..boleh mama link blog en_me?minta izin…..

    mamawafiy itteww, volee 3x silakan
    aha, kalo best bagitau kawan noo..
    kalo x best bagitau me yg inih noo..

    thank u mama singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time.. moga kite leh jadi rakan siber yg baik..

    mamawafiy

    Tue 19 Feb 08 at 8:27 am

  24. tengkiu tengkiu en_me
    mama pun baru jer berjinak2 dgn blog ni
    sementelah mama ni bukannya jenis yang pandai mengekspresikan my own feelings..
    cuba belajar jadi kreatif seperti rakan2 dan en_me jua….
    me too, hope that we can be the best rakan siber in the world🙂

    pesan me, spt kata uncle kamal itu juger, memblog mengeratkan silaturrahim..
    kalo kita suker komen itu, kita tayang kat orang ramai..
    kalo kita xsuker, kita padam.. supaya yg keroh menjadi jerneh.. dan supaya x mjadi duri dlm daging..

    mamawafiy

    Tue 19 Feb 08 at 8:49 am

  25. Assalamualaikum..
    Salam perkenalan. Terima kasih kerana melawat blog saya..

    Waalaikumsalam bro..
    Salam kenalan juger..

    Thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    arabiccalligraphy

    Thu 21 Feb 08 at 9:39 pm

  26. thanks for leaving a comment at my blog…
    Appreciate it a lot

    no problem datuk D yg itteww..
    smoga kite leh jd rakan siber yg baik juger..

    datuk D

    Sat 15 Mar 08 at 12:55 pm

  27. salam ukhwah…..terima kasih kerana sudi melayari weblog saya………..tapi tahu dr mana yer.????

    biarlah rahsia.. Thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ini for d 1st time..

    Thoriq Abqari

    Mon 7 Apr 08 at 8:15 am

  28. just passing thru..

    silerkan 3x.. kecik tapak tangan, nyiru me tadahkan.. chewah!

    ninad

    Wed 23 Apr 08 at 6:11 pm

  29. semoga kaya sama dengan maksud namanya juga giteww..😉

    apis17

    Wed 7 May 08 at 9:37 pm

  30. saya melewat blog kamu!😉

    silakan cek nono..

    nono

    Wed 14 May 08 at 9:37 pm

  31. Terima kasih kunjungannya ya…salam kenal kembali….dari Jogja. kunjuni juga blog saya yang lain ya http://listianalestari.blogspot.com
    Terima kasih.
    Listiana Lestari.

    terimakasih kembali.. dari seberang..

    Listiana Advokat

    Sat 17 May 08 at 9:39 pm

  32. Blogwalking
    Salam kenal yaa…

    wah, blogger malaysia nih…

    salam kenal juger buat anda di makasar itu?

    ChaL...

    Mon 19 May 08 at 9:40 pm

  33. salam kenal juga dari cekgu patem

    thank u cekgu patem bkunjung tandang..

    theCekgu

    Wed 21 May 08 at 9:42 pm

  34. sampai melalui komen.😀 terima kasih meninggalkan jejak. link boleh?

    silakan 3x..
    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    Maryam Abu Ahmad

    Fri 23 May 08 at 9:43 pm

  35. Terima kasih atas kunjungan nya… Salam juga dari seberang🙂

    terimakasih kembali kang..
    moga moga kita bisa jadi sobat yg baik..

    kangheri

    Sat 24 May 08 at 9:44 pm

  36. salam org kpg…
    terima kasih sewangi durian ( byk tu kat kpg kan, kalau musimmmm) datang menjengah blog saya… semoga kaya dan mewah dan jangan lupa kat org yg x kaya dan mewah nanti ek. amminnn…

    wah, sonok jumpe orang sekampung kannns..

    asuhara

    Fri 30 May 08 at 9:44 pm

  37. hye..thanks for dropping by my page..🙂

    no prob meow

    renee meow

    Tue 3 Jun 08 at 9:45 pm

  38. 🙂 sorry..do i know u? r u ex-semestarian?

    nope i dont think so, but y u say that?

    renee meow

    Tue 3 Jun 08 at 9:46 pm

  39. assalamualaikum…. dah add ur link at my blog en_me

    waalaikumsalam cek fieza tewww..
    thank u very much!

    fieza

    Thu 12 Jun 08 at 8:09 am

  40. Ni kranya sebagai kunjungan balas… salam perkenalan en.me. Semoga terus sukses🙂

    terimakaseh kembali bro.. semoga kiter bisa jadi rakan siber yg baik-baik gittewww.. volleee kannns

    Afzai Afandi

    Mon 16 Jun 08 at 4:21 pm

  41. nampak nye, beta tidak dapat berkenalan dengan penulis blog ini. beta pun mempunyai kerahsian yg sama. hulur tangan salam!

    kalo nak berkenalan, ko kena hantar ayat kat ‘contact’ me yg itteww..
    jgn bilang me tak bagitau yerrr..
    dan jgn luper ‘comments policy’ me yg itteww juger.. smoga kiter bisa jadik rakan siber yg baik baik.. gittewww

    budakmerah

    Wed 18 Jun 08 at 9:14 pm

  42. salam sukses selalu……..

    thanks bro, singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    cg zaiful

    Fri 20 Jun 08 at 11:18 pm

  43. wawawawa….mcm manyak rahsialar saudara/saudari ini…hehehe….nways…yg misteri itu ler yg org slalu cari kannn…??? salam kenal…

    salam kenal juger.. kannns

    vivavogue

    Sun 22 Jun 08 at 11:57 pm

  44. Nama sebenar me bermaksud ‘hamba kepada Yang Maha Kaya.’

    […?]

    fuyoh, terrerr cek ina tewww.. jangan terlalu mempercayai apa yg ader dalam internet.. kannns..

    ikoko

    Tue 24 Jun 08 at 2:31 pm

  45. en.me thanx for visiting my blog yg mengarut tu huhu..en.me punya blog memang best(bukan ampu yer hehe)

    first time singgah best katernyer ..
    saperlar me yg ini tanpe kamu sumer .. kannns

    cinta milo ais

    Thu 26 Jun 08 at 9:49 am

  46. Aduh..saya ingin punya EOS 40D…

    yah, beli saja pak.. silakan
    terimakasih mampir nang kene..

    Sumardika

    Tue 1 Jul 08 at 12:02 pm

  47. salam ziarah

    thanks bro, moga2 kiter biser jadik rakan siber yg baik2 gittewww.. volleee kannns

    qdetactive

    Sun 3 Aug 08 at 3:03 pm

  48. Salam,

    Nama berita? Thanks for dropping by my blog. Jemput ke Mem Aluyah’s Thinking Out Loud instead.

    Have a nice day.

    berita manah.. thanks for visiting here as well..

    Acik Yong

    Sat 9 Aug 08 at 11:59 am

  49. salam sukses…

    Thanks bro. Moga kita bisa jadi rakan siber yg baik baik. Aminn.

    zaiful

    Sun 10 Aug 08 at 3:40 am

  50. salam..
    1st time drop by to ur blog..
    simple but very nice…

    salam juger cek fizah itteww..
    thank u singgah2 jenguk2 blog me yg tak seberaperr inih..

    fizah

    Fri 5 Sep 08 at 9:44 am

  51. salam mie yang ittew…
    kerja di mana ?

    me baghu jer bilang keje katnerr.. salam juger wat abang ridwanto itteww..

    muhammadridwanto

    Sun 7 Sep 08 at 4:54 pm

  52. aku dah tengok website ko..byk betul cerita

    hrm(she)

    Fri 12 Sep 08 at 10:52 am

  53. Assalamualaikum wbt,
    Wow hebat web ngko ni, aku ade gak blog, tapi tak le sehebat ini, alhayi.blogspot.com, ahh sekadar shok sendiri.

    alhayi

    Fri 12 Sep 08 at 10:54 am

  54. kerja yang bagus. hasil gambar kao cukup bagus…YAH LUMAYAN pak…. btw naw koe menetap di bumi kenyalang?..bukak bisnes sendiri? … Alhamdulillah. semoga terusb sukses..den cuma tumpang gumbira…

    bard

    Fri 12 Sep 08 at 10:55 am

  55. Bro rindu kat kau la.. bila nak jumpa lagi yeee.. Hariraya nanti jangan lupa singgah rumah aku…

    Musim apa kat johor, dah lama tk blik dari Mei yang lalu, insyaallah raya kedua aku balik masih dengan isteri pertama aku… kah. kahhhhh

    Atan

    Mon 22 Sep 08 at 4:14 pm

  56. biaso […]

    spt kata uncle kamal itu, memblog mengeratkan silaturrahim..
    kalo kita suker komen itu, kita tayang kat orang ramai..
    kalo kita tak suker, kita padam.. supaya yg keroh menjadi jerneh.. dan supaya tak mjadi duri dlm daging..

    nurhafiz

    Wed 24 Sep 08 at 4:04 pm

  57. Assalamu’alaykum…
    mampir ya Me..🙂

    wah, cewek dari seberang nih.. monggo mampir.. silakan silakan..

    pipiew

    Thu 25 Sep 08 at 2:38 pm

  58. assalamualaikum..ai..thanx ek visit blog sy🙂 take care n slamat hari raya🙂


    samer2 jugerr.. moger moger kiter leh jadik rakan siber yg baik baik gittewww..

    nuyui

    Fri 26 Sep 08 at 12:32 pm

  59. Assalamu’alaikum
    Salam kenal me
    Maaf Lahir Bathin

    Waalaikumsalam nur.. maaf lahir batin podo podo..
    makasih mampir nang blog me iki yo..

    eNPe

    Tue 7 Oct 08 at 1:28 pm

  60. thanks 4 visiting my page😀

    same same.. ahaks

    sukahati

    Fri 17 Oct 08 at 9:43 am

  61. terima kasih di atas komen anda! Huhuhu…nice blog hah!

    thanx juger singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. moger2 kiter leh jd rakan siber yg baik2..

    wan wma

    Fri 24 Oct 08 at 10:51 pm

  62. Harap dapat terus meneruskan silaturrahim…post-up lah gambar2 kekawan yg baru2..dah lama tak jumpe..

    ko salah blog larr bro.. gambar kengkawan sekolah ada kat blog lain .. gitteww

    matahari

    Sun 26 Oct 08 at 8:18 am

  63. Saya Mochammad Rizki Romdoni, dari negeri sebelah Indonesia, dan sekarang lagi berada di Tanjungpinang, beberapa minggu yang lalu “yginsaf” memberikan komentar di blog saya “http://m_rizki_r.wordpress.com”. Terimakasih.

    mas, makaseh jugakk.. monggo mampir..

    Mochammad Rizki Romdoni

    Mon 27 Oct 08 at 5:26 pm

  64. Lho kok bisa Bahasa Melayu, dialek Indonesia, plus ada bahasa jawa-nya. Memang aslinya orang mana ?

    mas rizki, sebenarnya saya orang melayu malaysia, konco konco ku kabeh wong jowo, sedikit dialek indonesia sebab banyak baca blog dan nonton televisi indonesia gitu..
    maap ya mas kalo bahasanya ngga cakep..

    Mochammad Rizki Romdoni

    Wed 29 Oct 08 at 4:10 pm

  65. he he he
    akak memang the enjoys baca about page u…so creative la…tak terpikir pun buat Q&A style. CREATIVE!!

    kreative sungguh katernyerrr.. thanx akak anak cino itteww..

    janatunaliya

    Wed 19 Nov 08 at 5:55 pm

  66. sudah terjawab persoalan itu🙂

    aperkarrr soklan tewww.. me konpius one uooolsss..

    eida

    Mon 24 Nov 08 at 2:42 pm

  67. boleh menuntut ilmu ngan en_me cara amik gambar…syiok betul tegok ur picture lawa-lawa….

    thanx visiting my photoblog.. me enjoy update it everyday..
    tanpa kawan-kawan spt kamu, saperlarr me yg inih.. kannns

    zuridah

    Wed 26 Nov 08 at 10:26 am

  68. yeaaaaa..akhirnye jumpe jugak blog en_me nie…
    nice blog….

    ahaha, ko macam kenal me jakkks..

    jue

    Thu 11 Dec 08 at 8:03 am

  69. salam..nice photo, full of fresh ideas..congrat..bro

    salam juger wat cekgu fly ittewww..
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time.. gittewww

    cikgu fly

    Thu 11 Dec 08 at 8:04 am

  70. hai, me…
    salam ukhwah… nice blog u hv here. will put in my bloglist.

    silakannns.. muga muga kiter leh jadik rakan siber yg baik baik.. gittewww

    yanti arshad

    Thu 11 Dec 08 at 8:12 am

  71. salam me,
    terima kasih sudi singgah🙂

    the pleasure is mine my dear.. ekeke

    iza~de~bintang

    Mon 15 Dec 08 at 6:49 pm

  72. owh.. pakai Canon EOS 40D
    dulu sebelum nak beli D-SLR ada minat camera ni..
    tapi ramai member pakai Nikon..
    so duit yang ada waktu tu pakai Nikon D40X je la..
    hahaha…
    rajin2 la singgah blog saya ya..
    saya baru nak rajin memblog skrg..

    nikonian larr nih.. takper, me like me punyer eos 40d ittewww..

    harith malique anwari

    Tue 16 Dec 08 at 9:20 pm

  73. u are so smart when take a photograph..🙂
    neway, nice blog

    nard

    Tue 23 Dec 08 at 12:11 pm

  74. salam kenal .. =) singgah2 la blog Siong ek… thanks!

    Siong Berantai

    Tue 23 Dec 08 at 12:13 pm

  75. hi en_me ittew…thanks for stopping by …epiniuyer jugak🙂

    Sha

    Tue 23 Dec 08 at 12:14 pm

  76. salam me,
    ure so unique
    so do others
    now
    like reading
    your photo blog
    such a wonderful
    images
    you captured
    i love most
    nature’s
    the purple flower

    take and
    and
    keep on
    share your
    thought
    to the world

    subhanallah🙂

    friend else where
    fliffy

    y u typing like that my dearr..
    anyway, thanx 4 dropping by my photo blog.. hope we can be friends forever.. uhuhu

    fliffy

    Tue 30 Dec 08 at 3:36 pm

  77. saje memanjangkan kolum..hahaha…hehehe sorry editler bior jadi kecik..

    takperrr, vuatt kenangan dari cek fliffyy tewww..
    hingatkannn puisii tadikks.. ehehe

    fliffy

    Tue 30 Dec 08 at 10:03 pm

  78. en me mempunyai canon 40d rupenyer
    saye menunggu nikon saye ta sampai2…
    hahahh..
    mungkin tunggu duet sniri laa
    kena berusaha!
    yes..
    blog awak lawa dan sempoi ler..
    10star!
    :DDD

    hi adek zulaika yg maness n jeliterr tewww..
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih

    kawaii

    Wed 31 Dec 08 at 4:34 am

  79. 🙂
    he he he he, siap ada ‘FAQ’ glamer habis ni en. me ni,
    […]
    salam baru jumpa,
    zr

    oke bro.. let it cool..

    zul rahman

    Sun 4 Jan 09 at 11:00 am

  80. hi..just passing thru…lama tak menjenguk..a good entry..yang pasal batu penanda tu…all this while, never notice pun pasal tu…boleh la tengok kat k/lipis or benta if i drive back to KB nanti..

    hi jugerrr.. thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    ninad

    Wed 7 Jan 09 at 2:24 pm

  81. hehe. U’re welcome! Eh, can i put the pic of tht pen on my blog tomorrow? Cantik la gmbr tu! =p
    Nice to hav known ur blog. Serius besh! Hehe

    yes miss jard teww, u can copy that pen picture.. pen kamoo itewww memang chantekkkk.. thanx again

    jard

    Fri 9 Jan 09 at 10:08 am

  82. hye hye!
    saje singgah2,🙂

    silakan silakan cek siti teww..

    cik siti

    Fri 9 Jan 09 at 6:18 pm

  83. hye….
    cantik pic hiasan tuh…
    huh~

    ammvoiii spy spy gittewww.. gambar hiasan jakkks.. sila abaikann.. ahaks..

    crazylove

    Tue 20 Jan 09 at 2:50 pm

  84. salam singgah….mohon xchange ye incik…hehehe

    silakan jugerrr..

    INTAN

    Thu 22 Jan 09 at 1:33 pm

  85. salam muhibbah & tumpang lalu sambil baca2…

    silakan bro..

    harizamrry

    Thu 22 Jan 09 at 6:59 pm

  86. salam bro. thanx for your comment in my blog, i rarely update it due to my heavy workload. nice blog you’ve got.. with cool pics too!🙂

    thanx bro zen ittewww.. don serik serik jenguk2 singgah2 komen2 blog me yg inih erk.. salam jugerr

    ainohoshi

    Fri 23 Jan 09 at 4:37 pm

  87. saje je menumpang lalu…hehehe..~smile~

    silakan silakaan ..

    NONO

    Tue 27 Jan 09 at 12:15 am

  88. salam bang..
    mula2 saya carik sal kelapa sawit sal la ni sy dh duduk kt kelapa sawit.anak2 pon dh sekolah kt sek polis kem k.sawit.
    kemudian jumpa blog abg me,pastu baca kisah2 menarik sal abg..bnyak la pengalaman abg..cmni bleh la tuntut ilmu sikit wat pedoman..he..he..
    aku bocah jowo benut…

    salam jugak azhari.. monggo mampir.. kowe eneng blog dakkkk..

    azhari

    Thu 29 Jan 09 at 11:06 am

  89. Terima kasih sebab sudi singgah blog saya!

    samer samer jugerr singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    atilg9

    Sun 1 Feb 09 at 12:52 pm

  90. salam,
    thanks sudi singgah2 komen2 blog ana.. maghi jale rumah pl
    tq

    samer samer jugerrr..

    IbnRajab

    Wed 4 Feb 09 at 9:40 pm

  91. salam….
    jalan2 cari kawan….

    thanx bro, singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ittewww.. moga2 kiterr leh jadikks rakan siber yg baik2 ghitewww..

    faisal

    Tue 24 Feb 09 at 6:46 am

  92. thanx for visiting my flcikr and my blogspot.
    nice to know u here..

    thanx jugerr singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. moga2 kiterr leh jadik rakan siber yg baik2 ghitewww..
    btw, i changed ur url to the blogspot one.. the flickr url is belonged to the flickr .. kannns, ehehe
    thanx againnnns

    Fadhilah H

    Fri 27 Feb 09 at 3:50 pm

  93. Hi En.Me, thanks sudi singgah di blog saya. First time saya jumpa blog yg terlalu ramai pengikutnya. Salute u bro..😉

    berkawan biarlarr behibu ghitewww..

    asmara

    Wed 4 Mar 09 at 8:44 am

  94. en_me….dlm byk2 blog yg sy ikut blog en_me la plg bess~~!!
    keep it up en_me!!

    perghhh.. tersentappp gitewwww
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. don serik2 one uoolsss..

    y[o]n

    Wed 4 Mar 09 at 3:52 pm

  95. HI..salam singgah. Paut ke mari dari komen di blog saya. Terima kasih menyinggah. Saya akan selalu ke mari, mau jenguk2 catatan menarik. Teruskan mencatat.

    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. moga2 kiterr leh jadik rakan siber yg baik baik ghitewww

    Rozlan Mohamed Noor

    Fri 6 Mar 09 at 9:34 am

  96. ambo baghu jah follow blog demo ni
    ade terbace yg en_me lahir pd 60-an
    so umor en_me pn around 40-an ghiteuuww kansss
    tp ayat blog en_me mcm en_me ni from gen-Y
    kelass en_me
    hix~

    ahaha.. kelas orang kebanyakannnn ghitewww..

    y[o]n

    Wed 11 Mar 09 at 2:43 pm

  97. Seperti pernah kita bersua?

    me dont think so one uooolss..

    Afyan

    Sat 14 Mar 09 at 5:57 pm

  98. salam kenal..uhuhuu..

    intan

    Mon 16 Mar 09 at 9:02 am

  99. salam,,,saye teruja tgk blog ni,,sempoi tapi mempunyai ramai pengunjung,,,sempoi2 pun byk input yg bleh dpt kat sini,,

    adam

    Mon 16 Mar 09 at 9:03 am

  100. apa ditunjuk tanah seberang
    entahkan ladang entahkan tidak
    apa dirajuk padanya orang
    entahkan sayang entahkan tidak

    paklah

    Mon 16 Mar 09 at 9:04 am

  101. salam kenal mengenali..
    kunjung mengunjung..

    huhu..
    warna-warni jer ruang blog ini..

    pearls

    Fri 27 Mar 09 at 10:34 am

  102. Thanks en me fr dropping bg n leave a comment at Beautkids. Mcm mn leh smpi ke sana tu? hehe anywy..1st time snggah sni..huhu menarekss!

    Linda Latip

    Fri 27 Mar 09 at 10:36 am

  103. salam en me….
    thanks singgap FP sya…

    baayah

    Fri 27 Mar 09 at 10:39 am

  104. thanks singgah my blog..

    Leen-Wawie

    Fri 27 Mar 09 at 2:25 pm

  105. tenkiu en me sudi masuk blog sy ….kat sini pun tak kurang hebatnye…

    lieya latif

    Sat 28 Mar 09 at 12:41 am

  106. salam,
    nice blog…
    (thanks, sudi singgah ke blog kay)

    (^_~)

    ~~~ kay ~~~

    Mon 30 Mar 09 at 11:22 am

  107. Salam Perkenalan. Terima kasih kerana sudi ke blog enche. Saya rasa kita lebih kurang sebaya kot..

    Enche's

    Tue 31 Mar 09 at 2:45 pm

  108. salam…thanks singgah my blog n comment…tu tandenye anda membaca..haha…pasal comment yg me tinggalkan…sy dh jwb tp jwpan dlm my comment kt blog…

    propaganda tewww.. ehehe, thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ittewww.. moga2 kiterr leh jadikk rakan siber yg baik baik ghitewww

    liessa

    Mon 6 Apr 09 at 2:33 pm

  109. […] 2 itu. Tapi sebenarnya, soalan no. 1 dan no. 2 itu sudah berzaman-zaman me jawab di ruangan ‘about‘ sebelah atas kiri blog me yg ini. Begitu juga dengan soalan no. 3 dan no. 4. Tapi me hendak […]

  110. salam..canggih bro..congrats 4 yr effort..

    salamm juger, thanx for coming.. but do u have any blog?

    aza

    Wed 15 Apr 09 at 1:23 pm

  111. salam..canggih bro..congrats 4 yr effort..

    oke, double shot teww..

    aza

    Wed 15 Apr 09 at 1:50 pm

  112. x de bro..batu blog kat umah ada la..hehehe FB ada lg..x de nnti guna lap top je la..blog abg ni pun ltr xplore nw org ckp melintas smbil lalu je la tgk..

    cek aza,
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 my blog..
    at least u could introduce urself.. lelaki ke pompuan kerr..

    aza

    Wed 15 Apr 09 at 1:54 pm

  113. azhar 1 office nk tau llaki ppuan jgk ke..kah3x x jd ar pkai aza 2..hehehe azarina lain bang..

    ekeke, len kali letaklarr namerr betoiiiii.. fatut pong takdok blog, lepak kat fb jakkks.. ekeke lagikkks

    aza

    Wed 15 Apr 09 at 2:25 pm

  114. askum..
    juz discovered ur blog existance..ehehe
    really nice n impressive[ d entries..esp for me..br stat wat blog]
    slmt bkenalan ye

    thanx cek sue..

    sue aya

    Tue 21 Apr 09 at 10:14 am

  115. Okeh, da coment dah ni!
    hehe…

    oke bro .. thanx.. jgn serik serik ya..

    pesal

    Wed 29 Apr 09 at 2:06 pm

  116. hii..en_me…
    feel free to visit my new blog.. […]
    now..i’m backkk

    me vukann kutuk.. me nasihattt

    alang

    Thu 30 Apr 09 at 7:47 pm

  117. Ehm…,ku mlnta kata-kata motifasi dong….?Kirim ke imel aku yow

    nila

    Sat 2 May 09 at 2:28 pm

  118. tertarik.tertarik dan terus tertarik mmbaca blog en me.. hehe

    ziejauhari

    Tue 5 May 09 at 9:08 am

  119. wah wah wah!

    hoho

    akmar

    Tue 5 May 09 at 9:09 am

  120. oh oh.

    org kluang ke..?

    anna

    Tue 5 May 09 at 9:10 am

  121. Hello … Im not sure if I know you .. but .. im glad that you viewed me and leave comment.. well you are the second one who viewed me on page the first and owes be my viewer is only my eldest sis.. who is the one and only sis i have ..huhuhu .. by the thanks for viewing…

    samer samer thanks ghiteww..

    raha

    Tue 5 May 09 at 9:13 am

  122. salam…
    Kajang Pak Malau kajang berlipat, Kajang hamba mengkuang layu…:-)
    aku pun baru balik dari N9…penat!!!!!!!!!!!
    ps…kau ni lelaki ke perempuan…aku tak boleh nak guess…huhuhu

    patungcendana

    Tue 5 May 09 at 9:15 am

  123. salam..
    aku hendak berkunjung pada me
    bukan hanya tumpang lewat😀

    hingatkan indon maner tadikks.. salam jugerr

    nakjaDimande

    Tue 5 May 09 at 9:31 pm

  124. Assalamualaikum,
    Terima kasih kerana singgah webblog saya me, Blog ni pun ok juga, santai membacanya. Saya juga guna Canon 40D. Singgah2lah selalu..

    waalaikumsalam, muger2 kiter leh jadi rakan siber yg baik baik ghitewww..

    tolahah

    Wed 6 May 09 at 3:12 pm

  125. gambor2 ko shot cantik gilla […]
    hehehe keep it up

    thanx bro..

    mabukpixels

    Thu 14 May 09 at 5:12 am

  126. maceh me…patot la gambar cantek…owang nak beli canon eos 500d jea..hiK!hik!…masey ngah blajar2 lg nie..
    tp kat oman nie mahal la..rm4200..sumthin like that la..
    sadis kan..

    me suggest kalo ko ader bajet, beli yg middle class model.. kalo tak, one day nanti ko akan teruja tok upgrade ghitewww.. ehehe

    cik jukogyu

    Tue 19 May 09 at 5:20 pm

  127. thanx for viewing my dear yayah..(blog)..
    erm suke bc entry under travel..sgt bez..n gambar2nye sume cantik..
    my mission after diz mao travel2.. jalan2 tempat org..
    doakan ya :p

    good luck dgn selipar chanteq kamuuu.. salammms

    seliparchanteq

    Wed 20 May 09 at 2:30 am

  128. ::: askm en.me wasssuupp? [huhu] terima kasih atas
    ::: lawatan ke blog saya yg tak seberapa itu..

    canteekkk leer blog en.me nih..
    ~ :):D:P

    salamm n thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    ::: ReActivate :::

    Wed 20 May 09 at 3:04 pm

  129. salam ziarah dari nottingham. jazakallah hu khair coz sudi lawat blog saya dan thanks a lot for the wish. sama berkongsi cerita kembara di bumi Ilahi.^_^

    salam jugerr.. thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    su_zul

    Thu 21 May 09 at 6:20 am

  130. waahh.. seronok baca… nak link boleh..?

    silakann.. thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. mugerr2 kiter leh jadi rakan siber yg baik baik ghitewww

    Mulan

    Tue 26 May 09 at 11:33 am

  131. Assalammualaikun… sy dtg nk jenguk2 nih, btw
    thx for viewing and comment on my blog :D….

    waalaikumsalam cek art teww..

    lil_art

    Thu 28 May 09 at 12:42 am

  132. Dah lama saya nak komen tntg ini . Hanya skrg berkesempatan . layann..

    1. Jawapan yang ada khelas !
    2. hoho ..Bulan bintang matahari alam laut etc
    3. Dagang Pak Malau .. sya pasak kata2 ini
    4. Skip this number ..
    5. so far, takde lagi komen saya di sekat . hehe
    6. me ..sinonim dgn en me ..
    7. Sesuka hati, lain gambar lain cerita . ai likeee..
    8. byknya camera …canggih plak tuh
    9. tak citer pun kitaorang dah tahu .. ekeke
    10 .. pak meon manalah masih confused ? hahahahaa

    LiNda

    Sun 18 Jul 10 at 1:18 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: