Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

monkey on my back

with 45 comments

me and aQi (11)
congratulations! you are now looking at the southern most tip of mainland asia – tanjung piai

Jalan-jalan me mencari pulau belum habis ya kawan-kawan. Setelah tiap-tiap hari hujung minggu yg lepas me terjah ke pulau banding (gerik), pulau sebang (tampin) dan pulau nanas (pasir gudang). Minggu lepas juga, me ingat nak terjah ke pulau merambong. Tapi me tak larat lah pula. Ramai sungguh yg tikam-tikam bakang me one uoolsss. Kampung terbakar nampak asap, hati terbakar siapa yg tahu kan.

Jadi, minggu lepas me singgah ke tanjong piai saja. Sudah lama juga me tidak ke sana. Penghujung selatan tanah besar benua asia itu.


walking around

Alahai.

Advertisements

Written by en_me

Tue 26 May 09 at 12:06 am

Posted in travel

45 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. wah2 merata en me jalan2

    amaran jgn melakukan maksiat tu.. WAKAKAKAKAK
    mcm org ikut je~

    a01lida

    Tue 26 May 09 at 3:37 am

  2. err..pulai Daik en me tak mau pergi ka. dgr kata pulau tu jauh ke tengah.hehe

    penyubiru

    Tue 26 May 09 at 7:06 am

  3. wahhh..sOnOk ah en_me ni pergi berjalan2 saje..bile nk berjalan2 d slngOr pule..??hehe.

    intan.dayana

    Tue 26 May 09 at 7:30 am

  4. bestnya g jalan2..len kali nk ikut bleh? huhu

    9w2phy@sunflo

    Tue 26 May 09 at 7:57 am

  5. rajin nye en_me bjale2.jeles~

    mrs. li

    Tue 26 May 09 at 8:19 am

  6. menarikk… 🙂

    mama | sarah | syimir

    Tue 26 May 09 at 8:42 am

  7. masa last year, orang kat opis kata nak buat famili day kat penghujung benua ni, tiba2 kancel pasal apa ntah, terus tukar ke desaru plak…harap one day sampai ke TP…Kehkeh

    myself

    Tue 26 May 09 at 8:59 am

  8. rajin betul me jalan2 ekh. pas tu jln2 kat tempat bersejarah pulak!!! akak lebih suka jln2 kat sopin complex…hehehe

    ain

    Tue 26 May 09 at 9:40 am

  9. salam..

    tq sudi ziarah t..

    en. me mmg low profile ye? nampak badan jer. muka tak nampak.. tu budak lelaki tu siapa? anak en. me ke??

    gambar lawa2.. suka tengok.. siap dia ngintai2 kat bawah lukisan pompuan seksi tu ye?? 🙂

    big momma

    Tue 26 May 09 at 10:27 am

  10. seronoknya asyik jalan2 ja bang me ni…

    iza

    Tue 26 May 09 at 10:39 am

  11. wah… dah siap dah tempat tu.. aritu kami pergi… tapi tutup penghujung nyer… tgh nak renovate.

    romzi

    Tue 26 May 09 at 10:45 am

  12. ha’ah siap ada amaran jangan melakukan maksiat. at least ada amaran daripada wat dek je kan? 😀

    nadxoxo

    Tue 26 May 09 at 10:46 am

  13. isk…..sapo le yg rajin menikam2 dr belakang tu…..noti!

    INTAN

    Tue 26 May 09 at 11:12 am

  14. sian gamba org tu tkde kepala!

    Rozita

    Tue 26 May 09 at 11:16 am

  15. mmg srnok en me kalau dpt melancong , jgn melencong yer …

    ASE1

    Tue 26 May 09 at 11:24 am

  16. amaran jgn lakukan maksiat tuh memang best…nape kat kl tak buat cam gitu…letak kat taman titiwangsa dan taman klcc tuh bagus…

    bozzo

    Tue 26 May 09 at 11:42 am

  17. selalu pi jalan2 balik hari ke atau en_me bermalam.

    shais

    Tue 26 May 09 at 11:56 am

  18. salam me..
    wah wah wah dah sampai penghujung asia ka hehehe jgn penghujung nyawa dah la

    faizalpoyan

    Tue 26 May 09 at 12:12 pm

  19. Hajat nak peluk gunung, tapi tangan tak sampai
    Di penghujung dunia tu belum ler lagi sampai
    Tak per, biar en-me usha dulu si Tanjung Piai
    Ada peluang nanti, tentu akak akan sampai.

    zara aluwi

    Tue 26 May 09 at 12:21 pm

  20. aduhai incik! sangat rajin membawa anak2 berjalan hee.
    trakde gambar mq ke 😀
    pic incik pon nampak badan je hahhaa

    yonna

    Tue 26 May 09 at 12:46 pm

  21. Salam,.. En Me, jauh perjalanan luas pemandangan itteww

    Seri

    Tue 26 May 09 at 12:54 pm

  22. wah! dah lama maza mengidam nak pergi sana.. hehehe

    katanya arus kat tanjung piai ini sukar diramalkan.. hmm. terutama kat teluk Ramonia.. sbb ramai gak ler pencari harta karun kat situ yg tewas di bawa arus..

    hmmmm

    maza

    Tue 26 May 09 at 1:18 pm

  23. mcm penah smpi tpi x pastilah pulak

    Masy

    Tue 26 May 09 at 1:38 pm

  24. bestnye en me…byk pengalama luas mata memandang..

    ez

    Tue 26 May 09 at 2:46 pm

  25. alamak.. posting maza dah ilang lah en_me.. huhuhu

    erk! agak2 apa lak rasanya ya kat tanjung penghujung benua asia iteww…

    ada ker rasa macam masin2 ker, masam2 ke.. hehehee

    maza

    Tue 26 May 09 at 4:03 pm

  26. ceruk mana plak En me bwk kitaorang ni?

    Sasha

    Tue 26 May 09 at 4:04 pm

  27. Wahhhhhhh…
    syioknye ronda2!!!

    iKHMAR

    Tue 26 May 09 at 4:11 pm

  28. apasal kepala x ada…en_me junior je yg kelihatan.
    kwn lum sampai lagilah.

    p/s: pameran art di danga mall iteww dah dekat le tmpt cari mkn kwn.

    zue

    Tue 26 May 09 at 4:19 pm

  29. erk…

    malaysia paling selatan ker? jadi… kita ni org selatan tanah besar 😛

    Luffy

    Tue 26 May 09 at 4:26 pm

  30. tg piau!!!!!!!!
    hihihihiiii…
    acah mak enon. jangan mare yer..
    nak gi tanjung tu memang lalu sungguh depan
    rumah arwah atuk yus..
    kalu masuk ikut PERPAT TIMBUL ler..

    yus sayanghasni

    Tue 26 May 09 at 5:09 pm

  31. argg jelesnye.. kiet mase g sane hujung tahun lepas mmg xsempat nk jejak ke globe tue.. coz jalannye dorg tengah baiki.. just naik bot lalu situ je la

    framestone

    Tue 26 May 09 at 5:24 pm

  32. pe2 pun teman dah tahu asal usuk PERPAT TIMBUL tue dari mane he..23x

    framestone

    Tue 26 May 09 at 5:24 pm

  33. out of topic–> thank bro huhu.. xbalik lagi ke.. kite kjb lagi balik la nie… xdenye madu empat bro..sorg pun xterjaga he…23x

    framestone

    Tue 26 May 09 at 5:33 pm

  34. Hu hu…teringin sangat nak ke sana….

    Tie

    Tue 26 May 09 at 8:00 pm

  35. paling selatan ek? baru ku tahu..

    maxx

    Tue 26 May 09 at 8:47 pm

  36. pandai en me ittew suh aQi pose maut…
    kaannnsss??

    chekguBH

    Tue 26 May 09 at 8:52 pm

  37. bila la dapat gi jalan2 nih huuuuuuu

    cinta cukulet

    Tue 26 May 09 at 10:37 pm

  38. Salam en me… hensome ler si aQi tu.. kirim salam kat dia ya… he.. he… he..

    Atikah

    Tue 26 May 09 at 11:17 pm

  39. tak pandai sungguh yg ambik gambar tu kan en.me hehe

    zino

    Tue 26 May 09 at 11:42 pm

  40. waaaaa
    asek berjalan jeee
    bile nak ajak loq?
    🙂

    loq

    Wed 27 May 09 at 12:05 am

  41. en_me…
    Salam Ceria…
    lepas ni nak tengok aktiviti en_me kat rumah pulak…buat apa la agaknya ye??

    norm707

    Wed 27 May 09 at 12:40 am

  42. hati terbakar bomba pun tatao..

    *secret

    Wed 27 May 09 at 6:13 am

  43. eh. rajinnya dia jalan-jalan.. 🙂

    ohmelayu

    Wed 27 May 09 at 2:12 pm

  44. boleh mandi ka kat tanjung piai tu?

    ف wildchild ۞

    Wed 27 May 09 at 4:18 pm

  45. hahaha… lebih kurang jerr tempat yang aku pergi baru baru ni… yang aku pergi plak tip of borneo…

    Adry

    Wed 27 May 09 at 11:12 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: