Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

cosmo’s world

with 52 comments

very sweet moment while at spinning orbit
cosmo’s world theme park, berjaya times square, kuala lumpur

Hari sabtu yg lepas, me pergi ke taman tema di berjaya times square itu.

Me adalah antara pengunjung yg pertama. Me tiba jam sepoh pagi. Tapi kaunter tiket dibuka jam sebelas pagi. Tidak seperti yg tertera dalam internet.

Hampir kesemua permainan kaum kerabat yg mencuba. Me tangkap gambar saja.

from top left clockwise: space attack, dizzy izzy, firing for nothing, buddy go round, oorts’ express, and supersonic odyssey’s roller coaster.

Alahai.

Written by en_me

Wed 6 May 09 at 12:06 pm

Posted in games

52 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. abg me itew x cuba apa2 permainan ke?….gayat ke?….ngeh3

    tak sesowai bawak kamera gedabak tewww.. ehehe

    intan

    Wed 6 May 09 at 12:18 pm

  2. Bebudak punya tempat Bro..

    bapak budak pun ader men perghhh.. ehehe

    matahari

    Wed 6 May 09 at 12:22 pm

  3. bila tengok orang main bende tu seme, teringin nak main. tapi bila dah sampai tempat tu, tak jadi lak nak main. ngeri wwooo..

    ngeri ghitewww..

    penyubiru

    Wed 6 May 09 at 12:26 pm

  4. aku penah naik roller-coaster sebelum jadi bapak budak.bila turun aku muntah..
    kalau dah jadi bapak budak ni,mungkin lebih teruk dari muntah..silap2 pengsan terus..haha

    kena minum tongkat ali tewww dulu.. ahaha

    benludin

    Wed 6 May 09 at 12:55 pm

  5. sy plak, maleh nak amik risiko naik roller coaster yg bentuk O tu..🙂

    aper risiko nyerr akak intan teww.. takutt jantung berlubang kerrr.. ekeke

    intanrh

    Wed 6 May 09 at 1:00 pm

  6. Pernah juga ke sana, tapi tak mencuba apa2 pun… hanya melihat kengkawan jer… tak berani teman…

    kecut tewww.. kehh

    atikah

    Wed 6 May 09 at 1:03 pm

  7. en me..sy suke sgt tgk pict2 tu..cantikla..

    terimakasih daun keladii..

    ez

    Wed 6 May 09 at 1:07 pm

  8. dulu akak ada le pegi masa mula2 bukak tu. tu je le. x gi lg pas tu.

    tahun 2003 ker akak tewww.. uhuhu

    ain

    Wed 6 May 09 at 1:09 pm

  9. kadang2 yus rasa en me nie cam magik ler..
    sekejap ada kat sini, karang dah ada kat situ, ehh..nanti dah ada kat sinun pulak…
    en.me ada penyapu terbang ker????????

    insyaAllah, selagi hayat dikandung bodi..
    tapi taklahh sampai dalam satu maser ader kat dua tempatts kanns..

    yus sayanghasni

    Wed 6 May 09 at 1:28 pm

  10. byk kali pegi teman adik2 je…..next time kena naik jugaklar nampaknya…
    en.me rajinnyer melayan anak2 p jln2 ek? bravo!

    me first time masuk sitewww.. uhuhu

    vivavogue

    Wed 6 May 09 at 1:50 pm

  11. Dari gambar menunjukkan betapa seronoknya mereka bergumbira. Awak juga bergumbira menangkap foto candid mereka. Alahaiii…

    happy go lucky ghiteww..

    zara aluwi

    Wed 6 May 09 at 2:16 pm

  12. tak pernah lagi try times square..hehe.. takuttt…

    hingatkan ko brutal ghitewww.. ohoho

    jard

    Wed 6 May 09 at 2:24 pm

  13. sempat lagi ye berpegangan tangan… hehehe..
    bila nak main semua tu…teringin tapi tak syok sorang-sorang..isteri tak nak…tak best lor…🙂

    isteri nak gi shopping jakks.. ehehe
    sweet kannns pegang tangan ..

    sebaliktabir

    Wed 6 May 09 at 2:25 pm

  14. apasal ni tak naik? tak cukup umur ya hehe jangan mare gurau je.. hehe

    nak men games teww vukann ikut umur larr abang zino.. ikut ketinggiannn..

    zino

    Wed 6 May 09 at 2:35 pm

  15. saya tak pernah main walaupun masa bekerja dengan Berjaya dulu saya dapat diskaun dan tiket-tiket percuma

    rugi kannns..

    art

    Wed 6 May 09 at 2:43 pm

  16. da lame x pegi time square….dlu ms br bkak da men da game kt cosmo..pening2…

    pening ghitewww.. ikiki

    pRincesS_N

    Wed 6 May 09 at 3:02 pm

  17. semangat tuh..awal pagi da sapai

    sebab ada perancangan kenegaraan ke tempat lain pastewww.. ekeke

    @tune

    Wed 6 May 09 at 3:48 pm

  18. bertahun duk KL tapi sekali dua jer seumur idup penah jejak kaki situ. teringin nak merasa roller coaster dia…

    terjahh jer larrr..

    tintaHati

    Wed 6 May 09 at 4:15 pm

  19. en_me..echah pun baru lalu hiway timur barat tu dari kelantan ke ipoh…
    lalu lah tasik banding tu…on 3rd mei….
    saja komen kat sini sebab kat bawah tak bleh komen…harap2 en_me tak marah…hehe😛

    slowlar u minah.. ekeke, jgn mare echah tewww, me gurau gurau jerr

    aishah

    Wed 6 May 09 at 4:21 pm

  20. tak kan Me tangkap gambar aje
    nape Me tak main-main kat situ?

    xpe, next time ghitewww..

    Rozita

    Wed 6 May 09 at 4:28 pm

  21. tengok je org main lagi best.. kan??

    aha..
    thanx bro, singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    anafiqir

    Wed 6 May 09 at 4:53 pm

  22. kenapa melaka takde bende nie semua…teringin nak main bende2 nie..nak gi sana jauh plak…

    kann eyes of malaysia dah der kat sanerrr.. fun fair pun banyak perghh.. ammvoiii, manjernyerr orang melaka tewww

    boboiz

    Wed 6 May 09 at 4:55 pm

  23. oleh sbb komen kat blog dh d2tup.. sy komen kat sini yer…
    almaklum la blogger fofulur…

    kesian resort dah penuh… sebenarnya sebelah kanan penghujung jambtn tu, arah ke Grik ada chalet terapung yg dibina oleh toke sangkar ikan tu, juga tmpat transit sesiapa yg nak masuk ke Belum, rasanya dlm RM70 -90.. not bad.. cuma bila bot lalulalang dgn laju terhoyong hayang chalet jadinya… chalet tu betul2 depan bangunan bumbung merah tu. (sapa la mamat tu yg dok merenung jauh tu)

    En-me boleh gak ke Pengkalan Hulu… tak jauh dah tu… ada rumah rehat kat town, tak pun ke Resort air Panas Keroh…

    Jumaat 1hb tu sy ada kat area tu… lata Kekabu Gerik… nasib baik tak ketemu…

    oke akak kuina, thank u v much..

    kuina

    Wed 6 May 09 at 5:51 pm

  24. tak pernah sampai lagi, tunggu en_me belanja

    ahaha, maksu nih.. kelako sungguhhh

    Mak Su

    Wed 6 May 09 at 6:19 pm

  25. kenapa en me tak main sekali? rugi lah cam tu huhu

    me tak rugi punnn.. kowserr uu

    cintacukulet

    Wed 6 May 09 at 6:28 pm

  26. naik bendalah spin2 tu.. aderkk.. gayat sehh.. huhuhuh

    kan aderr tempat pemegang tewww.. uhuhu

    maza

    Wed 6 May 09 at 6:41 pm

  27. gayat lol
    kadang2 g jgk tp x brani cube
    g tgkp gmba je coz very derr colourful

    colorfull kanns..ehehe

    y[o]n

    Wed 6 May 09 at 7:16 pm

  28. sepoh itu sepuluh ke en_me?
    takut tinggi? haha!

    ahaha.. sepoh hibu hinggittt..

    addyaholix

    Wed 6 May 09 at 8:59 pm

  29. huhuhuhu memang best dan enjoy taw kat sini..sangat suka especially DNA MIXER mmg mixed betol dibuatnyer..huhuhuhu

    tak macam kat FUN FAIR kann kannns..

    mebby17

    Thu 7 May 09 at 12:02 am

  30. udah lama kempunanan nak naek..tp macam cuakkk gak..
    harap2 satu hari wekend nnti bley la pegi..

    hafizd kecut erk.. but this one more fun than pi offshore taooo.. ekeke

    Mohd Hafizd

    Thu 7 May 09 at 12:18 am

  31. salam en_me!!!
    apasal x join diorg maen2? rugi taw…

    rugi pe menderr.. ekeke

    kN

    Thu 7 May 09 at 1:08 am

  32. game yang pusing2 360 degree itu ada kenangan pahit pada saya. alahai.

    naper cek iqah? ada citer dlm blog kamoo takkk.. uhuhu

    aTiQah

    Thu 7 May 09 at 2:30 am

  33. hah bru mnggu lepas duk tertny² dgn asben wujud lg ke tmpt ni? kami ade ke kedai donut bru kat bwh tu haha..sedap tp manis…

    kak linda, naper tak wujud lagik?
    kedai donut big apple kerr teww.. takper, me pass.. uhuhu

    Linda Latip

    Thu 7 May 09 at 5:49 am

  34. en me kalu singgah di goldcoast beritaulah ya.. sana juga menarik.

    ahaha.. mencabar tewww..

    chi am

    Thu 7 May 09 at 5:59 am

  35. Amvoiiii … ke taman tema!
    Pasti seronok sekeluarga terutama budak-budak ..
    Salam🙂

    sonokkk ghitewww.. salam jugerr

    Bunga Rampai

    Thu 7 May 09 at 8:00 am

  36. amboii sweetnye gamba 1st tu..hehehe

    ahaha.. memang mula2 me tak pasan, tapi bilerr dah edit, crop gambar tu baghu me pasann.. memang sweet masa bercinta ghiteww..

    fizahbari

    Thu 7 May 09 at 8:21 am

  37. huhuhu kalau teman ke situ, pastinyer jadi tukang ambik gambo jer..teman takut

    tukang amik gambo oke pergh.. ehehe

    kak long zura

    Thu 7 May 09 at 8:33 am

  38. kit selalu dok tepi je.. usha org men bnde nie
    out of topic–>ops entertainment package ek… nnt sy fikirkannya… nk search kot2 jumpe application yg sesuai

    sonok tengok dr tepi jerrr.. kannns

    framestone

    Thu 7 May 09 at 9:09 am

  39. 2 tahun lepas kot, kiter p cosmos world ni. iman dok sibuk2 nak masuk. so, layan je la kerenah anak. sementara kiter layan iman, hubby p layan diri sensorg naik permainan utk org dewasa yg ada kat sana. ok la…enjoy jugak kat situ!

    memang tempat famili bersuker ria kannns.. uhuhu (me fulakks yg sodeyyy)

    umeboshi

    Thu 7 May 09 at 10:18 am

  40. gayat tgk gmbr atas tuh… huhu

    gayat tapi romantik kannns.. ekeke

    manje

    Thu 7 May 09 at 10:52 am

  41. apasal en_me tak roger saya? Boleh saya tumpang sekaki. Dah lama tak kesana. Dulu bawak anak saya ended up main permainan budak2 kecik sbb Haikal tak dibenarkan main permainan utk dewasa. Apa kes org mcm saya main permainan kanak2? grrrrrrrr
    Satu aje permainan dewasa yg saya sempat naik iaitu space orbit. Pening kepala lepas naik benda tu huhuhu

    ape kelass ajak yb ikut me gi cosmos tewww.. nanti me jugerr yg tangkap gambo yb men sorang sorang ghitewww.. uhuhu

    Yunus Badawi

    Thu 7 May 09 at 11:20 am

  42. bersuka ria bersama keluarga.. i miss that so much. i am so eager to go back to miri june nie nak having fun with my family🙂

    siannyerr cek nono tewww..

    nono

    Thu 7 May 09 at 11:39 am

  43. salam,
    x berani nak nek

    ala, macam buai laju laju ghiteww mama.. ahaks

    mamamanja

    Thu 7 May 09 at 2:37 pm

  44. hihihihihi mesti kapel tu takut kan siap berpegangan tgn tu….. ngeh ngeh geh

    ammvoiii, macam der experience jakk akak linn teww.. egege

    ciklinn

    Thu 7 May 09 at 3:12 pm

  45. adat hidup merantau katakan🙂

    samerlarr kiterr.. jalannns sakanns

    nono

    Thu 7 May 09 at 5:26 pm

  46. genggam tangan kuat kuat sebab takut tu kot ;p

    ahaha.. takut aper teww kottt

    ف wildchild ۞

    Fri 8 May 09 at 12:02 am

  47. takkan en me tgk je kot?

    naperr.. tak vollee kerrr

    a01lida

    Fri 8 May 09 at 7:01 am

  48. tak best la tgk je😛

    manerr me tengok jerr.. me tembak tembak ghitewww

    a01lida

    Fri 8 May 09 at 9:23 pm

  49. Salam,
    Saya suka seni gambar yang diambil..nampak kemas, menarik dan jelas terang. Guna kamera apa ya?

    salam bro, thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..
    for d 1st timer, ko elok jengah ‘about’ me belah kanan atas itewww..

    Faridrashidi

    Sun 10 May 09 at 5:11 am

  50. Alahai.. pergi aja? =________=

    hmmm..

    Saffa

    Sun 10 May 09 at 9:08 pm

  51. yonna ade pegi 3 minggu lepas. tp naik 2 game je. ngee!! sgt tak berbaloi.
    sebab time tu byk tutup.
    teringin nak naik spinning orbit T___T
    awat bro x bawak naik genting je😀

    genting? hmmm.. tungguuuu

    yonna

    Mon 11 May 09 at 8:08 am

  52. Wah… bestnya. Tak pernah sampai kat sana lagi ni. Nanti kalau ada rezeki dan kesempatan, nak pergi sanalah🙂 Berjaya Times Square harus bagi komisyen kat En_Me ni sebab tolong promote, hehe. Saya teruja nak pergi ke sana kerana gambar-gambar tu🙂

    ahaha.. me buat free of charge.. kehhh

    Puteri Ezza

    Fri 15 May 09 at 5:30 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: