Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

eng tay – the exhibition

with 14 comments

Homage by eng tay [+ Edouard Manet’s Le déjeuner sur l’herbe – the picnic (1863) ]
galeri petronas, klcc, kuala lumpur

Tengahari khamis kelmarin, lepas beli buah-buahan tempatan campuran di bawah avenue-k. Seorang diri me terjah ke galeri petronas, tingkat tiga, klcc. Dah lama me nak singgah. Lagipun masuk percuma kan.

Ada pameran senilukis dari pelukis dari new york kelahiran malaysia, eng tay. Tapi me pun tak kenal.  Jadi, me layan saja.

Alahai.

Written by en_me

Sun 3 May 09 at 12:03 am

Posted in arts

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. yeay 1st ! hehe🙂

    KNizam

    Sun 3 May 09 at 12:12 am

  2. eh selamba je boleh amik gambar dalam galley eh en_me….

    KNizam

    Sun 3 May 09 at 12:13 am

  3. pelukis NY kelahiran malaysia…WOW…kiranya malaysian le kan…

    INTAN

    Sun 3 May 09 at 12:14 am

  4. menarik x exhibition tuh?

    akim

    Sun 3 May 09 at 12:49 am

  5. betul jugak tu…boleh plak diorg kasi ambik gambar..hehe

    HitManSnr

    Sun 3 May 09 at 1:53 am

  6. aah la. boleh ke capture lukisan2 tu? huhu.
    btw, saye tak reti la mau menilai painting ni. yg sy tau, “wahh cantik!” aje. alahai.

    aTiQah

    Sun 3 May 09 at 2:01 am

  7. boleh ambil gambar ke.

    shais

    Sun 3 May 09 at 2:26 am

  8. pelik kan gambar artist ni..

    Neeza

    Sun 3 May 09 at 3:31 am

  9. Hari itu ada pergi juga. Kawan Cahaya amik gambar kene delete balik. Lepas pulak en_me amik yer.😛

    cahaya

    Sun 3 May 09 at 6:58 am

  10. boleh amik gambar ke??terer le me tak kantoi!

    ain

    Sun 3 May 09 at 7:13 am

  11. apa la maksud pelukis tue, yg bogel sorang tue lain mcm ja

    pakndak

    Sun 3 May 09 at 8:24 am

  12. kenapa lukisan mesti ada yang berbogel? apakah itu seni?

    ije

    Sun 3 May 09 at 11:10 am

  13. da setahun lebey keje kt KLCC
    every friday msti lalu galeri nk ke L4 (RASA) time lunch
    tp xde hati lg nk singgah2 jenguk2
    mebi bile da beteman..akan ku heret die msk jgk~
    ihiks~

    nak teman ghupernyerr.. ehehe

    y[o]n

    Mon 4 May 09 at 8:36 am

  14. huh, saya pun masuk di sini dgn suami saya. kami rasakan ada unsur2 kampung, and mungkin ada part yg nampak spt luc*h hehe. tapi xde benda.

    cuma kami x begitu enjoy lukisan2 itu, mungkin krn kami kurang seni. :p

    azwahas

    Fri 8 May 09 at 12:41 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: