Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

western union

with 23 comments

service to your family
rest area in sungai perak, perak

Sudah lebih 8 tahun me guna perkhidmatan bibik (pembantu rumah). Bibik yg sekarang ialah bibik me yg ke enam.

Selama ini kalau bibik hendak hantar wang pulang ke indon, me akan buat pindahan saja dari maybank ke bank saudara bibik yg berkenaan. Biasanya, bri (bank republik indon). Perkhidmatan ini mengambil masa dua tiga hari baru wang tersebut dapat di pindahkan.

Tapi minggu lepas juga. Sungguh tak disangka – buah cempedak dah jadi nangka. Bila me berkunjung ke maybank ampang park. Pegawai bertugas (makcik perempuan) berkata,

enchek me kalau nak cepat, guna western union. Tapi western union maybank takdok. Kena pergi rhb bank (klcc).

(insert western union logo)Bila sebut ‘western union’, baru me perasan. Selama ini me berurusan di bank simpanan nasional (bsn) me selalu nampak logo ‘western union’ itu. Dan bsn terletak bersebelahan saja dengan maybank. Memang pegawai maybank itu kejam sengaja suruh me jalan jauh ke klcc. Macamlah dia baca blog me yg ini yg suka jalan-jalan jauh-jauh gitu. Menyampah kan kannns.

Dipendekkan cerita, bila me sudah buat pindahan. Malangnya bibik dan saudara bibik di indon pula yg panik. Sebab pertama kali guna. Tapi bila sudah keluarkan duit, memang mudah. Diceritakan cuma ambil masa selama 15 minit saja pemindahan tersebut. Tidak perlu tunggu dua tiga hari. Punyalah suka tahap angkasa bibik itu.

Alahai.

Written by en_me

Fri 24 Apr 09 at 6:24 pm

Posted in bank

23 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. vah vah vah…suka tahap angkasa raya yek me..heheh

    tahap gabanss ghiteww.. ehehe

    intan

    Fri 24 Apr 09 at 6:44 pm

  2. xpernah lg pakai WU.. tp rakan2 foreign selalu family bg duit pakai nie

    nampak lagii sonang ghiteww..

    framestone

    Fri 24 Apr 09 at 7:14 pm

  3. ade sesape nak pindahkah wang ke akaun sy? ngehahahah
    sy sudi menerimanya hoho

    ammvoiii..

    Adila

    Fri 24 Apr 09 at 7:24 pm

  4. Takde saudara lagi kat ‘seberang’ nak pindahkan duit…
    Tunggulah ke Bali akan datang… hehehe
    Makcik bank tu nak bgtau sebenarnya,
    “jauh perjalanan luas pandangan bertambah pengalaman”😀

    ghitewww erk..

    sebaliktabir

    Fri 24 Apr 09 at 7:43 pm

  5. wahh….da 6 bibik….rmainyerr en_me..mane pegi bibik2 y len..??

    dah bersilih ganti larrr..

    pRinicesS_N

    Fri 24 Apr 09 at 8:31 pm

  6. CIMB pun ade service WU nie kan en. me??? hehehe… nie pun baru tau je sebab last 2 days ada wat transaction dgn org seberang..hehe

    iye, cimb ada tapi kat klcc jugakkks.. uhuhu

    umie

    Fri 24 Apr 09 at 9:01 pm

  7. Suka thp angkasa bibik en me ya… saudara kt indon dpt duit awai… tk yah tgu 2 or 3 hari… agak2 dpt juta2 kot 2 gumbira thap angkasa gitu..

    juta juta ghitewww.. takyah tunggu tepi dermaga tengok kapal berlabooh

    Atikah

    Fri 24 Apr 09 at 9:15 pm

  8. Assalamualaikum en_me,
    bibik sy langsung tak caya bank ke orang ke yang dia pecaya diri dia aje. setiap 2 tahun sekali bila dia balik bawak juta2 dan dia sumbat dlm semua ceruk ruang pakaian yg dia pakai.. alamaks….

    waalaikumsalam abang naha tewww.. dalam spender pun aderr kannns

    naha

    Fri 24 Apr 09 at 9:18 pm

  9. wah…
    laju jer western union..

    15 minit merentas selat melaka jakks..

    @tune

    Fri 24 Apr 09 at 9:19 pm

  10. Mesti kembang kempis idung bibik sebab boleh naik angkasa, kanns…..ekekekekee…

    ahaks..

    Tie

    Fri 24 Apr 09 at 9:23 pm

  11. berdesup la kalau macam tu…

    volleee kannns abang zino ..

    zino

    Fri 24 Apr 09 at 9:34 pm

  12. wah…klu akak pun suka gilos dpt duit cepat!

    kannns.. ahaks

    ain

    Fri 24 Apr 09 at 9:59 pm

  13. knapa tukar2 bibik en_me? ada masalah eh yang b4 this?

    ada yg masalah, ada yg bagus.. ghitewww..

    nadxoxo

    Fri 24 Apr 09 at 10:13 pm

  14. bibik ku seksi…Hahaha!

    ko seksi perghh..

    iKHMAR

    Fri 24 Apr 09 at 10:46 pm

  15. takpelah..dpt jengjalan jauh2..hihi..

    sesekali volee kotts..

    *secret

    Fri 24 Apr 09 at 11:30 pm

  16. bibik me muda remaje ke dah berumur?

    dah menoposs.. vollee ghitewww..

    bozzo

    Sat 25 Apr 09 at 12:10 am

  17. cari yang cun […]

    yg x cun saper nak amikkks one uoolss.. veryy derrr

    apex

    Sat 25 Apr 09 at 3:06 am

  18. post office pun ada service ni…

    iye, me perasann gakks.. thanx bro

    eddie dewanaga

    Sat 25 Apr 09 at 9:39 am

  19. yeah mmg cepat kalau gune western union. pernah anta duet kat akak. cepat je ^^

    apasal tak bilang kat me one uoolsss..

    cik siti

    Sat 25 Apr 09 at 2:52 pm

  20. salam abg me,,,salam singgha n bace,,,ramai nya yg komen,,saya fikir abg me mmg byk peminat,,salam ukhwah dari saya,.,

    alhamdulillah, tanper kawan2 yg best2 ghitewww, saperlarr me yg inih .. kannns

    adam

    Sat 25 Apr 09 at 5:45 pm

  21. kat sini pun service cam tu jugak rasanya en me..
    setiap hari jumaat, diorang beratur panjanggggggggggg sangat. Sebab kat sini ramai datang dari Indon, India, Bangladesh dan yang sewaktu dengannya. Kat tempat diorang kan kurengg sikit bank cam kita..😉

    akak tak ikut beratur gakkks.. ammvoiii

    Neeza

    Sat 25 Apr 09 at 9:39 pm

  22. Zaman dah barubah, segalanya dipermudah.

    kanns..

    zara aluwi

    Sat 25 Apr 09 at 10:48 pm

  23. teringin nak guna WESTERN UNION tu..
    tapi tak tahu nak dihantar kemana wangnyaaaaaaaaa
    ahaks

    masukk akaun me .. voleee ghitewww

    yus sayanghasni

    Mon 27 Apr 09 at 10:41 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: