Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

cendol 3 bintang

with 103 comments

to get there, please exit at senawang toll plaza, at the second traffic light, please turn right, and drive about 5 kilometer through the old trunk road to tampin town (16km to seremban city) [+ maps google | flickr ]

Kekecewaan orang lain, keberuntungan diri sendiri. Kata setengah orang.

Biasanya, kalau hendak makan diluar, me akan terjah kemana-mana. Tapi tidak kali ini. Me sudah selak blog orang lain sebab me hendak tahu arah yg tepat dan jimatkan masa. Jadi, projek cendol untuk entri hari ini, beginilah ceritanya. Tiga warung cendol yg me bepergian sambil mengambil aDm (19) di asramanya pd hari sabtu kelmarin.

1 – Cendol leman dawi. Warung cendol yg paling glamor yg pernah ditayangkan di majalah 3 dan blog knizam itu. Blogger cek atikahnr kecewa kerana bila beliau tiba ke sana awal bulan, warung tersebut ditutup kerana telah ditempah untuk majlis kahwin. Tapi bila me terjah ke sana hari sabtu kelmarin, pukul 9.45 pagi, warung cendol itu telah dibuka.  Tapi cuma cendol pulut dan cendol jagung saja yg ada. Jadi, me telah pesan cendol jagung yg dua hinggit sahaja. Tanpa ais sebab me sakit tekak.

Me kasi 3 bintang. (insert 3 bintang)

Alahai.

Advertisements

Written by en_me

Mon 20 Apr 09 at 12:20 am

Posted in food

103 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Wah, sampai juga ke sana ya en_me… sehingga hari ini saya masih belum kesempatan ke sana setelah keciwa itu hari… kalau en_me dah bagi tiga bintang tu, kiranya sedap la ya… takk sabar pulak nak merasa…

    tiga bintang teww biasa jakkks.. me blom citer yg lima bintang lagikkks.. tungguuuu

    Atikah

    Mon 20 Apr 09 at 12:26 am

  2. Saye suke ABC!!!!!!!!!!!!

    samerlarr kiterr.. ehehe

    iKHMAR

    Mon 20 Apr 09 at 12:27 am

  3. rindu cendol masjid tanah melaka…sedapnyerr….

    japp nanti me citer lagikkks..

    pRicesS_N

    Mon 20 Apr 09 at 12:33 am

  4. Wow…iPhone…fuh canggih la en_me kiter..
    p/s: aku tak mampu beli la…iPod touch je yg mampu..hehe

    sony alpha mampu fulakkks.. ammvoiii

    HitManSnr

    Mon 20 Apr 09 at 12:33 am

  5. wah!!
    iPhone peneman en me tatkala makan cendol tu…
    bestnya!

    sudah semestinyerrr..

  6. cendOl..kat pOntian ade satu yg sedap..dkt bandar pOntian..sgt best..tiap kali balik kg mesti mkn kat situ..hehe

    japp nanti me citer lagikkks..

    intan.dayana

    Mon 20 Apr 09 at 1:00 am

  7. malam² nih teringin lak nk mkn cendol..
    alahai

    malam yg panas ke akak.. ihihi

    @tune

    Mon 20 Apr 09 at 1:11 am

  8. nowadays byk cendol sedap la..
    kn?

    kannns..

    @tune

    Mon 20 Apr 09 at 1:12 am

  9. bergayanya en me makan cendol disampin iphone.hehe

    sebagai peneman jakkks.. voleee ghiteww.. ehehe

    penyubiru

    Mon 20 Apr 09 at 2:48 am

  10. Cuba cendol Taiping pulak.

    takpe, me pass..
    ps.: abang long, me send u emel – apa citer? hmmm

    Abang Long

    Mon 20 Apr 09 at 3:30 am

  11. cendol pulut gerai depan tabung haji bayan lepas pon best! tp mebe dah ceased 2 exist dah…udah 11 thn berlalu…ngee

    tokeh dah kaya tewww.. agaga

    vivavogue

    Mon 20 Apr 09 at 5:14 am

  12. Adoi…….lama tak makan cendoi..hu hu…

    taknak makan ker takleh makan cendol .. uhuhu

    Tie

    Mon 20 Apr 09 at 6:41 am

  13. perghhhh tayang iphone nampak. hehe 🙂

    perghhhh.. first time ko komen satu entri me jakkks.. ehehe

    MakanMalaya

    Mon 20 Apr 09 at 7:31 am

  14. kat mana cendol 5 bintang en_me? Saya nak try yg 5 bintang.

    abang yb, me akan citer jap lagikkks.. tunguuu

    Yunus Badawi

    Mon 20 Apr 09 at 7:49 am

  15. 3 bintang jer?? tak sedap ker??

    kalo tak sedap, 1 bintang jakkks.. 3 bintang tu oke jewwww.. ehehe

    Adry

    Mon 20 Apr 09 at 8:04 am

  16. dugaan betoi posa aku ari ni…awal2 dh kena goda gan candol…huhuh

    ahaha.. ingatkan kena goda dengan iphone .. ammvoiii

    intan

    Mon 20 Apr 09 at 8:04 am

  17. bestnye en me mkn cendol..cendol my favourite..heheh

    alasan nak update entri nih.. ikiki

    ez

    Mon 20 Apr 09 at 8:14 am

  18. morning enme, klu terjah ke Kota Bharu, sggh mkn cendol pulut kat gerai dpn IPK…beh weh… 🙂

    insyaAllah.. me cumer 2 kali jakks sampah KB tewww..

    intanrh

    Mon 20 Apr 09 at 8:27 am

  19. iphone cakap youu.. ; p

    syyyhh..

    Rya

    Mon 20 Apr 09 at 8:38 am

  20. yang menarik minat dlm gmbo diatas adalah iphone ituuuu~!! muhahaha…jeles2

    kehh..

    Mohd Hafizd

    Mon 20 Apr 09 at 8:52 am

  21. apa kaitan cendol dengan iphone? .. hehe
    zino dah beberapa kali terai tapi asyik cendol habis memanjang hehe

    sebab aderr gps – jitu, senang dan cepat.. vollleee ghiteww

    zino

    Mon 20 Apr 09 at 8:52 am

  22. salam singgah….jealous la tgk iPhone hg..

    salam jugerr, thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..
    yg pertama, hopefully bukan yg terakhir ghitewww

    sayut

    Mon 20 Apr 09 at 9:02 am

  23. ….nengok talipon tu yg tak tahan pakcik tu….

    alat gps tewww..

    Ouled Kenitra

    Mon 20 Apr 09 at 9:11 am

  24. dah bertahun tak pekena cendol leman dawi, last rasanya tahun 2000 dolu-dolu, masa bisnes dia masih kecil-kecilan

    dah dekat sepoh tahun teww maksu..

    Mak Su

    Mon 20 Apr 09 at 10:01 am

  25. huhu..
    bisnes air memang menguntungkan.
    kalau 3 bintang tu kira orait la. en me cita lak yg 5 bintang nya.
    apa dia punya bahan yg 5 bintang tu?

    me akan citer jap lagikkks.. tunguuu

    anasxz

    Mon 20 Apr 09 at 10:11 am

  26. “SLUURRRRRRPPPP”.
    Dah lame tak pekena cendol. Mase kecik dulu agak fobia nak mkn cendol, sbb mcm makan “ulat-ulat hijau”.

    ulat katernyerrr.. ihihi, geliiii

    muzem

    Mon 20 Apr 09 at 10:11 am

  27. Aduhh!!!! Pagi2 buka dah terliur…
    Nasib baik tak puasa sunat hari ni.Kalau tak kurang pahala. hehehe 🙂

    kurang pahala kannns.. ehehe

    sebaliktabir

    Mon 20 Apr 09 at 10:24 am

  28. wah…jauhnya cari cendol…erm..terliuq tgk cendul..mau jugak voleyy..hehe

    memang jauh.. tp perjalanan yg ada urusan dan tujuan ghitewww..

    yus

    Mon 20 Apr 09 at 10:34 am

  29. alamak ..terfokus iPhone plak ..ingat nk fokus cendol tu…hehehe

    tapi me citer pasal cendol one uoolsss.. ehehe

    isnsuhada

    Mon 20 Apr 09 at 10:42 am

  30. lepas ni kalau nak gi mana2..
    yus pun surf dulu..
    tak mau pakai terjah cam dulu..
    last2 tak jumpa tempat..
    masa yang terbuang..
    kepala pun bengang…

    yus lagikkks.. lain yus niiih..

    yus

    Mon 20 Apr 09 at 10:48 am

  31. lamanya tak makan cendol.
    sekarang tekak tak sihat. selsema.
    tak leh nak makan la. cendol takde ais mana sedap en_me. huhu

    sebab me ada alasan nak letak tiga bintang ghitewww.. uhuhu

    aishah

    Mon 20 Apr 09 at 10:51 am

  32. Jom terjah cendol sblh pasar tmn U. kedai goreng pisang muallaf. syok!!!

    takpe, me pass.. ko ader wat entri ker pasal tewww

    Hint Perihal

    Mon 20 Apr 09 at 10:55 am

  33. teringin gak nak ke sana. tapi entah bila leh sampai. btw, tepon baru ekhhh??

    sampai larr nanti tewww..

    ~ mizzAmy ~

    Mon 20 Apr 09 at 12:07 pm

  34. kalau 3 bintang tu kire sedap ke? hehehe.

    1 bintang yg tak sedap.. 2 bintang kurang sedap.. 3 bintang oke jakkks.. volleee ghitewww

    cik siti

    Mon 20 Apr 09 at 12:31 pm

  35. cendol epal xde ker..? lala…kalo ler ttba terjatuh apple tuh dlm cendol…ermmmmm… =)
    bukan doa, just andaian..alahai…=P
    Xora pernah buat cendol ngan my students last year..tp pahit, terlebih kapur mungkin…nnt la, kna blajar ngn mak…

    ammvoiii makcik tewww.. kutuk kutuk iphone me bahh

    ixora

    Mon 20 Apr 09 at 12:41 pm

  36. salam..wah first klas tu

    salamm juger..

    fuad

    Mon 20 Apr 09 at 1:03 pm

  37. oh cendol 4 bintang? sudah seringgit setengah?
    tak patut tu 4 bintang harga seringgit setengah. sepatutnya lagi banyak bintang, banyak la jugak harganya.
    Faktor harga murah sbb premis dan barangan mentah kot. atau ada fund?

    ko orang kaya.. lain larrr.. bintang pada rasa, bukan pada harga ghitewww

    anasxz

    Mon 20 Apr 09 at 1:08 pm

  38. cuba ABC Fradoo.. mcm sedap je.. hehehe…

    takper me pass..

    Jard

    Mon 20 Apr 09 at 1:26 pm

  39. Dkt2 maslee atau lorong kedai bata atau tepi pantai kat pontian pun blh gak….Aku kat cititel esok, lusa…

    oke bro.. kalo senang, kite ngeteh esok..

    matahari

    Mon 20 Apr 09 at 2:02 pm

  40. kami kat sini wiken ajer pekena cendol dekat masjid…tapi cendolnya dua bintang ajer la…pernah makan cendol buatan salah sorang staff kat opis nie…perghhh…tu baru la 5 bintang..
    p/s lawoo iphone…

    perghhh bahh..

    azwa

    Mon 20 Apr 09 at 2:05 pm

  41. tapi btul la..
    cendol pakcik leman dawi ni kureng skit sebenarnya
    sy setuju perberian 3 bintang iteewww
    (pandangan peribadi-xde kena mengena dgn yg hidup @ yg mati)

    ko sorang jer yg setuju.. uhuhu

    - j o h a r i -

    Mon 20 Apr 09 at 2:16 pm

  42. alamak en_me, tu bukan kutuk..cuma andaian…jeles bah tu namanyer..hikhikhik…org xde henpon, mcm ni la en_me…mcm pakat lak my hnpon tu rosak skaligus..alahai…sori yer en_me..=)

    takperr.. len kali leh vuatt lagikks.. ehehe, peace

    ixora

    Mon 20 Apr 09 at 2:18 pm

  43. en_me…cerita cendol la pulak…mana den nak cari kat Jubail ni ha….alamak kena buat sendiri le jawabnya…

    kat giant sini ada perencah dia yg kering, nak me export ke jubail kerrr.. veryy derr

    norm707

    Mon 20 Apr 09 at 2:18 pm

  44. suke je cendol..tp jgn letak kacang merah dh le..

    nanti me letak kacang merah.. vollee ghitewww.. ekeke

    fizah

    Mon 20 Apr 09 at 2:19 pm

  45. salam en_me, minat cendol ker?? dulu, kat depan bangunan stadhuys ada cendol mamak yang 5 bintang punya.. tapi, sekarang ni dah jadi 3 bintang.. sejak diambil alih oleh anaknya.. huhu.. tapi, kat kampung jawa pun ada jugak cendol.. cendol mamak la jugak..

    kampung jawa me tak sampai lagikks one uoolsss..

    nurdaniella

    Mon 20 Apr 09 at 2:52 pm

  46. Tak sangka ade 4 bintang jugak. Ingatkan 3 bintang je. Tak sabar nak tunggu yang 5 bintang pulak. Walaupun sy kemungkinan tak leh merasa cendol2 tu. Btw, saya peminat cendol jugak =)

    kalo peminat, nape takleh merasa fulakkks.. hmmm

    anis

    Mon 20 Apr 09 at 3:03 pm

  47. cendol brader ni sejak2 masuk tv dan paper, satu malaya tahu…

    kannns..

    eddie dewanaga

    Mon 20 Apr 09 at 3:05 pm

  48. me.. lamanya x nyinggah ke laman me ini.. maaf yer…
    tp jgn la me lupakan zonaku nyer zon yer…

    ammvoiii.. veryy derr..

    Zonaku

    Mon 20 Apr 09 at 3:16 pm

  49. heheh..kena lencongan pulak nak mengomen.
    hishhh..bila nak reveal cendol 5 bintang ni en_me. Hopefully yg disekitar KL..senang nak terjah

    tak sabor sabor akak nih.. tunguuu

    meen

    Mon 20 Apr 09 at 4:06 pm

  50. salam hangat dari indonesia,
    semoga blog ini makin bagus,
    kunjungi juga blog saya

    terimakasih mampir di sini.. salam dr seberang jugaa

    sudaryadi

    Mon 20 Apr 09 at 4:38 pm

  51. saje add nama tu..
    nanti konfius lagikkkk…
    cendol lagi…
    balik ni i mesti gi beli ABC…
    -ada kena mengena ker
    ahaks…

    saper hasni? majistret? loyar? pemain musik? hmmmm

    yus sayanghasni

    Mon 20 Apr 09 at 4:50 pm

  52. cendol kat kaw aku pun sedap juga(giant exta tmn suria)..tapi yg paling ok
    i-phone kasi 4 1/2 bintang. sebab arga nya…

    dah lamer me tak pekena ikan bakar tmn suria.. mancongkammm sehh

    zue

    Mon 20 Apr 09 at 4:54 pm

  53. awat entry terbaru xleh nk komen ek… ops kite baru je lyn cendol td..panas sgt kat sinie
    out of topic–> thank bro… biar panas sampai ke petang ek.. mlm sejuk xpe.. leh panaskan he..23x

    cendol maner tewww..

    framestone

    Mon 20 Apr 09 at 5:10 pm

  54. erm sedapnye… terliur da nih..haha
    en_me try ar cendol Klang..besh…hehe

    klang larr fulakkks.. uhuhu

    SyazRea

    Mon 20 Apr 09 at 5:37 pm

  55. ada award utk mu

    takpe, me pass..

    Mak Su

    Mon 20 Apr 09 at 6:01 pm

  56. Adehhh berbintang2 gittew cendol en_me ittew..jgn makan smpi kuar bintang dh r..huhuh try r plak cendol rumbia kat parit raja besh gaksss

    kuar muntah ijo ghiteww.. ohoho

    mebby17

    Mon 20 Apr 09 at 8:04 pm

  57. akak pulak suka cendol kat taxi stand lama kota tinggi. sedap gak tau. tp now ni dh pindah mana pun x tau. so tak de le fav spot utk cendol layi.huhu

    dah tenggelam dek banjir kottts.. ooops, sowiii akak itteww

    ain

    Mon 20 Apr 09 at 8:10 pm

  58. zino biasa singgah kek gerai cendol topi jalan sebelum pokan gembau je.. tak tau la ada bintang ke tak? hehe

    memanglar takdok bintang kek situ.. abang zino bagilar bintang sendiri, ikut selera abang zino.. ekeke

    zino

    Mon 20 Apr 09 at 8:18 pm

  59. cendollllll…sedapnyeeeeeeeeeeee…

    kannns..

    nadxoxo

    Mon 20 Apr 09 at 8:18 pm

  60. salam…
    memalam ni tengok cendol
    gelisah pulak
    teringin nak makan (ahak)

    malm takdok jual cendol kan kanns akak tewww

    dod

    Mon 20 Apr 09 at 10:06 pm

  61. cendol oh cendol
    lama tak pekena cendol nih 😉
    tgu sapa2 bermurah hati nak belanja cheq.hehe

    tunggu siang ari larr akak, leh merempit kedai mamak cendol teww..ehehe

    fathiyah

    Mon 20 Apr 09 at 10:27 pm

  62. Cendol 5 bintang ada ’sentimental value’ ropenya….

    ahaks..

    Atikah

    Mon 20 Apr 09 at 10:37 pm

  63. en.me kalau dah menerai beberapa gerai baru boleh buat perbandingan.. kalau asyik gerai yg sama tak boleh nak di adili dengan bintang hehe..

    kalo gerai yg samer jerr.. bg je larr 5 bintanng.. vollee ghiteww

    zino

    Mon 20 Apr 09 at 10:39 pm

  64. ammvoii en me itteww…
    makan cendol sambil2 browse iphone kannss…
    kellaass kaannss…
    nk celen en Knizam ittew ke??
    jalan2 serata alam merasa makanann??

    saperlarr me nak celen abang knizam.com itteww.. abang knizam dh masuk tv3 ghitewww.. me followwww.. ehehe

    chekguBH

    Tue 21 Apr 09 at 12:08 am

  65. salam abg me ittew…kekeke
    penah makan cendol sagu yg warna kelabu tu??? saya sangat suka cendol tu compare ngan cendol hijau nie… kat Jhr nie x jumpe la cendol peberet saya tu… kena balik kampung kat Perak baru leh dapat…itu pun tunggu bulan puasa…bulan lain,diorg sorok cendol tu…kekeke

    pernah namfakk dulu somewhere.. ada blogger citerr dlm blognyerr..
    ammvoiii umie tewww..

    umie

    Tue 21 Apr 09 at 1:03 am

  66. fulamak! cendol tuh!
    bagi sy yg plg best kat taiping!
    ape ntah name kedai tu
    yg dkt dgn skolah ape ntah hohohoho
    kat situ mmg sgt best!
    rs skali sure mau lagik! 😛
    btw, sy pindah “rumah baru” 😛
    http://adila.byethost9.com/wordpress/

    pindahh lagiiks..

    Adila

    Tue 21 Apr 09 at 6:56 am

  67. cerita cendol ni semuanya ada brapa bintang?? hehehe

    kan me tunjuk tewww.. veryy derr

    Adry

    Tue 21 Apr 09 at 7:55 am

  68. mak ai byk sungguh lencongan..
    mujur tak terlanggar pohon kelapa sawit..
    ko bikin aku lapar me..

    pagi pagi memang lapar ghitewww.. ehehe

    Rozita

    Tue 21 Apr 09 at 8:04 am

  69. cendol dekat negeri sembilan berhampiran TTJ memang best
    cendol di taman U, best juga, dekat medan selera taman U

    best sangatlarr tewww.. uhuhu

    yazid husain

    Tue 21 Apr 09 at 8:26 am

  70. perh…..jalan2 cari cendol gitew…..hehehe…hak cendol 5 bintang tu buat daku tingin gitew…nasib x peknen…jenuh le nk terjah kesana..ngeh2

    leh order pakai pos maaa.. ekeke

    intan

    Tue 21 Apr 09 at 8:29 am

  71. masa mula2 dulu yus pun terperanjat gak..
    camner ler diorang boleh dapat idea nak wat kedai kat situ..
    buatnyer sang jalar jatuh atas meja makan tu boleh naya…
    yus tahu! cendol pontian tu kat bandar pontian depan kedai murtabak gergasi tu kan??????? kami dah 3 kali makan2 kat situ..
    tapi i tak suka cendol…

    murtabak gergasi manerr fulakss.. cendol tepi pantai pontiann larr.. ahaks

    yus sayanghasni

    Tue 21 Apr 09 at 9:19 am

  72. la bukan ker..
    rasanyer tepi pantai pontian tu kan ader deretan kedai..
    cendol mamak tu tepi jalan kan..kalu minum pukul 3 ptg ke atas ader satu gerai jual murtabak gergasi kat ujung kedai tu dekat ngan warung cendol…

    takper, nanti me check one uoolsss.. jgn maree

    yus sayanghasni

    Tue 21 Apr 09 at 9:39 am

  73. askum..
    juz discovered ur blog existance..ehehe
    really nice n impressive[ d entries..esp for me..br stat wat blog] esp..on cendol one..br tau kat tpeng da cendol best..walhal dh lama tggl ctu..tq for d info..
    enjoy reading it..
    slmt bkenalan ye

    wasalam,
    thanx singgah2 jenguk2 kat blog me yg inih.. moga2 kiter leh jadik rakan siber yg baik2 ghitewww..

    sue aya

    Tue 21 Apr 09 at 10:13 am

  74. Salamz..
    ..time sek cendol Pontian mmg mencongkam..mjadi rindu-rinduan.. tp cagu mamak yg jual cendol n luka ditangan yg merah menyala pon yg mencongkam jugaks!!! upppsss… sorry!

    ahaha.. tau takperr..

    hani

    Tue 21 Apr 09 at 11:13 am

  75. hu2..gmbo macro cendol2 tuh takdo ke? yang penting air gula merah die yang menentukan kesedapan cendol tuh…

    tak jugakk bro.. it depends on individual taste ghitewww..

    Mohd Hafizd

    Tue 21 Apr 09 at 11:31 am

  76. wah…nak tunjuk iphone ke nk tunjuk cendol tuh???wah jelesnye dgn iphone tu….

    cendoollll larrr.. ammvoiii

    limaumaniss

    Tue 21 Apr 09 at 11:57 am

  77. tgh activate..en_me, baper harge iphone tuh?

    u leh bacer kat laman web maxis kat sini.
    me punye ivalue plan no. 3..

    limaumaniss

    Tue 21 Apr 09 at 12:03 pm

  78. kah..kah..kah..bro..aku dah agak dah…anne cendol tu kau minat…aku kat concorde hotdl sampai 5 ptg..esok pun..

    ahaha.. nostalgia tewww beb..

    matahari

    Tue 21 Apr 09 at 12:20 pm

  79. kah..kah..kah..bro..aku dah agak dah…anne cendol tu kau minat…aku kat concorde hotdl sampai 5 ptg..esok pun..

    sampai 5 petang.. haku keje lagikkks laarr

    matahari

    Tue 21 Apr 09 at 12:20 pm

  80. adehhh tingin lak nak pi mkn cendol kat kalng nie…. kat sini sedap gak..

    oke, kalo sedapp bgtau kawan one uoolsss.. ahaks

    ciklinn

    Tue 21 Apr 09 at 2:00 pm

  81. adeh, dah la tengah sakit gg terliur plak baca entri cendol en me nie

    cuber jilat skrin tewww, xyah pakey gigi one uoolss.. ekeke, me gurau2 jakkks..

    juelee

    Tue 21 Apr 09 at 2:12 pm

  82. out of topic–> boleh je kot bro he..23x bro punye pasl no prob… ok nnt kite removekan ek

    weiii, itteww cadangan me jakkks.. uhuhu (me terharuu)

    framestone

    Tue 21 Apr 09 at 2:17 pm

  83. apa la punyer susah nak komen kali ni en_me wehh.. byk nau koner2 la. cendoi sploh bintang ada kat AU2. Yob cendol. perrghhh.. ngancamm..

    me dah bg nota tewww.. memang kena komen entri yg inih.. vukannn selaluu one uoolsss..

    ilazz

    Tue 21 Apr 09 at 2:32 pm

  84. uih.. kami suka mkn cendol gak.. tp layan cendol karim jer la… hahahaha

    cendol karim yg manerr sateww .. stori mori larr skitt

    Ashanida

    Tue 21 Apr 09 at 2:37 pm

  85. hhhmm, susah nak cakap. saya kasi 5 bintang, kalau cendol itu…. -> en_me yang belanjakan.

    ala, kalo setakat cendoll dua hinggit no hal punyerr..

    Mak Su

    Tue 21 Apr 09 at 4:04 pm

  86. adaoi en mee…cendol dan rojak le pulak ubat peleleh air liur…5 bintang sebab ada sentimental value ke ada kenangan mengusik jiwa… gitewww… he,he,he… yelah bila dah kena hembusan bayu laut…duduk atas kerusi plastik pun tak terasa kannsss…

    kannns.. tau takperr joe

    tojo austria

    Tue 21 Apr 09 at 4:33 pm

  87. gmbr ngn iphone ye..hehe 😛

    manerr aderr.. ehehe

    shafie87

    Tue 21 Apr 09 at 5:49 pm

  88. Owh…nie kedai cendol yang beleh
    tmbah satu baldi xpayah bayo tu kan??

    ghiteww larrr..

    KampungBoy

    Tue 21 Apr 09 at 6:39 pm

  89. aaa.. teringat cendol pulut tapai. mana nak carik ye?

    ko leh try this laman web: CENDOL PULUT TAPAI

    ijechan

    Tue 21 Apr 09 at 7:02 pm

  90. Jalan-jalan cari cendol pulak kanns?..
    Ahaks.

    vollee ghiteww cekgu.. ekeke

    muzem

    Tue 21 Apr 09 at 7:35 pm

  91. owh~ try la cendol durian kat Sweet Chat..kat mid ade..times square ade…beshhh gile…~~

    oke cik sara.. thanx for d info .. n thanx jugerr singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time ghitewww

    cik sara

    Tue 21 Apr 09 at 8:20 pm

  92. oo cendol pun ader berbintang-bintang jugak yer.
    paling sedap sy makan cendol masa tggl kat flet sri angkasa… mmg sy kasik dia 10 bintang. nie cendol 4 bintang tu kat maner? kena try gak nie

    4 bintang kat bandar masjid tanah.. ehehe

    shielahassan

    Tue 21 Apr 09 at 8:20 pm

  93. neeza suka cendol.. kalau letak pulut lagi lah sedap..
    tapi kan, nape cendol mamak sangat sedap??
    agaknya bercampur peluh kot ye.. heheheeeee…

    pernah dengar citer mamak cendol dengan spender? ekeke..

    Neeza

    Tue 21 Apr 09 at 8:48 pm

  94. suke cendol jugak~~
    kat skudai nie takde cendol besh lewr~

    ader orang bilang cendol kat medan selera taman u

    ms.izyan

    Tue 21 Apr 09 at 9:58 pm

  95. Waduh..waduh..rajen jalan² carik mkn ye..ehehe smpi ke masjid tnh sume..itu kg halaman kami tuh tp apsal tak tau pn psl cendol yg tlh menghampakan me dn renrakan kekeke..tak kg sgt la kami rupenye…

    me tak cakap menghampakan me.. ekeke

    Linda Latip

    Wed 22 Apr 09 at 3:36 am

  96. ko orang kaya.. lain larrr.. bintang pada rasa, bukan pada harga ghitewww

    eem.. kaya? tidak. pertengahan saja.

    oh. teori product china, saya setuju.

    tapi,

    anasxz

    Wed 22 Apr 09 at 6:21 am

  97. bab makan ni, cukup garam cukup gula saja, tak kira harga n class sgt.

    selagi ada selera kan kanns .. ahaks

    anasxz

    Wed 22 Apr 09 at 6:21 am

  98. wakkkk cendol.. bestnye pekena tekak nie huhuhu.. nak2 lagi kalau cuaca panas sungguh melegakan hihihi

    bestt kanns..

    Mama Mya aka Watie

    Wed 22 Apr 09 at 8:48 am

  99. Bebs, dh cuba cendol kats Kg Myu, JB @ bdepan Jln Utama..? Mcm2 perisa, siap masok surat kabo.. tp,for me rasa die biasa2 jek..=)

    ahaha.. nanti me terjah k..

    hani

    Wed 22 Apr 09 at 11:34 am

  100. dulu masa belajar, ada satu kedai cendol yang terkenal kat kulim. nama dia cencol ali. letak kat stesyen bas kulim. kalau keluar asrama, pekena cendol ali sama laksan kulim memang buat jadi sawan. aduhhhhh…

    nostalgia tewww.. kannns

    apex

    Wed 22 Apr 09 at 11:41 am

  101. Try kat Sogo food court..mengancam juga

    oke next time..

    Azni Azizan

    Wed 22 Apr 09 at 12:28 pm

  102. […] sabtu lepas, selepas dari warong cendol leman dawi di senawang. Me singgah di muzium replika istana raja melewar yg terletak di kampung astana raja, […]

  103. lama xmakan dan dengar celoteh leman dawi….
    bila la aku nak balik ke seremban lagi:-P

    cute panda

    Thu 30 Apr 09 at 11:34 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: