Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

apa ada pada nombor

with 27 comments

restoran tujuh kosong tujuh kopitiam (and focus on the car’s registration number too)
jalan impian utama, skudai

Dalam menerima komen-komen yg bernas dari kawan-kawan. Me perhatikan juga alamat emel kawan-kawan.

Dan bila me jalan-jalan, kadang-kadang me berfikir juga. Apa maksud sesetengah emel yg ada nombor, contohnya nombor ‘707’ (tujuh kosong tujuh) itu. Setakat ini, me jumpa dua blogger yg ada nombor tujuh kosong tujuh. Bila me tanya, mereka menjawab itu nombor tarikh lahir mereka. 7hb julai. [ norm707 | intan |

Membuat me teringat ada rakan me yg sambut tarikhlahir pada 7hb julai 2007, dua tahun yg lepas. Ataupun 7-7-07 gitu. Cantik kan.

Dan ada juga rakan sekerja me yg tarikh lahirnya pada 9hb september nanti. Jadi, tahun ini beliau akan menyambut harijadi pada 9-9-09 gitu juga. Cantik juga kan.

Bila me menggoogle. Yg me jumpa cuma ‘boeing 707‘.

Alahai.

Written by en_me

Sun 12 Apr 09 at 12:12 am

Posted in ho hum

27 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. macam-macam.๐Ÿ™‚
    selamat berhujung minggu.. adeii examssss esok pagi.. huhu

    good luck akak maryam teww..

    Maryam

    Sun 12 Apr 09 at 12:22 am

  2. salam pagi ahad..
    t mmg sukakan tarikh2 unik gitu..
    mcam t.. sambut bday tahun 2005..
    tarikhnya gini tau..
    030405.. nice what? hehe…

    nice ghiteww.. bak sepoh hinggitt

    big mamma

    Sun 12 Apr 09 at 12:27 am

  3. Hanya sekali jerr akan dpt no yang cantik itu…

    Atikah

    Sun 12 Apr 09 at 12:37 am

  4. [rujuk entri ku yg lalu]
    en_me:
    mmm….kita bukan setakat kawan, tapi lebih dari itu…KITA SAUDARA..
    saya suka 1408..:)

    “KITA SAUDARA”? pls tell me more about it.. hmmm

    Lumut Pagi

    Sun 12 Apr 09 at 1:12 am

  5. bro tue no umah ku he…23x

    umah yg maner satewww.. ihihi

    framestone

    Sun 12 Apr 09 at 1:13 am

  6. kawan cahaya kawen time 7/7/2007 tu.๐Ÿ˜›

    kawan cahaya yg maner satewww.. uhuhu

    cahaya

    Sun 12 Apr 09 at 1:52 am

  7. rajinnye beliau menggoogle!

    vukkannn menggoderr ghitewww.. koserr uu

    *secret

    Sun 12 Apr 09 at 3:30 am

  8. uhu, nseb baek bukan oo7 tuuuu… =p

    jebon tewww.. uhuhu

    iKHMAR

    Sun 12 Apr 09 at 9:35 am

  9. 707 memang unik..dat y ade yg nk nikah kawin tarikh tuh..hehe

    tahun nih 909 larr fulakkks.. ehehe

    Mohd Hafizd

    Sun 12 Apr 09 at 9:39 am

  10. betul jugak..saya selalau perasan kalau restoran baik Melayu atau Cina selalau gunakan nombor. Mungkin meletakkan nombor lebih senang diingati. Atau pun restoran nombor ni mungkin satu rangkaian yang sama..Agaknyer laaa..

    nombor ader ong ohoho..

    Shaffik

    Sun 12 Apr 09 at 9:39 am

  11. selamat ujung minggu me…

    selamat jugerr buat intan ittewww.. ahaks

    INTAN

    Sun 12 Apr 09 at 9:42 am

  12. orang bugis suka gak no 7 itu…. hehehehe…. kalau tak pun 007.. james bond… hahaha

    ahaks.. kenerr spamm nih..

    Adry

    Sun 12 Apr 09 at 10:03 am

  13. aik mana pg komen td??

    dah kenerr spam.. ahaks

    Adry

    Sun 12 Apr 09 at 10:04 am

  14. Orang bugis suka no 7 ni… hahaha… takpun 007 terus jadi james bond… hahahaha

    ahaha, triple shot nih..

    Adry

    Sun 12 Apr 09 at 10:08 am

  15. salam.. en.me..
    nombor unik ni.. utk suka2 jer…
    hiburkan hati.. nom unik eida 02/02/02..cam best jer..

    orang len wat utk pendapatan lumayan ghitewww.. uhuhu

    eida

    Sun 12 Apr 09 at 11:23 am

  16. 707 eh. sy suke 007 ehehe๐Ÿ˜›

    ammvoiii, sukerr hero yg sukerr pompuan seksi ghitewww.. koserr uuu

    nadxoxo

    Sun 12 Apr 09 at 12:03 pm

  17. noli ske 262…*wink*
    salam en_me iiteww..

    aper teww.. citerr larr

    noli

    Sun 12 Apr 09 at 12:17 pm

  18. hehe boeing 707 tu pulak apa makna nya ye?
    akak pun ada nombor 4771. mmg tarikh lahir akak 4.7.71

    ghitewww erk..

    Rozita

    Sun 12 Apr 09 at 1:14 pm

  19. hoho. ade kwn tu birthday 09/09.
    x sabar nak wish dia tahun ni. spesel tu, 09/09/09! ^^

    sonokkk kannns..

    cik siti

    Sun 12 Apr 09 at 3:27 pm

  20. mungkin tarikh lahir atau tarikh kapel ke kahwin ke..tp ade gak yg pakai nombor tu sbb ade “ong”..bg sesetengah kaum la. hehe..

    sitie bum bum

    Sun 12 Apr 09 at 5:36 pm

  21. nOmbOr mungkin memberi makna bg sesetengah Org..huhu~

    intan.dayana

    Sun 12 Apr 09 at 7:52 pm

  22. en_ me slalu snap gamba yg x terlintas di fikiran org len kan..

    dakchomey

    Sun 12 Apr 09 at 8:44 pm

  23. email aku ada 99….๐Ÿ™‚

    me followww..

    sebaliktabir

    Mon 13 Apr 09 at 8:42 am

  24. Tarikh lahir saya 8-8-80๐Ÿ™‚

    http://afyan.com/ver1/?p=309

    oke bro.. tahniah n good luck on uu

    afyan

    Wed 15 Apr 09 at 7:37 pm

  25. dah ala2 kopi 434 la plaks. ahaks๐Ÿ™‚

    ahaks ..

    KNizam

    Fri 17 Apr 09 at 10:20 pm

  26. en_me…sori la lambat komen n reply ur email…nak wat camana…duduk ulu sangat…line pun takdee!!!
    707 tu nombor plat kereta kami…WNB707…ada apa dengan 7? saje suka-suka je pilih nombor tu…tambahan Beckham kan pakai nombor 7 gak, 7 petala langit dan 7 petala bumi, 7 wonders of the world! 7 hari dalam seminggu….apa lagi ye???
    “lu pikir la sendiri!”…nabil yang kata bukan saya kata tau…

    oke..

    norm707

    Mon 20 Apr 09 at 1:03 pm

  27. saya suka no 7 ..sbb saya yang ke 8 ..huhuhuhu if tade tade la saya …. voley gitew kans ?

    teringat ada pompuan suka no 6 (six) ghitewww.. uhuhu

    Sha

    Thu 23 Apr 09 at 5:00 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: