Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

luka lama berdarah kembali

with 29 comments

toyota prado with bearing plat number jeq 109 (no reverse sensor)
taman rinting, masai

Beberapa minggu lepas, me ada cerita pasal cikcity me yg tamponnya terlondeh dibawah enjin itu. Kelmarin me sudah pergi bengkel kedai baiki kereta.

Dipendekkan cerita penutup bawah enjin cikcity sudah pun ditampal pin.

Di tempat bengkel yg sama. Me perasan ada satu kereta toyota prado seperti diatas. Mundar-mandir tapi tiba-tiba memecut pergi. Mungkin melihat ramai pelanggan lain yg menunggu agaknya. Ya, kereta yg pernah melanggar mQ semasa mengundur ke belakang ketika sarat mengandungkan aBo.  Lapan tahun yg lampau.

Sambil me gatal nak pantunlah sikit.

rama-rama di pinggir kali,
menghisap madu si bunga cina;
luka lama berdarah kembali,
luka baru parutnya dimana one uoolsss..

Alahai.

Written by en_me

Thu 9 Apr 09 at 12:09 am

Posted in nostalgia

29 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. lapan tahun? wuish lama tu… dia pecut sebab nampak encik kot…

    agaknyerr kot.. ciss

    Maryam

    Thu 9 Apr 09 at 12:36 am

  2. wahhh skrg en_me ittew..sgt rajin nyer berpantun..dasat seh…

    ala akak me tewww.. sikit sikit jakkks.. volleee ghitewww

    mebby17

    Thu 9 Apr 09 at 12:40 am

  3. lapan tahun dulu?
    kalau anak, dah masuk darjah dua pun en_me!

    yes, that’s aBo..

    addyaholix

    Thu 9 Apr 09 at 12:49 am

  4. lupakan kisah lama.. biar di lipat dalam sejarah..

    ahaks abang zino teww..

    zino

    Thu 9 Apr 09 at 1:21 am

  5. wah~en_me masih ingat tu…kisah lame sile lupakan..ambil yg jernih..buang yg keruh..

    kannns..

    intan.dayana

    Thu 9 Apr 09 at 1:37 am

  6. Dia langgar dan lari ke Me?

    ooo tidak, maser teww kat parking, dier undur kete besar gedabak teww, mQ sedang isi barang grocery kat bakang kete wira.. me kat driver seat, tengok sumer kejadian kat cermin pandang belakang jakkks -takleh watpe, cumer sempat hon kuat-kuat.. dia tak langgar lari, sempat bawak gi klinik lagikkks..

    aTiQah

    Thu 9 Apr 09 at 5:58 am

  7. siap ada no plat tu…ermm luka tu taruk ubat nanti sembuhlah dia hehe

    ubat gapo karr ittewww.. ammvoiii

    cintacukulet

    Thu 9 Apr 09 at 8:06 am

  8. dingin sungguh air di kali
    sejuk nya mandi rasa nak mati
    luka lama berdarah kembali
    luka baru parut nya di hati

    chantekknyerrr..

    Rozita

    Thu 9 Apr 09 at 8:19 am

  9. luka lama tahu di mana parut
    tanya pula luka baru di mana parut
    luka baru belumla berparut
    sudah kering nanti lekatla parut

    ekeke..

    thanx cek rya tewww

    Rya

    Thu 9 Apr 09 at 8:26 am

  10. kalo luka lama berdarah kembali..cpt2 la tmpal plaster..huhu

    plaster katernyerrr.. ayoooo

    fizahbari

    Thu 9 Apr 09 at 8:29 am

  11. hg pu l kejaq, kasi warning itu wog…

    tak pahmm me ko tatap apergg..

    Hint Perihal

    Thu 9 Apr 09 at 8:31 am

  12. pancitkan tayar kereta die

    ahaha.. ganass tewww..

    framestone

    Thu 9 Apr 09 at 8:32 am

  13. hg pi la kejaq, kasi warning itu worg..

    ahaha.. takperr bro

    Hint Perihal

    Thu 9 Apr 09 at 8:32 am

  14. leh ingat lagi eh me..kuat betoi ingatan…

    nombor plat itteww larr yg wat ingatan kuat ghitewww..

    intan

    Thu 9 Apr 09 at 8:43 am

  15. mujor lah aBo sehat dan kuat seperti en_me. xde ape2 effect ghiteww kannsss~~

    alhamdulillah.. takdok effect ghiteww.. hmm

    y[o]n

    Thu 9 Apr 09 at 9:28 am

  16. owh…..nasib baikla sume nye slamat~

    alhamdulillahhh.. thanx

    cikf=)

    Thu 9 Apr 09 at 9:50 am

  17. me…prado tu dok dekat2 ngan umah akak le. dekat sgt. Now Indian le yg drive that car..??the same man yg langgar mQ ke..??nak akak karate dia..??hehe

    macam mamak muslim, me dh tengok ic dierr dulu.. karate? hmmm, takperr larrr, my mQ pun calar balar jerr.. ekeke

    ain

    Thu 9 Apr 09 at 9:57 am

  18. usah dikenang kisah lampau yg pahit…. yg manis2 ok le utk dikenang….

    kannns..

    Sasha

    Thu 9 Apr 09 at 10:03 am

  19. barang yang lepas hai jangan di kenang
    kalau di kenang, merusaklah diri…

    ammvoiii cek iza ittewww.. ahaks

    iza

    Thu 9 Apr 09 at 10:36 am

  20. Berpantun lah pulak dia ya …..

    volleee kanns abang long..

    Abang Long

    Thu 9 Apr 09 at 10:43 am

  21. menakutkan >_<
    *suka pantun, ^^

    sukerrrnyerr..

    cik siti

    Thu 9 Apr 09 at 10:59 am

  22. 8 tahun takkan berdarah kembali? Sapu lidah buaya biar hilang parut tu. Kenangan pahit masa silam biar dipendam saja takut menambah lara di jiwa.

    ahaha abang yb ittewww.. fandainyerrr

    Yunus Badawi

    Thu 9 Apr 09 at 11:20 am

  23. en_me dok kt tmn rinting ker?
    kite dulu pnh dok kt jln tembusu…

    ramai dah cakapp – yg dulu jangan dikenang kannns..

    manje

    Thu 9 Apr 09 at 12:08 pm

  24. xagans la bro.. lg ganas kalau yg curik tayar he…23x

    ahaha.. lawak tewww

    framestone

    Thu 9 Apr 09 at 1:35 pm

  25. luka lama berdarah kembali..
    kering luka tuh ampak ler parut baru…
    ~~~ wah, byk nyer parut…hehehe ~~~

    parut takper, jangan kurap.. ehehe

    ~~~ kay ~~~

    Thu 9 Apr 09 at 2:00 pm

  26. Amvoi…luka tu besor sangat ke kang ME….mcm pantun En. Karam larrr…sabor lah yee kang..moga diganjari pahala dan bertambah kereta baru satew lagi..ahaks!

    salam kang habihah tewww..

    ustaz habiha

    Thu 9 Apr 09 at 2:41 pm

  27. marah sangat. sabar-sabar en me

    sabar jer larrr.. kanns

    yazid husain

    Thu 9 Apr 09 at 3:31 pm

  28. tempat jatuh lagi dikenang, inikan pulak parut kena langgar…ntah2 sekarang dah tukar owner dah keta tu kuttss..

    mungkin tidakkks..

    azwa

    Thu 9 Apr 09 at 4:12 pm

  29. emmm..banyakan bersabau ye en me..senyum selalu..gitewww..eheheh

    sabau larr nih.. grrrr

    ez

    Thu 9 Apr 09 at 4:55 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: