Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

bagai dunya ana yg punya

with 57 comments

life is not about seeing, but seeing it clearly [+ zoom in to sophie monk ]
vista johor bahru

Alhamdulillah. Kelmarin jumaat tengahari, me selamat menjalani pembedahan kornea mata. Melasik mata gitu.

Terimakasih buat kawan-kawan yg sentiasa mendoakan me selamat dan cepat sembuh. me masih tidak padam walaupun sudah banyak me tampal van-van mayat dua tiga hari lepas. Manalah tahu kalau-kalau me tidak dapat terus bangun. Atau tidak dapat mencelekkan mata kembali. Sedih kan.

Hari ini me nak sambung kerja seperti biasa. Tanpa bantuan cermin mata tentunya. Pertama kali dalam masa dua poh tahun.

Nota: untuk maklumat lanjut berkenaan LASIK dan VISTA.

Cerita lain, minggu lepas ramai rupanya kawan-kawan yg tidak dapat terima jenaka ‘april fool‘ yg me buat itu. Sampai sanggup fitnah tikam-tikam belakang me gitu. Me minta maaf sekali lagi.

Rumah terbakar nampak asap,
hati terbakar siapa yg tahu kan kannns.

Alahai.

Written by en_me

Mon 6 Apr 09 at 12:06 am

Posted in myself

57 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tahniah !
    Alhamdulillah selamat semuanya..
    Mudah-mudahan terus mensyukuri dan menikmati rahmat Allah ..
    bila lah daku nak melasik pulak ni..

    alhamdulillah.. n thanx chekgu pinat itteww

    Pinatbate

    Mon 6 Apr 09 at 12:17 am

  2. Alhamdulillah..selamat sumer..
    Well, dapat lihat tanpa bantuan kaca mata ler..
    lpaih neh bley la try sunglasses yang hebat2 gitu kannnn??
    happy working!

    alhamdulillah .. n thanx abang hafizzz itteww

    Mohd Hafizd

    Mon 6 Apr 09 at 12:27 am

  3. alhamdullilah.. en.me selamat makna nya mata semakin cerah… syukur dengan nikmat yg Allah kurniakan..

    alhamdulillah jugerrr..

    zino

    Mon 6 Apr 09 at 12:34 am

  4. alhamdulillah..
    en me dah selamat..
    happy 4 u!!

    thanx cek zara tewww..

  5. semoga cepat sembuh.

    insyaAllah..

    ryann

    Mon 6 Apr 09 at 12:55 am

  6. gurls….jaga2…mata en_me sudah boleh x-ray gitewww…..hehhehhee

    ammvoiii abang maza tewww..

    maza

    Mon 6 Apr 09 at 1:20 am

  7. waahhhh..buat operation mate eah..
    pahni dah tak pakai cermin matelah ni..
    pas kat org pulak..mate dah teruk dah ni..ekekeke

    powerr tak samerr one uoolsss.. uhuhu

    *secret

    Mon 6 Apr 09 at 1:26 am

  8. cop2..bru dpt loading gambr..eh..nape ade pic pompuan ehem2 tu..wuiyo..mesti mate lebih terang benderang leps ni..

    samerr macam pakai gelass yg lecehh ghitewww..

    *secret

    Mon 6 Apr 09 at 1:28 am

  9. bestnya~ enciknya 2nd person yg saya dapat berita melalui proses itu. nikmat pinjaman sementara… [katanya student boleh dapat potongan harga di hospital sekolah saya.. tapi ribu2 mana mampu.. :D]

    tunggu sampai dah bekerja larrr doelooo..

    Maryam

    Mon 6 Apr 09 at 2:32 am

  10. la… ada kisah kassim selamat version laser mata rupanya..😛

    cek nono teww.. harap harap tak kenerr cocok balek dgn garfuu ghitewww..

    nono

    Mon 6 Apr 09 at 3:26 am

  11. wahhh dah sihat…mata dah xcacat..bagus2..
    salam en_me.. =)

    alhamdulillahh cek noli tewww.. salam jugerrr..

    noli

    Mon 6 Apr 09 at 7:20 am

  12. Tanpak lebih kacak tanpa cermin mata selepas ni?

    abang jali tewww.. ahaks

    Razali

    Mon 6 Apr 09 at 7:38 am

  13. ooo….gambo2 mengerikan van mayat tu ada kaitan gan kejadian ini ke?…
    aku dpt bayang ko nampak segak bergaya ari ni…ahaks

    intannn.. memannggs

    intan

    Mon 6 Apr 09 at 8:18 am

  14. alhamdulillah..congrats!sungguh ceria en me hrni yea…;)

    thanx cek fizah tewww..

    fizah

    Mon 6 Apr 09 at 8:28 am

  15. wah~
    sudah melasik mata rupe nye..
    cOngrats bro!!

    thanxx.. alhamdulillah sumernyerr selamat..

    intan.dayana

    Mon 6 Apr 09 at 8:39 am

  16. rumah terbakar panggil bomba..
    hati terbakar makan ais ketul :p ngee
    alhamdulillah everything goes well🙂

    alhamdulillah .. n thanx jugerr cek yonna tewww

    yonna

    Mon 6 Apr 09 at 8:42 am

  17. salam en_me, syukur dah selamat semuanya.. dunia anda semakin terang la yer.. baru faham kenapa sejak kebelakangan ni asyik ingat mati jer.. ingatkan dah taubat, rupanya takut mati gara2 buat lasik.. huhu..

    mati akan tiba.. kannns

    nurdaniella

    Mon 6 Apr 09 at 8:46 am

  18. moga cepat sembuh..en me pandang bende2 ijau..cth mcm rumput ke..yg bleh menyejukkan mata..n makan carrot..baik utk mata..

    thanx akak t itteww yg sedang frust putus chentaaa.. ahaks

    ez

    Mon 6 Apr 09 at 9:01 am

  19. alhamdulillah selamat semuanya… en_me bikin saspen saja dua-tiga hari lepas…
    hari ni jugak hari pertama pegi keje tanpa memakai cemin mate kecuali ceminmata itam je tadi pagi pasal silau gitu…
    sebabnya dah pakai contact lens semula… hihihihihih😛😛

    me tak pernah pakai contact lens ghitewww.. auuuuw koserr uu

    syah shah

    Mon 6 Apr 09 at 9:13 am

  20. waaa.. aku nak jugak buat.. ade website tak utk aku kaji benda nih dari segi tpt dan harga?

    ko leh visit this vista website:
    VISTA and click kat pricing.. good luck my dear jard ittewww

    Jard

    Mon 6 Apr 09 at 9:16 am

  21. alhamdulillah! semua dah selamat… sure Me bertambah hensem!

    alhamdulillah .. n thanx jugerrr

    Sasha

    Mon 6 Apr 09 at 9:24 am

  22. wahhh…mesti lg hensem pas ni!hihi

    ihihi..

    ain

    Mon 6 Apr 09 at 9:33 am

  23. heheheh..en me..org okla..mana ada frust sgt2 pon..heheh..da ok da..da kuat da..hehe

    ahaks..🙂

    ez

    Mon 6 Apr 09 at 10:15 am

  24. alhamdulillah.
    yay untuk en_me! =P

    thanx cek siti yg jeliterr teww..

    cik siti

    Mon 6 Apr 09 at 10:42 am

  25. Alhamdullilah… selamat semuanya… selamat juga ber’mata baru’ hehe bebas pandangan kan…

    alhamdulillahh.. n thanx sumerr

    manje

    Mon 6 Apr 09 at 11:04 am

  26. Syukur sumenye selamat..lain tk rasa tk pki spek? ehehe..mesti kekadang terasa nk betulkan spek pdhl tk pki .hehe

    ahaha.. memanggggs ghiteww

    Linda Latip

    Mon 6 Apr 09 at 11:18 am

  27. sudah tidak rabun lagi. wah sudah boleh nampak. alhamduillah

    nampak lebih jelass ghiteww.. takyahhh cermin mato lagikkks.. ihihi

    yazid husain

    Mon 6 Apr 09 at 11:32 am

  28. syukur kerana anda selamat dan kini tak perlu berspek mata lagi

    syukurrr ghitewww..

    ouled kenitra

    Mon 6 Apr 09 at 11:41 am

  29. alhamdulillah semua dah selamat..
    errr ade ke yang buat pitenah pasal aperilful tuh? adOyai..errr, rasa serba salah plaks..adakah bOnda masuk skali??Oh tidakkkkkk… =p

    sodeyyy kannns..

    bOnda

    Mon 6 Apr 09 at 11:44 am

  30. alhamdulillah me selamat…
    mst rasa lain kn tanpa spek mata yg dh 2 taun jd kembar me..

    hi cek yusnida ismail itteww.. vukannn dua taun one uoolsss.. dua poh tahun ghitewww..

    yus

    Mon 6 Apr 09 at 11:52 am

  31. syukur alhamdulillah en_me dah selamat…
    pasni xpayah la dah letak byk sgt van-van tu ek..
    sekali sekala xpe…hehe

    alhamdulillah jugerr.. n thanx akak mess itteww

    messyremo

    Mon 6 Apr 09 at 11:58 am

  32. byk bebenor van2 mayat tu…buat suspen je.
    dah terang lah skrg ni aik. x yah pkai spek lagi. apa perasaan en_me skrg.

    ammvoiii kena interbiu macam selebriti larr fulakkks.. ehehe, tp memangggs lega.. takyahh pk pk pasal spek lagikks.. volleee ghitewww, sekian timekacehhh

    zue

    Mon 6 Apr 09 at 12:52 pm

  33. makin hencem ler…kihkih

    ikiki..

    shais

    Mon 6 Apr 09 at 1:17 pm

  34. syukur lah kalau semuanya dah okeyh. tak perlu lah nak pikir tukar2 spec mata.

    kannns..

    ~ mizzAmy ~

    Mon 6 Apr 09 at 1:22 pm

  35. en_me,
    prosedur lasik melasik itteww..
    1. berapa lama tempoh diambil?
    2. sakit kerr?
    3. berapa anggaran kos?
    4. immediately lepas lasik, dah bleh melihat tanpa guna spek kerr?
    sori…mokcik banyak tanya pulak..

    makcik ajwa itteww..
    bagus-bagus ramai orang dah tanya.. ini pengalaman me:
    1. 40 saat (dua steps)
    2. tak sakit, cuma pedih jakks (doc dah letak ubat bius)
    3. ada empat pakej – me kena tiga hibu hinggit (sebelah materr jakks)
    4. taklarr immediately, tp me amik sehari lepas itewww
    mokcik janganlarr cakap sori sori ghiteww.. untuk keterangan lanjut, leh jenguk website >> VISTA <<

    azwa

    Mon 6 Apr 09 at 1:37 pm

  36. semoga cepat sembuh…lepas nie cerahlah pemandangan mata yek…

    dah sembuh dan dah cerah pemandangan ghiteww.. alhamdulillahh

    Active Blogger

    Mon 6 Apr 09 at 1:44 pm

  37. saya nampak! saya nampak! ada marie claire, ada tulisan gadgets. lagi… apa ntah… blur ler plaks…

    ammvoiii .. maksu teww..

    Mak Su

    Mon 6 Apr 09 at 1:56 pm

  38. bestla en me..dah tak yah pakai cermin mata huhu..saya nak pakai contact lens pun takut…pakai cermin mata je la sampai ke tua huhu

    me tak pernah pakai contact lens jugerr.. tapi memang nak buang cermin materr menyemak itteww..

    cintacukulet

    Mon 6 Apr 09 at 3:59 pm

  39. salam..eii lama x menyinggah sini…baru tau en_me buat melasik mata..waaa kiranya lepas ni lebih tajamlah jelingan manja tu..euwwww

    jelingan tajam katernyerr.. ammvoiii

    isnsuhada

    Mon 6 Apr 09 at 4:00 pm

  40. bertambah ensem ker?

    kerrr..

    kuina

    Mon 6 Apr 09 at 4:55 pm

  41. salam…
    tahniah dan syukur… segalanya sudah selamat… bila kita diuji ini akan menebalkan keimanan kita dan labih merasa syukur padaNya.

    salam jugerr..

    nazilyn

    Mon 6 Apr 09 at 5:32 pm

  42. R Azmi kata…”Dari Kerana Mata..Yang menggoda”…

    retro tewww banngg..

    matahari

    Mon 6 Apr 09 at 5:35 pm

  43. Tahniah, selamat sudah…

    xnak kawan..

    Atikah

    Mon 6 Apr 09 at 6:09 pm

  44. salam..
    tq sudi wishkan bday t ye en.me..
    wah!! terang dh mata melihat dunia sekarang ye!! alhamdulillah.. termakbul jugak doa en. me nak melihat dunia tanpa memakai spek mata ye!!🙂

    alhamdulillah.. sumernyerr selamatt

    big mamma

    Mon 6 Apr 09 at 6:29 pm

  45. terimakasih me..kak jie dah baik ni
    sikit2 je..
    kak jie mcm nk tau lebih lanjut je ttg operation ni…

    me dh buat link dlm entri ittewww.. just one click away.. ehehe

    Kujie

    Mon 6 Apr 09 at 7:38 pm

  46. alhamdullilah , syukur ke hadrat Allah sumenya dah selamat .. buat kenduri kesyukuran en_me ?

    alhamdulillahhh jugerrr..

    ASE1

    Mon 6 Apr 09 at 8:04 pm

  47. Jangan terang mata jer, hati kena terang gak…

    insyaAllah moga2 terang kedua-duanyerrr..
    thanx akak nong itteww singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    Nong

    Mon 6 Apr 09 at 10:13 pm

  48. muga cepat sembut, Amin. been thinking about lasik, tapi takdak $$$$

    cocok cc jakkks bro.. leh bayar installment with interest free ghitewww.. ehehe

    zzeed

    Mon 6 Apr 09 at 10:52 pm

  49. Salam en_me…
    dah lame x jenguk blog kaya-raya en_me nih.. Hehehe!

    ko gi manerrr.. uhuhu

    iKHMAR

    Mon 6 Apr 09 at 10:59 pm

  50. alhamdulillah..udah selamat semuanya..syukur

    syukur alhamdulillah jugerrr..

    SyazRea

    Mon 6 Apr 09 at 11:11 pm

  51. tiga riban… ermmm.. macam berbaloi.. it will last 4eva kewwww?????

    the laser treatment will last but depends on your eyes too due to our human nature..

    arep

    Mon 6 Apr 09 at 11:17 pm

  52. wahhh cerah bijik mata dah
    tak rs pelik pagi2 xyah teraba2 carik cermin mata? hihihi

    biasalarr teraba2 ghitewww.. ihihi

    Adila

    Tue 7 Apr 09 at 5:30 am

  53. mahal tak kos buat lasik nie?

    me dah jawab kat komen atas tewww one uoolsss.. veryyy derr

    watiejalil

    Tue 7 Apr 09 at 10:15 am

  54. oo..operation mata ke en_me..wat saspen jerkk gn van2 jenazah tuu ok…

    saspenn kannns..

    pRicesS_N

    Wed 8 Apr 09 at 12:40 am

  55. encik me niiii….nak buat lasik je pon tp rentetan n3 punyer lar mencongkam asik gambar keta jenazah je…haishhh…
    selamatkah semuanyer? – alhamdulillah
    tiada side effect kah? – so far, takdok lagikkks
    100% berkesankah? – ofcoz, tp bgantung pd individu jugerr..
    owhh…harus kumpul duit dr sekarang – ko harus tewwww.. ehehe

    vivavogue

    Wed 8 Apr 09 at 6:37 pm

  56. hahahahahhahahaha gelak sendiri baca komen reply en-me.. yang tak tahan tu siap baca sophiemonk lagi tu eh? (kita tengok flickr tadi) hahaha

    ammvoiii.. macam kasim selamat katernyerrr.. cuci mater tengok sophiemonk sebelum kenerr bedah materr ghitewww.. ehehe

    nono

    Wed 8 Apr 09 at 8:42 pm

  57. terfikir nak buat…sebab bosan dah pakai soek dan contact lens.. tapi takut..
    hiks…btw..tahniah…saya sbg org yg pakai spek tau betapa bestnya if tak yah pakai spek,..rasa bebasss je kan mata tuu…hopefully one daya saya berani nak melasik,.

    40 saat jakkks.. pedih, esoknyerr dh voleee drive ghitewww

    catz

    Tue 19 May 09 at 12:10 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: