Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

my 1000th post

with 75 comments

Tanjung Rambutan is a main town in Kinta district, Perak, Malaysia. Hospital Bahagia, the oldest mental hospital in Malaysia is located here. Due to the presence of the mental hospital, this town is often associated with mentally ill people, especially in Ipoh. [+ wikipedia | yaperda ]

Kalau me pun malu cakap tinggal di tanjung rambutan. Lebih baik me bilang, tinggal di ulu kinta atau tambun gitu. Selain tanjung rambutan yg me baru limpas minggu lepas, tampoi (johor) juga terkenal dengan hospital untuk orang gila.

Bukan bermaksud me juga gila. Sebab entri ini adalah entri ke sehibu me. Bayangkan. Dalamasa dua tahun, me sudah buat sehibu entri.  Bermaksud, hari-hari me kemaskini blog. Pernah juga sehari sampai dua tiga entri me buat. Gila kah enchek me?

Secara statistiknya, blog me yg bertajuk ‘memang lumayan’ di wordpress ini telah dihentam sebanyak 880,226 hits. Dan terima 110,350 komen-komen. Tidak termasuk statistik blog lama me di eteman, geocities, tripod, angelfire dan blogspot.

Terimakasih kawan-kawan semua. Tanpa kawan-kawan me yg best-best itu, siapalah me yg ini kan.

ferris11.gif Gambar-gambar sekitar tanjung rambutan di aminus3.

Alahai.

Written by en_me

Wed 25 Mar 09 at 12:03 am

Posted in ho hum

75 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. wah sudah sampi 1000 gitew…
    congratz… truskan berblogs en_me…

    SyazRea

    Wed 25 Mar 09 at 12:20 am

  2. tahniah!!! teruskan ber’blog’..

    haha..tak rmai nk mengaku dok kt tanjung rambutan…tanjung langsat ok lagik kot~

    Mohd Hafizd

    Wed 25 Mar 09 at 12:22 am

  3. en_me…
    umah saya dkt sgt dkt tanjung rambutan..
    5km je..
    haha…
    saya duk tambun..

    Callister

    Wed 25 Mar 09 at 12:45 am

  4. alamak! memang takleh lawan lah~ entri saya hanya akan capai dalam masa seribu setahun setengah lagi… tapi komennya takla banyak..😀 dan hitnya pun juga tak banyak.. haha

    Maryam

    Wed 25 Mar 09 at 12:48 am

  5. tahniah untuk post yang ke seribu. haha.

    belum pernah ke tanjung rambutan. uhu.

    enchek me memang best!

    alone

    Wed 25 Mar 09 at 12:55 am

  6. hi.. tahniah.. rajin u .. banyak dh entry u ni.. teruskan memblog ok!

    big mamma

    Wed 25 Mar 09 at 1:00 am

  7. Wow!!!
    Sehibu???? Sungguh hebat! =)

    iKHMAR

    Wed 25 Mar 09 at 1:02 am

  8. Tahniah bro!

    NoktahHitam

    Wed 25 Mar 09 at 1:46 am

  9. Orang Perak sebut nak pergi Tanjung sahaja.

    Abang Long

    Wed 25 Mar 09 at 2:20 am

  10. Ada taman rekreasi ke di Tanjung Rambutan ?

    Abu Razi

    Wed 25 Mar 09 at 2:33 am

  11. tahniah bro

    mmg rajin n hebat la dlm mase 2 tahun dh seribu
    HUHUHU~

    enchekcamera

    Wed 25 Mar 09 at 3:13 am

  12. tahniah en_me…
    teruskan kemantapan berblog.
    Q tetap akan sokong blog en_me..

    qdetactive

    Wed 25 Mar 09 at 3:44 am

  13. en_me memang best.
    terus berblog.
    saya selalu sokong.

    saya dulu sekolah dekat dengan tanjung rambutan.
    di chemor.
    dekat kan?

    addyaholix

    Wed 25 Mar 09 at 4:02 am

  14. amboi..1k..jgn jemu berblog

    fa10

    Wed 25 Mar 09 at 5:55 am

  15. amboi…dah masuk entry ke 1000..
    congrats2

    mimi

    Wed 25 Mar 09 at 6:41 am

  16. tahniah bro..
    teruskan usaha meniarap, menenggek, mengangkang utk tujuan mengambil gambar..haha

    keep on informative….:)

    btw…tanjung rambutan byk pokok rambutan ke??

    benludin

    Wed 25 Mar 09 at 7:11 am

  17. congrats en me iteww!

    zara baru dapat 700 jer kat english blog..hehehe~

    teruskan menulis en me!!

    ^_^

  18. wah! tahniah utk enme kerna berjaya sampai ke pos 1000th.

    aku plak tak pernah kira dah baper dah posting aku.hehe

    penyubiru

    Wed 25 Mar 09 at 7:35 am

  19. taman bahagia di tampoi..
    memang untuk orang xbetul

    –> lagu sallleh yaakob kot

    betul pe yg bro_me ckp.. mase dulu dok berlajar kat ipoh..mbe2 yg dok kat tg rambutan sume xngaku dorg dok sinie… siap ngaku dorg dok UK lagi tue (ulu kinta)

    framestone

    Wed 25 Mar 09 at 8:01 am

  20. en.me dengan blog mana boleh di pisahkan.. hehe

    zino

    Wed 25 Mar 09 at 8:05 am

  21. Teruskan entry. Teruskan berkarya.

    Pemancing Ikan

    Wed 25 Mar 09 at 8:12 am

  22. tahniah en me utk n3 ke-1000..sy akhirnye melancarkan n3 pertama!hahaha

    fizahbari

    Wed 25 Mar 09 at 8:17 am

  23. Tahniah..! teruskan sehingga ke entry yg ke 2000 nanti.

    ain

    Wed 25 Mar 09 at 8:34 am

  24. wow..banyak nya ntri..dah sehibu ye..
    nyway, salam ziarah. sy suka blog awak ni, byk cerita negeri perak, xpecially Ipoh..:)

    Rozita

    Wed 25 Mar 09 at 8:34 am

  25. salam me..

    tahniah saya ucapkan…

    faizal

    Wed 25 Mar 09 at 8:52 am

  26. taniah post yang ke 1000. walla

    yazid husain

    Wed 25 Mar 09 at 9:05 am

  27. Wa…banyak post ko….pak cik kayo

    KampungBoy

    Wed 25 Mar 09 at 9:06 am

  28. thanks bro,
    sudi gak lawat fp yus. wah, bro nie kreatif sungguh tang ambik pic. sipi2 jer. kena slow2 nak tengok 1000 posting tu…

    akak ipar yus dok kat kuaters polis ulu kinta tu. sekarang dah pindah taman perpaduan. dia tak pernah sebut tg. rambutan. fobia ngan hospital sakit jiwa tu ler (malu ler nak ngaku orang tg rambutan)
    dia biasa sebut tanjung jer…
    kalau yus ke sana yus memang suka gi pasar tanjung tu, cari cendawan kukur. masak lomak cili api, fuh ngancam beb…

    yus

    Wed 25 Mar 09 at 9:22 am

  29. salam inchek me… tahniah jugaK dari den … warung yg informatif *macham2 ada*

    den

    Wed 25 Mar 09 at 9:28 am

  30. Nama Tambun tue..
    ala2 cam singkatan TAnjung raMBUtaN
    Ada pokok apa kat sana?

    polar bear

    Wed 25 Mar 09 at 9:35 am

  31. tahniah!😛

    cahaya

    Wed 25 Mar 09 at 10:00 am

  32. yeay!!!tahniah.dh smp entry ke 1000.

    ehm.tg rambutan tu,byk buah rambutan ke…

    sabiah

    Wed 25 Mar 09 at 10:02 am

  33. waaaaa*amazed*
    tahniah tahniah *claping claping*

    noli

    Wed 25 Mar 09 at 10:08 am

  34. en_me memang rajin. saya dah 2 tahun lebih pun baru 500 lebih. haha.

    tahniah!!!

    aishah

    Wed 25 Mar 09 at 10:09 am

  35. wow! tahniah en_me… awak memang powerlah, hebat!🙂

    Mak Su

    Wed 25 Mar 09 at 10:09 am

  36. maza pernah hampir jadi giler dan hampir dimasukan ke tempat iteww…

    sbbnya Penyakit gila en_me iteww semakin menular kepada maza lak….huhuhhu

    wakakaak

    maza

    Wed 25 Mar 09 at 10:14 am

  37. waaa…. kalo di sabah… hospital bahagia yg femes kat sana dipanggil bukit padang.. sekolah aku dulu pon kat kawasan tu gak.. jadi…aku pon malu nk menjawab.. “ko blaja kat mana?” “bukit padang”

    Jard

    Wed 25 Mar 09 at 10:36 am

  38. incik me.. tahniah..hehe
    yonna yang nk masuk 3 thn ni pun baru 400 je posts haha.

    keep on blogging ye bro🙂

    yonna

    Wed 25 Mar 09 at 10:45 am

  39. wah dahsat lah en me… pe2 pun tahniah !

    aida

    Wed 25 Mar 09 at 10:46 am

  40. tumpang lalu… kalau ada rambutan pun best gak…
    macam mana rupa buah tampoi tu ye en_me? ada gambar tak?
    anyway.. teruskan berblog..

    shazmi

    Wed 25 Mar 09 at 10:58 am

  41. ~ wah… dah ke-1000 ke? congrats utk en_me. teruskan berblog.🙂 ~

    ~ mizzAmy ~

    Wed 25 Mar 09 at 11:24 am

  42. wah~! cOngrat en_me..suda sehibu entry kamu..berusaha lagi ok..hehe~

    intan.dayana

    Wed 25 Mar 09 at 11:30 am

  43. 1000 en3 tahniah..
    sy baru ribu perkataan aje

    kuina

    Wed 25 Mar 09 at 12:19 pm

  44. Wah, udah entry ke 1000 en_me… tahniah gitew…

    atikah

    Wed 25 Mar 09 at 12:22 pm

  45. iols dah 3 tahun tapi masih tak cecah 200 he he

    art

    Wed 25 Mar 09 at 1:07 pm

  46. Tahniah bro..
    Thanks for the visit to Ulu Kinta, dekat Tg Rambutan tu..

    Azni Azizan

    Wed 25 Mar 09 at 1:34 pm

  47. 1000? wah wah wah. jeles2. =P

    ciki siti

    Wed 25 Mar 09 at 1:43 pm

  48. wahh en me ..anda memang hebat..:D

    cintacukulet

    Wed 25 Mar 09 at 1:54 pm

  49. tak sabar nak tgk entry ke 1001..

    big mamma

    Wed 25 Mar 09 at 2:36 pm

  50. bila nak sampai tanjung durian plaks….

    FMi

    Wed 25 Mar 09 at 2:40 pm

  51. laju yer en-me..dua tahun dah smpai 1000 entry

    suw

    Wed 25 Mar 09 at 3:11 pm

  52. salam,

    Wow we… tahniah untuk n3 ke 1000 ittew.. teruskan karya dan informasi..
    Walaupun teman org Perak tetapi tidak pernah lagi ke tempat ittew…

    Seri

    Wed 25 Mar 09 at 3:58 pm

  53. giler arh..en_me giler tak?😛
    tahniah tahniah. entry pun berisi gitu kan

    nadxoxo

    Wed 25 Mar 09 at 4:29 pm

  54. kami tau kat mana tempat ni.. sbb kami org perak…

    Ashanida

    Wed 25 Mar 09 at 4:45 pm

  55. waaahhh tahniahh… dah seribu dah… hihihihi😀

    saya blogging tige tawon dah, baru merangkak nak dapat nam ratus pos… Kikikikikik😛😛

    syah shah

    Wed 25 Mar 09 at 5:10 pm

  56. tahniah en_me.. wah3x.. hebat la en_me ni.. ekekek
    uiks.. en_me tidaklah gila sbb menulis byk2.. it’s a pride ma.. ekekek.

    nuyui

    Wed 25 Mar 09 at 5:43 pm

  57. Tepuk-tepuk 100x

    aliff

    Wed 25 Mar 09 at 5:53 pm

  58. TAHNIAH !!
    teruskan perjuangan demi peminat-peminat mu yang setia!!

    pinatbate

    Wed 25 Mar 09 at 6:02 pm

  59. daku pun msuk dlm list kwn2 yg besh kan?..ahaks

    INTAN

    Wed 25 Mar 09 at 6:18 pm

  60. En Me…nanti buat kenduri tau…!!

    Tahniah..!

    Tie

    Wed 25 Mar 09 at 6:19 pm

  61. en me mmg fofuler gitteww…
    haruslah dihentam berkali2 dek pembaca yg ramai itteww…
    kali ni kite bagi 1000 comments, voley kannsss??

    chekguBH

    Wed 25 Mar 09 at 6:56 pm

  62. bravo en.me…..kalau rajin berkawan mmg dpt balasan yg lumayan kan??? keep it up!

    vivavogue

    Wed 25 Mar 09 at 7:28 pm

  63. Salam en-me,
    Selagi otak masih mampu berfikir, tangan masih mampu menaip… teruskan tulisan me tu… banyak informasi yang boleh dikongsi bersama. Terima kasih.

    zara aluwi

    Wed 25 Mar 09 at 7:39 pm

  64. hebat tu orang muda, tahniah dan teruskan!!!

    noorlara

    Wed 25 Mar 09 at 7:47 pm

  65. makaih byk gile post!

    farah

    Wed 25 Mar 09 at 8:34 pm

  66. congratulationsssss en_me..n3 ke 1000 tuu…

    pRicesS_N

    Wed 25 Mar 09 at 10:24 pm

  67. en_me, This brings CONGRATULATIONS at this special time for you,Along with my best wishes for today and always, too!

    aliza

    Wed 25 Mar 09 at 10:45 pm

  68. Waaahhh! Tahniah en.me! Teruskan mem-blogging ya!

    Zatil

    Wed 25 Mar 09 at 11:00 pm

  69. trima kasih kerana melewati page aku!
    salam perkenalan.
    aku org johor juga.

    azriphotoblog

    Wed 25 Mar 09 at 11:51 pm

  70. Salam… fuiyooo.. banyak nyer post.. dah 1000 tu. Tahniah dan selamat terus berblog.. syabas

    Nazz

    Wed 25 Mar 09 at 11:56 pm

  71. Wow…fantastic. Bila la agaknya aku nak dapat statistic blogging mcm ni ye.. Anyway congrats..

    hitmansnr

    Thu 26 Mar 09 at 12:07 am

  72. taniah taniah. komen mesti dapat beribu ribu kan.. hehe

    ف wildchild ۞

    Thu 26 Mar 09 at 12:53 am

  73. kebanyakna org Tanjung Rambutan akan ckp dia org Ipoh kerana malu ckp dari Tj Rambutan hehe

    haritz

    Sat 28 Mar 09 at 1:46 am

  74. ada gerai makan kat depan entrance hospital bahagia itu..makanan nya boleh tahan junga! hehehe..

    tahniah en_me..dah seribu post!!😀

    irdzra

    Sat 28 Mar 09 at 4:42 pm

  75. Wahh En_me.. congrats for ur 1000th entry..

    Ekin

    Sun 29 Mar 09 at 9:31 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: