Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

friday open mic

with 48 comments

the pomelo (citrus maxima or citrus grandis)
i bought it in avenue k, infront of klcc (almost everyday)

Setiap jumaat, me akan buka komen buat rakan-rakan yg best-best itu. Komen apa saja.

Alahai.

Advertisements

Written by en_me

Fri 20 Mar 09 at 12:01 am

Posted in ho hum

48 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Limau bali atau juga dikenali sebagai limau tambun (bahasa Inggeris: Pomelo) merupakan sejenis limau besar yang banyak ditanam di sekitar Tambun, Perak. – wikipedia

    en_me

    Tue 17 Mar 09 at 3:58 pm

  2. yeay FIRST COMMENTER! Nak hadiah!

    u r second my dear safa tewww.. tengok saper yg first ghitewww.. ammvoiii

    saffa

    Fri 20 Mar 09 at 12:37 am

  3. Wow!!
    Kilatnyeeeee isi dia….

    manis ghitewww.. ko memang tak tidur malam kerrr.. ihihi

    iKHMAR

    Fri 20 Mar 09 at 12:45 am

  4. wow!!
    nampak sedaap!!
    rasa mau makan..favorite tu~

    limau bali memang sodappp.. ohoho

  5. i no komen…
    haha

    thanx jugerr chekgu ittewww.. ahaha

    ChekguBH

    Fri 20 Mar 09 at 1:56 am

  6. serius terliur pagi-pagi buta ni.

    kecurrr kannns.. ehehe

    deennasour

    Fri 20 Mar 09 at 2:09 am

  7. adus…mulut dah rase masam je nih. huhuhu…

    siannyerrr.. uhuhu

    qdetactive

    Fri 20 Mar 09 at 2:19 am

  8. terliur aku. hahaha.

    alone

    Fri 20 Mar 09 at 4:22 am

  9. zaman dolu ada pokok kat rumah… sekarang kalau nak makan kena lah boli.. gambar tu sungguh mencetus selera..

    zino

    Fri 20 Mar 09 at 6:47 am

  10. sakit pewot mkn limau pgi2..minum jus limau xpe plak..hehe..
    salam jumaat en_me dikejauhan itteww~~

    noli

    Fri 20 Mar 09 at 7:12 am

  11. nak tengok gambar sajerr..
    tak mau komen uollss….:D

    pinatbate

    Fri 20 Mar 09 at 7:59 am

  12. limau ni pemes kat perok….”ipoh mali tatak sombong”
    ahaks….bangga teman jadi org perok…

    INTAN

    Fri 20 Mar 09 at 8:22 am

  13. enme, limau tu kalau dibubuh kicap dgn cili sos, tak ckup dua mangkuk 😉

    sri intanrh

    Fri 20 Mar 09 at 8:23 am

  14. hej! en_me…over here we have ugly sweet from jamaica…looks very ugly but the flesh so sweet…;-)

    danialma

    Fri 20 Mar 09 at 8:34 am

  15. limau bali mmg sedap..tp gmba tu skali tgk mcm ulat je..huhu..selamat hr jumaat..! 😉

    fizah

    Fri 20 Mar 09 at 8:35 am

  16. urghhh!! limau bali!!

    taruk gula ngan kicap sket.. perghhh!!!

    Adila

    Fri 20 Mar 09 at 8:38 am

  17. limau bali bukan feberet… tapi bile tengok gambau yang berkilat tu rasa teringin laa pulak… Menggoda betolll… hahahahah 😛 😛

    syah shah

    Fri 20 Mar 09 at 8:54 am

  18. terliur tengOk limau bali tu! isykkkk…

    bOnda

    Fri 20 Mar 09 at 8:55 am

  19. en_me, tazkirah hari jumaat xde ke? =p

    bOnda

    Fri 20 Mar 09 at 8:56 am

  20. perghhhh…tetibe teringin…tolong belikan boleh?:p

    nani

    Fri 20 Mar 09 at 9:06 am

  21. nak nak nak

    sedapnya. lapor dipagi hari

    yazid husain

    Fri 20 Mar 09 at 9:07 am

  22. Khabarnya
    en. me nak pergi cari buah sempena cuti sekolah nie
    betul ker?

    polar bear

    Fri 20 Mar 09 at 9:15 am

  23. sy lapar..hu3..nak..nak..

    shafarina

    Fri 20 Mar 09 at 9:22 am

  24. oi oi en_me ittew, aku pun setiap hari membeli fruits di kedai di avenue K ittew…

    art

    Fri 20 Mar 09 at 9:29 am

  25. hari2 beli d avenue k?
    nnti bley blikn utk sayerr juge yer en_me
    avenue K – KLCC dokatt ajek
    ehehhe 😀

    y[o]n

    Fri 20 Mar 09 at 10:16 am

  26. limau bali. kat umah saya kat kampung ada 1 pokok limau bali. dah tak berbuah dah. huhu.

    buzzybug

    Fri 20 Mar 09 at 10:56 am

  27. kat kb ni area airport ada jual limau bali ni.. aa.. petang ni kena g carik gak colek limau bali. nt dtg kelate, jgn lupa mkn colek tau en_me ittewwww!! =D

    ijechan

    Fri 20 Mar 09 at 10:59 am

  28. gmbo sembahyang jumaat takdo dah ke?

    limau bali makan ngn kicap sgt sedddaaaaapppp!!!!!

    Mohd Hafizd

    Fri 20 Mar 09 at 10:59 am

  29. selamat ari jumaat…jgn lupe smbyg jmaat…ekekkekekke….

    pRicesS_N

    Fri 20 Mar 09 at 11:31 am

  30. lame sih xmakan bnde nie

    framestone

    Fri 20 Mar 09 at 12:03 pm

  31. Baru hari Selasa tadi saya makan salad Pomelo ala Thai. Sodaaapppp.

    Zatil

    Fri 20 Mar 09 at 12:52 pm

  32. waaa limau bali mmg sodap. arwah nenek sy dulu panggil limau ‘abong’. hehe

    wiween

    Fri 20 Mar 09 at 1:20 pm

  33. sedapnya…dah lama tak makan nih..ishhh

    cintacukulet

    Fri 20 Mar 09 at 1:21 pm

  34. tak pernah try lg… belum ada seru… tp bile tgk gmbr ni rasa mcm sodap berjus giteww!!

    Sasha

    Fri 20 Mar 09 at 2:21 pm

  35. pokok limau bali dulu ada kat depan rumah mak..zue suka panjat sebab dahannya rendang2 jadi tmpt kita lepak2.

    bila ayah nak besor kan rumah terpaksa le ditebang pokok limau baki tu.

    skrg ni susah nak cari…kat belah ipoh byk jumpa.

    zue

    Fri 20 Mar 09 at 3:22 pm

  36. thx singgah blog kita…
    kat ipoh byk la buah ni kan…sedap manis tp agak mahal

    idida

    Fri 20 Mar 09 at 4:34 pm

  37. bukan limau bali ke tu en_me? sedapnye nampak. tak baik makan sensorg je..

    nadxoxo

    Fri 20 Mar 09 at 4:49 pm

  38. masa otw balik dr kedah ke n9..my ayah sgt teruja tgk limau bali punye promotion sepanjang changlun jitra. hasilnye 10 biji limau bali tlh bejaya di sumbat dlm kete yg sememangnye dah sarat iteewww~~

    ieja

    Fri 20 Mar 09 at 5:02 pm

  39. sumber vitamin tu. nampak pon sodap 🙂

    iza

    Fri 20 Mar 09 at 5:23 pm

  40. Poda lidah bilo makan limau ni… payah pulak nak kopek kulit dio tu…

    zara aluwi

    Fri 20 Mar 09 at 5:33 pm

  41. manis ke masam?heheh

    ez

    Fri 20 Mar 09 at 5:40 pm

  42. kalau gi ipoh, mesti nak beli limau bali.
    tapi kalau gi bali, mesti nak mandi pakai bikini.

    Mak Su

    Fri 20 Mar 09 at 6:31 pm

  43. Iyolah, maso kocik-kocik urang kampung se sobut limau ini limau abong! Memang poda lidad bilo makan limau ni sobab eh jus dio taklah semanih jus limau oren.

    aliff

    Fri 20 Mar 09 at 8:03 pm

  44. isk.. my favourite tu.. kecur liur tgk.. huhuhu.. nk ler sket en_me!!

    nuyui

    Fri 20 Mar 09 at 8:59 pm

  45. arwah MIL akak suka buah limau bali ni. Akak pulak suka mkn ngan kicap.

    ain

    Fri 20 Mar 09 at 9:20 pm

  46. yeay boleh komen apa saja
    bebaassssssss ku ingin bebaassss hehe 🙂

    KNizam

    Fri 20 Mar 09 at 9:36 pm

  47. dah beli dah tali utk bdk2 kat mom care??

    mom care kat jb katnerr erk akak ain tewww..

    ain

    Fri 20 Mar 09 at 10:31 pm

  48. kat kg sy dulu ada jugak limau jenis ni..tp warnanya pink..

    pink masam skit kannns..

    nuriman

    Tue 24 Mar 09 at 6:49 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: