Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

lasik my eye

with 59 comments

i won’t need glasses anymore (very soon)
vista, citibank building, johor bahru

Pertama kali me pakai cermin mata, masa me hendak menjalani latihan bekerja di negara matahari terbit. Dua poh tahun yg lampau. Baru me tahu, mata me sebelah kanan sahaja yg rabun jauh [+ myopia. ] Mata sebelah kiri masih tidak bermasalah sampai sekarang. Alhamdulillah.

Me juga tidak pernah dan tidak berani pakai ‘contact lens’. Tapi sejak kebelakangan ini, ramai rakan-rakan sekerja me sudah membuat pembedahan mata mereka guna teknologi laser.

Me pun teringin hendak memperbaiki mata me yg ini. Mata sebelah kanan yg rabun jauh.

Lepas pembedahan ‘lasik’ nanti, tidak perlu guna cermin mata lagi. Boleh sekodeng macam superman. Ammvoiii suker suker.


+ you don’t believe your eyes (pic hijacked from the web)

Alahai.

Written by en_me

Wed 18 Mar 09 at 12:04 am

Posted in myself

59 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. mahu membuat lasik kah..??
    wah~memakai spec cantek ape..xpayah la..hehe~

    vukan pasal chantek ke tak chantek kerrr.. leceh nak maintain spec sehhhh..

    intan.dayana

    Wed 18 Mar 09 at 12:27 am

  2. wat lasik katne en_me?
    kalau xsilap,kat uia kuantan ni pun dah bole wat lasik..
    sebab macam pernah nampak banner gitewwww…hehe

    lasik vista jb..

    messyremo

    Wed 18 Mar 09 at 12:45 am

  3. amvoii en me ittew, mata blum ok lagi dah pasang niat tak elok. jgn kena cucuk ngan garfu dah nnt.hehe

    kasim selamat tewww.. ehehe

    penyubiru

    Wed 18 Mar 09 at 12:45 am

  4. omang aiii…. (sambil terbeliak mato den nie ha)…
    mano lak bini den nie poie ni?
    wakakakaka

    me tak dapek nak nolong one uoolsss.. ekeke

    maza

    Wed 18 Mar 09 at 12:47 am

  5. cucuk mate en_me woo….notty…

    adoiiii..

    pRicesS_N

    Wed 18 Mar 09 at 1:08 am

  6. ape motif gambar bawah tu?
    nakal sungguh mata en_me yang bakal sihat ni.
    Q? belum ada duit. huhuhu…

    voleee cucuk cc ghiteww..

    qdetactive

    Wed 18 Mar 09 at 1:30 am

  7. kalau dah boleh skodeng cam superman tu power ah. nak jugak!!! *hehe

    ahaha.. propa tewww

    deennasour

    Wed 18 Mar 09 at 1:58 am

  8. alahai kasimmmmmm…
    x mo lasik2..x de effect ke nti? uhuhk..

    effect macam mato superman ghitewww.. uhuhu

    i3za

    Wed 18 Mar 09 at 2:29 am

  9. cermin mata yg d dermakan nnti tu, akan d jadikan ape erk?

    buat hiasan jakkks.. ehehe

    iKHMAR

    Wed 18 Mar 09 at 2:35 am

  10. oit, ape buat bawah sluar tu..
    hep!

    ooopss..

    chekguBH

    Wed 18 Mar 09 at 3:06 am

  11. acikpun nak lasik mata gak la…huhu..

    vollee ghitewww.. uhuhu

    cen

    Wed 18 Mar 09 at 3:32 am

  12. semoga selamat, en. me =)
    saya pun prob mata kanan juga. power tinggi betul. uhu
    bersyukurlah selalu kerana masih diberi peluang untuk melihat =D

    alhamdulillah bro.. me bersyukur gakks sebab belah kanan jakks yg problem ghitewww

    alone

    Wed 18 Mar 09 at 4:40 am

  13. lepas nie x yah pakai cermin mata laa yer en.me… saya rabun gak tapi x kuat so x pakai cermin mata coz setiap kali pakai anak akan rebut huhuhu.. so nak kena lasik gak nie hihihi

    Mama Mya aka Watie

    Wed 18 Mar 09 at 6:23 am

  14. em_me yang berlasik,
    berapa ongkosnya buat lasik kat Vista JB tu yerk..saya pun nak lasikkan my abang atuk sedara sepupu sebelah mak punya jiran jugak lah…

    ikut pakej, ikut jenis mato, ikut mesin yg digunakannns.. dari RM1900++ ghitewwww

    pinatbate

    Wed 18 Mar 09 at 7:12 am

  15. O…lasik mata. Tadi masa baca, saya ingatkan lastik, tulah hairan sesangat kenapa en_me nak lastikkan mata. Alahai…rabun jugak saya ni ya.

    kamik speaking english maaa..

    Zatil

    Wed 18 Mar 09 at 7:19 am

  16. salam me..
    emm sakit tak wat lasik tu, budget berapa ya, rasa mcm nak wat juga la, tapi org kata pakai cermin mata nampak macho…

    kalo ikut cakap member me: mula-mula tak sakit, dua tiga hari kebas sebelah mato, pastu kebas dua-dua biji mato, pastu gelap, pastu langsung tak nampak apa-apa.. ehehe, me gurau gurau one uooolsss..

    faizal

    Wed 18 Mar 09 at 8:00 am

  17. kassim selamat..
    ribu2 tu repair pakai laser…

    kassim selamat dapat sponsor lagiikss.. betoiiii wa cakap luuu

    lydiarayyan

    Wed 18 Mar 09 at 8:02 am

  18. en_me..teringin jugak buat lasik
    boley nk tayang mata sayerr yg sepet ni
    ihihihi
    brape ongkosnyer en_me??
    nk plan ikat perut neh~

    ikut pakej, ikut jenis mato, ikut mesin yg digunakannns.. dari RM1900++ ghitewwww

    y[o]n

    Wed 18 Mar 09 at 8:10 am

  19. Mudah-mudahan berjaya operasi melasik tu. Tapi jgn kerja skodeng org pula lepas ni. hehehe

    ammvoiii cikgu yg tengah bercuti tewww..

    cikgu panji

    Wed 18 Mar 09 at 8:23 am

  20. semoga selamat dgn pembedahan lasiknya. Mmg betul leceh sungguh klu pakai spec.Tak caya tanya abang kita.hihi

    me cayer cayer.. chaiyokkkk.. ihihi

    ain

    Wed 18 Mar 09 at 8:25 am

  21. bleh jdi mcm superman ni…wow..en.me nanti kang superman xdpt cri mkn la, coz en me da amik tmpat dia jdi superman..heehe

    ehehe.. superman kannns dah patah tulang bakanggg tewwww..

    ez

    Wed 18 Mar 09 at 8:27 am

  22. sbb mata daku ni ‘suci’ daku langsung x perasan psl gambo bwh tu…jenuh daku pikir..naper komen2 ni duk citer psl gambo tu…jenuh daku belek….belek..belek…akhirnya……
    mata daku x suci lagi..huhuhuh

    ooopss sori intannnns payung ittewww.. ko kenerr me’lasik’kan mato pasnihhhh.. ihihi

    INTAN

    Wed 18 Mar 09 at 8:27 am

  23. hej! en_me…happy lasiking your eye…over here the lasiking starts at £350…hehehehe…actually that £350 is the follow up treatment after lasiking…the real one starts from £2000…fuyoooo…;-)

    mahal giloooos tewww..

    danialma

    Wed 18 Mar 09 at 8:31 am

  24. sy bayangkan mata enme biru sebelah…gitu…🙂

    biru kerr blue.. ekeke

    sri intanrh

    Wed 18 Mar 09 at 8:34 am

  25. en_me nk wat lasik..? bagus2x.. welcome 2 da club.. miss nuyui wat last year.. mcm x sangka je dah setahun berlalu.. x sakit pun en_me..yg best nye, rase free je without glasses.. ehehehehe…🙂

    sumer orang nak tahu berapa ongkosnyerrr.. hmmm

    nuyui

    Wed 18 Mar 09 at 8:36 am

  26. lepas ni tentu rasa selesakan…kan.

    for convenience’ sake..

    shais

    Wed 18 Mar 09 at 8:57 am

  27. mokcik pong interested..nanti kasi share ur experience ek..pehtu muka pun kasik facial jugak biar licin bersinar2 macam bekas MB satu negeri ittewww…

    makcik nak facial kerr atau nak cuci mato tewww.. ammvoiiii

    azwa

    Wed 18 Mar 09 at 8:59 am

  28. semoga berjaya.

    thanx bro.. aminn

    yazid husain

    Wed 18 Mar 09 at 9:02 am

  29. fuuhhh… dari rm1900.00 tak termampulaa buat masa terdekat nih… pakai contact lens ajelaa dulu… Hihihihih

    aderr larr rejeki teww nanti..

    syah shah

    Wed 18 Mar 09 at 9:07 am

  30. wakakaka… nak buat lasik pun kena la niat betul… hehe… kalau niat nak skodeng kang tak jadi lak… hahaha…

    ahaha.. betol betolllls

    Adry

    Wed 18 Mar 09 at 9:56 am

  31. Gi jer kat klinik aftalmologi di HUKM, macam-macam mereka boleh buat. Nak ganti mata batu pun boleh…

    tapi naperr kawan kawan me yg bijaksana tak gi ke sanerr jugerrr.. hmmmm

    zara aluwi

    Wed 18 Mar 09 at 10:04 am

  32. mata ai plak rabun warna…
    tp alhamdullilah tak teruk sgt.🙂

    syukur bro.. ader orang langsung tak nampak warna ghiteww..

    s h i n o

    Wed 18 Mar 09 at 10:07 am

  33. woooo…saya ada plan dr skolah lagi nak operate mata…harap2 bila kaya nnt…tu benda 1t nak buat selepas berjaya dpt rumah,kereta, tanah, anak bini..bla2..

    insyaAllah bro.. kalo ader rejeki kanns

    Hint Perihal

    Wed 18 Mar 09 at 10:14 am

  34. waduh xsempat nk skodeng jauh2…dah ternampak..

    kannns..

    framestone

    Wed 18 Mar 09 at 10:58 am

  35. ~ aiseyh, en_me mahu skodeng2 pulak dia. pakai spect mata pun ensem juga apa? ~

    leceh wehhh pakey spek.. susah nak merempit ghitewww

    ~ mizzAmy ~

    Wed 18 Mar 09 at 11:02 am

  36. wah en_me..lasik mate ek..
    tp tang pix bawah tuh..kne lastik mater nnt..

    tak sengaja sehhhh.. soriii

    noli

    Wed 18 Mar 09 at 11:20 am

  37. sebut pasal mata
    mata aku kena infection hari ni
    adoi laaa..
    nak wat lasier jugak lah sebab aku rabun jauh..haha

    hingatkan rabun ayam ghitewww.. ahaha

    axim

    Wed 18 Mar 09 at 11:22 am

  38. out3x–> ops ade jugak mengumpat bro_me.. salah seorang blogger yg kami tgh memikirkan bertapa famous dalam arena berblog nie.. bukan reka cerita ek..semuanya benar2 berlaka

    framestone

    Wed 18 Mar 09 at 11:28 am

  39. tumpang gembira en_me nak buat lasik
    moga berjaya…
    >> kite rabun jauh kiri dan kanan… huhu

    insyaAllah..

    manje

    Wed 18 Mar 09 at 11:55 am

  40. ayah saya pun terpaksa laser mata sebab komplikasi kencing manis…pengajarannya..jagalah mata dan jangan makan yg manis2 hehehe

    senyum manis volleeee kannns.. ehehe

    cintacukulet

    Wed 18 Mar 09 at 12:22 pm

  41. hmm..penah tepk nk bt jugak..tp takot kesan sampingan je..huhu..ade ke?setakat ni selesa ngan contact lense..

    masih muderr tewww.. hmmmm..

    fizah

    Wed 18 Mar 09 at 1:56 pm

  42. Huhuhu teman tak berani nak buat lasik ..ihiks

    takper, pakai jerr contact lens itteww..

    zura_ms

    Wed 18 Mar 09 at 2:00 pm

  43. mati2 ingatkan windows vista tadi. kuang3.

    veryy derrr ghitewww..

    affuan

    Wed 18 Mar 09 at 2:27 pm

  44. bukan tak berani nak buat lasik, tapi ongkos nya enggak ada. ehe.

    kener tunggu sponsor larr tewww.. hmmmm

    goasop

    Wed 18 Mar 09 at 2:47 pm

  45. En_Me …
    Ari tuh kita nak buat Lasik .. tapi malangnya … sebab ala ala dah senja kan … Doktor yang nak buat Lasik pun tak berani hahahahhaa
    Sebab dia kata kalau kita dah ada dua dua (rabun jauh and dekat) … susah nak betulkan …

    dual-vision tewwww.. takperr abang ghaz.. pasrah jakkkks

    Ghaz

    Wed 18 Mar 09 at 3:10 pm

  46. Semoga Me berjaya ngan surgery tu… then Sha bole rekomen kat my hubby… dia pun tringin nak buat… tp I like him better with glasses… hensem!
    p/s: nnti remember to give a feedback after the surgery… nak tau cerita…

    insyaAllah.. thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    Sasha

    Wed 18 Mar 09 at 5:13 pm

  47. en_me… same problem la mata kite. ieja pun kanan ni ha sampai sakit2 kepalo menahan eh. kiri maintain giteww~~

    ghitewww kannns..

    iejarawizahwawa

    Wed 18 Mar 09 at 5:39 pm

  48. lasik…teringin gak…leceh nak tgk kat viewfinder guna spec nie..haish…owh..kat vista ade…

    vista yg ittewww.. ahaks
    thanx bro singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    xmindfreakx

    Wed 18 Mar 09 at 5:58 pm

  49. ish en_me. xsempat2 yer da pikir bukan2. haha.

    me gurau gurau one uoolssss.. ahaha

    ciki siti

    Wed 18 Mar 09 at 6:45 pm

  50. ok juge lasik mata…
    layans,…
    xD
    hihi
    =)

    ihihi..

    eazy izzuddin

    Wed 18 Mar 09 at 7:41 pm

  51. Saffa nak lasik mata jugak!

    ammvoiii, nak cuci materr gitewww..

    saffa

    Wed 18 Mar 09 at 8:00 pm

  52. wuha en_me, nanti bukan jadi superman … jadi terang biji mata man!;D

    mudah2an semuanyerr selamat..

    aliff

    Wed 18 Mar 09 at 8:02 pm

  53. salam en me.
    waahh.. nk ber’lasik’ ye. teringin jugak nak me’lasik’ mataku yg rabun ini. tapi ongkosnye buat daku merelakan mata ni untuk terus berbingkai. huhuhu.

    salam juger cikin tewww.. uhuhu

    cikin

    Wed 18 Mar 09 at 10:27 pm

  54. sy pun rabun gak..
    bile pakai cermin mata, asik ilang aje..
    tapi bile belik contact lens, malas plak nak pakai..
    haish~~

    it’s time to lasikkan mata kamooo.. ihiks

    Callister

    Wed 18 Mar 09 at 10:33 pm

  55. ADUSHHH, tk sggp rasanya nk laserkan mata..rela pakai spec je..hehehe

    ehehe.. relakan sajaaaa..

    zieha

    Thu 19 Mar 09 at 12:11 am

  56. amvoiiii en. me.. noti dia ye!! biasa ni..

    larikkksss..

    big mamma

    Thu 19 Mar 09 at 11:01 am

  57. hoho..nak tengok apa nih..

    nak tengok mee dibalik udang.. ghitewww

    eyeman

    Thu 19 Mar 09 at 11:43 am

  58. wowww!!!
    so, en_me buat lasik utk sebelah mata je laa nie?

    iye, vollleeee ghitewww..

    buzzybug

    Fri 20 Mar 09 at 11:03 am

  59. en.me dah buat appointment? moga selamat semuanyer wokeh….nanti dah terang benderang penglihatan shareler pengalaman kat cni…..bminat jugerrrr

    insyaAllah..

    vivavogue

    Sat 21 Mar 09 at 1:50 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: