Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

atas riba

with 62 comments

still going strong
acer aspire 1691wlmi, bought in 2005

Selain majalah ‘dcm – digital camera magazine’ edisi malaysia, me suka beli dan baca majalah ‘stuff’. Selain ada gambar model cun letop-meletop dan seksi di muka hadapan, banyak gadget-gadget terkini dipaparkan.

(insert cs_pink)Tempohari, mQ sudah terbelek majalah ‘stuff’ yg me beli itu. Dipendekkan cerita, mQ sudah tersentap bila tengok laptop terkini sony vaio cs. Warna merah jambu. Sampai ‘mengences’ gitu. Tapi tidaklah senggol-senggol suruh me belikan pula.

Sebenarnya me sudah lama hendak cerita pasal laptop yg pernah me guna. Laptop pertama me beli pada tahun 1993 – nec versa skrin hitam putih yg boleh ditanggal dan dilipat. Laptop kedua ialah compaq presario warna hitam yg pernah me gadai. Laptop ketiga ialah toshiba satellite 2520cds (windows 98). Laptop keempat ialah apple powerbook g4 yg me ibaratkan bagai ‘pompuan cantek tak pandai memasak.’ Laptop terkini ialah seperti gambar diatas, acer aspire 1691, yg masih me guna untuk kerja pejabat dan kemaskini blog.

Alahai.

Advertisements

Written by en_me

Fri 6 Mar 09 at 12:05 am

Posted in property

62 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. ha, mesti ada webcam sekali ni….

    ya.. magic eye visual effect ghitewww.. ihihi

    apex

    Fri 6 Mar 09 at 12:12 am

  2. me mmg tokey tukar2 laptop kannnss…?

    me tak tukarrr ghitewww.. laptop lama rosak n takleh dipakeyyy..

    chekguBH

    Fri 6 Mar 09 at 12:14 am

  3. laptop pink tu memang cun hehehe..(harga dia pun mesti cun jugak kan?huhu)

    tiga hibu hinggit plus plus ghitewww.. uhuhu

    Cinta Cukulet

    Fri 6 Mar 09 at 12:20 am

  4. en_me,laptop kite ni adik beradik lain bapak,same mak…
    aku pun pakai aspire 5051ANWXMi…

    hi abang ittewww..

    messyremo

    Fri 6 Mar 09 at 12:28 am

  5. mak aihhhh. manyaknye gne laptop!! Huhuhu~ mintak 1… =p

    laptop toshiba yg dah kaput tewww ader lagikks.. interested? ekeke

    iKHMAR

    Fri 6 Mar 09 at 12:42 am

  6. wah~
    best sungguh descriptiOn untuk laptOp yg ke empat..
    hukhuk~

    kejammm kannns.. uhuhu

    intan.dayana

    Fri 6 Mar 09 at 12:52 am

  7. en_me, yang hak ni kalO takmO pakai dah, kecil tapak tangan, plepah nyiOk bOnda tadahkan =)

    bak tiga hibu hinggit .. volleee ghitewwww.. ekeke

    bOnda

    Fri 6 Mar 09 at 1:38 am

  8. Wah. Samala kita, beli sejak 2005. Kawan2 semua dah berhijrah kepada laptop baru. Harap2 Acer ku ini akan setia lagi berkhidmat. Alahai.

    setia pada mat isa itewww.. kannns

    aTiQah

    Fri 6 Mar 09 at 1:43 am

  9. den pun samo. Guno laptop kat rumah. Kat opis, guna desktop.
    Jenamo pun samo dgn ekau, cumo model berbezo.. den pakai acer aspire yg dah obsolete (3620)
    Pendek kato, selagi boleh kayuh, kita kayuhhhhh….
    Komputer nie dah pernah masuk hospital di acer service centre di Shah Alam. Kena tukar motherboard pada tahun lepas.
    baru2 nie, dia tiba2 shut down sendiri. adekk…
    jawabnya kena siap sedia dgn RM yg ribu riban lagi…..
    uwakkkkk

    samerlarr macam pc kat umah nih.. auto shutdown ghitewww.. nyamfahhh kanns

    maza

    Fri 6 Mar 09 at 2:24 am

  10. perempuan cantik yang tak pandai masak tu bijak kann..

    bukan sombong bodoh kerrr.. opocotttt

    pinatbate

    Fri 6 Mar 09 at 2:27 am

  11. Cahaya sudah memiliki yang warna pink itu. Jgn jeles yer. 😛 lol

    camanerr? citer larrr sikit akak cahaya teww..

    cahaya

    Fri 6 Mar 09 at 5:37 am

  12. zino tak pernah beli laptop lagi utk diri sendiri..entah bila dapat nya tu..

    takper abang zino tewww.. janji leh update blog tiap tiap hari kannns..

    zino

    Fri 6 Mar 09 at 6:03 am

  13. Sedang fikir2, jeling2 laptop mana nak di beli…pc kat rumah zaman sekolah dah kaput…ahaks

    aderr bajet sumer leh jadikkks.. ekeke

    zura

    Fri 6 Mar 09 at 7:29 am

  14. ku dah dpt dvd tu!! thanks en_me itu!!
    ku ade buat satu post mengenai dvd tu.. sile la bace k?

    oke me dah bacer.. tiga hari baru sampai – ape ker mender dgn slogan ‘dijamin sampai esok’ tewww.. bukannyerr jauh pun, bandar baru sentul jakkks.. setengah jam me leh hantor ghitewww.. uhuhu

    jard

    Fri 6 Mar 09 at 7:54 am

  15. banyak nye lap top me. Bak sini satu. Akak just guna netbook je. kicik maa!!

    kicik tapi berisi kanns.. setakat men blog kat dapoor okelarr tewww.. kannns

    ain

    Fri 6 Mar 09 at 8:02 am

  16. wahh..sungguh berteknologi..hehe
    salam jumaat en_me itteww….=)

    salam juger akak noli yg jeliter one uoolsss.. ehehe

    noli

    Fri 6 Mar 09 at 8:03 am

  17. saya pakai hp pavilion je. hehe 🙂

    verve edition kerr bro.. ehehe

    KNizam

    Fri 6 Mar 09 at 8:07 am

  18. bunyi cam nak tukar laptop lagi jer.hehe

    tungguuuu.. ehehe

    penyubiru

    Fri 6 Mar 09 at 8:10 am

  19. “pempuan cantik x pandai masak” tu mcm aku jek…. (ya ampun perasan cantik…wakkakaka)
    daku pun pakai aspire jugak…

    hi akak intan yg jeliterr one uoolsss.. volleee ghitewww

    intan

    Fri 6 Mar 09 at 8:33 am

  20. sy nak laptop baru!! urghhh
    tensen dgn laptop skrg ni yg sure crash overheating!!
    skrg makin teruk!!
    2 jam on sure kebaboom!
    jgn dia slamat jalan dlm masa terdkt udah~ hohoho
    nangis air mata darah kang

    time to make a replacement tewwww.. ohoho

    Adila

    Fri 6 Mar 09 at 8:33 am

  21. HI..salam singgah. Paut ke mari dari komen di blog saya. Terima kasih menyinggah. Saya akan selalu ke mari, mau jenguk2 catatan menarik. Teruskan mencatat.
    Owh, tentang laptop…saya masih dengan Acer ASPIRE 4310 yang dibeli dua tahun lalu. Masih ‘tension’ amat dengan screen yang tiba2 menjadi putih. huhuhuuhhuuuu…

    dah lebih dua tahun dah abes waranti kannns..
    btw, thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. moga2 kiterr leh jadik rakan siber yg baik baik ghitewww

    Rozlan Mohamed Noor

    Fri 6 Mar 09 at 8:53 am

  22. salam
    hehe kite nye laptop hp aje…
    tingin plak nak beli laptop merah jmbu tu…

    beli jerr larrr.. ehehe

    manje

    Fri 6 Mar 09 at 9:01 am

  23. Tahniahlah kerna menghargai nama bapaku Acer, kalau disebut sama dengan Esa… sebab tu bila beli org tanya kenapa beli Acer, tunjuk nama penuh baru dia org perasan sama dgn nama bapa… Acer 2004 masih guna lg.. no fulus maaaa…

    salam tannns, bapak ko glamerr perghhh..

    shahori

    Fri 6 Mar 09 at 9:01 am

  24. wah banyak sudah tukar laptop…ppuan cantik tak pandai memasak itu paling sadis punya statement…terasa neh….uhuhuhuh….

    hi cek nani yg jeliterr tewwww.. uhuhu

    nani

    Fri 6 Mar 09 at 9:04 am

  25. cantk laptop iteww..mau 1 voley..
    salam jumaat en_me

    salam jumaat jugerr wat akak yus tewww..

    yus

    Fri 6 Mar 09 at 9:33 am

  26. en.me….mmg cantek kaler pink tu~
    sambar je la=)

    cikf yg jeliterr tewww.. tungguuuu.. uhuhu

    cikf=)

    Fri 6 Mar 09 at 9:47 am

  27. salam en_me, tak paham dengan statement ‘pompuan cantik tak pandai masak’ ittewww.. di mana kurangnya?? baru plan nak beli apple tu..

    salam akak nur jugerrr.. me ader citerrr doeloo >> CLICK
    http://yginsaf.com/2008/01/24/beautiful-apple/

    nurdaniella

    Fri 6 Mar 09 at 9:54 am

  28. teringin nak beli laptop… tapi alangkan pc kat umah pon jarang gune, nak buatpe laa laptop tu kan… kikikikik 😛 😛

    buat adang pintu oke perghhh.. wakaka

    syah shah

    Fri 6 Mar 09 at 10:06 am

  29. teringin mengunakan vaio. huhuhu

    so wats d prob’em bro.. uhuhu

    yazid husain

    Fri 6 Mar 09 at 10:35 am

  30. Laptop Apple Powerbook tu tak bes ke? Ingatkan okey.

    salam cik zatil aqmar tewww…. me ader citerrr doeloo CLICK
    http://yginsaf.com/2008/01/24/beautiful-apple/

    Zatil

    Fri 6 Mar 09 at 10:42 am

  31. en_me, dlm bnyak2 lappy yg dah di pakai iteww, yg mane pling best?

    for me, acer aspire yg me sedang pakai nih.. very powerful maa.. n paling penting, still running happily too..

    are_t

    Fri 6 Mar 09 at 10:54 am

  32. pesanan khidmat masyarakat: jgn tinggalkan laptop/notebook anda di dalam kereta. pencuri sekarang berteknologi tinggi. cermin pecah, sony vaio adikku jadi mangsa..

    oke abang am itteww.. thanx for d info.. selalu dah dengar, tp kena hati2 gakkks

    chi am

    Fri 6 Mar 09 at 10:55 am

  33. mak aihh.. tokey balak ke en_me ni? asek tukar laptop je~

    tokey balak katernyerrr.. ammvoiii
    me tak tukar laptop erk.. me beli yg baru kalo yg lamer sudah kaput atau ‘mati pucuk’ ghitewww.. uhuhu

    ijechan

    Fri 6 Mar 09 at 11:24 am

  34. aku suka majalah stuff..
    kerana..banyak model2 yang besar mempromosi barang yang kecil..contoh..amoi cina posing maut sambil memegang earphone yang sebesar lubang idung tu je..
    apekejadah nye semua tu..haha

    sib baik amoii cina kannns.. ahaha

    kusu

    Fri 6 Mar 09 at 11:28 am

  35. laptop N da 3tawon lebey daa…hampir uzur..tp masih bnyawa…

    nyawa nyawa ikan karr itewww.. ihihi

    pRicesS_N

    Fri 6 Mar 09 at 12:00 pm

  36. uik.. awat lak bro gadai2 lappy ni?
    heee
    so farr mane yg terbaikkk?
    acer eh?

    gadai masyuuukk tewww.. ehehe
    yess for me, acer aspire yg me sedang pakai nih.. very powerful maa.. n paling penting, still running happily too..

    yonna

    Fri 6 Mar 09 at 12:05 pm

  37. wah, en-me bijak IT la. Turun ilmu sikit

    me tak bijak IT, celik IT jakksss.. volleee ghitewww abang jam

    roshaizul

    Fri 6 Mar 09 at 12:51 pm

  38. bg la kite satu laptop, =P
    **en_me tgk keh gamba model cuns mletops tuh? haha. kantoiii.

    me tak tengok direct keh.. jeling jeling jakss.. ekeke

    ciki siti

    Fri 6 Mar 09 at 2:33 pm

  39. sy guna laptop yg horny gitu….interesting! 😀

    horny tewww brand aper erk.. hmmm

    sri intanrh

    Fri 6 Mar 09 at 4:05 pm

  40. kite dah xjual laptop dah skrg nie

    ko jual perr sekang?

    framestone

    Fri 6 Mar 09 at 5:16 pm

  41. saya tunggu masa tukar laptop baru. yang sekarang hijau. nak yang kuning pulak. haha!

    hijau kuning.. merah taknak ke abang addy tewww..

    addyaholix

    Fri 6 Mar 09 at 6:47 pm

  42. En me, lamanya tak mai sini. anyway, apple tu tak best ka?
    kita pakai dell latitude tu je, maklumla reta office

    laptop free ghitewww..
    apple memang tak best, tapi me dah terbeli one uoolsss.. nyosal tak berlaguuu nooo

    kawaii desu

    Fri 6 Mar 09 at 8:51 pm

  43. salam en_me, lama tak jenguk sini. Sihat?
    err..dalam banyak2 laptop tu..yg mana paling best?

    me dah citer kat komen atas tewww.. uhuhu

    meen

    Fri 6 Mar 09 at 9:36 pm

  44. byk btol lappy…

    lappy lamer lamer tewww.. nostalgia ghitewww..

    ainohoshi

    Fri 6 Mar 09 at 11:47 pm

  45. sony vaio cs memang cantik. nampak feminin. rase cam nak 1. hehe..

    tengok kalerr ghitewww.. ehehe

    nard

    Fri 6 Mar 09 at 11:48 pm

  46. perempuan cantek tp xpandai masak? hahaha

    saperkar ittewww.. hmmm

    nadxoxo

    Sat 7 Mar 09 at 12:37 am

  47. ape dah jadi ngn perempuan cantik tak pandai masak ituuu~

    aderrr.. wat perhiasan kat dapooor jakkks.. wakaka

    Mohd Hafizd

    Sat 7 Mar 09 at 12:50 am

  48. alamaks en me itu.. suka gila kat vaio pink !! tapi mahal bagi saye yg gaji kecil ini. =(
    salam en me itu..

    ko buat malu ‘syarikat bayar mahal’ kamooo jakkks.. ekeke
    salam juger cek tirah teww..

    trexcic

    Sat 7 Mar 09 at 8:45 am

  49. viao pink mmg best!uhuhu…;)

    ko ader kerrr.. uhuhu

    Princess Liyana

    Sat 7 Mar 09 at 3:32 pm

  50. en_me … err….err .. bagi aku lah kan … perempuan cantik tak pandai masak takper 🙂

    ko nak watper bro.. ammvoiii

    azwan

    Sat 7 Mar 09 at 4:16 pm

  51. aduyaiiii…meleleh tgk laptop vaio….huhuuu…

    ‘mengences’ ngomong wong jerman ghitewww.. uhuhu

    insan biasa

    Sat 7 Mar 09 at 9:25 pm

  52. npe en_me ckp lappy apple tu “pompuan cantek tak pandai memasak”?npe?npe?hehehehe..

    ooopss me silap one uoolsss.. matilarr me.. patutnyerr cakap ‘pompuan cantek masak tak sodappp’.. ekeke, vollleee ghitewwww

    zahra aisya

    Sun 8 Mar 09 at 12:31 am

  53. Alamak em_me pink tu, tak macho ler hehehe 🙂

    vukannn tok me one uoolsss.. ammvoiii

    haritz

    Sun 8 Mar 09 at 3:29 am

  54. 5 laptop tu… Meletop en_me!..
    Laptop ku baru disahkan menghidap penyakit motherboard rosak.. dah tahap kene masuk i.c.u dah ni.. Adehh.. Kopak duit gue..

    investment tewww bro.. ehehe

    muzem

    Sun 8 Mar 09 at 7:30 am

  55. mokcik memula pakai toshiba itteww…pehtu cik abe dok conquer pakai, mokcik pong sambar acer aspire sejibik..memang puas hati den menggunakan acer nie…
    yang kaler pink ittewww menggoda ya amatsss huhuhu

    acer for me pong puas hati gakkks..

    azwa

    Sun 8 Mar 09 at 9:31 am

  56. alahaiiiiiiiii, en_me tajuk tu..menggugat!

    ooopss sori.. matilarr me.. patutnyerr ‘riba mu riba me jugerrr’ .. ekeke, me gurau2 one uoolsss

    cendawanintim

    Sun 8 Mar 09 at 11:14 am

  57. wah, banyaknya koleksi lappy dia…saya ada 1 je n still pakai..hehehe

    koleksi lamerr tewww.. ehehe

    nadia

    Sun 8 Mar 09 at 1:29 pm

  58. ouhh.. belek komen lama kat my blog td.. baru sedar I blom visit ur blog.. =)
    link u =P~

    oke, welcome here..

    MissRiben

    Sun 8 Mar 09 at 2:52 pm

  59. jeling2 pun, […] hoho! =P

    voleee ghitewww.. ohoho

    ciki siti

    Sun 8 Mar 09 at 5:12 pm

  60. salam…err pink ala pink panther

    salam jugerr .. pink panther two tewww.. ahaha

    arsaili

    Sun 8 Mar 09 at 10:30 pm

  61. disagree with the istri cantik tak reti memasak. u just hvnt been able to get her to.

    ahaha encek zzeed itteww.. me not smart after all kannns..

    zzeed

    Tue 10 Mar 09 at 6:38 pm

  62. no lah. it’s also a matter of preference. beauty lies in the eyes of the beholder kan.

    oke bro.. me just follow the masses here..

    zzeed

    Wed 11 Mar 09 at 8:04 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: