Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

mondai: midori no kuruma

with 49 comments

a green car on top of mutiara motors building [+ zoom out ]
jalan tebrau, johor bahru

Kalau ke bandar johor bahru, kita akan terlihat model kereta warna hijau diatas bangunan jual kereta itu.

Sangat menarik. Macamana kereta itu berada diatas adalah sesuatu yg menjadi persoalan.

kalau tidak ada-ada, masakan tempua bersarang rendah..

Pascanota: me baru teringat ada buat entri dan keratan akhbar pasal juliana banos yg kawin dengan pemilik syarikat itu di [+ JJJ 7 ]

Alahai.

Written by en_me

Tue 17 Feb 09 at 12:03 pm

Posted in photography

49 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. ade jugak iklan papan tanda kat tepi jalan yang melekat keta diatasnya.. dah lupe kat mne..time tue xtgkap gmbr coz xde kamera

    tak tangkap gambo takper, menunjukkan yg ko bukann blogger tegar ghitewww.. ehehe

    post-comment: billboard kete mini cooper kannns bro, me pernah namfakks kat lebuhraya plus bangi kerrr.. sekang nih, me namfakks kete mini cooper teww kat bangunan bmw jalan tun razak depan tabung haji, masih tergantung macam kat iklan billboard ghitewww..

    framestone

    Tue 17 Feb 09 at 1:18 pm

  2. mula2 nmpak pun akak tertanya2 cam ne kete tu naik atas ekh..???mesti kerja kren ni..hehehe
    p/s..kg hubby kat situ le..so dah jemu nengok kete tu. cuba le pulak letak harrier ke..lexus ke..

    harrier n lexus – toyota brand tewww.. ehehe

    ain

    Tue 17 Feb 09 at 1:30 pm

  3. hehe..kreatif2 org bisnes ni kan

    tak sumer oghang bisnes leh wat camtewww.. kannns

    cintamiloais

    Tue 17 Feb 09 at 1:36 pm

  4. wiihi…rumah makcik ku disitu…majidee itu….dulu masa dia baru buat terasa jakun giler dgn itu kereta

    jakun ghitewww.. ehehe

    lydiarayyan

    Tue 17 Feb 09 at 1:44 pm

  5. hehe saya pernah nampak kat tepi highway federal, volksagen beetle tak silap saya, depa buat camni gak… sepanjang hari saya dok pk camne kete tuh leh ada kat atas nun..sampai skang takde jawapan…neh dah ada persoalan yang sama tok kali kedua..hmmm kalau en me jumpe jawapan gtaw ye..

    macam akak ain bilang kat atas tewww.. pakey kren agaknyerr one uoolss..

    juelee

    Tue 17 Feb 09 at 1:48 pm

  6. wow uniks kan…kan …ehm..kaler ijau nya memikat hatiku…

    kaler parti politik yg memikatmu ker ustad tewww.. ammvoiii

    habiha69

    Tue 17 Feb 09 at 1:49 pm

  7. en me
    sama macam iklan motor godang di HRC…
    tapi kaler hijo memang klasik.. dah macam antik gitteeww

    ghitewww jugerrr.. ammvoiii

    zareda

    Tue 17 Feb 09 at 1:56 pm

  8. cara kreatif bt iklan..cr br utk bt org berfikir cne kete tuh blh ada kt atas tu..huhu

    pk beb.. jangan tak pk .. uhuhu

    yus

    Tue 17 Feb 09 at 2:06 pm

  9. siapa pemilik asal kereta tu ye

    kebetulan me ada keratan akhbar pengarah urusan syarikat kete tewww yg berkawen dengan penyanyi juliana banos dulu dulu.. sile KLIK <<

    benludin

    Tue 17 Feb 09 at 2:09 pm

  10. kete tu model zaman bila?

    ahaha, me tak dapat nak jawab one uoolsss..

    sri intanrh

    Tue 17 Feb 09 at 2:16 pm

  11. saya pon tak tahuuuuuuuuu..

    tak tau takperrr.. ehehe

    saya

    Tue 17 Feb 09 at 2:27 pm

  12. mana ada pakai kren…itu magik ar macam kat TV Astro tuh….Fuuuuuuyyoooooo….majiiiiiikkkkk!!!

    majikkk katernyerrr.. very derrr one uoolsss..

    art

    Tue 17 Feb 09 at 2:40 pm

  13. erkkk….sedara tu owner dia hikhihkhi..keta tu dh di cabut engine dia juz body jer kt atas tu…dia naikkan pki kren…hikhihkhik(ooopppssss…pecah rahsia lak..sowei Tok Mat)hikhikhihkhi

    fuyohhhh, sedara kerabat tewwww..

    mebby17

    Tue 17 Feb 09 at 2:41 pm

  14. cam nie kan pi johor baru dapat nengok betul2..πŸ™‚

    mai larr johor mama watie tewww..

    Mama Mya aka Watie

    Tue 17 Feb 09 at 2:48 pm

  15. tuh mesti replika je kan..??
    kalO x jenuh la nk angkat kete berat2..
    huhu~

    kalo orang banyak duit, kalo boleh duit betoi2 letak kat atas tewww kannns.. ekeke

    intan.dayana

    Tue 17 Feb 09 at 2:52 pm

  16. kereta itu panjat sendiri. hehe.

    ghitewww larr fulakkks..

    affuan

    Tue 17 Feb 09 at 2:56 pm

  17. zam-zam alakazam la tu ..mcm citer p ramlee…”abang jolok moto ye banggg” farah cukup suka skrip ini ..hahaha

    memang tak logik, tapi suker me suker.. ahaha

    Sha

    Tue 17 Feb 09 at 3:06 pm

  18. superman letak kot…

    superman larr fulakkks.. ehehe

    nadxoxo

    Tue 17 Feb 09 at 3:08 pm

  19. ada badang tolong kot?

    badang kren namerr diberi.. ghitewww

    Mak Su

    Tue 17 Feb 09 at 3:14 pm

  20. kete tu dalam nya kosong aje kot. enjin x der..

    walopun enjin takdok, kete kosong teww dekat satu tann nak angkat weiiii..

    aida

    Tue 17 Feb 09 at 3:27 pm

  21. dah lama dah kereta tu kat situ..mutiara motor ni..laki juliana banos yang punyer…unik memang unik..

    me dah cakap laki si juliana banos yg ittewww.. kannns

    Shaffik

    Tue 17 Feb 09 at 4:08 pm

  22. hehehe…
    kereta itu..
    aww…pernah nampak juga…
    suami JB punya companu kan?

    JB = Juliana Banos yg jeliterr tewww.. ahaha, bertuah sungguhhh..

    Zara

    Tue 17 Feb 09 at 5:19 pm

  23. kereta ada sayap terbang naik atas bangunan~
    hehee power tu!

    macam transformerrr ghitewww..

    iDa

    Tue 17 Feb 09 at 6:03 pm

  24. owh….mutiara motor itu rupenye~

    abes, ko hingat camaner larr fulakkks.. ohoho

    cikf=)

    Tue 17 Feb 09 at 6:47 pm

  25. apekah significant nya kete itu?

    sebagai hiasan dan landmark .. volleeee ghittewww..

    Adila

    Tue 17 Feb 09 at 7:22 pm

  26. nanti en_me buatla ala2 mcm tu… letak ‘unser’ en me ittew atas tembok dpn rumah ye… ala2 landmark gitu… senang nak cari rumah en me nnt…kekeke

    ammvoiii akak umie tewww.. aper kelass letak kete atas tembok ghitewwww..

    umie

    Tue 17 Feb 09 at 7:39 pm

  27. en me dah nk cari pengganti cik city ittew ke??

    tak kotts.. naper? tak cayerr?

    chekguBH

    Tue 17 Feb 09 at 7:54 pm

  28. body je kut.. hehe

    bukan oghang tau kannns.. ehehe

    alone

    Tue 17 Feb 09 at 8:03 pm

  29. Kat mana ek nampak bangunan ni?huhu..suami dia kaya….btuah..uhuhu

    kan me dah tulis one uoolsss.. very derr

    Princess Liyana

    Tue 17 Feb 09 at 8:08 pm

  30. mondainai yo arewa…yg nak curi tu je mondai…

    hairieusoff

    Tue 17 Feb 09 at 8:22 pm

  31. nk tarik pelanggan ar tu.

    bisness beb bisness..

    sitie bum bum

    Tue 17 Feb 09 at 10:13 pm

  32. kat Parit Perak ada kedai yg jual ayam letak patung ayam jantan besar atas bumbung dia…sesekali tengok seram…cam raksaksa…

    raksaksa ayam jantan ghitewww.. ahaha

    bozzo

    Tue 17 Feb 09 at 10:24 pm

  33. tringat plak ferrari yg mmbawa juliana banos itu…sangat pergh~ =p

    ko pong terhingin .. kannns

    iKHMAR

    Tue 17 Feb 09 at 11:02 pm

  34. bro, dia bawak naik atas pakai helikopter aku rasa. memang true penjual kereta tegar nie.
    uhuhu

    helicopter nuri yg ittewww karrr.. ahaha

    apex

    Tue 17 Feb 09 at 11:47 pm

  35. en.me
    apa nak di heran kan.. entah2 model kereta kertas je tu hehe

    kalo model kertas dah renyuk dek kena panas ujan panas ujan ghitewww.. very derrr

    zino

    Tue 17 Feb 09 at 11:47 pm

  36. N pnh tgk building ni..smart…
    […] …hehehhe…

    smart thinking ghitewww..

    pRicesS_N

    Wed 18 Feb 09 at 12:05 am

  37. haha. itukan bapak mertua juliana banos punya. aaa, me tau tak, hotel mutiara di town itu pun, kepunyaan beliau kah?

    iya karrr.. uhuhu

    aTiQah

    Wed 18 Feb 09 at 1:48 am

  38. lambang kemewahan. sampaikan stesen LRT kat situ (as planned) pon dinamakan Mutiara Motors. bukan nama kampung. haa~~

    ghitewww larr fulakks.. ahaha

    ف wildchild ۞

    Wed 18 Feb 09 at 1:51 am

  39. Silvia S14 tuu..πŸ™‚

    betoiiii karrr.. uhuhu

    shino

    Wed 18 Feb 09 at 8:14 am

  40. keta2 banyak..tapi tak leh nak belik kat Mutiara Motor tuh..
    p/s 3 hari kat KL nih…malam ni balik…

    perghh, mai Kl ngeteh larr kejapp bro..

    zulmaz

    Wed 18 Feb 09 at 8:45 am

  41. wah…smart la kete tu duk atas building tu…ehehehehe…πŸ˜›

    kete yg smart ghitewww.. ehehe

    nuyui

    Wed 18 Feb 09 at 9:33 am

  42. sweettt gmbo tuh..en.me ke yg snap…?
    =P

    bukan me yg snap katernyerrr.. sodeyyy one uoolsss.. uhuhu

    ixora

    Wed 18 Feb 09 at 10:51 am

  43. memang best kereta tu sentiasa di atas building mutiara motor. kadang kala terfikir macam diaorang lekatkan di atas building itu

    pk jangan tak pk ghitewww.. uhuhu

    yazid husain

    Wed 18 Feb 09 at 11:05 am

  44. neh dekat dengan shortcut nak ke jambatan permas jaya via kg bakar batu tuh kan ?

    nope, kalo dr jb, selepas simpang ke bakar batu n ke jambatan permas jaya..

    KNizam

    Wed 18 Feb 09 at 11:59 am

  45. tu thn bler punyer keta tuh?? retro betul nampaknyer

    ehehe, retro kannns..

    vivavogue

    Wed 18 Feb 09 at 3:10 pm

  46. yang bangunan tiap-tiap malam tembak lampu laser terang ke atas tu ker?

    tak taularr fulakks..

    qdetactive

    Wed 18 Feb 09 at 5:32 pm

  47. Hampir setiap hari sy lalu depan bangunan itewww..huhu

    Bila la nk dpt hasiah dari en_me ni..hehe

    eZad

    Tue 24 Feb 09 at 3:12 pm

  48. Hampir setiap hari sy lalu depan bangunan itewww..huhu

    Bila la nk dpt hadiah dari en_me ni..hehe

    eZad

    Tue 24 Feb 09 at 3:12 pm

  49. Terlebih sudah anta 2 kali..hehe sori

    eZad

    Tue 24 Feb 09 at 3:15 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: