Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

friday the 13th, today

with 71 comments

a representation of my friday the 13th

1) Pemadam putih sebagai tembok dinding tempat letak kereta di Persada Johor.

2) Model kereta biru sebagai cikcity selepas me terlupa tanggalkan kunci pedal kaki.

Tahyul. Adakah kawan-kawan percaya pada tahyul?

Pernahkah kawan-kawan mendengar kereta merajuk? Me selalu dengar, tapi baru pagi tadi me alaminya sendiri. Di hari jumaat, 13 haribulan.

Dulu me ada cerita, me sibuk keluar masuk ke tempat pameran kereta nissan sylphy, toyota fortuner dan honda city terbaru. Tapi me sudah bilang, me akan pakai cikcity hingga ke titisan minyak terakhir.

Cikcity me sudah merajuk tahap angkasa (tiru cakap abang azhar ahmad itu.)

Pagi tadi masa me hendak keluar dari tempat letak kereta itu. Selepas membuka kunci, me terlupa menarik keluar kunci pedal kaki macam selalunya. Me mulakan enjin, me tekan minyak tapi kat selekoh depan itu, bila me hendak tekan brek, pedal kaki tidak boleh diinjak sebab kunci pedal yg besar gedabak masih ada disitu. Cikcity menerja dinding konkrit. Berdentum. Me tidak dapat berbuat apa-apa. Hadapan cikcity kemek dan remuk teruk.

Dipendekkan cerita, cikcity ditunda ke bengkel. Repot polis sudah dibuat. Dan insuran akan diuruskan oleh taukeh bengkel kereta itu.

Hari jumaat yg sedih kan. Me minta maaf tertulis ‘sial’ tadi.

Alahai.

Written by en_me

Fri 13 Feb 09 at 12:02 pm

Posted in property

71 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ate mike terlupa la tu..
    Salam Jumaat Me

    CivicPower

    Fri 13 Feb 09 at 12:08 pm

  2. Salam Jumaat En me..
    kesian cik city ittew.. jangan dikesalkan.. ada hikmahnya tu..

    zareda

    Fri 13 Feb 09 at 12:16 pm

  3. wat report cam mne ek…ckp org langgar ke or ckp perkara yang sebenar?? leh claim insuran ke…sorry bab insuran nie fail

    framestone

    Fri 13 Feb 09 at 12:22 pm

  4. alahai.
    jangan paraskavedekatriaphobia lepas ni sudahla.
    tapi betul, kereta boleh merajuk.

    salahkan jason ; p

    Rya

    Fri 13 Feb 09 at 12:33 pm

  5. alalala….sabar je laa en_me….N br kutukss redviva N smlm..harap2 die x sentapsss gn N….wawawawa…

    pRicesS_N

    Fri 13 Feb 09 at 12:34 pm

  6. huwaaaa~
    syg btOl cikcity sudah remuk..
    agak2 itu petanda suh beli kete bru kah..??
    hiks~

    intan.dayana

    Fri 13 Feb 09 at 1:13 pm

  7. alahai en me…

    tu lah..suruh zara percaya pada 13 lagi…

    tapi, alhamdulillah..cit me selamat..tu lg penting..=)

    Zara

    Fri 13 Feb 09 at 1:17 pm

  8. en_me,

    hari jumaat yang baik2 aje… haaa.. keta en_me merajuk yee… jangan segan pujuk balik ye, mana tau nanti tak banyak yang nak di repair.

    izan

    Fri 13 Feb 09 at 1:22 pm

  9. hari itu tidak sial…terutama hari Jumaat. Kerana hari jumaat ada lah hari yang paling mulia.
    En_me diuji pada hari jumaat…bersyukurlah..kerana setiap sesuatu yg berlaku itu ada hikmahnya…
    syukur kerana hanya kereta yg kemek..bukan orang…:)

    cen

    Fri 13 Feb 09 at 1:30 pm

  10. ingatkan nk cite pasal mitos friday 13 yg jatuh pada bulan febuari […]
    hmm, susah jugak ade kunci kat brek ni kan?sy pon hampir2 nk eksiden gara2 kunci ni..next time hati2 kay?

    suw

    Fri 13 Feb 09 at 1:38 pm

  11. me…jgn le cakap jumaat yg sial..x baik tau. Dugaan sebenarnya..ada hikmah. Suruh beli kete baru le tu..
    pas ni gi le melawat any showroom.

    ain

    Fri 13 Feb 09 at 1:39 pm

  12. me rush nak gi mana sampai terlupa ni? ish2.. berhati2 ye! hari jumaat sial? hu~ hari jumaat lah penghulu segala hari, hari yg mulia..ada hikmah di sebalik setiap apa yg berlaku

    nadxoxo

    Fri 13 Feb 09 at 1:47 pm

  13. me,
    sabar la.. ujian Allah saja tu… sekadar menduga tahap kesabaran kita umatnya..
    pasal Friday the 13th tu sekadar cerita mitos, y aku lum pernah dalami maksud atau pun ceritanya..
    Jumaat kan penghulu hari….
    sabar yer… mana tau lps ni blh upgrade keta???

    zonaku

    Fri 13 Feb 09 at 1:48 pm

  14. En. Me… itu lah ujian Allah…

    idany

    Fri 13 Feb 09 at 1:54 pm

  15. Jumaat sial? Aiseh bro..bawak2 ber’tendang’ Jumaat itu penghulu segala hari…Ujian DIA je tu..nak test kesabaran hambaNYA…Syukurla kereta je kemek…Kalau tuannya sekali cedera kan lagi haru…

    nani

    Fri 13 Feb 09 at 2:10 pm

  16. 13th… genap 3 tahun berdagang di Perlis
    hehehe nasib baik keta yg kemek
    orgnya tak kemek

    jentayutiara

    Fri 13 Feb 09 at 2:11 pm

  17. alalala.. kesiannya.. huhuhuhu…

    kreta merajuk la tu…

    jard

    Fri 13 Feb 09 at 2:13 pm

  18. lerrrr en.me…baru smlm ingatkan saya pasal fri the 13th…hati2 di jalanraya….apa sudah jadiii??? aiyooo….
    tp yg penting cikcity tu x amek mana2 nyawa cam bas berantu hrtu kannn
    harap en.me tabah dugaan fri the 13th ini

    vivavogue

    Fri 13 Feb 09 at 2:19 pm

  19. uyt. ksian nyeh.
    jumaat bukanla ari terbaik pdku juge.
    lg2 ari ni kena tulis cerita.
    hik!

    eh thanks komen blog eyh me.πŸ™‚

    cik siti

    Fri 13 Feb 09 at 2:33 pm

  20. wadeuh..yg penting bang me selamat ..
    kalau cik city merajuk masih ada cik-cik lain… tapi bang me takde spare part dah walaupun insuran bayar juta2 ..kanzzzπŸ™‚

    iza

    Fri 13 Feb 09 at 2:39 pm

  21. mmmm..pernah dgr pasal friday 13th tapi taktau pon apa bendanya. hehehhe.. agak ketinggalan zaman disitu. munkin cikcity nak ditukar ke cikevo kot???

    saya

    Fri 13 Feb 09 at 3:03 pm

  22. adeh harunya kalau kena camgini. sabar ye incik me~

    goasop

    Fri 13 Feb 09 at 3:26 pm

  23. en.me beri ingatan kepada zino rupa nya berlaku pada en.me sendiri… bersabar je lah..

    lain kali jangan bagi tau cikcity nak bila nak ngorat cik nissan ke cik toyota ke.. kan dah merajuk .. hehe

    zino

    Fri 13 Feb 09 at 3:48 pm

  24. adoyaii..sadisnye cite tu.saba ye en me..mungkin kalo sayang keta kena tinggal2kn jugak..hihih

    fizah

    Fri 13 Feb 09 at 3:57 pm

  25. gambar tuh kan kete merc…bukan ct…dah lama bozzo tak rerun citer thriller friday the 13th…jason is alive….

    bozzo

    Fri 13 Feb 09 at 3:58 pm

  26. friday 13th???cikcity remuk???ada kaitan ker…takdir Allah tu…

    izzah

    Fri 13 Feb 09 at 4:10 pm

  27. biasa juga dgr kesah friday the 13th tu.

    tapi saya rasa ler en_me, tang cikcity nyer kes tu tak dak kena mengena pung. mesti cikcity tu nak adek lagi. oops!!!

    lariiiiiiii

    Mak Su

    Fri 13 Feb 09 at 5:20 pm

  28. hmm..byk kan bsabar. sume yg terjd ade hikmah nya.. cuma kita je yg tak tahu..πŸ™‚

    pinkyLucia

    Fri 13 Feb 09 at 5:23 pm

  29. Bro…sabar…bacalah2… [+ brunet.bn ]

    matahari

    Fri 13 Feb 09 at 5:30 pm

  30. sabar2..bro..ko tak keja ke?…lain kali teruskan sesi jumaat ko tu..baguih jugak..tew..Baca inih.. [+ brunet.bn ] ..tenangkan hati eh…

    matahari

    Fri 13 Feb 09 at 5:36 pm

  31. kereta mmg salu merajuk2..lagi2 kalau die tau tuan die nk tuka kereta baru..huhuh

    jm

    Fri 13 Feb 09 at 5:40 pm

  32. lorrr..cian nyer en_me niii…awat boleh lupa lak…adehhh…xper anggap jer ni semua dugaan okeh..

    mebby17

    Fri 13 Feb 09 at 6:05 pm

  33. salam takziah…bukan rezeki..itu cuma ujian dari Nya ..yang penting en me tidak apa2

    arsaili

    Fri 13 Feb 09 at 6:38 pm

  34. Sebenornye… […] So, kita wat bodo ajelaaa…

    Kikuri

    Fri 13 Feb 09 at 7:54 pm

  35. itu semua tahyol kadiol badiol…
    toksah percaye…
    dah tertulis me bakal menukar cik citynya ittew…
    kannnsss…

    ChekguBH

    Fri 13 Feb 09 at 8:53 pm

  36. Alahai..
    cik city tu mahu perhatian lebih…Hahaha. xper, mungkin ada hikmah disebaliknye, x gitu en_me???

    iKHMAR

    Fri 13 Feb 09 at 9:21 pm

  37. Ya Allah! En. Me ok? Tak tercedera di mana-mana ke? Tapi kena buat ujian x-ray tu.. Takut ada luka dalaman.. Nasib baik En. Me tak apa2.. Alahai.. Kesiannya En. Me.. Bersabar ye! Ada hikmahnya tu.. Kena pada hari yg mulia.. Hari Jumaat.. Penghulu segala hari.. Psst… Tak terasa nak ditukarkan Cik City tu ker.. Biar En. Me pulak yg merajuk.. Hehehe..

    big mamma

    Fri 13 Feb 09 at 9:52 pm

  38. Tq doakan anak dara t tu cepat2 sembuh ye.. tapi itulah.. hari ni si abangnya pulak yg berjangkit penyakit adiknya tue.. pulak dah…

    big mamma

    Fri 13 Feb 09 at 9:53 pm

  39. masyallah..camtu plak..ape yg dipikir smpai lupa tuh..
    tp alhmdulillah en_me masih lagi walafiat..nyawa lg pnting dr kete tuh kn..

    saba la yer..

    noli

    Fri 13 Feb 09 at 10:08 pm

  40. isk…en_me.. Qada’ n Qadar tu…xde kena mengena lah ngn friday the 13 tu… jgn terikut sgt ngn benda2 tahyul tu..ekekekeke..

    nuyui

    Fri 13 Feb 09 at 10:26 pm

  41. ada rezeki nak datang la tu. Allah bagi ujian dulu bang.

    deennasour

    Sat 14 Feb 09 at 3:16 am

  42. hehe….betul 2..
    keter pun pandai merajuk..
    tapi kan yang ni kes en_me yang cuai..

    Callister

    Sat 14 Feb 09 at 3:48 am

  43. alaahai cikcity itu..smoga cpt smbuh ek en_me..jgn sedih2 ok?cheer up!;)

    Princess Liyana

    Sat 14 Feb 09 at 6:18 am

  44. aduhai.. kesiannya.. huhuhu. tapi benda dah nak jadi kan huhuu

    nono

    Sat 14 Feb 09 at 7:29 am

  45. ..hari yg kurang baik je ni

    sy pun start ari nih dgn agak kureng
    ingat laptop dah sayonara~ hohohoho

    Adila

    Sat 14 Feb 09 at 7:53 am

  46. keta merajuk? selalu jadik kat keta my hubby.. sensitip sket keta tuh.. baru je puji2 keta lain cantik ke, cun ke.. sok2 musti dia wat hal.. huahuahua.. hal yg memang memaksa tuan keta keluarkan RM utk dia.. manja laa keta tuh..huhu..

    kokokrunch

    Sat 14 Feb 09 at 9:42 am

  47. pernah gak dgr…n pernah gak bdepan ngan hal gtu..
    tetiba tpikir,, kete ni majuk ker…hiks…

    are_t

    Sat 14 Feb 09 at 9:49 am

  48. kereta kita ade perasaan kot..sbb tu kalo cakap nak beli kete, kene cakap slow-slow..hiks..

    kriesz

    Sat 14 Feb 09 at 2:56 pm

  49. kereta kita ade perasaan kot..sbb tu kalo cakap nak beli kete, kene cakap slow-slow..hiks..

    kriesz

    Sat 14 Feb 09 at 2:58 pm

  50. sing sabarrrrr…

    pinatbate

    Sat 14 Feb 09 at 3:06 pm

  51. kessssiannnnnnnnnnnnnnnn~~~

    lydiarayyan

    Sat 14 Feb 09 at 4:20 pm

  52. sabo je lah.. huhu.

    affuan

    Sat 14 Feb 09 at 6:45 pm

  53. ada gak dengar pasak keta merajuk ni. kalo dia merajuk, mula la keta tu buat hal. huhu…

    nasib baik en_me x cedera apa2…

    buzzybug

    Sat 14 Feb 09 at 8:07 pm

  54. salam en_me..jue pon tak perasan semalam 13hb..bila u ingatkan suh hati2 13 feb,jue tak rasa apa2 pon…kenapa ek?ada mitos disebalik tu ker?tak tau menahu pon pasal tu….tapi memang terjadi sesuatu semalam…!!!ahakss

    miss jaz

    Sat 14 Feb 09 at 11:10 pm

  55. salam me..

    alahai siannya…..

    saya pun minat gak dgn cik city yg baru tu… tapi apakan daya banyak tanggugan lagi

    faizal

    Sun 15 Feb 09 at 8:51 am

  56. aduyaiii…kesian cikcity tu…xpasal2 bercium ngn konkrit…hhuuu…sabar ye en.me..

    insan biasa

    Sun 15 Feb 09 at 9:44 am

  57. dugaan tu.. sabar jela..

    alone

    Sun 15 Feb 09 at 10:01 am

  58. iswara aku yag laju itu pun kerap merajuk sekarang

    roshaizul

    Sun 15 Feb 09 at 10:21 am

  59. Takziah kerana ditimpa kemalangan yang tak di duga…Walaubagaimanapun alhamdulillah kerana selamat dari kecederaan ….

    wks

    Sun 15 Feb 09 at 2:42 pm

  60. mokcik tak caya pada friday the 13th, tapi mokcik percaya kereta ni pandai merajuk…sebab selalu terkena huhuhuhu nak2 klu nak tukar keta baru…mesti ada2 ajer karenah kereta lama ittewww…

    sabarrr jer la ek…

    azwa

    Sun 15 Feb 09 at 5:22 pm

  61. Kereta cedera tak mengapa boleh claim insurance. Tapi jangan pemandunya… rehat blog ni nanti. Semoga berhati-hati selalu.

    zara

    Sun 15 Feb 09 at 7:50 pm

  62. mungkin laa cikcity merajuk…btw en me, kite blom psg lg brake pedal lock kat ryan…kene order dulu…nxt month laa tu…

    aliza

    Sun 15 Feb 09 at 7:50 pm

  63. me…
    semoga me tak apa-apa…
    kereta memang senang ‘merajuk’..waemah apa sekali pun kalau cakap pasal nak ganti baru atau nak beli yg baru…yang lama gerenti ‘merajuk’…bukan percaya tapi kebetulan!

    norm707

    Sun 15 Feb 09 at 9:38 pm

  64. Salam en_me…

    Moga2 lepas nie cik ct en mie tak merajuk lagi…πŸ™‚

    Atikah

    Mon 16 Feb 09 at 12:08 am

  65. me, keta kita pun penah majuks, especially bila kita cakap pasai keta lain… depan dia…

    kawaii desu

    Mon 16 Feb 09 at 4:22 am

  66. banyakkan bersabar dengan dugaan Allah.

    tojo

    Mon 16 Feb 09 at 5:10 am

  67. salam en_me, lepas ni kalau nak cakap pasal kereta lain, jangan cakap dalam cik city.. cakap jauh2.. dulu, pernah gak bincang ngan suami nak beli kereta lain, tetiba lori sondol bontot kereta.. huhu..

    nurdaniella

    Mon 16 Feb 09 at 3:26 pm

  68. en me!!!

    kenapa dah kurang rajin membalas komen….nak kena pukul ni! !
    pukul budak~~~~!!!!

    lydiarayyan

    Tue 17 Feb 09 at 8:16 am

  69. takziah en_me dan cik_citi

    KNizam

    Wed 18 Feb 09 at 2:30 pm

  70. […] hari jumaat. Friday the 13th kembali lagi. [+ last month […]

  71. […] cerita penutup bawah enjin cikcity sudah pun ditampal […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: