Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

siapa faiz? aku siku nanti

with 64 comments

i elbow you later
sungai sikunanti, bukit kepong, muar [+ travelingluck ]

Petang minggu lepas, masa me hendak tuang minyak kereta kijang buruk (7) me yg itu. Di stesen minyak shell taman dato razali, jalan ampang. Me terdengar bunyi jeritan juga. Dari kapcai dihujung sana. Ada merpati dua sejoli sedang bertengkar.

Seperti yg me jangka – buah cempedak sudah jadi nangka juga. Pasangan yg sedang bergaduh atas kenderaan roda dua. Bayangkan. Tapi tidak mengganggu lalu lintas adanya.

Mamat depan motor. Awek jelita dibelakang. Dua-dua masih pakai topi keledar. Mamat nampak gaya suruh awek turun motor. Tapi awek enggan.ย  Mamat hendak turun, tapi awek pegang pemegang motor dari belakang. Mamat memang geram tapi tidak boleh buat apa-apa. Sebab awek tidak kasi mamat turun. Sampai mamat boleh siku kat muka awek. Awek terpekik-pekik sambil menangis. Tapi awek tidak mengalah juga. Macam drama tv pula. Me pandang dari jauh saja. Tapi perkataan yg me jelas dengar bila awek bilang dengan nada tangisan dan sedu-sedan.

uhuhu.. aku bawak ko kuar kesini.. uhuhu.. aku nak ko jumpa sendiri si faiz.. uhuhu

Me tidak tunggu lama. Me tidak hendak masuk campur urusan orang lain adanya.

Alahai.

Written by en_me

Tue 3 Feb 09 at 12:03 pm

Posted in ho hum

64 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. hahaha..prnh nmpk gak adegan yg lbh kurang sama..ada awek..ada mamat..ada motor..pastu bertengkar..huhu

    saspennns .. kannns

    nhusna84

    Tue 3 Feb 09 at 12:23 pm

  2. waaa… ade masalah dlm perhubungan.. harap2 halal la yerk.. huhu

    digantung halal.. ekeke

    jard

    Tue 3 Feb 09 at 12:32 pm

  3. aperdaaaa…takde tempat lain ke nak gaduh…apsal ko tak hon je pjg2 bro? ngahahahahaha….

    taknak kaco dawonnn one uoolsss.. ahaha

    nani

    Tue 3 Feb 09 at 12:40 pm

  4. siapakah faiz??? boleh jadi drama itteww en me..

    ehehe, akak eda ittewww karr heroinnyerrr..

    zareda

    Tue 3 Feb 09 at 12:42 pm

  5. Wah….tengok drama live gitew…..hi hi…

    live n free gitteww.. ihihi..

    Tie

    Tue 3 Feb 09 at 12:44 pm

  6. wuhuhu..
    bikin hot je drama itu!

    drama yg hot gittewww.. uhuhu

    iKHMAR

    Tue 3 Feb 09 at 12:44 pm

  7. Tahpahape! Kalu yea pon nak gaduh, carikla tmpt yg private sket… Memalukan aje…
    SIKUNANTI!!! Hahahahahahhaaha….

    ahaha, sabor chekgu tewww..

    Kikuri

    Tue 3 Feb 09 at 12:47 pm

  8. takde gmbo awek dan mamat tu, en me?

    hingatkan taknak buatt blog.. nyosall gakks me..

    intanrh

    Tue 3 Feb 09 at 12:48 pm

  9. hi..hi..hi…Kang ME sempat arr.. jeling kat awek jelita tu …siku nanti…

    ammvoiii, kang ustad tewww..

    habiha69

    Tue 3 Feb 09 at 1:05 pm

  10. en me buat la skrip untuk drama radio

    takperrlarr .. me passss

    roshaizul

    Tue 3 Feb 09 at 1:34 pm

  11. uishhh…gaduh kat situ ke.
    elok la pun me x masuk campur.kang ade yg jadik lauk nasik campur pulak

    takut nanti kenerr siku one uoolsss.. ekeke

    sabiah

    Tue 3 Feb 09 at 1:57 pm

  12. kesian..mungkin nak wat drama… tapi tak kesampaian kot… hahahahahah

    ammvoiii, sukerrnyerr kamooo..
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    kikie

    Tue 3 Feb 09 at 2:03 pm

  13. apsal en.me x pandang2 jeling2 jauh sket…entah2 mmg ada krew tgh buat pengambaran…ngeee…
    tgk drama swasta skali skala best jugak….hehehehe

    dah tengok sekeliling, memang takdok crew aper aper.. saifol apex pong takdok menyelamatkan keadaan gittewww.. uhuhu

    vivavogue

    Tue 3 Feb 09 at 2:28 pm

  14. .. mcm lawak pun ade huahahaha
    sape faiz sila tonjolkan diri anda~๐Ÿ˜›

    faizz siler angkat tangannnns..

    Adila

    Tue 3 Feb 09 at 3:46 pm

  15. kes main kayu 3 kot..haha

    atau serampang tiga materrr.. ahaha

    i.s.z.a.n

    Tue 3 Feb 09 at 4:10 pm

  16. hehe.. cam skrip tgantung la plak… adoiiii

    terasa kerrr.. uhuhu

    miszrlina

    Tue 3 Feb 09 at 4:11 pm

  17. sian plaks bila terbayangkan awek dan mamat, macam aku kenal plaks. tapi, siapa faiz tu? jangan kena siku kat sungai itu plaks

    kalo kat sungai kena backhand larr fulakkks maksu tewww..

    Mak Su

    Tue 3 Feb 09 at 4:46 pm

  18. salam me…
    emmm bagus jgn la masuk campur urusan rumah tangga org hehehe…
    tapi kerja saya memang masuk campur urusan rumah tangga org sebab terpaksa

    ko lawyer kaannns.. bukan terpaksa bro, tapi tanggungjawab.. nanti rejeki tak berkat one uooolsss.. ehehe

    faizal

    Tue 3 Feb 09 at 4:52 pm

  19. wohooo!! drama real. hehe…

    memang real lar cek niza tewww..

    buzzybug

    Tue 3 Feb 09 at 5:16 pm

  20. shell dato’ ahmad razali tu dah dekat benar dengan rumah pakcik saya. di flat dato ahmad razali tu. was there jugak. semalam.๐Ÿ™‚
    apa ni en_me dengar orang bergaduh?! huhu.

    ammvoiii, datang ampang tak ping ping me one uoolsss.. uhuhu

    aishah

    Tue 3 Feb 09 at 5:35 pm

  21. Sampai mamat boleh siku kat muka awek.
    gila ganas pakwe minah tu…
    hahahah patut la guna gambar sungai sikunanti hahahahahaha.. dalam maknanya tu..

    gila babasss.. ekeke

    nono

    Tue 3 Feb 09 at 5:48 pm

  22. Faiz tu nama anak aku da..tapi harap2 salah orang sbb dia baru umur 5 tahun..

    ahaha, pelandok dua seruperr gittewww..

    hitmansnr

    Tue 3 Feb 09 at 6:43 pm

  23. hehehe…
    Faiz tu bukan kapten faiz tu ke?
    hahaha~

    kapten faiz manerlarr fulakksss tewww.. uhuhu

    Zara

    Tue 3 Feb 09 at 6:50 pm

  24. Siapakah faiz ittewww… Misterriiii

    faiz yg maner satewwww.. misteri nusantara yg abang azhar minat tewww .. ekaka

    Azhar Ahmad

    Tue 3 Feb 09 at 7:31 pm

  25. memang kene btoi nama sungai dgn kisah pergaduhan derang tu ahahahaha

    sebenarnyer memang mencabar nak cariq gambo yg kena dgn citer.. tp kebetulan me ternampak nama sungai yg sungguh uniq kat bukit kepong teww last weekend.. peliq kaannns

    ijan@mamasakura

    Tue 3 Feb 09 at 7:34 pm

  26. ahahaaa en_me dapat tgk drama free

    free n live ghittewww..

    iDa

    Tue 3 Feb 09 at 8:00 pm

  27. derang shooting drama tu

    tak nampak lar fulakkks hero shaiful apex datang menyelamat ghittewww..

    kujie

    Tue 3 Feb 09 at 8:32 pm

  28. haik.. ade tambah nak siku pulak? tadi siapa faiz je.. en_me dh bersemuka dgn faiz kut sampai nak siku2 ni..

    ammvoiii, afsal ko tak komen tadikks..
    harap2 sifaiz tak bacer blog me yg ‘memang lumayan’ ini kannns.. ahaks

    Boolah

    Tue 3 Feb 09 at 8:38 pm

  29. hej! en_me…what a great pic and the story…where’s that river?

    me wrote it down already under the caption tewww.. cant u see it

    danial ma

    Tue 3 Feb 09 at 8:53 pm

  30. Salam bro…
    Boleh plak jadi tajuk entry apa yang disaksikan…creative!!!!
    Mcm2kan perangai manusia nih…itulah indah namanya…
    Heheheheh…..

    mungkin dulu2 ader kejadian seruperr kat sungai tewww.. ahaks

    wanhidayat

    Tue 3 Feb 09 at 8:55 pm

  31. hehehe x pernah nampak la sungai neh
    mcm kena photoshopped je. hehe๐Ÿ™‚

    hingatkan ko soklah tinggi gakkks.. y not ko google namer sungai tewww.. me photoshop katernyerrr – very very derrr one uoolssss..

    KNizam

    Tue 3 Feb 09 at 9:59 pm

  32. en. me
    adakah faiz itu rumahnya berhampiran sungai sikunanti
    jadi si mamat pastinya dari kampung sungai sikusekarang
    cinta tiga segi la ni

    ahaha, joe lawaklarr ko..

    - j o h a r i -

    Tue 3 Feb 09 at 10:56 pm

  33. Knizam – memang ada la…

    kannns abang q.. photoshopped me katernyerrr.. sodeyyy one uoolsss

    qdetactive

    Wed 4 Feb 09 at 1:29 am

  34. haha, lu bikin gua gelak la beb.
    gini..gua mmg byk kali tgk ppuan takde rasa malu gado2 dpn public. selalunya laki la malu bila diorg jerit2 atau laki tpaksa pujuk naik keta atau motor dpn khalayak. ni kes yg pnah gua tgk la..termasuk kes awek gado dgn awek konon kes rebut laki.
    ppuan insan lemah, sebab tu bila mereka buat hal org akan cpt kata laki salah.
    tapi bila lu tulis laki siku ppuan tu, gua rasa mcm tak patut la. tak perlu kot sampai mcm tu.
    relationship-thingy ni memang hampeh.
    tak boleh ke bercinta baik2? kalau nak yg perfect sila buat baik dan minta Tuhan masukkan dlm syurga.
    […]

    hmmmm..

    Amin Ahmad

    Wed 4 Feb 09 at 2:38 am

  35. mcm2 hal kalo org bercinte nie…bile pikir2 cam malu je gaduh dpn org….

    biler emosi melepasi segala-galanyerrr..

    atie

    Wed 4 Feb 09 at 10:04 am

  36. isshhh.. en_me iteww.. naper tak tonton drama tu sampai abih?? nak gak tau endingnyer..

    tak koser uu.. ehehe

    nurdaniella

    Wed 4 Feb 09 at 10:39 am

  37. sape budak faiz nih? saspen dah bozzo nih…
    bozzo suka nama jln tuh…ganas…

    bukan namer jalan larr abang bozzo tewww..
    ittewww namer sungai – sungai sikunanti.. ahaha

    bozzo

    Wed 4 Feb 09 at 11:31 am

  38. hahaha
    sikunanti
    kat mana eh?

    kan me dah tulis bawah gambo tewww .. muo johor

    yazid husain

    Wed 4 Feb 09 at 11:32 am

  39. Me.. nak berenti ker tak jadi berenti…

    ahaha, ko silap entri larrr ayahnda tewww..

    Ayahanda

    Wed 4 Feb 09 at 11:55 am

  40. fulamak,drama swasta tuu..
    selalu je nmpk kapel berdrama kat public..
    tak bleyh taan..
    tp syok jugak..hikhik..

    ammvoiii, sonok katernyerr ..

    *secret

    Wed 4 Feb 09 at 12:22 pm

  41. Itu ada masalah laa tu..tp betul ker nama sungai tu?

    ko dah cuber google? tak betul katernyerrr – uhuhu

    Shaffik

    Wed 4 Feb 09 at 12:34 pm

  42. ayang pun ader penah nampak… tapi kes lain kot… mamat tu tarik tangan awek tu masuk dalam kete… entah.. tak dengar apa sebab lampu trafik dah hijau….

    ahaha, rencah kehidupannns.. kannns

    ayang

    Wed 4 Feb 09 at 12:39 pm

  43. sape faiz tue ek.. ish ape brg gaduh atas motor.. cuba stop tepi jln ke…baru selamat

    sebenarnerr derang dah stop parking kat tempat isi angin tayar keter tewww.. mamat tewww yg nak turun, tapi awek tak kasik one uoolssss.. awek takut kena pelempang fulakksss atau kena tinggalllls- ehehe

    framestone

    Wed 4 Feb 09 at 1:34 pm

  44. uit seram plak dgr.. mintak2 tidak melalui peristiwa cam gitu.. huhu

    serammm macam citer saka ker..

    Syazrea

    Wed 4 Feb 09 at 2:26 pm

  45. oh cam tue ek citenye..wat story pun best kan

    framestone

    Wed 4 Feb 09 at 2:29 pm

  46. tu nama dia cari nahas eksiden tanam satu liang, haha

    sidugong

    Wed 4 Feb 09 at 3:11 pm

  47. seb baek la en_me tak gi kacao dawonn…susah2 ajer kena siku ngan mamat itteww karang.

    azwa

    Wed 4 Feb 09 at 3:19 pm

  48. Dayus, siku (pukul) orang pompuan..

    Zen

    Wed 4 Feb 09 at 3:23 pm

  49. Me… I tak silap entri.. sebab kata nak berenti tapi terusan jer… ker me rehat seke_jap jer…
    Anyway.. heppi blogging yaaa

    Ayahanda

    Wed 4 Feb 09 at 4:03 pm

  50. baik jgan campur umah tangga orang, sok lusa masuk bilik ,baik gak laki bini

    rose

    Wed 4 Feb 09 at 4:34 pm

  51. SALAM ZIARAH, nice blog. […]

    Mawi

    Wed 4 Feb 09 at 4:51 pm

  52. en_me itewwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

    razor

    Wed 4 Feb 09 at 5:55 pm

  53. me mana leh berenti ….dia rendu uolls punyaa…. kan me kan kan kan ? *wink*wink*

    Sha

    Wed 4 Feb 09 at 6:24 pm

  54. haha..nasib baik dia sebut si faiz..kalau encik me?sapa yang kena siku nanti?hehe

    cintamiloais

    Wed 4 Feb 09 at 6:44 pm

  55. cm citer tamil la plak. awat en_me x amik bideo? klu x leh tgk. hehe..

    ilazz

    Wed 4 Feb 09 at 7:13 pm

  56. tak setuju bila kata pompuan je takde rasa malu..
    kita pun pernah tgk kejadian lelaki pukul perempuan depan kolej kediaman, cemburu buta punya pasal..
    hal2 perasaan ni is a complex matter, lain org lain cara menangani emosi memasing…
    Lelaki kalau marah takut kan??
    Tapi pompuan pun ada temper jugaks kan…
    tapi me, boleh buat tagline tu haha (i mean tajuk entri ni)

    kawaii desu

    Wed 4 Feb 09 at 8:33 pm

  57. hej! en_me…sorrrrrrryyy…me scrolled down very fast…hehehehe..;-)

    danial ma

    Wed 4 Feb 09 at 9:39 pm

  58. cam xder tmpat lain nk wat drama..kan…

    are_t84

    Wed 4 Feb 09 at 9:53 pm

  59. en.me, ramainya peminat ๐Ÿ˜‰

    tak tau nak komen apa lagik nih

    jawahir

    Wed 4 Feb 09 at 10:15 pm

  60. cayalah en. me…..
    rajin tuh jadi observer tak bergaji ya…ingatkan sapalah faiz nih…

    hanny

    Wed 4 Feb 09 at 10:54 pm

  61. sapa tu faiz? aku lututnanti hehehe

    haritz

    Thu 5 Feb 09 at 3:51 pm

  62. kat skula dulu ade ex sorg minah cine ni datag serang awek die pakai helmet..
    saiko gile laki tuh..
    las2 bapak pompuan tu dtg hempuk helmet kat pale laki tu bab budak2 sume tak bani dkt..
    ish2..tapi sonok aa drama ceni..
    takkn aa en_me tak ase sonok..
    live tuuuu..sush dpt..hahahaha~

    *secret

    Thu 5 Feb 09 at 8:04 pm

  63. huhuu…
    gado2..
    ganaz smpai siku muke awex
    bile ati da ta sayang gitu la kan en_me?
    hoho

    zulaika

    Mon 9 Feb 09 at 3:59 am

  64. patot en_me amik video.. haa… bley submit kat youtube.. ngeh3

    kokokrunch

    Wed 11 Feb 09 at 9:40 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: