Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

i am honored

with 31 comments

looking up (not related story)
kuala sungai baru, melaka

Minggu lepas, bos besar sudah datang ke meja me. Terhegeh-hegeh minta bantuan jadi jurugambar tidak rasmi. Terperanjat badak juga me. (Memang badak boleh melompat dan berpusing diudara gaya seperti terperanjat gitu walaupun saiz badannya yg sungguh besar gedabak. Me nampak sendiri di zoo negara kelmarin. Tapi bukan badak air tau.)

Pagi selasa ini ada tetamu penting dari jauh katanya. Mesyuarat yg me tidak tahu apa isi kandungannya. Gasaklah kan.

Pascanota: olehkerana ramai kawan-kawan yg hendak tengok gambar badak sumbu putih ( ceratotherium simum ) dan badak air nil ( hippopotamus amphibius ) yg me tembak di zoo negara kelmarin, maka me paparkan di sini.

nile hippopotamus (left) and white rhinoceros (right)

Alahai.

Written by en_me

Tue 3 Feb 09 at 12:03 am

Posted in photography

31 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. badak comel..gambar badak 1 please..😉

    kriesz

    Tue 3 Feb 09 at 12:24 am

  2. Teringat kat Gloria dalam Madagascar tu. Hihi.
    Selamat menjuru-gambar Me!😀

    aTiQah

    Tue 3 Feb 09 at 12:34 am

  3. wah…

    best nya en me…

    sgt syok itu…

    Tiqah..betuil3~i setuju!

    Zara

    Tue 3 Feb 09 at 12:51 am

  4. hohohoho…jd photography la plk ye en.me…extra job is good ;p

    iliana

    Tue 3 Feb 09 at 1:30 am

  5. ini mesti bos besar baca blog me hehe..

    zino

    Tue 3 Feb 09 at 1:41 am

  6. wahh jadi cameraman la lpsk ni😀😀

    badak lompat pusing2?
    ye.. sy sgt percaya😛😛 WAHAHAHA

    Adila

    Tue 3 Feb 09 at 2:07 am

  7. mesti blue hyppokan yg leh lompat2 n pusing2..ekekke…ermm sure la bosz en_me ittew sgt mempercayai yg en_me bole wat kije

    mebby17

    Tue 3 Feb 09 at 2:25 am

  8. go for it! aja aja fighthing!

    Mohd Hafizd

    Tue 3 Feb 09 at 2:37 am

  9. bakat telah diperakui..
    *two thumbs up*

    Rya

    Tue 3 Feb 09 at 8:07 am

  10. wah Kang ME kata bos tu terhegeh..hegeh yer…apapun memang Kang ME berbakat besar…nanti Shoot yang cahantek-chantek tau….ada masyuuuk tak? tak kan percuma kot?

    habiha69

    Tue 3 Feb 09 at 8:37 am

  11. Canteknye gamabr ni!!! U r a talented photographer! Omedeto!

    Kikuri

    Tue 3 Feb 09 at 8:43 am

  12. Lain kali tolong postingkan gambar BADAK TERBANG.

    Abang Long

    Tue 3 Feb 09 at 8:53 am

  13. en_me, tinggi ke badak tu melompat?? dah sampai kuala sungai baru yer en_me iteww..

    nurdaniella

    Tue 3 Feb 09 at 9:42 am

  14. Saya pon nak tempah en Me jadi official photographer saya utk wedding day nnt…hihihihihi……

    tintaHati

    Tue 3 Feb 09 at 9:45 am

  15. Wah…jadi photographer, ek. Baguslah tu… moga2 bertambahlah ilmu ‘menembak’ tu…hi hi…

    Tie

    Tue 3 Feb 09 at 9:46 am

  16. ekh en Me, bila tengok gambar first tu, belah kanan tang kelompok awan tu mcm nampak wajah org lah. ada sepasang mata, hidung n mulut atau sy yg terlebih imaginasi sbb byk sgt minum kafein? heh!

    tintaHati

    Tue 3 Feb 09 at 9:47 am

  17. en_me ..farah n sha pegi zoo melaka cari badak tak jumpa! ha ha ha tak leh la kami berjumpa sedara …dapat jugak mencuci mata di blog en_me juga ..

    Sha

    Tue 3 Feb 09 at 10:24 am

  18. Jadi jurugambar tak per, memang en_me pun ada bakat kannsss…

    azwa

    Tue 3 Feb 09 at 10:50 am

  19. tahniah en_me jd photographer..amk gmbr chantek2 ye🙂

    yus

    Tue 3 Feb 09 at 10:56 am

  20. Mak datuk,..!!! Debabnyer…

    azlin hashim

    Tue 3 Feb 09 at 11:01 am

  21. mmg nikmat la dpt buat benda yg kita suke kan? hehe..

    congrats!! =p

    jard

    Tue 3 Feb 09 at 11:07 am

  22. me memang ada bakat fotografer🙂

    Mak Su

    Tue 3 Feb 09 at 11:15 am

  23. haritu masa zoo negara kali kedua, dpt la tengok badak air kat atas tanah (masa g kali pertama, dua2 ekoq kat dlm air so x nampak). jadi amik la gamba. sekali dia b*rak smbil melibas2kan ekornya (t*hi dia mcm terbang bersama libasan ekornya). apa lagi…sume org lari!!! hahaha. bertuah sungguh si badak tu!!

    nadxoxo

    Tue 3 Feb 09 at 11:22 am

  24. dah lama tak pegi zoo. last pegi masa umur 17 tahun, tu pun jadi tourist guide kat budak2 tadika, emm dah hampir 20 tahun tak masuk zoo hehehe lama nya!

    haritz

    Tue 3 Feb 09 at 11:28 am

  25. Moto-moto

    sexynya. hehehehe

    yazid husain

    Tue 3 Feb 09 at 11:34 am

  26. bluehyppo

    roshaizul

    Tue 3 Feb 09 at 12:16 pm

  27. Kenapa bluehippo ittew comey? Ahahahah

    Azhar Ahmad

    Tue 3 Feb 09 at 7:32 pm

  28. hippo is cute..
    rhino is ugly..
    haha..
    thanks visiting my blog..

    it’s such an honor my dear tyra tewww..

    Tyra Omar

    Tue 3 Feb 09 at 8:54 pm

  29. mcm kaler pink je. hehe

    KNizam

    Tue 3 Feb 09 at 10:23 pm

  30. haiwan hampir lenyap kat muka bumi. macam lelaki. hahaha…

    qdetactive

    Wed 4 Feb 09 at 1:27 am

  31. tk putih melepak pon badak tuh..
    kne rendam lam clorox ni..
    kui2..

    ammvoiii, nak berendam ghupernyerr kamoo.. ehehe

    *secret

    Wed 4 Feb 09 at 2:15 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: