Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

what i want to be

with 23 comments

(insert rtm in zoo negara)

a technician is my ambition
zoo negara, kuala lumpur

Raya cina hari kedua minggu lepas, me pergi ke zoo negara. Sebelum masuk, aQi (11) telah diwawancara. Pemberita dari rtm yg muda lagi jelita. Tanya tentang cita-cita dan tentang negara. Me tidak tahu apa rancangan kanak-kanak tv itu pula.

Kali ini me tidak hendak cerita pengalaman masuk zoo negara itu. Takut kawan-kawan bosanlah pula. Encik me yg ini membebel pasal binatang dan bunga-bungaan saja. Menyampah kan.

Cerita lain, hari ini me cuti ganti sempena hari wilayah persekutuan semalam.

Alahai.

Written by en_me

Mon 2 Feb 09 at 12:03 am

Posted in family

23 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. hahaha~
    makin glamOur la aQi selepas ini..
    masuk tv gitewwwww…

    intan.dayana

    Mon 2 Feb 09 at 12:13 am

  2. thn 2008 je sy g zoo negara 2 kali πŸ˜›

    nadxoxo

    Mon 2 Feb 09 at 12:19 am

  3. wah2..smpt snap gmbo wartawan muda jelitasss itu

    Mohd Hafizd

    Mon 2 Feb 09 at 1:05 am

  4. knp amk dr sisi?
    amk la dpn2
    br kelas gitewww
    ahaha

    una

    Mon 2 Feb 09 at 1:14 am

  5. huyyo
    camcoder depan mukee tuu
    huhu

    zulaika

    Mon 2 Feb 09 at 4:58 am

  6. ops manyak comey la tukang wawancara tue
    bagus la RTM dah mula berubah lebih baik dari sebelumnya

    framestone

    Mon 2 Feb 09 at 6:11 am

  7. morning bro… kite tgh siap2 nk balik perak nie..krg lambt pulak masuk koje..xnk la merah kat punch card ittew
    out of topic–> jauh kat mne nie bro… xbalik KL lg ke…ops gmbr copy dari internet kekdg cantik juga…

    framestone

    Mon 2 Feb 09 at 6:23 am

  8. selamat bercuti hari wilayah.. kebar ke bendera wilayah hehe

    zino

    Mon 2 Feb 09 at 6:45 am

  9. Seb baek bapanya tak masuk di tepi buat Peace…

    hehehe~

    Zara

    Mon 2 Feb 09 at 6:59 am

  10. *no comment*
    .. berlalu pegi

    hahaha
    mcm artis la plak kan
    byk gosip.. jawapan nye.. no komen! haha

    Adila

    Mon 2 Feb 09 at 7:27 am

  11. aQi ni bakat la..

    chi am

    Mon 2 Feb 09 at 8:08 am

  12. amboiii en_me ittewww…fokus kat wartawan muda jelitass…awat tak fokus kat Aqi…huhuhu

    azwa

    Mon 2 Feb 09 at 8:44 am

  13. Wah! Sambung cuti lagi ke? Jelesnyeeeee….

    Kikuri

    Mon 2 Feb 09 at 8:56 am

  14. salam

    emm besh eik di tmurmh gitu…
    kalo manje la huhu mau gagap
    nak bersuara… silap aribuln
    tunduk aje muke tak pndg kamera…

    >> cita2 manje nak jadi tentera…
    tapi tak kesampaian… hehehe
    tak cukup tinggi rabun dan berat πŸ™‚

    manje

    Mon 2 Feb 09 at 9:02 am

  15. erghhhh..terasa glamer jap ble nmpak camcoder dpn muka..lau akak sure terkedu nih..wakakkak…g zoo…huwarghhhdh lama x gi zoo…xper cuti thaipusam nak g melawat nite zoo Melaka lah en_me jom….epi oliday ok…

    mebby17

    Mon 2 Feb 09 at 11:09 am

  16. Fewwww..wiit..Galmernyer aQi…mcm..Kang ME jugak..kan..kan..

    habiha69

    Mon 2 Feb 09 at 11:23 am

  17. kena interview walla

    famous amoslah lepas ini

    aq mahu jadi photojurnalist hendak tinggal dunia sains

    yazid husain

    Mon 2 Feb 09 at 11:29 am

  18. en_me pun pegi zoo…hihihi

    Sha

    Tue 3 Feb 09 at 10:22 am

  19. hehe..org RTM..

    jard

    Tue 3 Feb 09 at 11:23 am

  20. Masa kecik2 dulu cikgu akan tanya dlam kelas. “Tuliskan Cita2 Awak, kemudian serahkan kepada cikgu.”

    Cita2 yg telah dinyatakan akan dicatatkan di dlm buku rekod utk rujukan.

    Rata-rata kanak2 yg membesar di era 80-an itu, termasuklah maza, akan nyatakan cita2 mereka tidak lari dari menjadi askar, polis, tentera, bomba… kiranya pasukan keselamatan la.. Tak ader lagi lah yg hendak jadi jutawan ker, niagwan ker, usahawan ker, engineer apatah lagi banduan berjaya…

    Tetapi setelah tahun 3, maza mulai bosan menulis cita2 yg sama. Lalu inginkan membawa perubahan. Jadinya dengan penuh keazaman maza tuliskan 3 cita2 maza. Dan berharap Cikgu Fatimah, guru kelas akan bangga dengan maza.

    Tetapi..

    “Maza, ambil balik kertas awak ni! Yang dua atas nie memanglah boleh jadi cita-cita. Askar dan polis. Dan yang nombor tiga ni, jadi Yang Dipetuan Agong! Cikgu tak pernah lagi dengar awak ni keturunan anak raja mana-mana negeri Melayu! Dan tak pernah juga cikgu dengar ada iklan jawatan Yang Dipertuan Agong… Dah awak buat balik cita awak ini”

    Kemudian Cikgu Fatimah setelah menghulurkan kembali kertas aku itu, dia membelakangkan aku dengan serta merta sambil bahunya terjengkit-jengkit. Macam org menangis tersendu-sendu… Cikgu menundukan kepala sambil tangannya menukup mulut dan menyapukan airmatanya dengan tisu… Agaknya Cikgu Fatimah terharu dengan cita-cita maza yang cukup Gah dan lain daripada yang lain..

    Tapi kenapa pula cikgu suruh maza tuliskan kembali cita-cita maza itu?! hmmm

    Pelik nie.

    maza

    Tue 3 Feb 09 at 1:20 pm

  21. Ahahhahahaha, ceritalah cik Me, ceritalah… Nguahahahha

    Azhar Ahmad

    Tue 3 Feb 09 at 7:33 pm

  22. cita2 saya nak jadi blogger. hehe

    KNizam

    Tue 3 Feb 09 at 10:01 pm

  23. ada dia cakap … i want to be a cat?

    azwan

    Wed 4 Feb 09 at 11:44 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: