Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

anti-snoring

with 40 comments

(insert breathe right)

breathe right – as heard on radio

aQi (11) memang mempunyai masalah pendengkuran masa tidur. Macam orang tua dewasa bunyinya. Me pun sudah lama hendak cari alat mengurangkan dengkuran.

Selalu me dengar iklan itu di radio.

Dipendekkan cerita, me sudah jumpa dan beli alat tampal dihidung itu. Hanya dipakai ketika tidur.

Kita akan lihat kesannya nanti.

Alahai.

Written by en_me

Mon 2 Feb 09 at 12:02 pm

Posted in family

40 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. bleh diaplikasikan pade kawan sy nie..hihi~
    *berdengkur bleh disbbkan posisi tidur yg xbetul ke?😀

    ko tido dengan kawan ghupernyerr.. ihihi

    nAna

    Mon 2 Feb 09 at 12:14 pm

  2. wahhh..breathe right..hurmm satu langkah yg bijak en_me…syabas…prevention is better then cure kan….

    kiter usaha maner yg patut one uoolss..

    mebby17

    Mon 2 Feb 09 at 12:40 pm

  3. ~ lor, Aqi tuh berdengkur ker? maybe cara penafasan dia kot yg jadikan dia berdengkur. ~

    dengkur macam oghang tua one uoolss.. uhuhu

    ~ mizzamy ~

    Mon 2 Feb 09 at 12:40 pm

  4. cam xbest je tdo xleh berdengkur huhuuh
    bro kite pun menghadapi masalah berdengkur time tdo.. kekdang budak rumah cakap.. naga dah datang tue

    datang naga tiga kepala – mantera beradu tewww.. ekeke

    framestone

    Mon 2 Feb 09 at 12:42 pm

  5. Rasanya ok kot… Pakcik aku pakai benda Allah ni, ok je…
    All the best!

    tengah mencuberr nih.. thanx chekgu

    Kikuri

    Mon 2 Feb 09 at 12:44 pm

  6. Dengkuran ittew bagiku Okestra percuma lar Kang ME…kalau tak berdengkur sunyinye lah malam-malam yang dilalui…

    masalah dengkur teww takdok rhytmic one uoolsss.. jadi suatu kebisingan n pencemaran bunyi fulaksss

    habiha69

    Mon 2 Feb 09 at 12:48 pm

  7. hi..tima kasih coz singgah kt blog ‘kakak jelita’ itew hahah..nanti bile dah cuba anti snoring tu blh la bg feedbck yer..sb yg tidor sebantal ngan akak ini pon ada masalah itewwwwwwww…hahahaha

    me tengah testing nih.. ammvoiii, tidor sebantal segalaaa gittewww .. ehehe

    jane

    Mon 2 Feb 09 at 12:51 pm

  8. Saya harap bakal suami saya nnt tak berdengkur…susah lah nak tito dgr org dengur2 nih… ;P
    BTW, err alat tu ada side effect tak? Mcm ermm membuatkan saiz lubag hidung besar? huhuhu….

    me tengah testing one uoolsss.. side effect me blom tengok lagikks.. uhuhu

    tintaHati

    Mon 2 Feb 09 at 12:57 pm

  9. Ni yang cam Eizlan Yusuf pakai dalam TV ka tu?
    wah…
    mahal tak?

    ada dua jenis.. RM5.99 tok 12 pelekat..

    Zara

    Mon 2 Feb 09 at 1:04 pm

  10. time jaga boleh pakai tak menatang tu?

    pakai nak buat mandi pun volee one uooolsss.. ekeke

    roshaizul

    Mon 2 Feb 09 at 1:58 pm

  11. Wah…
    bole jadi cam Eizlan Yusof nih!

    eizlan yusof maner.. ehehe

    iKHMAR

    Mon 2 Feb 09 at 2:00 pm

  12. bp ea hrge menda alah ne en me?
    kalo murah tolong blikn
    pos kat uma saye.
    muleh ?
    haha

    ada dua jenis.. RM5.99 tok 12 pelekat..

    una

    Mon 2 Feb 09 at 2:11 pm

  13. salam singgah lg…
    kalo pkai tuh, konfom mase tidur makin panjang..
    huhu…

    jangan tak bangun bangun sudahlarr kannn bahh.. uhuhu

    ixora

    Mon 2 Feb 09 at 2:39 pm

  14. Salam… balas kunjungan.
    Kita hanya perasan bila orang lain tidur berdengkur. Sedangkan kita tidak pernah dengar dengkuran sendiri. Jadi siapa yang patut tampal hidung tu?

    salammm jugerr..
    dengkur adalah suatu penyakit .. kalo oranglain perasan ada orang dlm umahnyer mendengkur, dialarr kena pasangkan (dengan kasih sayang ofcoz).. volleee gittewww

    zara

    Mon 2 Feb 09 at 3:11 pm

  15. elow..
    lamenye tak singgah.
    bahaya dengkur ni
    oksigen kurang otak lemah

    me ramai gakkk kawan-kawan yg mendengkur.. tapi bijak bijak belaka.. ada lawyerr, ada doktorr, ada engineerr one uoolsss.. uhuhu

    qdetactive

    Mon 2 Feb 09 at 3:25 pm

  16. Aku dah pakai pun…Bini Happy woo..tak dak bunyi..

    punyelar susah haku carik mender ala nih.. kalo tahu, mesti dah beli lamerrr one uoolsss..

    matahari

    Mon 2 Feb 09 at 3:38 pm

  17. woww…mcm best jek alat ni..hehee…

    naperr.. nak carik mangserr kerrr.. koserr uu

  18. semoga hasilnya seperti yg kita lihat pada iklan yg tersiar di tv tu.. lena tidur tanpa berdengkur sampai ke pagi.. hehe… tq ye.. u rajin singgah di blog i yg tak seberapanya iteeeewwww…. hehee..

    kalo vollee me taknak jadik silent reader gittewww.. uhuhu

    big mamma

    Mon 2 Feb 09 at 4:28 pm

  19. kena lah buat rakaman sebelum dan selepas utk mengukur keberkesanan hehe

    ehehe, lawaklarrr abang zino nih..

    zino

    Mon 2 Feb 09 at 4:33 pm

  20. lyn jugak lagu tue ek…mmg best pun
    out of topic–> tue la… pernah ke alamai situasi begini bro.. kalau family leh la tegurkan..

    oke bro..

    framestone

    Mon 2 Feb 09 at 4:55 pm

  21. wah2.demam2 camni bley pkai la sb hidung sumbat…hehe

    ehehe, volleee terai perghhh..

    Mohd Hafizd

    Mon 2 Feb 09 at 5:16 pm

  22. haha~ sy bkn tdo ngan kawan lah en_me~ dgr cite membe, ade sorg nie kuat berdengkur smp org laen taleh tdo -> kejadian ni time dalam bas ya!😛

    btw, ko takdok blog kerr.. susah nak kenal kamooo.. uhuhu

    nAna

    Mon 2 Feb 09 at 5:16 pm

  23. My mak tidur berdengkur..
    My bapak said..
    “kodok NGOROK..kodok NGOROK..”
    Yg pelik my mak menyahut dalam pejam..”apa kodok-kodok..”rupa-rupanya orang tidur berdengkur ni ada kebolehan mendengar semasa tidur…agaknya lahh….hehe..

    ehehe..

    pinatbate

    Mon 2 Feb 09 at 8:05 pm

  24. mama miss nuyui pun suruh miss nuyui carik benda alah ni la.. huhuhu… tp xde mase nk g carik lg..😛

    kat farmasi.. ask for ‘bright right’ tewww..

    nuyui

    Mon 2 Feb 09 at 8:18 pm

  25. telah digunakan oleh Hint (Perihal). sangat berkesan tapi rasanya kena sentiasa guna alat ini.

    itewwwlarr masalahnyerrr.. kannns

    yazid husain

    Mon 2 Feb 09 at 8:22 pm

  26. cik hubby pun pakai ni sekejap.. lama lama dia rimas sebab benda ni hanya mengawal dengkur bukan menghilangkannya.. kena pakai berterusan ..

    so sekang encek hubby tak pakey lagikkks larrr.. derr

    zareda

    Mon 2 Feb 09 at 8:30 pm

  27. nanti share2 la ye hasil pakai benda nie. hehe…

    insyaAllah.. kiterr tungguuuuu..

    buzzybug

    Mon 2 Feb 09 at 8:44 pm

  28. penat bermain? bende tu nak kene pakai sampai bila bila la eh. ni bukan cure die kan?

    memang bukan cure.. tp sekurang2nyerr kawan sekatil sebantal tewww volleee larrr tidor nyenyak tanperr gangguan dengkuran tewww.. tao takperrr..

    ف wildchild ۞

    Mon 2 Feb 09 at 9:29 pm

  29. hej! en_me…maybe aQi needs to loose some weight too…and sleep with the right position…;-)

    dah bilang dah.. tapi selera makannns takleh nak kontrol one uolllsss..

    danial ma

    Mon 2 Feb 09 at 9:50 pm

  30. hmmm.. we’ll see setara mana keberkesanannya ye..🙂

    tungguuuuu.. ehehe

    kawaii desu

    Mon 2 Feb 09 at 11:00 pm

  31. klo bkesan roger kt blog ekk..nk kasik adek L pkai…annoying btol dengkur die…ley wat ringtone…

    nampak memang berkesan, tapi kena pakai selalu.. uhuhu

    pRicesS_N

    Mon 2 Feb 09 at 11:07 pm

  32. yg ini untuk aQi ke? betul ke?

    yg manerr?

    hairieusoff

    Mon 2 Feb 09 at 11:09 pm

  33. salam en_me, mujarab tak??

    ini bukanlah ubat mujarab.. ini cuma penampal menghilangkan bunyi dengkuran.. cubalarrr..

    nurdaniella

    Tue 3 Feb 09 at 9:40 am

  34. adik aku pon ade masalah dengkuran bila umur die setahun..
    die kena operate untuk buang tonsil.. sbb doktor kata tonsil die luarbiasa saiznyer.. huhu..
    pas operate baru baik..

    gittewww larr fulakks..

    jard

    Tue 3 Feb 09 at 11:16 am

  35. kesan sampingan……adakah hidung en_me akan menjadi mancung….hmmm
    kita nantikan keputusan dari en_me…

    ahaha, sungguh fanatik korang erk..

    maza

    Tue 3 Feb 09 at 2:01 pm

  36. amacam en.me??? bkesan x??? terlupa plak nak beli bwk blk cni ritu….huhuhuhu

    memang berkesan biler memakainyerr, tapi bukan pengubat.. kena pakai penampal silencer tewww sentiasa one uoolsss.. cuberrlarrr akak vogue tewww..

    vivavogue

    Tue 3 Feb 09 at 2:32 pm

  37. Camne kesannya en me… Saya pun snoring gak nehhhh

    memang berkesan bilerr memakainyerr sajerr.. pelekat ittewww bukaan pengubat.. tau takperrr..

    Azhar Ahmad

    Tue 3 Feb 09 at 7:32 pm

  38. hehe kena buat vid dalam youtube neh. hehe🙂

    ehehe, tak larat me nak vuatnyerrr..

    KNizam

    Tue 3 Feb 09 at 10:00 pm

  39. berkesan tak???

    memang berkesan, tapi kena pakai selalu maser tidor.. pelekat silencer bukann pengubat penyakit one uoolsss.. uhuhu

    kakngah

    Wed 4 Feb 09 at 12:29 pm

  40. some kind of investment. rm0.50 per strip kan? kalau tido sorang… xpe la. if not… better invest.

    zzeed

    Mon 9 Feb 09 at 4:52 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: