Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

caricature of me

with 61 comments

minus my goatee
credit to raja kamarulzaman raja abdullah shamsul bakhri amat
bakeron was here
mmc oil and gas engineering

Bulan lepas, me ada cerita pasal rakan sekerja me yg pandai melukis. Masa kejadian bulan tersenyum itu.

Lepas itu, me minta tolong rJa lakarkan gambar me yg tidak hensem ini. Buat kenangan.

Hampir dua purnama lamanya me tunggu. Baru siap. Sibuk katanya. Terimakasih rJa diatas susah payah kamu. Tak payah lah lepas ini me tepuk-tepuk bahu kamu masa di surau dan tanya pasal karikatur me yg itu.

Sebagai mengenang jasa beliau, me abadikan lakaran poster beliau di SINI.

Cerita lain, minggu depan sudah tahun baru cina. Me cuma nak ucap selamat bercuti panjang pada kawan-kawan. Hati-hati dijalanraya. Majulah sukan untuk negara.

Alahai.

Written by en_me

Fri 23 Jan 09 at 12:04 am

Posted in myself

61 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. wahhh nak jugak caricature gmbq kita..huhuhu anyway hepi holidays en_me…

    mebby17

    Fri 23 Jan 09 at 12:14 am

  2. wah! memang keleeesss..!
    oren menyengat x hingat!

    hasbullahrashid

    Fri 23 Jan 09 at 12:14 am

  3. waa….
    en me ke itteww??
    nape nmpk lain je…
    di mana janggut carik makan en me??

    chekguBH

    Fri 23 Jan 09 at 12:18 am

  4. wah..dh nk expose byg2 muka itewwww..ahakss

    zieha

    Fri 23 Jan 09 at 12:32 am

  5. tak bestnya cuti.. takleh balik kampung gak…๐Ÿ˜€

    Maryam

    Fri 23 Jan 09 at 12:36 am

  6. lame btOl mase d ambil tuk buat karikatur itu..
    adesss…

    intan.dayana

    Fri 23 Jan 09 at 1:46 am

  7. Masa study dolu2, ade kartunis Ujang datang…so ade la mintak deme lukiskan potret kite nie tp dah xtau mane letaknya karikatur tu…rasanya mcm terbagi kat boyfren lama la…wakakakaka

    umie

    Fri 23 Jan 09 at 1:57 am

  8. selamat cotiยฒ malaysia. majulah sukan tuk negara.minum milo anda jadi sihat dan kuat.

    penyubiru

    Fri 23 Jan 09 at 3:04 am

  9. huhu..lawa2
    tahniah pade raja kamarulzaman raja abdullah
    perhh..namee..ta tahan tuu๐Ÿ™‚

    zulaika

    Fri 23 Jan 09 at 3:35 am

  10. SELAMAT BERCUTI me…

    norm707

    Fri 23 Jan 09 at 3:46 am

  11. aww…

    en me ka iteww?

    sukar nak di cam jika bertemu….

    hehehe…selamat bercuti juga en me~

    Zara

    Fri 23 Jan 09 at 6:41 am

  12. lamenye tggu..tercapai jugak impian..bravo bravo!!

    p/s: merenung masa depan..wahh!

    noli

    Fri 23 Jan 09 at 7:35 am

  13. Terdedah identiti dengan karikatur. Tapi masih kaburr. Gitewwww

    Pok Li

    Fri 23 Jan 09 at 7:58 am

  14. goatee ke mana..?
    ehehe..

    Rya

    Fri 23 Jan 09 at 8:04 am

  15. karikatur en_me ittew…wahh..minta lukis karikatur acik pulak…

    cen

    Fri 23 Jan 09 at 8:09 am

  16. Topi tu tak leh tinggal ye en me…๐Ÿ™‚

    intanrh

    Fri 23 Jan 09 at 8:19 am

  17. selamat bercuti en_me…

    cacah

    Fri 23 Jan 09 at 8:31 am

  18. wahh..pasni nk mntk abg raja bt utk sy pulak..tp kenala rajin p jmpe dia kt tngkat atas tu..heheh..

    fizah

    Fri 23 Jan 09 at 8:34 am

  19. salam hari jumaat…en me……..

    nuriman

    Fri 23 Jan 09 at 8:50 am

  20. slamat cuti2~
    wah2 takkan karikatur je?
    lps ni soh org lukiskan potret plak๐Ÿ˜€
    best hape
    baru artistic sket~

    Adila

    Fri 23 Jan 09 at 9:16 am

  21. alahai, jauh menung en_me tu.. dah nampak macam yb la pulak.. gong xi fa cai..

    nurdaniella

    Fri 23 Jan 09 at 9:17 am

  22. mesti dia buat karikatur tu muda 10 tahun kan..

    zareda

    Fri 23 Jan 09 at 9:22 am

  23. cantiknye kawan en_me lukis… agak2 kalau mtk dia lukiskan muka kita bape kena bayar eh?..

    anis

    Fri 23 Jan 09 at 9:29 am

  24. selamat bercuti..bt la karikatur cik putih plak pasni

    ieja

    Fri 23 Jan 09 at 9:45 am

  25. wah..oren gitu..๐Ÿ˜‰

    nadxoxo

    Fri 23 Jan 09 at 9:45 am

  26. cik siti pun nak!๐Ÿ˜›

    cik siti

    Fri 23 Jan 09 at 10:06 am

  27. oh nie rupenye ek… bro xpernah tempek muke bro ek kat blog nie

    framestone

    Fri 23 Jan 09 at 10:32 am

  28. selamat berhujung minggu =)

    fizah

    Fri 23 Jan 09 at 10:39 am

  29. uikss..me ke itu?
    selamat bercuti.

    sabiah

    Fri 23 Jan 09 at 11:05 am

  30. Rasa mcm pernah jumpa dgn wajah karikatur itew…kat area cheras…ehem ehem…

    tintaHati

    Fri 23 Jan 09 at 12:38 pm

  31. simple. tp bmkna

    goasop

    Fri 23 Jan 09 at 1:43 pm

  32. Selalu bang me letak gambar separuh jer…
    Sib baik karikatur tak-di-separuh-kan-jugak hihihi

    iza~de~bintang

    Fri 23 Jan 09 at 1:49 pm

  33. wow! me dengan background merah!

    Mak Su

    Fri 23 Jan 09 at 1:51 pm

  34. pandai dia lukis , boleh order ker?

    haritz

    Fri 23 Jan 09 at 2:20 pm

  35. rasanya, karikatur tu lebih ensem berbanding tuannye kan…
    hehehehehe
    lariksssssssss

    kutaksempurna

    Fri 23 Jan 09 at 3:18 pm

  36. karikatur tu lebih muda dari tuannya…yg posing kat pantai pontian.
    gong xi fa cai…nak anpau

    zue

    Fri 23 Jan 09 at 3:34 pm

  37. Boleh mintak tolong rJa buat karikatur kita orang tengah main badminton tak.
    Cuti balik Pekan Nenas ke?

    Yunus Badawi

    Fri 23 Jan 09 at 3:52 pm

  38. member ko tu terima tempahan x?thanx

    Belatuk

    Fri 23 Jan 09 at 4:17 pm

  39. simple. macam karikatur hmm.. siapa ya? macam pernah tengok..๐Ÿ˜•

    NikShikin

    Fri 23 Jan 09 at 4:45 pm

  40. huu…pndai dia lukis…

    hyfa hasan

    Fri 23 Jan 09 at 5:37 pm

  41. simple but interesting

    shazmi

    Fri 23 Jan 09 at 5:48 pm

  42. erm…betul la..simple but nice…selamat bercuti tuk en_me jugak ek….klu blk kg, en_me bwk balik la ole2 tuk miss nuyui kt sini๐Ÿ˜›

    nuyui

    Fri 23 Jan 09 at 6:55 pm

  43. wow ! nak buat karikatur jugak la. hehe๐Ÿ™‚

    KNizam

    Fri 23 Jan 09 at 8:10 pm

  44. waah..
    ensem gitu en_me nih…. =p

    ikhmar

    Fri 23 Jan 09 at 8:11 pm

  45. wah cantek gile…so creative….

    wahidah

    Fri 23 Jan 09 at 8:16 pm

  46. kenapa pilih background kaler merah?

    nono

    Fri 23 Jan 09 at 8:16 pm

  47. Wow! You look like Denzel Washington!

    Kikuri

    Fri 23 Jan 09 at 8:32 pm

  48. salams…
    mula2 skali nak ucap tengkiu kat en_me sbb inilah kali pertama karya rJa digunapakai dlm blog… 1 penghargaan buat rJa…
    pencapaian tertinggi rJa setakat ini ialah tempat ke 4 (huhuhu..) Pertandingan Melukis Seluruh Daerah PB masa skolah rndah dulu (dajah 5)… masa amik adiah tu badan rJa menggigil sbb lukisan tu bukan rJa yg buat… tapi kakak rJa yg masa tu form 5… dia lagik terer oii……tapi smpi skrg rJa tertanya kenapa dia suka sangat lukis pokok…..siap ada koleksi…. tapi takde 1 pun yg berdaun…

    nnt balik kg nak tanya lah….

    Raja Kamal_rJa

    Fri 23 Jan 09 at 9:20 pm

  49. en.me ke tu…. sama ke dengan jejaka yg saya nampak sebelum ni.. nanti nak fikir jap hehe

    zino

    Fri 23 Jan 09 at 9:35 pm

  50. terima kasih singgah kat blog sy..salam sabtu:)

    fahana_ann

    Fri 23 Jan 09 at 10:27 pm

  51. cun r…buat gambar bozzo plak bleh tak?

    bozzo

    Fri 23 Jan 09 at 10:39 pm

  52. Happy Chinese New Year en me.. selamat bercuti๐Ÿ™‚

    !x0r@

    Sat 24 Jan 09 at 12:31 am

  53. happy holiday..

    mummy_adam

    Sat 24 Jan 09 at 1:10 am

  54. salam ziarah.
    cantik2 gambar kat sini.

    cikguzue

    Sat 24 Jan 09 at 4:48 am

  55. Selamat bercuti tahun baru. Banyak dapat limau ? Atau kena beli sendiri ?

    Abang Long

    Sat 24 Jan 09 at 5:26 am

  56. Semat seyy…dia nye lukisan….pasni boleh aq order suruh dia lukis muka aq plak…Hohoi…agak2 brapa dia cas ek???

    KampungBoy

    Sat 24 Jan 09 at 12:12 pm

  57. wah smart la en.me…๐Ÿ˜‰

    NuYu

    Sat 24 Jan 09 at 1:00 pm

  58. org hensem kena letak gambor betul….๐Ÿ™‚

    .

    tasikmerah

    Sat 24 Jan 09 at 1:28 pm

  59. selamat cuti..

    *dari affuan yang x reti2 nak bagi pekerja2 cuti.๐Ÿ˜›

    affuan

    Sat 24 Jan 09 at 1:41 pm

  60. en_me pakai spek mato kah? huhuhu …menawanZ…

    Sha

    Sat 24 Jan 09 at 2:58 pm

  61. […] sebelah kiri diatas dari entri ‘caricature of me‘. Me tukar latarbelakang menjadi warna hijau. Gambar suntingan sebelah kanan adalah gambar […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: