Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

Then & Now : Pontian Beach

with 49 comments

1990 (left) / 2009 (right)
aDm and mQ

Gambar diatas me memang rancang hendak tangkap sudah lama. Lepas melawat kRm dari hospital pakar puteri kelmarin, me singgah di pantai pontian. Ingatkan hendak tangkap tahun depan supaya genap dua poh tahun gitu.

Alahai.

Written by en_me

Wed 21 Jan 09 at 12:05 am

Posted in nostalgia

49 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. apa pasal x mintak posing tunjuk kasih sayang sketttt…jauh sgt tuhhhhh…ngeee…anak2 masa kecik kita peluk kita gelek ke hulu ke hilir…bler dah besar nak pgg tgn kita pon maluuuuu…..huhuhu

    maluuu kannns.. uhuhu

    vivavogue

    Wed 21 Jan 09 at 2:01 am

  2. dulu dan kini…
    cepatnya masa berlalu.
    rindu baby carrier tu, itu la baby carrier mula2 saya guna,

    windu zaman dulu dulu kannns..

    shais

    Wed 21 Jan 09 at 6:56 am

  3. pantai ke tuh?
    nape ade benteng?
    cane nk trun bawah?
    tp noli rs pntai kat trganu lg best..
    hak hak…idup penyu!!!
    p/s: sori en_me…’ter’promote ganu kat cni lak…..hahhaa

    pantai pontian adalah pantai pohon bakau gittewww.. memang tak sesuai buat mandi manda.. tapi pantai timur memang banyak pantai yg cantik dan menarik termasuk johor, bukan terhad pada negeri ganu saja.. jangan sombong bangga diri dan moga moga kita tetap bersyukur dengan kurniaan Illahi gitteww.. harap maklum..

    noli

    Wed 21 Jan 09 at 7:38 am

  4. me…
    tu ‘mem’ ke? nostalgik nye…ke tempat dating pertama tu?
    Happy always ye!

    salam rabu akak nj tewww..

    norm707

    Wed 21 Jan 09 at 7:49 am

  5. hehehe…
    adakah nostalgia di situ en me?
    hehehe~

    biasalarrr, tempat jatuh lagik dikenang.. gittewww

    Zara

    Wed 21 Jan 09 at 7:54 am

  6. tahun depan tangkap lagi ye..
    ihihi..

    insyaAllah.. lain tahun lain citer.. volleee gittewww

    Rya

    Wed 21 Jan 09 at 8:26 am

  7. pasti nostalgia pertemuan pertama ni

    pertemuan kat tempat lain.. volleee gittewww

    sakura

    Wed 21 Jan 09 at 8:50 am

  8. siapa dalam gambar tu? en_me ker?
    so, 19 tahun aje lah? tak per, next year pergi lagi kat pantai tu ek.

    aiseh maksu tewww, me katernyerrr.. kan me dah tulis bawah teww, fenat taoooo..

    Mak Su

    Wed 21 Jan 09 at 9:14 am

  9. Kalu nak besh pegila ke Taman Rekreasi Rambah. Kat situ lagi cantik. Boleh memancing lagi… Tempatnye pun condusive for picnickers…

    kat teluk kerang kannns.. tempat maksiat tewww.. koser uuu.. ehehe

    Kikuri

    Wed 21 Jan 09 at 9:16 am

  10. sgt sweet..;)

    memang sweet one uoolssss..

    fizah

    Wed 21 Jan 09 at 9:33 am

  11. tempat yg sama ke tue..leh ingt lg ek bro..nostalgia gitew

    yes, the same spot tewww.. memang nostalgia one uoolsss.. ahaks

    framestone

    Wed 21 Jan 09 at 9:35 am

  12. Salam Kang ME….Fewwwwiiit….

    weiiii ustad tewww..

    habiha69

    Wed 21 Jan 09 at 9:44 am

  13. cantik pantai itewwwww..bersih dan sucii….hehe

    aisehhh, kak dihah tukaq emel lagik kerrr.. uhuhu

    dihah

    Wed 21 Jan 09 at 9:45 am

  14. uiyo 19 tahun tu..lama sungguh..

    ko belom lahir ker aper.. ehehe

    nadxoxo

    Wed 21 Jan 09 at 10:59 am

  15. huhu…pantai pontian. sy org pontian, suke jejalan tepi laut. angin kuat. ehe…salam ziarah;)

    me suker nasi goreng ayam yg sodappp kat warung tewww.. uhuhu

    buruuj

    Wed 21 Jan 09 at 11:47 am

  16. waaahh…macamen en.me bleh igt ada gambar thn 1990 tu??heh

    me kan fotografer tegar juger.. dr dulu me simpan gambar gambar dlm album, mestilarr hingat weiii..

    cikf=)

    Wed 21 Jan 09 at 11:56 am

  17. rasanya hari tue de lepak kat pantai nie..kalau xsalah.. pe2 kne tnye bro balik la..pe nama pantai dekat dgn gaint ek..??

    ntah me tak tauu one uooolsss.. tempat perniagaan baru pontian yg ditambak kanns..

    framestone

    Wed 21 Jan 09 at 12:36 pm

  18. memang fotografer tegar! hahaa
    thn depan dtg, tgkp lagi gambo kat situ.
    barulah genap 2 dekad.kannn~😉

    insyaAllah kalo panjang umuq.. uhuhu

    iDa

    Wed 21 Jan 09 at 12:38 pm

  19. wah sudah 19 tahun. pantai pontian sudah berubah.

    berubah sikit jakks.. uhuhu

    yazid husain

    Wed 21 Jan 09 at 12:39 pm

  20. ye la kot.. hari tue dtg pun tgh mamai2 lg..nmpk gaint je he…23x

    okelar teww..

    framestone

    Wed 21 Jan 09 at 1:03 pm

  21. pOntian pOn ade pntai kah..??
    nape xpenah tau ni..
    slalu blik kg nenek xpenah ckp ade pntai pOntian pOn..

    pantai yg tak jeliter gittewww.. tapi tetap menawan di hati one uoolssss

    intan.dayana

    Wed 21 Jan 09 at 1:26 pm

  22. waaaaah..hebat~~~~~!!terus rasa nak ajak mak berganbar kat tempat2 yang sama~~~~!! classic gituh

    ammvoiiii.. and kalo update blog pasal tewww, jangan luperr sebut sebut namer me yg inih erk.. ekeke

    lydiarayyan

    Wed 21 Jan 09 at 1:33 pm

  23. very the classic gitew😀

    ahaha, classic kanns..

    fizah

    Wed 21 Jan 09 at 1:44 pm

  24. salam…20 tahun usia perkahwinan ker?

    yes bro.. this year..

    arsaili

    Wed 21 Jan 09 at 1:59 pm

  25. ~ wah… mengimbau kenangan lalu ke en_me? ~

    bukan, buat kenangan di masa depan.. sempoiiii kannnns

    ~ mizzAmy ~

    Wed 21 Jan 09 at 2:15 pm

  26. batu dah tercabut2.

    dah lamer tercabut2 tewww.. dah tak terjaga pantai tewww.. sodeyyy kannns

    cahaya

    Wed 21 Jan 09 at 3:07 pm

  27. alahai en_me…lmenyer tak singgah sini…
    harap khabar baik dr sana…sbb d sini, baik2 sj…=)

    me baik saja saja bah.. harap kamoo jugerr begitooo..

    ixora

    Wed 21 Jan 09 at 3:10 pm

  28. suwitt.. kenangan mmg berharge kannn en_me?

    ada kenangan yg boleh disimpan.. kannns

    nAna

    Wed 21 Jan 09 at 3:46 pm

  29. pantai pontian kat taman awam tu ke? ari tu ada singgah makan kat situ sebelum ke kukup.. naik feri ke tanjung balai, indon..

    yes, dekat dgn playground.. ada petak helipad ..

    big mamma

    Wed 21 Jan 09 at 3:50 pm

  30. Salam, minggu depan nak balik nak makan nasi ayam goreng,Lontong. mee bandung, rojak kat situ, best tau, tapi pusat perniagaan Org melayu sebelah malam dah xde, sedih,Kenangan 83/84 mengusik jiwa….

    alhamdulillah tannns, ramai kawan-kawan sekolah dato’ kita dah jumperrr.. yg taknak jumperr tewww kiter redha jakkks.. moga moga kiter leh jadi rakan yg baik baik gittewww.. don tikaam tikam back one uooolsss..

    9W2SOJ

    Wed 21 Jan 09 at 5:22 pm

  31. akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…….berjaya jgk miss nuyui masuk kt blog en_me… tah nape tah sejak 2 menjak ni x leh masuk blog org lain…huhuhu..sedey tau…
    wah3x…..miss nuyui sungguh suka laut…………sukerrrrrrrrt deh…..

    siannyerrr pasal tenet tewwww..

    nuyui

    Wed 21 Jan 09 at 7:17 pm

  32. sungguh nostalgia.. msk taun 2009,ilang batu bata kat tempat pejalan kaki yue…

    ahaha, ko memang sharp eye..

    dakchomey

    Wed 21 Jan 09 at 8:15 pm

  33. hej! en_me…almost twenty years…the paving stones almost gone too…happy holidays en_me for coming CNY…

    nobody cares about the paving stones tewwww.. ahaks

    danialma

    Wed 21 Jan 09 at 8:23 pm

  34. saya tidak pernah sampai pontian. sekian.😀

    silalarr datang sini bro.. bawak anak bini yg chomeyyy tewww..

    iqfuaffuan

    Wed 21 Jan 09 at 8:49 pm

  35. next pic, tunggu bertongkat lah pulak ye.

    ko tak nak cuberr ker bro..

    azwan

    Wed 21 Jan 09 at 10:37 pm

  36. Salam En Mie… wah betul2 nostalgia… anak pertama ker tuh… malu2 lak nak dok rapat2 kat maknya…

    jap me check yerr.. 3 4 5.. satewww lagikkks.. ahaks

    Atikah

    Wed 21 Jan 09 at 10:45 pm

  37. selamat ke 19 tahun.. semoga kekal bahagia hinga ke tahun tahun seterusnya..

    insyaAllah.. aminns

    zareda

    Thu 22 Jan 09 at 12:05 am

  38. seronoknye mereka en_me…huhu

    sonok dalam paksa tewwww.. mencabar tawww sebenarnyer nak soh diaorang posing gitewww..

    Princess Liyana

    Thu 22 Jan 09 at 12:08 am

  39. ..dulu berlobang tgh.. skrg tinggal sket je batu bata tu hihihih
    org amik buat souvenir kot?

    kotttsss.. uhuhu

    Adila

    Thu 22 Jan 09 at 1:02 am

  40. uiksss…bestnya tgk gambar tu
    eh me,dua-dua gambar tu org yg sama ke?

    ofcoz orang yg samerr ditempat yg samerrr, waktu jerr yg berbeza .. volleee gittewww

    sabiah

    Thu 22 Jan 09 at 8:11 am

  41. kenapa adm dok jauh sangat.hehehe

    dah besaooo.. maluuu larr cekguu tewww.. ahaks

    cikgu panji

    Thu 22 Jan 09 at 8:17 pm

  42. warghhhh…rasa2 mcm mmg penah nmpk lew…huhuhuhu

    guwe yg penah nmpak lu.. kat pasar malam pasir gudang ittewww.. uhuhu

    mebby17

    Thu 22 Jan 09 at 11:21 pm

  43. wah sweet memory btul..
    “walaupun ombak merubah pantai,
    kasih ku tidak akan hancur berderai..”
    cewah sempat t’feeling lagu Jamal n Fran sekejap..hehe

    sweet kannns.. ehehe

    Syazrea

    Thu 22 Jan 09 at 11:36 pm

  44. penuh nostalgia.
    lepas ni ditempat yang sama 10 taun lagi.

    insyaAllah bro q tewww..

    qdetactive

    Fri 23 Jan 09 at 1:27 am

  45. batu bata tu tahun 2009 tu dah tinggal beberapa keping je kan? hee..
    as time goes by🙂
    amboii mq bro..
    dolu2 mcm artis gitu :p

    hakisan tewww.. ehehe

    yonna

    Sun 25 Jan 09 at 3:33 pm

  46. pantainya x banyak berubah, orangnya yang berubah. hehehe…

    people are getting older by the minute.. tao takperrr..

    buzzybug

    Thu 29 Jan 09 at 5:15 pm

  47. […] mQ sudah terbelek majalah ’stuff’ yg me beli itu. Dipendekkan cerita, […]

  48. […] lepas, me sudah cerita. mQ sudah terbelek majalah ’stuff’ yg me beli itu. Dipendekkan cerita, mQ […]

  49. […] lepas, me sudah cerita. mQ sudah terbelek majalah ’stuff’ yg me beli itu. Dipendekkan cerita, mQ […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: