Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

mercedes benz logo

with 50 comments

automobil’s luxury logos are decorated here [+ zoom out ] (not related story)
sekolah dato’ penggawa timur, masai, johor

(insert mercedes benz logo)Arakian tersebutlah cerita. Pagi semalam me bersarapan di warung selekoh jalan damai – ondway ke tempat kerja. Seorang diri tentunya. Nasi goreng belacan, hati ayam, dan telur goreng macam biasa. Punyalah berselera. Habis terlupa sakit mulut ‘ulcer‘ me yg belum baik adanya. Tapi apakan daya – buah cempedak dah jadi nangka. Me terlupa bawa dompet duit pula. Nasib baik makcik taukeh warung itu sudah kenal lama. Boleh hutang juga. Tidak perlu buku tiga lima katanya.

Alahai.

Written by en_me

Fri 16 Jan 09 at 12:03 am

Posted in photography

50 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. bro, kau memang bawak kamera ke hari-hari?

    tahu takperrr.. ehehe

    apex

    Fri 16 Jan 09 at 12:25 am

  2. wah sungguh bernasib baek…seb bek makcik 2 da knal..kalo x kne cuci pinggan mangkuk..huhu

    takperrr.. me dah ready.. uhuhu

    bella

    Fri 16 Jan 09 at 12:25 am

  3. en_me ni kameraman ke? ahakssss..

    me kameraman katernyerrr.. nehi nehi

  4. Kalau kat Tgganu fes time berjumpa pun depa leh caya. Pernah gak sorg makcik tu tak ada duit nak bagi baki saya. So, dia suh saya berhutang dulu n bila2 senang dtg bayar… Teringat lak kat Mekah. Even tokey kedai tak ada pun kalo yg nak beli tu pasti bayar juga. Sebab tu la time solat depa berani jer tggl kedai gitew…kalo kat Msia apa agaknya akan berlaku? […] opppsss…hehehe….

    bukan kat ganu jakkks.. tempat lain pun ader gakkks.. ohoho

    tintaHati

    Fri 16 Jan 09 at 12:41 am

  5. bagus le klu blh tolak ansur gitu kat kedai….janji saling pecaya…dan jujur…jgn pijak kapla tokei kadai sudah..
    ni aper kes lupa bawak dompet gi makan di kedai makan..lenkali toksah buat lagi tau..

    oke oke.. hingatkan ko soh lupakanje.. ehehe

    cen

    Fri 16 Jan 09 at 12:47 am

  6. ahaha buku 3 5 pon ntah2 dah xwujud ngahaha
    baik btoi makcik tu ek

    makcik memang dah kenal me sepoh tahun, selalu sarapan atau makan tengahari hari jumaat kat sittewww.. bestt kaannns..

    ijan@mamasakura

    Fri 16 Jan 09 at 12:55 am

  7. pergi kat makcik tu senyap2
    kemudian bisik pelan2
    “Kak, jam ni akak nak ambik berape?”
    hahaha…

    jam rolex me yg inih.. makcik teww tak fandanggg one uoolsss.. ekeke

    qdetactive

    Fri 16 Jan 09 at 1:05 am

  8. Hahah. Bagusnya dah dapat kepercayaan gitu. Heheh. Selalu ke gi sekolah tu Me? My aunt punya rumah dekat je ngan skolah tu.

    me limpasss jakkks.. ahaha

    aTiQah

    Fri 16 Jan 09 at 1:31 am

  9. owh..ittew pintu pagar kilang Mercedes Benz kah uols??? hahahaha…

    pagar sekolah menengah jakkks.. ahaha

    umie

    Fri 16 Jan 09 at 1:38 am

  10. HAHA KELAS GITU
    saya pun slalu bawak kamera ke mana saja…
    peace!!

    peace kat negara sendiri jakkks.. kat gaza tewww tengah perang akak weiii.. sodeyyy kannns..

    kawaii desu

    Fri 16 Jan 09 at 5:52 am

  11. ayyakkss..en me lupa bawak dompet..bahaya tauu..jgn amalkan selalu

    ahaha orang ostrolia itteww.. kadang kadang jakkks

    inah

    Fri 16 Jan 09 at 7:21 am

  12. owhh kalo bab makan, bini pon leh lupe.
    ehh ye ker???hahaha

    alahai, saperlarr tak yayang mini weiii..

    noli

    Fri 16 Jan 09 at 7:37 am

  13. alhamdulillah..
    tapi jangan amalkan selalu..
    ekeke..

    first time gittewww.. and hopefully for d last time.. insyaAllah..

    Rya

    Fri 16 Jan 09 at 8:08 am

  14. Alaahai..terlupa la tu..sian en_me..kalau org yg kita kenal tkpela..leh kowtim

    kowtim sehhh.. wat muker kesiannnn.. ehehe

    Princess Liyana

    Fri 16 Jan 09 at 8:18 am

  15. ops cam mne leh lupe bwk dompet nie.. kite pun dpt ulcer..mlm td baru sedar dok focus kat kerje je

    luper sbb perkara nak jadikks bro.. uhuhu

    framestone

    Fri 16 Jan 09 at 8:20 am

  16. huhu..sedapnye dia makan..byk tu..

    memang kener dengan selera.. masakan orang kampong.. uhuhu

    Princess Liyana

    Fri 16 Jan 09 at 8:20 am

  17. kikikiki, sengih-sengih orang ostrolia baca cerita nih. Sabo ajelah en me ituuu😀

    salam orang ostrolia ittewww.. fewwwittt

    mrahfa

    Fri 16 Jan 09 at 8:27 am

  18. nak suro datuk k buat pagar cmni ah.. hahahaha..

    ekeke, berangan sehhh.. berangannnnns

    cik siti

    Fri 16 Jan 09 at 8:47 am

  19. umah akak melambak logo merce nihh. tp x leh nak psg kat keta psl berat nauu..:P

    letak dalam bonet kete.. voleee gittewww ammvoiii

    ilazz

    Fri 16 Jan 09 at 9:00 am

  20. skali skale je pun.. hehe..
    tak2 pun me buatkan pagar cmni ntok cik siti an.. hihihi😉

    serba satewwww.. gittewww.. larikkkks

    cik siti

    Fri 16 Jan 09 at 9:08 am

  21. makan bersungguh sungguh tapi lupa bawa dompet, tu ler tak nak ajak kengkawan makan sama..

    voleeee kerrr.. very derrr

    zareda

    Fri 16 Jan 09 at 9:09 am

  22. alahai en_me ni, suka buat cerita yang tak de kena mengena dengan tajuk.. tapi, nasib baik mak cik tu baik, kan.. kalo tak, jadi tukang cuci pinggan sampai ke petang..

    selalu ker me buat entri takdok kena mengena dgn tajuk.. veryy derrr one uoolsss..

    nurdaniella

    Fri 16 Jan 09 at 9:24 am

  23. plak dah..hehe..

    sian kannns takdok orang nak banjer.. uhuhu

    zara

    Fri 16 Jan 09 at 9:25 am

  24. en_me…
    adakah taktik untuk makan free?
    hehehe…

    oops, soh member banjer one uoolssss.. ekeke

    Zara

    Fri 16 Jan 09 at 9:29 am

  25. en_me, kamera tak tinggal, tapi wallet boleh tertinggal. hihi. nasib la makcik tu tak minta cagarkan kamera. hihi.😛

    kamera is my life.. my daily life.. tau takperrr

    aishah

    Fri 16 Jan 09 at 9:31 am

  26. errr..err…sungguh mengkagumkan itu gambar..ripley’s believe it or not hu hu hu

    gambar hiasan jakkks..
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    iliana

    Fri 16 Jan 09 at 10:32 am

  27. he he he
    letak dompet dalam beg camera

    ammvoiii, abes kamera me nak letak katnerr fulakkks..

    yazid husain

    Fri 16 Jan 09 at 10:42 am

  28. murah jeki makcik tokey warung….

    aminnns..
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..
    moga2 kiter leh jadikkk rakan siber yg baik baik gittewww

    kakngah

    Fri 16 Jan 09 at 10:48 am

  29. tukang buat dinding tu dah dapat ke mercedes idaman dia agaknya ye?

    mungkin dier dah simpan kat umah tewww.. maner kiter tauuu kannns

    benludin

    Fri 16 Jan 09 at 10:57 am

  30. Heh. Lucky guy encik Me hari tu ya. Alang-alang tak ada tiga lima, patut cuba semua menu yang ada. ;p

    lucky guy katernyerrr.. uhuhu

    SangPelangi

    Fri 16 Jan 09 at 11:52 am

  31. Salam untuk En Me ittew…
    Lama tak mai sini….
    Hahahhha… EN me, saya selalu terkena cam tu taw! Ahahahahaha

    orang berumur yg mudah peluperrr weiiii.. ahaha
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih cek azhar tewww.. windu samer kamoooo.. ohoho

    Azhar Ahmad

    Fri 16 Jan 09 at 11:56 am

  32. Amboiiii..
    baeknye mak cik tu ye…! Hehehe=p

    ala, sekadar dua hinggit setengah jakkks.. ape der halll gitteww..

    ikhmar

    Fri 16 Jan 09 at 12:00 pm

  33. hi guy this is a Nice one ….By the way i am Isha from india.I found your name in one of my friend’s Blog.i have already added you in my blog roll if you dont mind please add me in your blogs friends list..LET US SHARE OUR EXPERIENCES.Bye takecare friend.And see you in next post…

    oke isha.. thanx visiting my site.. hope u r not a spam..

    isha

    Fri 16 Jan 09 at 12:10 pm

  34. Me..
    haha..
    ble plak tinggal..
    ayak, teringin plak makan..
    minum apa? huhu..

    minum sky juice jakkks.. ehehe

    Pearls

    Fri 16 Jan 09 at 12:32 pm

  35. baik makcik tu..mungkin peminat bang me kot… ntah2 dia baca blog bang me nih ..kanz😀

    dah kenal lamer sebelum me kuar kat tv gameshow lagikkks.. makcik nasi lemak pong tengok ‘millionaire’ tauuuu.. KLIK >> [+ cerita klasik ]

    iza~de~bintang

    Fri 16 Jan 09 at 12:35 pm

  36. saling percaya-mempercayai🙂
    wah, rumah sapa tu? hervatnyer

    huuu, rumah orang katernyerrr.. kan me dah tulis teww one uooolsss.. very derrr..

    Mak Su

    Fri 16 Jan 09 at 1:59 pm

  37. waduh waduh.. naseb bait dah biasa. mun sik, susah juak ooo..

    ahaha, ala bisa tegal biasa..

    nono

    Fri 16 Jan 09 at 2:13 pm

  38. haha. nak makan je. mane la nak ingat dompet kan? jgn jadi amalan plak bang yer. hehe.

    iye kak cahaya..

    cahaya

    Fri 16 Jan 09 at 3:01 pm

  39. aiyookk…en_me marah sudah..ampunn…ahahaha..dia main terjah2 xper yerk..huh!
    sib baik makcik tu baik hati. klu tak dia suruh basuh pinggan mungkin..ahahaha…

    me tak marah.. me gerammms one uolllsss..

    nani

    Fri 16 Jan 09 at 5:17 pm

  40. en me…lepas nih yang penggawa barat le fulakk ye….takkan ketimur aje…

    takperr joee.. yg ittewww oghang len yg vuaattt.. asek me jakkks buhsann bebbb.. voleee gitteww

    kenalan lama

    Fri 16 Jan 09 at 5:25 pm

  41. tertinggal dompet….makcik boleh tangguh bayaran… ditahan pak polisi…dituduhnya PATI nanti…

    kener tangkap masok lokap anto kat kem tahanan pekan nenas joeee.. weiii

    kenalan lama

    Fri 16 Jan 09 at 5:28 pm

  42. cantek gambaq bro.. mesti owner dia ada byk merc

    abes owner blog nih takdok merc larr.. gittewww

    fendi

    Fri 16 Jan 09 at 5:53 pm

  43. baiknya makcik tu.. samalah.. samalah kalau t pun.. kalau terlupa atau tak cukup duit tu tokey kata byr kemudian pun tak apa.. mana taknya.. ari2 dok beli kat kedai diakan? nak2 pulak dia kenal suami t.. tak kisah sangat katanya.. dia tahu kita bukannya kaki penipu.. kan?…. hehe..

    kannns.. ehehe

    big mamma

    Fri 16 Jan 09 at 5:56 pm

  44. Haa…baguslah tu…masih ada juga orang yang saling mempercayai…macam zaman dulu, ekk….

    kalo takdok dulu, takdok sekang.. kannns kak tie tewww..

    Tie

    Fri 16 Jan 09 at 6:59 pm

  45. owh..hari2 hsku lalu sekolah itu….huhuhu..
    makcik itu sgt sempoi…boleh tinggal beg duit selalu.. hahahaha

    abes kalo eksidenn tengah jalan, ko berani jaminn gittewww.. uhuhu

    lydiarayyan

    Fri 16 Jan 09 at 8:08 pm

  46. alahai en.me…kalo makcik tu ada anak dara, nnt die kawenkan en.me ngan anak die…heh

    iyolarrr, oghang dah tak sudiii.. kannns

    cikf=)

    Fri 16 Jan 09 at 9:57 pm

  47. banyaknya mers…
    jual kilo ka? haha..

    ko nak baper kilo.. ahaha

    Boolah

    Sat 17 Jan 09 at 12:54 am

  48. en. me
    sarapan saja sudah nasi goreng belacan, hati ayam, dan telur goreng. dan mcm biasa pula itewwww..
    pastinya kamu sgt sihat..atau mungkin?

    alhamdulillah me sehat .. macam biasa jugerrr.. volleee gittewww

    - j o h a r i -

    Sun 18 Jan 09 at 1:32 pm

  49. makcik tu ade anak dara x?? jgn lupe mntk no fon makcik tuh supaya bole dtg umah byr utang😉

    ammvoiii, very derrr one uoolsss.. ko anak dara kannns, bak ko punyer no fon..

    ieja

    Mon 19 Jan 09 at 2:14 pm

  50. hehe tajam la mata en_me
    mmg cool !

    dah selalu limpas sittewww abang nizam weiiii.. ihihi

    KNizam

    Tue 20 Jan 09 at 10:27 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: