Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

curahat: bila perigi mencari timba

with 91 comments

if you do not love me back I will die
gombak setia, kuala lumpur

Petang kelmarin, lepas merempit dari tempat kerja. Di tempat letak motor, me terjumpa satu surat cinta yg masih berlipat, tersadai di tepi tong sampah. Me ambil, me baca. Budak sekolah perempuan darjah enam yg berbunyi begini.

Assalamualaikum me (bukan nama sebenar),

engko apo kabar? sihat ke sakit? sori r no. phone aku, aku dh tukar. nape bile aku anta sms kau x bls? aku ade silap ke? kalu ade sori r. kau kelas ke bape? aku kelas 6 Bestari. kat kelas ko, ko dok ngan sape? laki2 ke pompuan? sekarang ko suke sape lak? ckp je, aku janji x bg tau sesape pun kecuali diri aku. aku lak tetap suke bdk tu.. ko dh tau kan sape? kau doakan aku moge aku dapat 4a 1b or 5A or 3A2B yer.. kau tlg yer balas.. aku mohon sgt2.. kalu kau nk bls ari sabtu n ahad tunggu aku kat depan kedai atok kol 11:00.. me, cikgu faRah FawZana (bukan nama sebenar) garang x? sebenarnye aku suke ko.. harap ko balas ye cinta ni, kalu kau x nk bls xpe ah.. sebenarnye sejak aku kenal ko, aku dh suke ko.. aku sebenar-benarnye nk lupekan ko tp susah.. ko balas ye.. ko x yah malu ngan aku.. selambe je, k?! moge kau bls surat ni ‘n’ Good luck for your periksa.. jgn lupe tumpukan perhatian waktu belajar. aku ade bg ko bende ni.. ko terme k? bye.. kalu ko nk tanye ape2.. ko bls la k bye..

yg benar,
sRh (bukan nama sebenar juga)

Fuyoh, sungguh penat sehh me taip semula surat ini.

Alahai.

Advertisements

Written by en_me

Thu 15 Jan 09 at 12:02 am

Posted in arts

91 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. hehehehe…
    jujur yang teramat sgt la budak itu…
    hehehe…
    segan daku…
    tak pernah dapat surat cinta lagi..
    time sekolah lagi la tak pernah..alahai~

    ammvoiii akak za yg pemalu tewww..

    Zara

    Thu 15 Jan 09 at 12:08 am

  2. sebenarnya aku risau dgn bdk2 zaman skrg..
    baru drjh 6 ni..baru upsr tuu…
    zaman aku dulu tgh sibuk melastik burung, wat layang2 n mandi sungai..

    zaman hingusan .. kannns

    - j o h a r i -

    Thu 15 Jan 09 at 12:27 am

  3. kecik2 da dpt surat cinta..
    den yg besau ni pOn xpenah dpt surat cinta..
    huwaaa~

    mesti banyak dapat emels tewww.. ehehe

    intan.dayana

    Thu 15 Jan 09 at 12:43 am

  4. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.darjah 6 dah ada hati nak bercinta cinta nie. heh gila sungguh

    bagai dunya ana yg punyahhh.. ahaha

    eclipse

    Thu 15 Jan 09 at 2:31 am

  5. amboi2!! kecik2 da pandai tulis surat! hahaha ayat pun takdelah bersepah sgt, mesti budak laki tu menyampah.tu yang dia buang dlm tong sampah hahhaa

    menyampah – masok tong sampah.. gittewww kannns

    yonna

    Thu 15 Jan 09 at 2:39 am

  6. ayat ayat cinta kanak2 masa kini

    curahan hati – curahat.. ekeke

    ryann

    Thu 15 Jan 09 at 2:46 am

  7. huhuhu…Ngerinyer bebudak skrg kannnn….
    Yg Johor port tu dorg dah buat baru ker? Dah lama xmsuk kat dlm Johor Port area

    me pong dah berzaman tak masuk port ittewww maaa..

    Reenaz

    Thu 15 Jan 09 at 3:12 am

  8. anda di tag oleh saya.. sila2 la jawab ye. hehe

    ammvoiii, manjerr sungguh kamooo..

    nard

    Thu 15 Jan 09 at 3:25 am

  9. hej! en_me…i fall in love when i was in year 4 to a girl a year senior than me…hehehehe…;-)

    mesti senior itewww jeliter one.. ehehe

    danial ma

    Thu 15 Jan 09 at 5:37 am

  10. harap2 timbe tu tak bochor.

    harap2 perigi tewww tak buterrr one.. ehehe

    alifmimyanun

    Thu 15 Jan 09 at 7:05 am

  11. nak surat cinta jugak!! huhuh

    soh abe tewww pakeiii emel jakkks.. uhuhu

    inah

    Thu 15 Jan 09 at 7:16 am

  12. Seronok gak ye, “ape yg cikgu sibuk, keje cikgu ajar anak saya, saya taula nak jaga anak saya, tlg jaga anak cikgu, faham” penjaga yg kata biasanya.. ada betul ke macam tu?? itula cikgu selalu kene…

    cabaran tewww tannns..

    9w2soj

    Thu 15 Jan 09 at 8:08 am

  13. ehehe…
    love is one big illusion…?

    curahat sehhh .. curahat namernyerrr.. ehehe

    Rya

    Thu 15 Jan 09 at 8:20 am

  14. alahai.. so sweet… innocence gler ayat…
    kacik2 dh pandai bercinta.. heheheheh

    cinta monyet gittewww.. ehehe

    a'd green gurlz

    Thu 15 Jan 09 at 8:23 am

  15. rajin bro_me menaip balik ek… tulis budak sekolah rendah agak besar dan senang dibaca.. bile naik U… tulisan pun cam cakar ayam je he..23x
    p/s- base on the true story…(malas nak tulis cantik2..asal kite faham sendiri udah la ek)

    citer larr love true story ko fulakkks.. ekeke

    framestone

    Thu 15 Jan 09 at 8:25 am

  16. seb bek nama laki tu bukan nama sebenar *lega
    wawawawa

    terkandung dalam akta memblog tewww .. ekeke

    criticalthinker

    Thu 15 Jan 09 at 8:34 am

  17. nenanti la bro.. rase ade sesikit dlm blog tue..kne bukak satu persatu la
    out of topic–> he..23x baru nmpk dorg tue beriman kat agama dorg huhu

    mesti ko yg hensem tewww dapat mayak surat cinta dulu dulu zaman soklah.. kannns

    framestone

    Thu 15 Jan 09 at 8:35 am

  18. aduhhh…tulus ikhlas nye penulis surat ni.hehe
    yg me pulak terlebey rajin nk menaip balek..

    yg akak sabiah pun rajin nak bacer one uoolsss.. ihihi

    sabiah

    Thu 15 Jan 09 at 8:48 am

  19. wah, kesiannya si Srh bukan nama sebenar tu. budak lelaki tu buang macam tu je surat dia.
    tapi betullah…budak2 sekarang ni kelakar pun ada. kecik2 dah nak couple.
    ari tu adik echah si baby [naim] pun dapat kad birthday dari budak pompuan kelas dia. siap ada bagi duit 20sen lagi tampal kat kad. hehe. tu baru darjah 2. haha.

    siannn kannns..

    aishah

    Thu 15 Jan 09 at 8:55 am

  20. ngeh..ngeh..ngeh…Kang ME isi surat itu membikin aku kepenatan tergelak nih….hebatnyalah budak tu..ngan cikgu mana lar dia blajor mengarang tu…KangMe alamatlah nanti time solat takut aku tergelak sendirian….tak khyusyuk lar aku….

    ammvoiii ustad tewww, tak khusyuk solat nak salahkan me larrr fulakkks.. tak baik tauuuu.. maserr solat, ojo nghuyu nghuyu one uoolsss

    habiha69

    Thu 15 Jan 09 at 9:02 am

  21. ini la namanya cinta monyet kan en_me.. mesti budak lelaki tu tak terima, sebab tu masuk tong sampah.. kejam gitewww..

    teww larr me tak paham one .. naper tak dikoyak koyak rabak gittewww kanns..

    nurdaniella

    Thu 15 Jan 09 at 9:04 am

  22. muahaha…dashyat bebdk sekarang nie…kecik2 dah pandai tulis surat cinta.
    tingat surat cinta yang pertama azwa terima masa tingkatan satu. tulisan comeelll sangat dan berlembar2, siap bau wangi lagi..lepas baca, azwa terus koyak2kan dalam kelas. ropenya tukang hantar tu nampak azwa berbuat sedemikian…sebab selepas itu tak pernah lagi terima surat hehehehe

    mesti akak azwa jeliter one.. gittewww, fewwwitt

    azwa

    Thu 15 Jan 09 at 9:19 am

  23. Hi hi… anak lelaki tie masa darjah 6 dulu, memang selalu dapat surat gini… siap campak2 dalam kelas masa cikgu ngajar… teruk betul!!

    mesti boy akak tieww hensem macam abah dier gakks.. kannns

    Tie

    Thu 15 Jan 09 at 9:23 am

  24. cinta tak kenal usia…
    klu jiran aku ni, mesti dia dah kata “bulu kepak belum tumbuh, ada hati nak bercinta”
    ekekekekekeke

    dierr jeles tewww .. ekeke..

    kutaksempurna

    Thu 15 Jan 09 at 9:42 am

  25. hehe..budak2 kecik memang kelakar=)

    mesti ko banyak dapat surat cinta kannn maser kecik kecik dulu.. kannns

    cikf=)

    Thu 15 Jan 09 at 9:46 am

  26. xdenye org nk hantar surat cinta…sms udah la he..23x (zaman dah maju dunia dah berubah)

    framestone

    Thu 15 Jan 09 at 10:42 am

  27. Pehhh klasik amat. Surat pecah kaca pecah botol pun ada lagik, ni mesti nak jimatkan prepaid nih… Tapi kan walau zaman berubah … kalau dapat kad birthday yang dibuat sendiri ke, yang dibeli memang akan disimpan sampai ke akhirnya. Sentimental value gitu. Saya ada buku, siap jilidkan sms yang saya dapat dari DIA hampir 200 pages tuuh walau kini dia dah jauh di maata dan hati …cewah. Habislah kalau sms tu jatuh kat tangan paparazzi. 🙂

    forwardlarr kat me.. me leh jadi baitulmal one uoolsss.. namer ko tetap me rahsiakannns.. ekeke

    Azhan

    Thu 15 Jan 09 at 10:50 am

  28. tringat dulu mase darjah 3 temankan kwn jumpe pakwe die.. kah3.. bygkan tuh.. kwn tu mmg chantek le kan.. pakwe die itam je.. (hahahaha)

    weiii tak baik cakap orang itam tauuu.. itam itam sitampok manggis tewwww.. ehehe

    cik siti

    Thu 15 Jan 09 at 11:09 am

  29. cinta monyet yang terbuang he he he

    ko gelak erk.. uhuhu

    sakura

    Thu 15 Jan 09 at 11:12 am

  30. euwww budak2 zaman la begitu kah? Tak sesuci zaman gua…muahahaha…

    gittewww larrr..

    tintaHati

    Thu 15 Jan 09 at 11:19 am

  31. advance sungguh kanak kanak riang ria sekarang. ayat gila punya hebat :p

    sekang ka dulu ka samer jakkks.. uhuhu

    damiah

    Thu 15 Jan 09 at 11:37 am

  32. alahai.. yelah2, die kurang cerah.. boleh trime tak? hahaha

    me kurang cerah katernyerrr.. very derrr.. uhuhu

    cik siti

    Thu 15 Jan 09 at 11:59 am

  33. kih3….adatla tu…anyway, aku dah kembali. Sudi2 la singgah kat blog aku k…

    ader kerr adat kiter soh ‘perigi mencari timba’ gittewww..

    Belatuk

    Thu 15 Jan 09 at 12:03 pm

  34. uih bebudak skrg… isk isk takde da segan silu… senang bnr luahkan rhsia hati… kot kite baya2 ni dulu, segan teramat, takut kene ejek dek kengkawan, kecik2 dah gatai huhuhu

    saper bilang dulu dulu takdok yg tulis surat cinta.. ahaha

    manje

    Thu 15 Jan 09 at 12:14 pm

  35. sapa yg buang surat tu ye…

    naperr tak leh buang kerrr.. bukan buang merata-rata one uooolsss.. kannns

    benludin

    Thu 15 Jan 09 at 12:21 pm

  36. wakakakak..kelakar seh..erkk ri tu nmpk kt pasar lambak awat x tegur..teruk taw..huhuhu

    bukan tak nak tegur.. nanti kener buat tak tauuu jakkks macam email me yg ittewwww.. uhuhu

    mebby17

    Thu 15 Jan 09 at 12:41 pm

  37. salam me..
    hmmm surat tu seolah-olah bukannya di tulis oleh budak umur 12 tahun ja…
    emmm

    saperlarr me yg inih nak soh ko percaya one uooolsss.. very derrr
    atau mungkin dia soh kakak dia tingkatan enam tolong tuliskann.. uhuhu

    faizal

    Thu 15 Jan 09 at 12:43 pm

  38. Budak2 skrg..Anak buah I,umur 8 tahun pun dah terima surat/kadraya dari budak2 perempuan yg gedik suruh pilih siapa yg anak sedara I suka..isk iskk …seriau

    anak buah yg hencem gittewww.. kannns
    anak sendirik bilerr lagikks.. larikkkks

    zue

    Thu 15 Jan 09 at 1:27 pm

  39. huhu. darjah enam tu.
    dasat.. dasat..

    memang dasat tewww.. uhuhu

    alone

    Thu 15 Jan 09 at 1:45 pm

  40. teringat masa darjah 5 dulu, kita ber-couple dengan seorang budak lelaki nie (haha jap jap tergelak pulak, pasal lucu bila mengenangkan kembali) hehe… urm, dia asyik bagi kita surat je dalam kelas. kita pulak malas la nak balaskan, so kita kumpul surat2 cinta dia bawak ke rumah and buat surat balasan kat rumah. masa dalam bilik, khusyuk gila menulis surat (haha.. gelak lagi) ayah masuk bilik. and terkejut gila masa tuuuuuu.. and ayah tanya tengah buat apa, tapi lidah kelu gileeerrrr.. pastu ayah approach and tengok apa kita buat. haha kantoi! tengah tulis surat cinta! malu gilerrrrrrrrrrr…….
    pastu taknak dah tulis surat kat rumah huhuhu

    abes ayah ko sik cakap aper aper ker.. uhuhu

    nono

    Thu 15 Jan 09 at 1:51 pm

  41. gila terus terang, jujur
    wah gangum. surat chenta. ahaks. kelakor.

    kagummm gittewww.. ehehe

    yazid husain

    Thu 15 Jan 09 at 2:21 pm

  42. waaa…lama tak karang surat…

    takkan nak buat pantun jakkks.. ahaks

    13may

    Thu 15 Jan 09 at 2:29 pm

  43. wawawa..
    klaka laa
    tingat zman mude2 luu
    wee~
    ;P

    ko muder lagikks jeliterrr gittewww.. perghh

    kiter agih

    Thu 15 Jan 09 at 2:35 pm

  44. hehe. Cahaya blom berani buat surat begini. walaupun dah doploh tujuh taun. hehe.

    sebab kak cahaya memang jeliterrr.. mesti dah banyk dapat surat gittewww.. kannns

    cahaya

    Thu 15 Jan 09 at 2:39 pm

  45. waaaahh…dasyat budak zaman skarang
    saya darjah 6 dulu tengah beringus lagi..

    ekeke.. sekang dah jeliterrr kannns..

    liyananaznim

    Thu 15 Jan 09 at 2:44 pm

  46. ala comei nyaaa love letter…hahahaha teringat kisah dulu-dulu sha ….masa tu early 20s ..ada budak skolah omo 17tahun antaq surat chenta kat cheq….so sweet..tapi sayang nya ..surat tu simpan dalam wallet…tapi kene rompak..hilang kenangan wa..hihihihikss…klu tak sha dah bagi kat en_me …lomentik woooo vudak cekolah ha ha ha ha

    mesti akak pong vogue lagikkks anggun gittewww.. kannns

    Sha

    Thu 15 Jan 09 at 3:01 pm

  47. gua dulu masa cinta darjah 6 pakai ayat kanda dinda.. macam sial abang gua jumpa surat tu dan tunjuk kat mak..
    sungguh malu amat masa tu. tapi bila dah besar gua buat bahan gelak je. awek tu masih kawan dengan gua – kawan betul2 kawan dan bukan awek lagi dah.
    waktu tu, kau cakap apa pun. cinta ni memang membutakan dan memekakkan kau, hehe

    kanda dah makan.. ehehe
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih uooolsss..

    Amin Ahmad

    Thu 15 Jan 09 at 3:04 pm

  48. wah. grunge giler ayat tulis surat cinta.. siap seakan paksa suh balas cinta. alahai budak sekarang ni. risau aku..

    budak budak dulu pun samer jugakk bro.. cumer maser tewww takdok sms lagikks, jadi kena tulis panjang panjang bahasa sekolah gittewww..

    affuan

    Thu 15 Jan 09 at 3:08 pm

  49. ~ wah… at 1st ingatkan ade peminat yg hntr kat en_me. hehehehe…. rupanya budak sekolah. kecik2 dah pandai bersurat cinta. ~

    saperlarr nak antar surat cinta kat me yg inih uooolsss.. uhuhu

    ~ mizzAmy ~

    Thu 15 Jan 09 at 3:15 pm

  50. ha curik baca surat org yerk? aiyookk dose tau…ahahahaha…

    weiii nani.. tak cayang mulut erk.. 1st time datang blog me terus terjah terjah gittewww..
    1st of ol.. me tak curik surat iteww oke.. surat terbuang kat tong sampah jakkks.. doserr katernyerrr ammvoiii

    nani

    Thu 15 Jan 09 at 3:30 pm

  51. ish, tak bekenan bebeno dengan ayat-ayat dia.
    kaso sesangat.
    nak suruh orang tu suka dia apehal ayat macam carik gaduh?
    hahaha…rosak…rosak…

    carik gaduh katernyerrr.. kalo haku tak suker, cucu cicit ko pong haku taknak gittewww.. kannns (macam citer mak mentua)..

    qdetactive

    Thu 15 Jan 09 at 4:08 pm

  52. haha takde makne nye beydahhh i nak anggun hohoho …i dunkin donut …jangan tatau en_me *winks* ha ha ha ….en_me …meh kita utus2 surat snail mail nak? hahaha dah lama i tak beli setem hekhekhekhek…

    dunkin donut perasa durian pong best perghhh.. aper kelass utus snail mail gittewww.. ym kannn ader.. ehehe

    Sha

    Thu 15 Jan 09 at 4:09 pm

  53. surat cinta kah?
    xD
    hihi

    curahat = curahan hati gittewww..

    eazy izzuddin

    Thu 15 Jan 09 at 4:40 pm

  54. aduhai..budak2 zaman sekarang ni..pandai cintan2 lak

    kalo takdok dulu, maner ader sekang.. kannns

    nadxoxo

    Thu 15 Jan 09 at 4:57 pm

  55. Hahaha..
    lawak2..
    bebudaq nyer surat chinta..
    opstttt..
    terlupa..
    salam kenal mengenali..
    kunjung mengunjung..

    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..
    don serik serik one uooolsss..

    Pearls

    Thu 15 Jan 09 at 5:17 pm

  56. teringat pula masa sekolah rendah dulu saya pun pernah baca surat cinta kawan saya…hehe memang kelakar la bila bebudak bercinta hikhik

    ko pong pernah jadik budak .. kannns

    cintamiloais

    Thu 15 Jan 09 at 5:32 pm

  57. hahaha..
    bdk2 dah reti nak menggatal..

    ittewww larr ‘curahan hati’ nameernnyerr..

    amoi

    Thu 15 Jan 09 at 5:33 pm

  58. angin cinta yang ganaz, dah mengacau budak darjah 6, simpati kat budak2, mereka banyak lagik benda nak explore

    maksu cakap memang macam oghang dewasa.. ‘explore’ aper tewww maksu.. uhuhu

    Mak Su

    Thu 15 Jan 09 at 5:49 pm

  59. Thee heee.. chumel la pulak budak² bercinte hahah

    macam cekgu ayuu jugerr..
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    ayuikhwani

    Thu 15 Jan 09 at 5:53 pm

  60. xckp pun me kurang cerah…
    huhuhu..

    ahaha, me gurau gurau one uooolsss..

    cik siti

    Thu 15 Jan 09 at 6:05 pm

  61. takde bau bedak wangi ker dlm surat itu? ekeke

    takdoklarr fulakkks.. uhuhu

    Mohd Hafizd

    Thu 15 Jan 09 at 6:22 pm

  62. Dunia dah berubah.

    yb, maner berubah.. hingatkan zaman sms n internet sekang takdok lagikk surat surat cintan macam tewwww.. uhuhu

    YB

    Thu 15 Jan 09 at 7:11 pm

  63. waduh!! teringat plak zmn dulu.. nak berkenalan pakai surat. hehe..
    skrg akak plak kena ulcer tp en maxis dh belikan bonjela. x yah susah2..:P

    weiii akak, leh kenalan takks.. ehehe, larikkks (kener kejor en maxis larr fulakkks)..

    ilazz

    Thu 15 Jan 09 at 7:15 pm

  64. omg! very nice letter..
    jujur budak ni. biasalah budak2
    kalau dah besar mesti malu dah nak ckp mcm ni
    walaupun sepatutnya tak pyh cinta2 neh time kecik2
    but, still very nice 🙂
    btw, how do u know ni bdk prmpuan punya surat?

    takkannlarr tengok namer – me tak tau jantan betino.. bukan sekilass ikan diair gittewww.. me bukanlarr nak mengaibkan sesaper, kalo me letak namer sebenor kat entri me yg inih.. very derrr one uoolsss..

    suraya

    Thu 15 Jan 09 at 7:19 pm

  65. woowwww!!! cayalah.. rugi betul, kecik2 dah dok main cinta, main menda lain lagi syokk..
    kesian pulak kat adik sRh ni, surat chenta die terjatuh ke tangan me.. hahah

    ehehe, namer korang seruper larrr..

    sarahibrahim

    Thu 15 Jan 09 at 7:25 pm

  66. main2 cinta???
    ke cinta main2???
    budak2….

    ammvoiii chekgu tewww.. kiter dulu budak2 perghhh..

    ChekguBH

    Thu 15 Jan 09 at 7:28 pm

  67. ha ah laa.. ooohh tidak tidak, bukan saya tu.. hahah..

    me tak tuduh one uoolsss.. ekeke

    sarahibrahim

    Thu 15 Jan 09 at 8:43 pm

  68. ahakss cinta monyet..zaman skrg masih ada lg ker budak2 pakai surat nie?hehehe..sms mms 3G kn ada…out of date arr budak cekenit tu..LAMBATTTT!!!!!

    kalo sms, cepat sangat reply, takleh nak luahkan perasaan.. kalo surat, leh tulis panjang panjang n lambat sikit orang belah saner nak tolak.. ekeke

    zieha

    Thu 15 Jan 09 at 9:10 pm

  69. Wah…..
    sempoi abes la budk2 zaman skrg ni.Selamba je ye! Huhuhu….en_me ada buat x time dolu2? =p

    time dolu2 darjah enam me sibuk men parit one uoolsss.. uhuhu

    ikhmar

    Thu 15 Jan 09 at 9:41 pm

  70. hebat tul la budak2 zaman sekarang nie…huhuhu..kecik2 dah pandai2 dah cintan2…
    ein ada adik, form 3…slalu gak baca msg dia, gelak guling2 gak…hehehe…
    surat tu mmg best xpi cam xsampai ati nak gelak kat girl tu ;p

    siannn kaannns..

    ein_nazierah

    Thu 15 Jan 09 at 9:43 pm

  71. Eh, lupe plak…
    iKHMAR x kecik ati @ terasa ati ke pape skali pon psal award tu.Xde hal punye…Kan en_me???.Yg pnting, en_me da tau en_me antara blogger yg terbest dlm aku-theonly1.blogspot.com!!! =)

    ahahaha.. ammvoiii.. kao yg patut tulis surat cinta kat me yg inih.. wakaka

    ikhmar

    Thu 15 Jan 09 at 9:44 pm

  72. kellas gittew cinta budak2 sekolah nie ye!… adakah en_me teringat zaman dolu2 jugak??? hiksss

    zaman dolu2 darjah enam me sibuk main air sungai, lastik burung.. gittewww.. ahaks

    umie

    Thu 15 Jan 09 at 11:50 pm

  73. sepatutnya dak pompuan tu tulis ah cam gini ;
    pecah kaca pecah gelas
    sudah baca harap balas..
    konfem r boy tu balas kalo dapat surat dia..hehehe

    ammvoiii, akak izad yg very jeliterr itteww..

  74. ahahahaaa rasa nk tergelak je pulak.
    tu laa kan.lenkali tulisla pecah kaca pecah gelas, dah baca mesti balas.
    pen merah pen biru
    u marah i love u.
    ekekeke :p

    ehehe, akak ida yg manyak pengalaman .. gitteww

    iDa

    Fri 16 Jan 09 at 12:37 am

  75. ayah cakap.. belaja dulu. jangan nak terhegeh-hegeh bercinta.. malunyerrr 😛

    dan ko pong dah masuk universiti sekang kannns.. thanx ayah kamooo ittewww..

    nono

    Fri 16 Jan 09 at 1:22 pm

  76. agak2 kenapa surat tu ada kat tong sampah??
    laki tu tolak cinta bdk tu ke??

    aiseh amoiii maseh tak paham paham lagi weiii..

    amoi

    Fri 16 Jan 09 at 1:41 pm

  77. huhu… tak sangka zaman canggih macam ni ada lagi budak bg surat cinta. macam-macam ye budak zaman sekarang… btw.. nice blog =)

    chekgu sha yg jeliterr tewww.. thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inihhh..

    sha

    Fri 16 Jan 09 at 1:51 pm

  78. ehhheeee
    budak zaman skrg..
    rajin jgk ko taip balik haha..
    surat cinta ko tak de ke?

    saperlarr nak bagi me yg inih.. uhuhu

    che-mie

    Fri 16 Jan 09 at 3:07 pm

  79. er..
    tumpang tanya mana shout box??
    saya nak menjerit ni..
    hahahaha..
    bdk2 zaman skung dah tak cam zaman saya..

    aper kelass shout box ittewww.. ehehe

    amoi

    Fri 16 Jan 09 at 3:33 pm

  80. en me memula tulis surat…masa darjah berapa la fulakkkss

    tulis surat karangan bm ker joeee.. very derrr uollsss

    kenalan lama

    Fri 16 Jan 09 at 5:19 pm

  81. surat chenta? budak2 skang ni mantap.. adik sy dulu po0n penah dapat surat chenta.. mase die darjah 3-4 mcm tu lah..lawak je rase bace surat chenta budak2 nie kan..
    *sy tak reti nak tulis surat chenta neh..hehe*

    mantap – straight to the point .. kannns

    nAna

    Fri 16 Jan 09 at 6:33 pm

  82. “sebenarnye aku suke ko.. harap ko balas ye cinta ni, kalu kau x nk bls xpe ah.. sebenarnye sejak aku kenal ko, aku dh suke ko.. aku sebenar-benarnye nk lupekan ko tp susah.. ko balas ye.. ko x yah malu ngan aku.. selambe je, k?! ”
    tak hengat punyer samseng nak mengurat!! lawak sungguh surat ini hingga terbelit2 usus perut saya gelak…(ok saya tipu..saya gelak kecil2an sahaja) tp ia memang tersgt lawak la…. hahahahahhahaha

    samseng yg brutal gittewww.. ahaha

    lydiarayyan

    Fri 16 Jan 09 at 7:38 pm

  83. oh yea…jumpe di tong sampah??!!?!? maknanye..budak lelaki itu dah buang la surat ni??!! kessiannnn budak pompuan itu..tulah…ganaz sgt

    brutal macam kamooo kerr.. larikkks

    lydiarayyan

    Fri 16 Jan 09 at 7:43 pm

  84. wakakaak terer budak tu karang surat cinta
    rugi je kertas kena buang
    baik antar email je
    hahahahaha
    baik masuk website dating ke hape ke
    wahahaahah sure laku 😛

    ko jakkk cyber dating ngan me .. ehehe, larikkks

    Adila

    Sat 17 Jan 09 at 7:04 am

  85. en_me ..ada 2 different sha kat sini …s kecik tu bukan saya… saya S beso ..hek hek hek ..jangan tertukar beydah…hikhikhik

    bukan kamoo sorang jakks yg wat me konpius kat alam siber nih one uoolssss.. ixora ader dua, kucheng chomel pun ader dua.. pastu ader nono, nano nano, nadxoxo, nard, nad najwa larrr dll .. uhuhu fening fening.. sakit kepala weiiii.. macam takdok namer lain nooo.. tapi takperlarr, blog bukan hakmilik kekalsss one..

    Sha

    Sat 17 Jan 09 at 9:08 am

  86. hahaha tapena dpt surat centa ag kat kolah
    xpopularr le katekan
    ekekekke
    tym2 12thn budak nk mmbsr mmg gni la
    sy dlu ade la gk prasaan gni
    upsss kntaoi kahkah
    tp xpenah la brani2 nk anto surat
    tym 2 br knl diari sbb tgk dlm drama tb
    jd tulis dlm diari je
    pastu mak dpt bc
    mak pg canang satu rumah
    gle malu
    pastu sumpah xbrani da nk ade diari
    kahkahkah

    okelarr tewww.. tahu malu kannns..
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. jgn serik serik one uoolsss..

    una

    Sat 17 Jan 09 at 11:37 am

  87. comel jer surat nie…hehehe..

    chomeyy macam oghang dier kottt.. ehehe

    jard

    Sat 17 Jan 09 at 10:12 pm

  88. hahahahaha……blh gelak guling2 cenggini….tp on the other hand…seramnyerrr kalau terjumpa surat bunyi gini dlm bilik adikkuuuuu….siap ko dik!

    hingatkan seram kalo terjumpa dalam wallet hubby terchenta .. gittewww.. larikks

    vivavogue

    Wed 21 Jan 09 at 1:58 am

  89. uiyo!
    sgt beranilah budak2 skang.
    even bdk skolah rendah pun sudah brani ajak pompuan pangkat akak kapel pun ade.huh..sgt tulus.tp mnyeramkan!

    budak budak tengah naik tewww..

    *secret

    Wed 21 Jan 09 at 4:09 pm

  90. alangkah… mengharapnye si perigi itu.. sian dia.. takde ke jumpa surat timba utk perigi lak kat situ? kui3

    ko nak me tulis untuk kamooo ker.. ekeke

    kokokrunch

    Thu 22 Jan 09 at 11:35 am

  91. teringat zaman skolah rendah dlu, byk gak dpt surat chinta ni…especially dr sorg mamat tu, kt mane la agaknye dia skang, rasa nk jumpa jer dia..huhu
    tp x pernah pon bls surat2 tu sume…alahai kecian dia kan.. =)

    hi akak syazri yg jeliterrr tewww..

    Syazrea

    Thu 22 Jan 09 at 11:14 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: