Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

sehingga titisan minyak terakhir

with 36 comments

will not change it this time

Hari ini hari jumaat. Me sambung cuti.

Itu hari me sudah tengok-tengok tembak-tembak model cikcity yg terbaru. Ramai yg suruh me tukar. Ammvoiii – macam beli sayur gamaknya. [+ cik city baru ]

Hari ini me hendak langsaikan hutang bank cikcity me yg itu. Cikcity adalah kereta nombor tujuh me. Genap lima tahun me memakainya. [+ car experiences ]

Me ingat lagi, dulu setiap dua tahun me akan tukar kereta baru. Kereta buatan nasional. Sampai bonda me beri nasihat.

ko asyik tukar kete je. simpanlah kete tu.. prot pret prot pret

dan me lupa apa-apa yg bonda mengomel lepas itu. Keras kepala betul me.

Alahai.

Written by en_me

Fri 26 Dec 08 at 12:08 am

Posted in property

36 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. amboiiii byknyerr keta diaaaa..bak ler sini satu :-p

    bak lima poh hibu untuk cikcity ittewww.. rege pasaran sehhh, ehehe

    AQisH

    Fri 26 Dec 08 at 12:34 am

  2. Dua tahun 1 kete? Pehh…
    Dengan CikCity ni kira dah jumpa chenta sejati lah ye? Hihi.

    vukannnnyerr chenta sejati.. nak vuatt hakmilik kekallls.. voolleee gittewww

    aTiQah

    Fri 26 Dec 08 at 2:06 am

  3. mengapa kali ni sampai 5 tahun ya? sudah malas atau sudah sayang sangat? ;p

    kalo me cakap, sudah malas.. volleeee gittewww
    lgpun van buruk toyota unser me yg itteww pong sudah 7 tahun me pakey.. uhuhu

    ف wildchild ۞

    Fri 26 Dec 08 at 2:39 am

  4. hobi mengumpul keretakah? biase dengar orang kumpul setem je huhu..

    ahaha, me aderr cakap mengumpul kerrr.. me tukar tukar kete baghu jakkks.. itteww dulu dulu

    criticalthinker

    Fri 26 Dec 08 at 6:15 am

  5. me mampu ape slhnye…
    cume tuko kete every 2 years mmgla hebat…
    dah kete ke-7…??
    amvoiii…

    tak tauuu ghupernyerr.. me sekang pakey kete ke-9 gittewww.. ehehe

    ChekguBH

    Fri 26 Dec 08 at 7:29 am

  6. kire skrg da setia ng cikcity la kn? da 5 tahun. ehe. ke nk tukar cikcity baru? huks

    vukannn setia, hakmilik kekalllss.. volee gitteww..

    goasop

    Fri 26 Dec 08 at 7:34 am

  7. bukan lupa tapi tak ingat..ehehe

    don remember one uoolssss.. ehehe

    rya

    Fri 26 Dec 08 at 8:17 am

  8. 2 tahun sekali tukar? Uish en_me ni mesti dah baya2 atuk ni. hehe.

    memang baya2 atuk gittewww.. tapi me takdok cucu lagikks one uooollsss..

    cahaya

    Fri 26 Dec 08 at 9:02 am

  9. pinjam! he he.

    bak lima poh hibu hinggit.. ehehe, me gurau gurau one uoolsss..

    tasikmerah

    Fri 26 Dec 08 at 9:35 am

  10. oo, rupanya en_me adalah salah seorang penyumbang yang membuatkan kereta terpakai melambak2 di pasaran.. tak baik giteww.. cuba kalau dah jemu tu, bagi kengkawan.. dapat pahala tauu..

    itewww dulu maser kete tak melambak2 .. sekang oghang len yg vuattt.. gittewww, ehehe

    nurdaniella

    Fri 26 Dec 08 at 9:38 am

  11. hamboi tukar keta macam tukar henpon jek.. sk isk isk

    henpon model aper karrr ittewww..

    suw

    Fri 26 Dec 08 at 9:40 am

  12. wow…
    2 cars in a year…
    huhu..
    lumayan2..
    ehehe..
    btul kate bonde 2…
    simpan je kete2 tersebut..
    xD

    bonda selalunyerr betooiii.. dia taknak tengok pembaziran..

    eazy izzuddin

    Fri 26 Dec 08 at 9:50 am

  13. oops…
    2 years one car..
    ehe

    ok bro, no sweat..

    eazy izzuddin

    Fri 26 Dec 08 at 9:51 am

  14. pak cik kayo la en me nie…:)

    kayo hutang bank .. gitteww

    shais

    Fri 26 Dec 08 at 10:29 am

  15. banyknye keta

    vukannn dalam satu maserrr.. volleee gitteww

    yazid husain

    Fri 26 Dec 08 at 11:37 am

  16. alahai..kang ME dgn. Cik city juger yang berkenan di hati…yang penting kreto mu itu wes jadi milik mu seng sah lah yo..aku sek nanggung utang maneh..nyeleh Kang ME Rong Poloh Ewu…hi..hi..hi

    ustaz itteww, tapi kete vukanlarr hakmilik .. kekalllls

    habiha69

    Fri 26 Dec 08 at 11:51 am

  17. ~ banyaknya keta en_me. nak beli yg cikcity baru plak ker? cikcity lama tuh bak sini pun tak per.😛 ~

    bak lima poh hibu hinggit.. volleee gittewww

    ~ mizzAmy ~

    Fri 26 Dec 08 at 12:05 pm

  18. mintakk satu cikcity~

    ko nak watperrr.. perghhh

    Mohd Hafizd

    Fri 26 Dec 08 at 12:55 pm

  19. Ermmm…..hebat!

    thanx akak hasra ittewww..

    hasrarazali

    Fri 26 Dec 08 at 1:22 pm

  20. wah2..tuka2 kete mcm tuka baju plak..
    meh nk wat lOan kat kamu la…
    tiap2 bulan byr rm50..
    hehe~

    tuka baju tiap tiap ari weiii.. ammvoiii

    intan.dayana

    Fri 26 Dec 08 at 2:23 pm

  21. wah en_me..byk tul kete ye ? bile la kite plak ade kesempatan dpt bli kete byk2 cam en_me nie ? skang nie..kete sorong pun tak lepas..ahaks!
    alhamdulillah lah rezeki en_me byk 😀
    boleh la tlg2 kite yg ini..hehehe..

    thanx n alhamdulillah jugerrr..

    irdzra

    Fri 26 Dec 08 at 2:46 pm

  22. en_me,
    baguilah hadek hakak coti buat koje berfaedah, ni nak bagik hingat mak ayah kalu potpet potpet tandanye dia sayang bebeno ke me, bayangkan kalu diorg buat derk jek lagiks susah. Len kali bila omak mgomel suakan cekelet ke molut dia, mesti senyum terus hahahahha, hakakpun suke gaks potpet potpet..

    sayang ibu pot pet gittewwww erk..

    noorlara

    Fri 26 Dec 08 at 3:48 pm

  23. wah…
    tuko tiap 2 tahun?
    nseb baek x tuko ‘your Queen’ skali…Ahaksss! =p

    nak tuko ngan sapo.. ko pong tak hingin .. kannns

    iKHMAR

    Fri 26 Dec 08 at 3:50 pm

  24. Perfect work!Keep posting 🙂

    thanx, hopefully u r not a spam..

    aliciass

    Fri 26 Dec 08 at 5:21 pm

  25. salam..best tak cikcity baru?

    me tengok jakkks, vukannn test drive one uooolsss..

    arsaili

    Fri 26 Dec 08 at 5:32 pm

  26. Hmm…kete hubby tie pun dah 7 tahun…tapi tie tak kisah…asal boleh jalan je…hihi..

    sempoiii kannns..

    Tie

    Fri 26 Dec 08 at 6:34 pm

  27. Bro,itu gambar rumah tahun bila?? Rumah dah warna kuning kan..kan..Nampak Unser itu depan rumah tadik….

    afsal tak singgah singgah bro..

    matahari

    Fri 26 Dec 08 at 8:21 pm

  28. ni dah lima tahun nii
    xnak tukau lagi ker hihihihi

    takperr larrr.. nak wat harta larr fulakkks.. ihihi

    ijan@mamasakura

    Fri 26 Dec 08 at 11:10 pm

  29. beli keter, harga keter tu makin jatuh..tpi klu salu tukaq2….kita yg jatuh nnt…
    beli rumah atau tanah, harga rumah tu akan makin naek…klu saluu tukaq…beli jual, beli jual…insyaAllah memang ada untungnya…heheh..

    ammvoiii, jutawan hartanah ghupernyerrr..

    cen

    Sat 27 Dec 08 at 3:37 am

  30. kalau dah hobi nak buat caner kannnnnn

    hobi katernyerrr.. koser uuu

    vivavogue

    Sat 27 Dec 08 at 8:13 am

  31. perghhhh sampai 7 kereta. power tuhhhhh hehe🙂

    ko tak tauuu baper keter selepas kete yg ke-7 ittewww.. ehehe

    KNizam

    Sat 27 Dec 08 at 7:24 pm

  32. ala..setakat tukar keta 2 thn? ingat sebulan dua jer dh tukar,hutang pun x akan habis..Apa kata u beli city baru, pas tu hadiahlah kt i.Bukannya apa, boleh lah menambahkan hutang u.:p Ok kenn?so tk yah lah i beli nnti.Jimat..jimat..kah!kah!kah!

    ammvoiii sukernyerrr akak zieha ittewww..

    zieha

    Sun 28 Dec 08 at 11:52 pm

  33. perghh… tiap 2 tahun tukar keta… caya lah!!

    iteww dulu dulu sehhh..

    buzzybug

    Thu 1 Jan 09 at 9:08 pm

  34. cop duit ke? ke tokey along ni?? stok honda je yg digunakan..aisehh~~

    honda – the power of dreams.. ekeke

    iejarawizahwawa

    Fri 9 Jan 09 at 5:45 pm

  35. […] Dulu me ada cerita, me sibuk keluar masuk ke tempat pameran kereta nissan sylphy, toyota fortuner dan honda city terbaru. Tapi me sudah bilang, me akan pakai cikcity hingga ke titisan minyak terakhir. […]

  36. […] Latest: settlement in full [+ 2008 ] […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: