Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

buy nothing day

with 24 comments

juniper chinensis (blue pine, Chinese Juniper, 圆柏, 桧 )
infront of my house

Baru satu hari tidak kemaskini blog, rasa macam sebulan. Kata uncle kamal – ‘less blog a day, will keep friends away..’

Hari ini hari natal. Cuti umum.

Me cuti lima hari sampai isnin depan. Boleh gitu.

Tapi me hendak tunjuk pokok ru yg me tanam depan rumah. Kebun kecil sekangkang kera itu. Pokok ru yg serupa dengan pokok krismas. Ada empat pokok me tanam. Semakin membesar.

Gambar atas gambar terbaru me ambil minggu lepas. Kebun jiran melayu sebelah dijaga oleh nenek yg rajin berkebun setiap hari. Bandingkan setahun yg lampau yg dipenuhi semak samun seperti gambar dibawah.

(insert pokok ru)

keep your garden to yourself

Alahai.

Written by en_me

Thu 25 Dec 08 at 12:05 am

Posted in works

24 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. zino pun suka berkebun dan kehijauaqn ni..tapi apa kan daya tanah hanya sekangkang anak kera je.. hehe

    ko dok umah flat ko abang zino ittewww.. ehehe

    zino

    Thu 25 Dec 08 at 12:42 am

  2. Tanam pokok gantung. Senang dijaga.

    abe long, memasing layannns..

    Abang Long

    Thu 25 Dec 08 at 1:45 am

  3. ha.. berbudi pada tanah. banyak hasilnye. ade letak lampu liplap tak kat pokok tu? ;p

    abg fa, lampu liplap vukannn budaya kita one uooolsss..

    ف wildchild ۞

    Thu 25 Dec 08 at 4:28 am

  4. me…rajin-rajin bercucuk-tanam ye…saya pun ada tanah tapi dalam pasu…camna tu:)

    akak sha, rajinn katernyerrr.. uhuhu

    shais

    Thu 25 Dec 08 at 6:15 am

  5. rajin bercucuk tanam ek..
    pasni bile nk tanam pokok sawo nilo plak..?
    bule mkn hasilnye nnt..

    intannns, buah ciku tewww leh beli kat kedai jakkks.. ekeke

    intan.dayana

    Thu 25 Dec 08 at 6:25 am

  6. me tak tanam pokok yg berhasil ke?? cam pisang ke, kelapa ke, serai ke, durian ke, apple ke, anggo ke..
    lagi bermanfaat…kannns??

    chekgu bh itteww, me tak citer lagikkks kebun yg sinun itteww .. uhuhu

    ChekguBH

    Thu 25 Dec 08 at 7:05 am

  7. Lebih (atau)kurang rumah aku ajek kebun tuh…Tak gheti nak menanam pokok..Pokok lalang biasaklah..

    zollls, gitteww erk..

    matahari

    Thu 25 Dec 08 at 8:04 am

  8. me pokok tu dulu ada kat sekolah rendah saya…. salu nyorok time rehat…. skaki kena daun dia cam gtl2 sket bdan…. huhuh

    akak idany teww, kat soklah memang banyak kannns.. sayupp mater memandangggs..

    idany

    Thu 25 Dec 08 at 8:42 am

  9. Terlalu banyak pokok kat rumah….saya ckp dgn mak mcm hutan…huhuhu…BTW, pokok rhu saya dah besaq…kalo letak lampu lilap2 mesti org ingat pokok krismas.
    Selemat bercuti!

    akak tinta itteww, lampu lilap2 kat pokok segalaa tewww memang macamm krismass.. kannns

    tintaHati

    Thu 25 Dec 08 at 8:49 am

  10. selamat bercuti2.

    hi akak cahaya ittewww, camat cuti cuti mesia gittewww..

    cahaya

    Thu 25 Dec 08 at 9:22 am

  11. Huhuhu..
    Lamanye en_me x hapdet! =p

    cek ikhmar, lamerr kannns..

    iKHMAR

    Thu 25 Dec 08 at 11:17 am

  12. wahh pokok xmas!! comel! ehe

    pokok togelll pong chomeyyy gittewww.. ehehe

    goasop

    Thu 25 Dec 08 at 11:48 am

  13. hahaha~
    drpd beli kat kedai baek tanam pokoknye sendri kan..
    *wink*

    kalo ader maser n minattts bela leh gakkks.. kannns..

    intan.dayana

    Thu 25 Dec 08 at 11:54 am

  14. ‘less blog a day, will keep friends away..’
    huh.. aku pun dh jarang update blog ni.. hehehe…

    takperrr.. nobody complainnns.. kannns

    Luccadjiwa

    Thu 25 Dec 08 at 12:51 pm

  15. kat umah dah penah tanam dulu..tapi bile tggi sgt, jadi x seswai dok dpan umah..terus kena tumbangkan…syg sgt kat pokok itewww…

    gitewww larrr fulakkks.. uhuhu

    are_t

    Thu 25 Dec 08 at 1:23 pm

  16. Thank you!Your site is very nice 🙂

    is this a spam.. me wonder

    sedax

    Thu 25 Dec 08 at 3:33 pm

  17. Eh…luas jugalah kebun tu…bukan sekangkang kera…50 kangkang ada tu…hi hi…

    ammvoiii kak tie tewww, gurau gurau one uooolsss..

    Tie

    Thu 25 Dec 08 at 6:42 pm

  18. hej! en_me…you should hang some decorations on that tree too…;-)

    sori bro, it’s not our culture one maaa..

    danial ma

    Thu 25 Dec 08 at 8:59 pm

  19. Dulu depan surau kami tanam, tapi […] abis semua kami tebang…

    ko nih asyik tukarr name, tukar email … feningg uooolsss

    pastipusat

    Thu 25 Dec 08 at 9:15 pm

  20. kener rajin merumput gamaknya….

    memang kener rajinn gitteww..

    cen

    Thu 25 Dec 08 at 10:10 pm

  21. waah,en_me.. cuti panjang gamaknya sambut krismas.. mesti meriah yer tahun ni.. pokok jer ada 4 batang.. seronok giteww..

    nurdaniella

    Fri 26 Dec 08 at 9:35 am

  22. ho ho ho

    ada hadiah kat bawah tu pokok tu

    yazid husain

    Fri 26 Dec 08 at 11:36 am

  23. berdedikasi betul en_me ambik gambo tunggu setaun.

    qdetactive

    Fri 26 Dec 08 at 11:52 am

  24. wahhh rajin banget neh. hehe🙂

    rajin katernyerrr.. ehehe

    KNizam

    Sat 27 Dec 08 at 7:25 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: