Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

raja masai berkata: buktikan

with 42 comments

waiting for nothing
bank simpanan nasional’s head quarter, jalan ampang, kuala lumpur

“di manakah kebenaran dan apakah bukti pemenang utk cabutan sijil simpanan premium itu dimenangi oleh pemegang sijil itu sendiri? ada tak sesiapa kawan-kawan memiliki sijil simpanan premium (BSN) tu pernah menang cabutan ataupun sedara mara kalian pernah menang?”

Sila rujuk entri me bertajuk, “mat rempit pun leh menang mercedes.”

Soalan lain, gaji jurutera oil and gas

“gaji jurutera di petronas lumayan ker?”

Me tidak tahulah pula. Me tidak pernah kerja dengan petronas, walaupun mendapat biasiswa masa zaman sekolah dulu-dulu. Juga walaupun sejak dua menjak ini, me begitu taksub mengisi minyak di stesen minyak petronas. Sebab nak menang duit sejuta hinggit atau kereta bmw / honda civic yg mancongkam itu. Dapat RM185 macam abang roshaizul itu pun oke apa.

Soalan lain,

“gaji jurutera di shell lumayan ker?”

Me tidak tahu juga. Tapi bayangkan kalau ada abang ipar (bukan abang ipar sebenar) yg sudah bekerja lebih dua poh tahun dengan shell kena berhenti kerja. Dapat pampasan vss dua juta hinggit.

Soalan lain,

“gaji jurutera di exxonmobil lumayan ker?”

Lumayan yg macamana? Jurutera yg punya pengalaman bekerja selama lima belas tahun. Gajinya hanya sebelas hibu hinggit sebulan. Lumayan kah?

Soalan lain,

“gaji jurutera di ranhill worley lumayan ker?”

Ranhill? Ranhill apa? Macamana eja ranhill? R untuk rumah. A untuk ayam. N untuk nangka. H untuk holland. I untuk itik. L untuk lain-lain. Baiklah, nanti makcik kat jabatan hasil akan hantar surat macam INI.

a real story (dont tikam tikam belakang one uoooollss)
not for mmc kvaerner technip sbm offshore jds kenchana hl protek engineers jacobs engineering sime darby engineering mmhe sime sembawang ramunia fabricators brooke dockyard pegasus  malaysia marine heavy engineering oil fab

Alahai.

Written by en_me

Thu 18 Dec 08 at 12:02 am

Posted in games

42 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. waduh… byknye persoalan yang timbul

    jawapan yg samerrr.. gitteww

    framestone

    Thu 18 Dec 08 at 12:30 am

  2. hehe..aku pernah dapat emel pasal surat lhdn tu. hehe
    aku tak pernah menang pun sijil premium bsn tu. err..aku masuk rm20 hinggit jer.hehe

    surat lhdn tewww kisah joke lamerrr darrr.. tapi masih kelaka.. gilerr

    penyubiru

    Thu 18 Dec 08 at 12:39 am

  3. apekah ranhill tuh betOl maksud nye yg seperti anda katakan..??
    sgt kelaka..~

    betoiii larrr.. ko nak me buktikan kerrr.. ammvoiii

    intan.dayana

    Thu 18 Dec 08 at 12:43 am

  4. hahaha.. macam lumayan je kat ranhill tu :p

    ranhill yg manerr.. ekeke

    ف wildchild ۞

    Thu 18 Dec 08 at 12:58 am

  5. byk tul tanye…..pi laa ke kaunter pertanyaan..hehehehe :p

    sib baik tak kener bekhen.. kanns..

    aim-a

    Thu 18 Dec 08 at 2:43 am

  6. lumayan je sume kat syarikat minyak tu..hehehe..banding ngan keje gomen..jauh la bezanya🙂

    keje gomen manyak keuntungannyerrr.. vukann gitteww

    inah

    Thu 18 Dec 08 at 3:31 am

  7. lumayan je sume kat syarikat minyak tu..hehehe..banding ngan keje gomen..jauh la bezanya🙂

    wah, double shot nih.. ihihi

    inah

    Thu 18 Dec 08 at 3:33 am

  8. huhu..
    sangatlah byk Q marks..
    sape nk jawb??

    kan me dah jawabbs one uooolsss.. ker nak me BUKTIKANNNS.. ekeke

    ChekguBH

    Thu 18 Dec 08 at 7:51 am

  9. macam macam soklan ada.. lumayan atau tidak?

    lumayan kalo orang indon cakap, cukup cukup saja pak.. ehehe

    zareda

    Thu 18 Dec 08 at 8:10 am

  10. rumah ayam bla bla bla
    kah kah kah

    ammvoiii, sukernyerrr akak itteww..

    rya

    Thu 18 Dec 08 at 8:16 am

  11. duit.. oh duit… knp smpi skang aku tak kaye2??

    sumerr nak pakey duitt.. kannns

    Jard

    Thu 18 Dec 08 at 8:21 am

  12. mcm mane nak buktikan tu.byk sgt query…

    ahaha, akak mencabar namfakkks..

    sabiah

    Thu 18 Dec 08 at 9:05 am

  13. hohhhh.. yg last tuh sgt tak tahannnnn!!!

    aper yg tak tahann .. ekeke

    theconfused

    Thu 18 Dec 08 at 9:18 am

  14. en.me….thanx a lot […] =)hehe

    oke no prob ..

    cikf=)

    Thu 18 Dec 08 at 10:11 am

  15. pasal gaji tu tak tau la… tapi pasal sijil tu penah le menang dua kali.. tapi dapat sijil je bukan merc.. tapi ada sorang kerani kat opis tu tetiba dapat call dari BSN hq dia memang merc spot. tekejut godang dio.. dia pun lupo bilo maso beli sijil tu.. nasib baik ado simpan lae..
    sekarang ni bergayo dengan kereta spot.. memula tu dia kata pakai tigo bulan jual la.. hehe.. sampai jiran2 dah mulo ngumpat macam mano dia boleh beli kereta mewah tu gaji ciput je hehe..

    dua kali dapat sijil tewww petanda ong tewww abang zino.. kawan me dapat sijil enam kali baru menang kete merc mata kacang.. tapi kerani kat opis memang bertuah beb.. leh bagi kontak dierr.. me nak interview skittt.. ehehe

    zino

    Thu 18 Dec 08 at 10:49 am

  16. en_me dah jadi kaunter pertanyaan ker? haha

    sajerr layannn soalan kat kaunter hit dalam wordpress nih.. nyamfahhh kannns

    nadxoxo

    Thu 18 Dec 08 at 11:01 am

  17. alahai.. macam tu punya address pun ada ‘eh.. buat malu lhdn jer..

    siannn kanns..

    nurdaniella

    Thu 18 Dec 08 at 11:17 am

  18. bsn? antara bank yang tidak pernah aku ambil peduli sejak “kehilangan” duit berhibu2 dalam akaun tahun 90-an dulu..

    duit ko kerrr.. uhuhu

    affuan

    Thu 18 Dec 08 at 11:45 am

  19. Hari ni dapat sambungan bonus…..
    Baiknyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kerajaan ya!!!

    kerajaan yg memerintahhh.. kannns

    xiiinam751

    Thu 18 Dec 08 at 11:48 am

  20. entry pasl paintball dah siap dah..if ade mase luangkan la mase ek

    oke bro.. tunggu jappp

    framestone

    Thu 18 Dec 08 at 11:51 am

  21. Alahai….sume peraduan tu cong semata2. Just nak tarik perhatian n nak habis kan duit kita jer.

    aisehhh, memang maseh ramai yg tidak dapat percaya..
    teringat me dulu-dulu kat kaunter bsn cawangan berdekatan.. ader sorang makcek hentak-hentak kaunter cakap naper dierr tak menang-menang hadiah sebab dah lamer simpannns.. sodeyyy kannns

    stefeno

    Thu 18 Dec 08 at 11:58 am

  22. Memang kelakar surat LHDN tu. Kerja rumah ayam dan itik pun kena cukai jugak ke. Tentu Lumayan kannnnn..

    pokli dah bayar cukai kerr.. ehehe

    Pok Li

    Thu 18 Dec 08 at 12:13 pm

  23. allow! salam.. lama tul x mai sini. rindu wehh!! tag en_me tu nnti akak settlekan ekk.. ari tu ada kerosakan teknikal yg x dpt dielakkan giteww..:p

    yg lepas jangan dikenanng.. kenangggs.. sudah menjadik hak oghang lainnns.. agaknyerr

    ilazz

    Thu 18 Dec 08 at 12:41 pm

  24. biar betol alamat kat surat tu ahahahahahahha

    naper maseh tak cayer, nak raja masai buktikan jugakkks.. uhuhu

    Masy

    Thu 18 Dec 08 at 1:57 pm

  25. huit haku hena halam 2 hibu hebih her… huhu..

    siannyerrr.. tak dapat den nak tolong wehhh..
    tapi ituari ko dapat empat poh hibu tewww, dah kira break even .. perghhh..

    affuan

    Thu 18 Dec 08 at 2:37 pm

  26. lumayan berapa bulan kerja dah boleh khawin

    ahaha, nak kawen ghupernyerrr..

    yazid husain

    Thu 18 Dec 08 at 3:30 pm

  27. tak elok langsung makcik yang tahip itu alamat…

    ahaha, camane eje mmhe fulakkks one uooolsss..

    lydiarayyan

    Thu 18 Dec 08 at 4:26 pm

  28. pernah simpan 2k sijil simpanan premium..selepas beberapa bulan,number ‘tak naik’,nak tebus balik 1k.. kene isi 10 borang,1 borang utk seratus ringgit..terus tobat tak nak layan BSN.

    janganlarr macam tewww.. yg kasi 10 borang tewww cawangan bsn maner erk.. leh buat komplen teww..

    jorji

    Thu 18 Dec 08 at 4:47 pm

  29. en me…. salam seh… .sorry lama nyepi tk dan nak jejak umah anda…. erm penah time email RANHILL tu…. hihih… pasal Cabutan BSN tu…. bleh caye ke? tgk org dapat tingin lak nak beli….. tp smpai ri ni tk terbeli2 lagi….. huhuhu en me ada sijil simpanan premium ke?

    fenat tau me citerrr, maseh ramai yg taknok caiyok.. gasaklarr kannns

    idany

    Thu 18 Dec 08 at 5:01 pm

  30. uih… gile lame tak berurusan ngan bsn… Hohohohoh… dah seploh tahun kot ade sijil simpanan premium tuh, sampai skang macam gitu aje, statiiiikkkkkkk jek… Mueheheheheheh😛😛
    p/s : tq sudi menjengah blog saye..😀

    kenerr tambah pelaburan tewww akak shah shah ..
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih jugerrr..

    syah shah

    Thu 18 Dec 08 at 5:13 pm

  31. tq bro.singgah blog teman..kt KL ke skang nie?

    sekang nih me kat kl.. jap jap.. kejap lagi me nak balik gombakkks.. alala

    afham

    Thu 18 Dec 08 at 5:27 pm

  32. semua itu hanya untuk tarik perhatian kot, sb saya pun ada sijil simpanan premium ni tapi senyap sunyi jer….uhuukkk…

    me rest my case.. uhuhu

    anntaj

    Thu 18 Dec 08 at 8:06 pm

  33. banyak betul persoalan en_me kena jawab eh… hehe🙂

    ehehe.. persoalan search engine dalam wordpress.. gitteww

    KNizam

    Thu 18 Dec 08 at 8:31 pm

  34. betoi laa kot gaji petronas mahal incik me..sbb kite tgk ramai jek org berebut2 mau keje dgn petronas. hehe

    tapi tak semestinyer tak keje ngan petronas takleh lumayan gittewww.. ehehe

    wiween

    Thu 18 Dec 08 at 10:10 pm

  35. Semoga en_me dpt 1 juta hengget tu…then jgn lupa belanja iKHMAR ye!!! =p

    iyolarr tewww.. nanti jangan cakap, cucu cicit ko pong ikhmar taknak taooo.. ammvoiii

    iKHMAR

    Thu 18 Dec 08 at 11:27 pm

  36. emm..dah lama jual blk sijil bsn tu lama sgt tunggu tak penah menang pon😦
    btw lets us change link nak tak😀

    good idea.. me dah letak pong.. uhuhu

    AQisH

    Thu 18 Dec 08 at 11:30 pm

  37. Lama betul tak singgah sini..
    Mana Raja Masainya??
    Tapi memang ramai kata keje kat Shell n kawan2nya gaji tinggi…
    Oklah tu jurutera gaji berbelas ribu..
    Kalau jabatan Kerajaan SUK pun tak cecah tu,..

    ko pong tak kenal raja masai karrr.. aisehh abang zool itteww..
    memang jab kerajaan gaji tak cecah belas hibu, tapi elaunnyaa melebihi sungguh sungguh.. ehehe

    zool

    Thu 18 Dec 08 at 11:35 pm

  38. Dulu2 aku pernah menang SSP tapi dapat hadiah mini compo aje. Sijil aku 6 angka aje tapi sekarang yg menang semua 10 angka ke atas.

    waduhhh.. otai nihhhh.. me punye ssp tawon 1992 masih ader lagikkks simpann taoo..

    YB

    Thu 18 Dec 08 at 11:46 pm

  39. hahahhaa..lawakk..entry kreatif..😀

    aisehhh, joke lamerrr darrr basi tewww..

    kriesz

    Fri 19 Dec 08 at 11:10 am

  40. ranhill tu fames aaa..makcik saya keja di situ, kerteh. baru tadi pergi ke situ. aneh aneh.
    shell pun keja lumayan. esso pun jua. petronas jua. tapi berbalik pada tujuan hidup laa kan,kalau nak jadi billion tu, tak payah nak pikir lumayan sebelum dilumat2 mjadi hamba duit. har har har.
    err..saya ke yg tak faham metafora di sini?

    perkataan ‘lumayan’ itteww larr subjektif sebenonyerr.. memasing punyer tafsiran berbeza..
    anyway, thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    zackyun

    Wed 24 Dec 08 at 11:26 pm

  41. akaks nye DH, […]

    spt kata uncle kamal itu, memblog mengeratkan silaturrahim..
    kalo kita suker komen itu, kita tayang kat orang ramai..
    kalo kita tak suker, kita padam.. supaya yg keroh menjadi jerneh.. dan supaya tak mjadi duri dlm daging.. lu sendiri pikirlarrr

    janatunaliya

    Fri 26 Dec 08 at 1:23 pm

  42. me..
    antara syarikat minyak kat malaysia ni…PETRONAS la yang paling rendah berbanding yang lain tu…
    Tak payah bagi exact figure tapi…maklumat dari sumber yang sahih!
    Walaupun nama PETRONSA tu gah se’gah’nya KLCC towers tu…ianya hanya mengabui mata rakyat sahaja….
    Tapi in terms of benefits tu, InsyaAllah boleh la…

    ammvoiii akak nj tewww.. macam tak puas ati jakkks.. ehehe

    norm707

    Fri 2 Jan 09 at 11:09 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: