Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

anai anai

with 32 comments

red mercedes benz
plus highway, heading south

Abaikan gambar kereta merah diatas. Mancongkam kan. Walaupun me cuma tangkap guna digital kamera ciput ixus 50 me yg itu.

Cerita lain, rumah me diserang anai-anai. Dalam bilik stor yg kecil itu. Kelmarin, me sudah telefon syarikat gergasi ‘united fumigation‘ yg ada pejabat berdekatan rumah me. Pekerja dia sudah datang rumah dan sudah bagitahu sebutharga secara lisan. Pilihan pertama, disebut ‘drilling’, kena korek lubang keliling rumah, macam tok bomoh selalu buat. Pilihan kedua, disebut ‘baiting’, letak ubat kimia. Setiap dua tiga bulan, syarikat itu akan datang tukar yg baru. Harga memang mahal gila.Hibu hibu hinggit.

Mungkin me panggil pak mat anai-anai yg gantung iklan di tiang tnb sahaja. Pak mat pakai semburan gitu-gitu. Baru sehatus hinggit.


termites killer daniel wong fog master nazapest control & services zamri mahmud

Alahai.

Written by en_me

Wed 17 Dec 08 at 12:04 am

Posted in property

32 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. biasala tu kan en_me..dah kata mau khidmat dari sykt giant..harus upahnya saiz giant jugak…hikssss

    yg penting kualiti nyahhh.. kannns

    umie

    Wed 17 Dec 08 at 12:36 am

  2. rumah saya pun ada problem yang sama..tapi sampai la ni asyik lupa nak call pest control.

    tak risau koloni makhluk itteww nanti berkembang biak kerr akak itteww..

    zuridah

    Wed 17 Dec 08 at 1:08 am

  3. dijamin tahan lame kot. kalo pak mat, takde jaminan.. hehe

    ehehe, tau takperrr..

    ف wildchild ۞

    Wed 17 Dec 08 at 1:15 am

  4. hej! en_me…the best solution is drilling…spend a little bit more for a priceless peaceful life then…;-)

    hej danial, drilling teww kener tebuk lantai mozek larrr fulakkks.. uhuhu

    danial ma

    Wed 17 Dec 08 at 1:29 am

  5. sesungguh nya amatlah mahal upah nye smpai ribu2 hengget..
    cesss..bek xyah halau cmtu..
    huhu~
    biakan aje dea idup..dea pon nk idup jugak kn..
    hikhik~

    masaelahnyerr diaorang idup memakan rumah me.. ammvoiii

    intan.dayana

    Wed 17 Dec 08 at 2:07 am

  6. haha~
    syuh2..suh deorg pindah tpt len..
    jgn bunuh mereka..
    kasihan de lOh..~

    weiiii, ko tak tido lagikkss kerr.. kalolarr me ader ym.. ehehe

    intan.dayana

    Wed 17 Dec 08 at 2:18 am

  7. haha~
    mentdO pas subuh slalu nye..
    apakah d zaman cyber ini masih terdpt org yg x punya ym..??
    sgt pelik kan..muahaha~

    dulu me ader ym, tapi takdok saper nak layan me.. sodeyyyy kannns..

    intan.dayana

    Wed 17 Dec 08 at 2:26 am

  8. huahua~
    agak sedey la..
    tp memandang kn kamu tidak ade ym..
    nk gelakkan jugak..
    muahahaha~

    macam mencabar me jakks.. uhuhu
    sat, me tengah download ym nih.. terkial-kial lamer dah tak buat kejo nih..uhuhu (maner me letak cermin mato me tadikkkss..)

    intan.dayana

    Wed 17 Dec 08 at 2:36 am

  9. haha~
    sgt melucukan..
    dgagahkan juga walaupOn tanpa spec..
    bermOtivasi tinggi nmpk nye..
    hikhik~

    ahaha, me maseh tak jumperr spec me yg ittewww.. lenkali nooo..

    intan.dayana

    Wed 17 Dec 08 at 2:50 am

  10. selamatkan hidupan liar.

    ahaha, serangga perosak tewww jugakkss..

    criticalthinker

    Wed 17 Dec 08 at 5:00 am

  11. ingat anai2 geget merz tadik.. *phew*

    mengidam namfakkks.. ehehe

    rya

    Wed 17 Dec 08 at 8:05 am

  12. org kate pakai minyak tanah pun boleh halau anai2… tp leh ke..??? xpernah try pun…. ops rasa nk kemas bilik hari nie la…kot2 ade anai2 jugak ke.. he…23x

    minyak tanah susah nak carik sekang nih.. uhuhu

    framestone

    Wed 17 Dec 08 at 8:46 am

  13. kat umah pun anai2 ade dtg menyerang.dah panggil tuan rumah,tapi kena tggu smp cuti sekolah abih baru dia nak ambil tindakan.sementara tu sempat la si anai2 ni berkeluarga kat umah,bukak kerajaan baru lagik…sedih kannn

    kannns..

    sabiah

    Wed 17 Dec 08 at 9:03 am

  14. alahaii..kerana anai² ni laa..rmh mak aku dulu kena runtuhkan buat baru tau huhu..semoga ko berjaya menyahkan pepijat tu ehh😉

    rumah mak kampung kerr tewww.. siannyer kannns

    AQisH

    Wed 17 Dec 08 at 9:07 am

  15. waaa… nak bunuh anai2 mahal ek.. huhuhu..

    mahal gilerrr.. uhuhu

    Jard

    Wed 17 Dec 08 at 9:24 am

  16. nnt bila pembasmian anai² sedang dijalankan, hati² yer. tutup baik² makanan kat dapur, takut keracunan makanan.

    terimakasih diatas peringatan ittewww..

    penyubiru

    Wed 17 Dec 08 at 9:25 am

  17. kat petronas ade jual kot… try tnye…
    out of topic–> tue la..awek mne entah dorg grap untuk di promosikan huhuuh

    oke nanti me check, tapi betoiii leh halau anai-anai gittewww..

    framestone

    Wed 17 Dec 08 at 10:01 am

  18. en_me, len kali kalo masa pekerja tu bagi sebut harga hibu hibu hinggit, en_me cakap la gini:
    “haripada haku hayar hibu hibu hinggit huntuk hepala hotak herja hang hedikit hu, haik haku hobohkan hilik hu han construct hilik haru!”
    er, ada paham ke ni? ke aku je yang paham? :p

    gitewww larr fulakkks..

    affuan

    Wed 17 Dec 08 at 10:15 am

  19. berkesan ke?

    belom terai lagikkks.. tengah carik the best deal..

    cahaya

    Wed 17 Dec 08 at 10:29 am

  20. gambar ok juge tapi kena perbaiki lagi sebab tak cukup tajam. kereta merah tu nampak ada sedikit goyang. mungkin ada yang tak kena dengan tayarnya.
    anai2 memang bahaya kalau dibiarkan, silap2 rumah boleh roboh. dia buat kerja senyap2 je, tapi efficient…

    kete merah tewww takdok masalahnyerr.. tangan me yg menggegel maser tangkap gambor tewww.. dont drive n take picture one uoolsss.. ehehe

    shazmi

    Wed 17 Dec 08 at 10:35 am

  21. selalu gak dtg insan2 yang mengoffer nk sembur rumah dari serangan makhluk2 nie..tp payment die punye la tgi.. kalu setakat lipas.. just gulung2 surat khabar pun dah best men pukul2…di jamin mati lg tue.. sekurang2nya nmpk gak bangkai binatang tue

    ko pembunuh lipas ghupernyerr.. ehehe

    framestone

    Wed 17 Dec 08 at 10:36 am

  22. mari kira cerita pasal anai anai..
    anai anai ni sejemis makluk yg duduk di dalam tanah nun.. berkeluarga besar dan mempunyai banyak keloni.. senang cerita walayah masing masing.. so di bawah rumah kita tu entah berapa banyak keloni yg ada..
    nak hapuskan hampir mustahil.. nak kurang kan ke..nak kawal ke..ok lah..ada tiga cara ..yg paling simple.. sembur je kawasan yg di jangka akan di serang atau telah di serang anai anai tu.. so habis le mati.. tapi keloni tetap utuh.. lain kali dia datang lagi..so kena ada kontrak penyemburah utk beberapa kerap yg boleh.. tapi kena ingat tuan tuan semburan tu racun.. dan bahaya..
    cara kedua.. tebuk keliling rumah.. bukan dari luar tapi drill kat lantai tu.. tujuan macam pasang tembuk besi la.. cegah anai anai panjat dinding dan masuk ke rumah.. berkesan utk beberapa tahun..
    cara ketiga pasang bait.. umpan atau bagi kenduri sama itu anai anai.. so datang le anai2 tu berdoyon doyon makan free.. dan bawa bekal lagi.. so keloni tu pupus sehingga ke permaisuri sekali.. tapi berapa banyak keloni yg pupus sukar di ramal..
    bertahan lebih lama.. tapi dengan harga yg tinggi..
    anda yg memilih hehe..

    ammvoiii.. abang zino tewww.. samer macam citer me, tapi lagi panjang lebar.. gittewwww

    zino

    Wed 17 Dec 08 at 10:41 am

  23. en_me…[…] mencongkam itu…heh

    u got maillls ..

    cikf=)

    Wed 17 Dec 08 at 10:55 am

  24. mahal gila en_me. spray je pakai ridsect! hhehheehheheheh

    ehehe, lawaknyerrr..

    nono

    Wed 17 Dec 08 at 11:10 am

  25. kalau lipas leh la kite bunuh… tp dah lame xnmpk lipas dalam rumah nie..klu x leh gak bunuh sekor2… tp daya tahan hidup lipas mmg tgi la

    oke bro..

    framestone

    Wed 17 Dec 08 at 11:12 am

  26. anai-anai tu suka ngan en_me sebenarnnya tuuu..:)

    abes kamoo tak sukerr samer me yg inihh.. uhuhu, larikksss

    anntaj

    Wed 17 Dec 08 at 12:08 pm

  27. Kat opis aku anai-anai ‘cekik’ dinding tu sampai runtuh. Bahaya sungguh. Orang kata tuang minyak tanah jer tapi yang dok kat opis aku ni jenis masuk U kot itu yang tak berjaya bunuh.

    ada ijazah tewwww.. ekeke
    thanx akak mas singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    MasNurin

    Wed 17 Dec 08 at 4:54 pm

  28. Itu rezeki anai-anai..jangan lah marah Kang ME..duit hibu-hibu hinggit simpan je nak buat apa? takut nanti duit Kang ME tu di makan anai-anai gaks..

    gitewww larr fulakks.. uhuhu

    habiha69

    Fri 19 Dec 08 at 8:44 am

  29. samo la kita… umah diserang anai2… la ni dok sembur2 aje… kejap aje ilang.. pehtu… mai lagikkkk… aduhaiii..

    boring .. kannns

    @LiYaNNuaR

    Fri 19 Dec 08 at 6:56 pm

  30. kene tengok specis jenis ape jugak…yg jenis coptoptermes je boleh buat baiting, klau jenis specis lain kene buat dilling juga(slab treatment. skg ada jenis racun yg bagus…tebuk luar rumah je..dlm tebuh sukit je…klau nak tahu lebih lanjut bolehlah hubungi sy di 0175233227 rizal

    gws resources

    Fri 13 Feb 09 at 12:08 am

  31. Salam….
    Kalu nk tahu info percuma secara termampu, pls email ke alafcorridor@yahoo.com.
    Lagi satu, United Fumigation […]

    thanx bro..

    Yusof Alaf Corridor

    Wed 25 Mar 09 at 12:16 pm

  32. Cari pest control yang ada pekerja yang berpengalaman. Jangan harapkan syarikat berpengalaman. Yang buat kerja kawalan serangga anai-anai tu biasanya pekerjanya.

    So teliti dulu. Takut buang duit jer kalau dah buat rawatan kawalan anai-anai, tapi rumah kita masih ada anai-anai.

    Elok renungkan lah sejenak!!!

    asmid

    Mon 20 Apr 09 at 10:19 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: