Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

beriani house

with 20 comments

(insert beriani rice)

roslin beriani house (3313310, 019-7100708, 019-7511908)
14 jalan rebana, 80250 kebun teh, johor bahru [+ albanian coder ]

Kalau me ke bandar johor bahru, kadang-kadang me akan singgah ke restoran nasi beriani itu. Orang kampung bilang, “having lunch.”

Lepas me [+ cerita dulu, ] ramai pula yg tanya. Kelmarin masa me singgah juga, me minta kad bisnes tuan punya kedai. Untuk me jadikan iklan percuma dibawah gambar itu.

Alahai.

Written by en_me

Thu 4 Dec 08 at 12:04 am

Posted in food

20 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. perangai bro_me lebih kurang je dgn saya…kalau g mane2 makan sure amik kad bisnes dorg he…23x tp kite jrg wat iklan percuma pun..just untuk berkongsi dgn rakan2 if dorg bertanay kat mne best untuk makan2 ke minum ke

    kadang kadang jakkkks..

    framestone

    Thu 4 Dec 08 at 12:12 am

  2. buat perutku menyanyi-nyanyi
    hoohoooo

    nampakkk sodappp.. kannns

    pendekar

    Thu 4 Dec 08 at 12:22 am

  3. berapa harganya bro

    me luper nak check resit dierrr.. takper, ko call jakkks nombor tewww..

    framestone

    Thu 4 Dec 08 at 12:44 am

  4. ok bro…tp xtau la bile rasenye akan turun ke johor lg… rasanya hujungbulan nie ke segamat coz tolong mbe pasang server kat CC die (die baru bukak)
    out of topic–> thank bro… xkisah la pasl bisnes tue.. sekurang2nye bro leh gak berkongsi pe2 pasl seni photography dgn kite kan

    voleee kongsi no problem one uooolss.. tapi me pakey canon, vukannn nokia yg itewww..

    framestone

    Thu 4 Dec 08 at 12:53 am

  5. lain kali, singgah la pula di teratak 42😉

    dimanerkarrr itewww..

    ف wildchild ۞

    Thu 4 Dec 08 at 5:50 am

  6. Adoi!! Beriani kan favourite Tie….terutama yang johor punya laa….memang tak leh lawan. Hu hu…

    gitewww yerrr..

    kaytieze

    Thu 4 Dec 08 at 6:56 am

  7. Kang…bila nengok Briani tu..macam ada magnet..kaki ni jadi tergedik-gedik nak ke situ…peh…Bismillah dulu…

    jommm kang banjer me one uooolsss.. ehehe

    habiha69

    Thu 4 Dec 08 at 7:28 am

  8. antara yang mancongkam? ; )

    ahaha, tau takperr..

    rya

    Thu 4 Dec 08 at 7:40 am

  9. alahai…singgah makan di Johor xsah kalau xde beriani..

    sampai gitewww sekali yerrr.. ahaha

    sabiah

    Thu 4 Dec 08 at 9:05 am

  10. ~ jauhnya sampai ke johor nak makan nasik beriani. kat KL nih kat mana yg best ekh?? ~

    bukan setakat johor, kalo nak ke siam nak cari jodoh pong boleh .. ammvoiii

    ~ mizzAmy ~

    Thu 4 Dec 08 at 9:26 am

  11. owh..kami sekeluarga di johor skarang..mungkin boleh singgah makan di sana..:)

    singgahlarr, nanti ko update lakks dalam blog ko.. volleee gittewww

    irdzra

    Thu 4 Dec 08 at 11:14 am

  12. sedapnye. sangat jeles! bila nak belanja?

    nak banjerr no hall.. anytime.. ekeke

    cahaya

    Thu 4 Dec 08 at 11:16 am

  13. kat BP ada 3 kedai Nasik Beryani..kat Putera Hospital, kat Hospita Besar (dah masuk Jln2 Carik Makan) dan Beryani Power yang jugak dah masuk jln2 carik makan TV3….
    p/s erk…minggu nik aku bnyk free time jadik..aku surf…and..nampak kau punya […] blog kau..eh..berapa banyak blog tuh??

    kat BP, kat tepi sungai teww – kompleks niaga benteng peserai..

    abang zul, dah lamer, memang banyak blog me.. geocities, tripod, angelfire, blogspot, blogdrive, friendster, facebook, ekawan, flickr, aminus3, fotopages.. macam matsalleh bilang – u name, i got it.. tau takperrr..

    matahari

    Thu 4 Dec 08 at 11:40 am

  14. ehhh..kau lupa tuh..youtube dan apa tu..meta..metacafe tak de keh..video2..online..eh..eh..peh..

    youtube ader – ko type kat kotak search atas belah kanan tewww..
    metacafe teww takdok.. ko ader kerrr.. ammvoiii

    matahari

    Thu 4 Dec 08 at 11:51 am

  15. adusss…aku lapar..

    jommm makannns..

    Jard

    Thu 4 Dec 08 at 12:55 pm

  16. hee..sy org johor yg xberapa suka nasi beriani…hehehe

    siannyerrr ko..

    isnsuhada

    Thu 4 Dec 08 at 2:00 pm

  17. Wahhh! makin merana tekak ni nk telan nasi beriani kegemaran iKHMAR sekeluarga..Wuwuwu =)

    ko sakit tekak kerrr .. siannnyerrr

    iKHMAR

    Thu 4 Dec 08 at 5:25 pm

  18. alamak!! Rasa lapar la pulak! Masak satu untuk saya

    masak untuk kamu? manyak chantekkks.. me pong beli tau..

    wan WMA

    Thu 4 Dec 08 at 5:30 pm

  19. aisey tak pernah singgah la plak beriyani kebun teh neh dulu2 hehe🙂

    dulu lepas jangan dikenang.. ehehe

    KNizam

    Fri 5 Dec 08 at 9:09 am

  20. teman ke batu pahat melawat ayah teman tempoh hari.

    tapi idok la singgah pekena beriyani. sejak dah tak boleh makan kambing, tak kick rasanya pekena beriyani.

    dah buat macam mana, dah rezeki teman begitu. terima aje la.

    hehe!

    jigo

    Fri 5 Dec 08 at 1:23 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: