Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

smiley moon

with 28 comments

(insert moon cartoon)

by rajakamal mmckl 04 zulhijjah 1429H
kuala lumpur

(insert lalalaland)Malam kelmarin me ternampak dalam buletin utama tv3 yg itu. Ada paparan bulan tersenyum dengan dua bintang.

Pagi-pagi tadi me terima email dari rakan sekerja. Beserta cakaran kartun yg dibuatnya sendiri dan cantik juga.

Gambar sebenar bulan dan bintang disebelah kanan me pinjam dari blog [+ lalalaland ] yg itu. Harap diizinkan.

Alahai.

Advertisements

Written by en_me

Wed 3 Dec 08 at 12:04 pm

Posted in arts

28 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. aderk! Terkesima eden membaconye…
    Memang malam tu den ado dongarkan radio KLFM, D.J. Dave jadi juruhebah. Tapi den buek tak tahu!
    Tak jenguk pun ke tingkap yg terkangkang luas.
    hmm…Raso eh ado lah tu mesej yg nak dikobarkan.
    Naik ngori lak dibueknyo…..umang ai….

    insafff kanns..

    maza

    Wed 3 Dec 08 at 12:13 pm

  2. AllahuAkbar! Senyum selalu..

    maha hebat Allah.. Allah maha hebat..

    matahari

    Wed 3 Dec 08 at 12:27 pm

  3. anak maksu tanya kenapa? dunia nak kiamat ker? maksu kata, dunia kiamat ker tak, manusia tetap mcm tu jugak 😦

    anak maksu paham takkk..

    Mak Su

    Wed 3 Dec 08 at 12:35 pm

  4. Kang Me bila orang bersedih dia akan dongak kepala ke langit..mohon dikasihani..bila ia dlm. sakaratul maut pun akan dongak kepala ke langit tanda dahsyatnya siksaan kematian itu…Jadi kita lepas tengok buletin TV3 tu ramai-ramai dongak ke langit untuk apa? adakah sekadar untuk mengekspresikan yang itu bulan dan yang itu bintang (jupiter, Venus , dan bulan)?manusia bebas untuk meneka apa sahaja…tetapi Allah maha Tahu semuanya itu…itulah Kuasa Allah….yang manusia selalu nafikan… sama-sama kita insaf Kang..Yang insaf…

    waduh ustazz, tazkirah tewwww..

    habiha69

    Wed 3 Dec 08 at 12:46 pm

  5. saya tak tengok. ruginya. pepatah tu berbunyi sinis. tapi betul, kan?

    nanti me check kebetulan pepatah ittewww..

    farhana

    Wed 3 Dec 08 at 12:52 pm

  6. kite abru je tahu pasl bnde nie..thank bro

    no problem.. anytime anytime (macam gema bunyi citer terminator tewww)

    framestone

    Wed 3 Dec 08 at 1:38 pm

  7. Aduhai….nape la iKHMAR x tdo luar mlm smiley moon tu muncul….Huhuhu~

    ko tdo kat manerrr.. ehehe

    iKHMAR

    Wed 3 Dec 08 at 1:42 pm

  8. subhanallah…cantiknyer kedudukan tuh..
    gmbo betul ke tuh en_me..?

    kalo tak betul takkan tv3 sibuk tunjuk kat tv larrr fulakkks..

    ixora

    Wed 3 Dec 08 at 1:51 pm

  9. Owh ye ker?kat Brunei pon ader jugak.saya fikir kami kat sini jer yang nampak rupanya kat malaysia pon nampak jugak..wah..kuasa allah…
    anyway nice blog…

    kann kiter serumpun, duduk dibumi yg satuu..
    anyway, thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. jgn serik serik one uooolsss

    Menghilang Sekejap

    Wed 3 Dec 08 at 2:07 pm

  10. tak dapat nak nengok..awan tebal ;D

    siannyerrr kannns..

    Ungku Nor

    Wed 3 Dec 08 at 2:18 pm

  11. mengenangkan pepatah arab tu.. terasa malu sgt.. huhuhuu.. entahnya bulan tu senyum jer nak bagitau TAK BERAPA HARI LAGI DAH KORANG BULEH SENYUM KAT BUMI NIH.. Ya Allah… Subhanallah… huhuhuhuhuuuu…

    gitewwwlarrr agaknyerrr..

    kaktiny

    Wed 3 Dec 08 at 2:22 pm

  12. hmmm… takut plak baca pepatah arab tu… huhu…

    moga moga kita samer samer insaf.. giittewww

    buzzybug

    Wed 3 Dec 08 at 3:00 pm

  13. ittewww….sakura terlepas nak pandang

    dah tak tengok tv jugerrr.. kannns, ehehe

    sakura

    Wed 3 Dec 08 at 3:10 pm

  14. salam,
    waahhhh…menusuk kalbu…ekekekeke

    insaff kannns..

    NONO

    Wed 3 Dec 08 at 3:19 pm

  15. sy pun sempat ambil gambar bulan dan bintang yg dua iteww..
    cuma blom dpt upload dlm blog lagi…
    subhanallah.. mmg cantik!

    maner.. me tunggu one uooolsss..

    citong

    Wed 3 Dec 08 at 5:17 pm

  16. en_me,
    yg tu bukan bintang, tapi planet. zuhrah dan musytari (venus & jupiter).

    wah, fandainyerrr akak itewww..

    yanti

    Wed 3 Dec 08 at 5:23 pm

  17. aku tak sempat nengok..

    siannyerrr..

    Aleeya

    Wed 3 Dec 08 at 7:03 pm

  18. alahai hari nie bulan sedih lah πŸ˜„

    naper adek maness tewww..

    eclipse

    Wed 3 Dec 08 at 7:24 pm

  19. waahh…sy dh lame xkuar tgk bulan n bintang2…
    mase dlu, sempat jgak tgk ujan meteor dr belakang asrama~

    apakah yg ko buat dibelakang asrama utm ittewww.. ammvoiii

    cikf=)

    Wed 3 Dec 08 at 8:51 pm

  20. sedangkan bulan bisa tersenyum, inikan kita yg merasai nikmatnya…

    nikmatt sungguh.. alhamdulillah..

    alhayie

    Wed 3 Dec 08 at 8:58 pm

  21. Begitulah kebesaran Allah. πŸ™‚

    allahuaakbar.. hi abang ittewww..

    Jowopinter

    Wed 3 Dec 08 at 10:18 pm

  22. kuasa Allah kan πŸ™‚
    besarnya kuasa dia

    allahuakbar..

    yonna

    Wed 3 Dec 08 at 10:19 pm

  23. “Kalau bulan bisa ngomong, tentu bulan x akan bohong”, ada lagu tu…Semoga kita insaf… risau gak..

    insafff kaannns..

    Atan

    Wed 3 Dec 08 at 10:35 pm

  24. minat tgk terminator ek… kite dah terlupe dah pe yang die ckp… la nie budak rumah tgh pasang lagu final countdown kuat2..lyn je la

    opps sori, bukaan terminator, tapi predator yg original dalm hutan tewwww..

    framestone

    Thu 4 Dec 08 at 12:03 am

  25. hohooo saya dapat juga tengok smiley moon ni πŸ˜€
    tapi takde kamera la pulak nk snap2 time tu.
    rugi~

    apa nak rugi, me dah snap untuk kamu.. voleee gitewwww.. ehehe

    iDa

    Thu 4 Dec 08 at 1:58 am

  26. ahhaaa kena bayar royalti ni pinjam my pic. hehhe.. just joking.
    pinjam laa.. spread the loveee!!!

    thank u thank u thank u..

    rara

    Thu 4 Dec 08 at 10:31 am

  27. smiley moon ni chantek.subhanallah..

    allah maha suci..

    qemmal

    Thu 4 Dec 08 at 11:03 pm

  28. […] lepas, me ada cerita pasal rakan sekerja me yg pandai melukis. Masa kejadian bulan tersenyum […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: