Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

lat and gang: in a stamp

with 31 comments

(insert stamp booklet)

collecting is not the same as philately, which is the study of stamps [+ wikipedia ]

Semalam me ke pejabat pos ampang park itu. Tujuan me hendak membeli buku setem kenangan hari pertama yg memaparkan kartun-kartun hasil tangan datuk lat kali ini. Memang berbaloi. [+ stampbooks ]

Me bukanlah pengumpul setem yg tegar. Me suka-suka saja.

Alahai.

Written by en_me

Tue 2 Dec 08 at 12:04 pm

Posted in myself

31 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kang ME saya dah ada buku / komik Datuk Lat tu tpi setem belum ada lagi…TQ bgi Informasi…aku pun arek tuku jugaklah…

    cepatlarrr beli, stem keluaran hari pertama sahaja semalam.. tertakluk pada stok masih aderrr.. gittewww

    habiha69

    Tue 2 Dec 08 at 12:12 pm

  2. wah..nak beli juga ler…suka kartun lat. kartun senyap penuh makna

    cepatlarrr beli, stem keluaran hari pertama sahaja semalam.. tertakluk pada stok masih aderrr..

    ryann

    Tue 2 Dec 08 at 12:14 pm

  3. Minat Kartun Lat sejak dia lukis dalam ‘Utusan Filem’ lagi

    belilarrr stem dierrr fulakkks..

    Pok Li

    Tue 2 Dec 08 at 12:24 pm

  4. 🙂
    salam singgah en. me terima kasih tggl jejak kat blog adek manis ni….😀

    samer samer.. muga muga kiter leh jadik rakan siber yg baikk baikkks..

    idany

    Tue 2 Dec 08 at 12:39 pm

  5. wahh.kami sekeluarga suka juga katun/lukisan lat..
    buku dia pun kami ada agak byk..

    belilarr stem dierrr wat kenangannn..

    irdzra

    Tue 2 Dec 08 at 12:39 pm

  6. neh baru dapat tinggal komen kat blog uols…
    lat dalam buku best tapi dalam TV tak best

    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    art

    Tue 2 Dec 08 at 12:58 pm

  7. insyaAllah en_me…. nnt adik manis link kan en_me kat blog adik manis…. so nnt adik manis tk sesat nak cari en_me….. bleh dak ? huhuhuh

    volleeee gittewwww..

    idany

    Tue 2 Dec 08 at 1:01 pm

  8. teringin nak ada koleksi lat jugak huhu

    gi larrr beliii.. sementara stok masih aderrr..

    cintamiloais

    Tue 2 Dec 08 at 1:04 pm

  9. best jugak la yer.. hehe

    best gittewww..

    Jard

    Tue 2 Dec 08 at 1:07 pm

  10. beli – 4x muncul (stakat tulisan sy)
    .
    .
    hik hik
    .
    tolong belikannn ; p

    oke, bak sepoh hinggit..

    rya

    Tue 2 Dec 08 at 1:18 pm

  11. comey nye setem2 tu…berbaloi belikan..

    comey gittewww.. ko pong comey gakks… ehehe

    dakchomey

    Tue 2 Dec 08 at 2:06 pm

  12. meemmmang berbaloi🙂

    kannns mak suuu..

    Mak Su

    Tue 2 Dec 08 at 2:47 pm

  13. comelnya setem kampung boy neh. besar pulak tu. nak cari jgklah

    good luck.. limited edition only.. ehehe

    diya

    Tue 2 Dec 08 at 2:47 pm

  14. wah.. comel tol stem2 tu.. nak2!

    ammvoiii bak sepoh hinggit..

    iEn

    Tue 2 Dec 08 at 4:33 pm

  15. Hehehe…
    Namaknya kita kerja berhampiran… dan stem juga dibeli pada hari yg sama di tempat yang sama, no giliran 0145 hehehehe
    kalau ada masa boleh makan tengahari bersama
    Riza 012-3080362
    Care to contact

    ko wat me phobia jaaks..

    Ayahanda

    Tue 2 Dec 08 at 5:16 pm

  16. Hah!
    Agak2 biler plak nk kuar stem muka en_me tu..??? =p

    ko nak beli kerrrr.. very derrr

    iKHMAR

    Tue 2 Dec 08 at 5:59 pm

  17. boleh jadi colection….

    leh jadi harta karun kaannns..

    shais

    Tue 2 Dec 08 at 6:21 pm

  18. dedulu mmg suka beli setem yg cantik2 nieh .. ada byk tapi letak merata dlm laci ..
    mcm best aje nak beli setem2 tuh tapi kompem dah beli karang terus dilupakan … huhuhu ..

    gittewww kannns..

    yatei

    Tue 2 Dec 08 at 7:06 pm

  19. salah nama plak .. hehehe ..

    takperrr.. double shot gittewww..

    yatie

    Tue 2 Dec 08 at 7:07 pm

  20. salam en_me…tak tau plak hasil tangan dato lat yg dijual sbgai sampul surat hari pertama..terigin gak nak dapatkan..

    me tahupun dalam suratkabar utusan malaysia sudah diwar warkan giittewww.. ko bacer suratkaabar perghhh..

    Miss jaz

    Tue 2 Dec 08 at 8:15 pm

  21. Tie memang minat kartun lat sejak kecik lagi. Baguslah karyanya dihargai…

    akak tiezee patut dah beli setem ittewww..

    kaytieze

    Tue 2 Dec 08 at 8:38 pm

  22. tapi rugi if setem tue xdi cop dengan cop hari khas hari setem tue…td de g times square.. kat sane dorg dh sediakan 5cop yang berbeza mengikut hari untuk setem nie…dulu rajin la simpan first day cover or ape2 yg berkaitan dgn setem…tp ade satu album hilang..terus stop…frust la tue kan

    jangan nanti pong frust nak update blog belibuy kamu tewww sudahlarrr erk… ekeke

    framestone

    Tue 2 Dec 08 at 9:38 pm

  23. out of topic–> td de usha satu camera Nikon D60 yang kite de pakai masa kat johor tue…rasa cam nk beli je… tp……

    belilarrrr.. biar papa asal bergaya .. kat blog kamu.. ehehe

    framestone

    Tue 2 Dec 08 at 9:44 pm

  24. sy pun terfikir nak dptkan kartun2 tu di post ofis…huhu

    gi larrr sementara stok masih aderrr..

    cikf=)

    Tue 2 Dec 08 at 10:40 pm

  25. wow. wuhu. (teruja)

    naperr abang tewwww..

    alone

    Tue 2 Dec 08 at 11:15 pm

  26. insya’lah xkan frust dengan blog belibuy…dalam mgu nie je dah ade 3update…insya’lah hari nie n esok masih ade update yg terbaru…pasl kamera tue nk tnye dari yang pakar… bro pakai kamera ape ek

    pakar katernyerrr.. ko silap blog larrr bro..
    btw, ko tak pernah klik kat ‘about’ atas belah kanan ittewww kerrr, nanti ko akan tauuu jugerrr..

    framestone

    Wed 3 Dec 08 at 11:55 am

  27. tp bro je yang kite kenal dan ade pengalaman pasl kamera…lebih pakar dari kite kan

    thanx me appreciates itt.. ko dah tengok ‘about’ tewww blom.. uhuhu

    framestone

    Wed 3 Dec 08 at 1:44 pm

  28. incik.nak jugak hahha :p
    incik pos kt yonna pakai setem lat :p

    ahaha, oghang len huha jakkks, tapi tak pernah nak soh me post pakey stem tewwww..

    yonna

    Wed 3 Dec 08 at 10:23 pm

  29. dh tgk pun… kite hp pun besa2 je..xde kamera dan bunyi pun mono tone je he…23x la nie harapkan pada sony cybershot T10… tp xterasa kepuasannya la

    okelarrr tewww..

    framestone

    Thu 4 Dec 08 at 12:09 am

  30. setem hari pertama cepat habis..wuuuu~xdapat beli.

    kat pejabat maner tewww..

  31. saya pengumpul setem, tapi x sempat nak beli setem tu😦

    bak lima poh hinggit, me jual kat awk.. volleee gitteww..

    eliss

    Fri 23 Jan 09 at 10:23 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: