Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

sesi jumat (masjid zaid bin haritsah)

with 18 comments

“hud-hud is a bird”
sungai mulia, jalan gombak [+ zoom out ]

Sesi jumat me hari ini di masjid zaid bin haritsah, jalan gombak. Alhamdulillah.

Tajuk khutbah hari ini ialah ‘mawaddah warahmah’, berkenaan perkahwinan.

Jemaah yg tidak ramai berbanding masjid-masjid lain. Tapi tetap melebihi empat poh orang.

Dan masjid zaid bin haritsah terletak betul-betul bertentangan dengan restoran nasi ayam mancongkam itu.

a pond for conventional ablution, a prayer clock and a mimbar

Alahai.

Written by en_me

Fri 28 Nov 08 at 5:01 pm

Posted in photography

18 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Salam,En_Me,
    Ini masjid yang baru siapkan? Saya pernah sampai sini, memang best makan nasi ayam mengcongkam tu!😉 yum-yum!

    aliff

    Fri 28 Nov 08 at 5:51 pm

  2. nasi ayam? huhuhu, hebat namanya. burung sparrow ker tu? macam kapten jack sparrow plaks

    Mak Su

    Fri 28 Nov 08 at 6:07 pm

  3. waahh…dh dekat ngan sekolah sy gitu en_me…nnt bleh gi mencongkam tu same2 ngan sy..heh

    cikf=)

    Fri 28 Nov 08 at 6:54 pm

  4. mane lg ramai?restoran @jemaah masjid?

    @tune

    Fri 28 Nov 08 at 8:43 pm

  5. Tempat lain ada nasi Ayam,nasi Goreng Ayam, TAPI tepi laut Pontian ada nasi Ayam Goreng, lain rasanya..Nasi Ayam digoreng.Tiap kali balik kg pasti makan…Tapi kini dah banyak berubah, kasihan gerai Bumi,tersisih…..

    Atan

    Fri 28 Nov 08 at 10:12 pm

  6. nk nasi ayam…

    dakchomey

    Fri 28 Nov 08 at 10:20 pm

  7. So, lepaih solat Jumaat tu pi tak kedai nasik ayam tu?

    kawaii desu

    Fri 28 Nov 08 at 10:54 pm

  8. hai en me..saye tau kedai nasi ayam mencongkam itew..
    ehehe
    lame tak jumapa..bile mau dtg melawat??? ekekkekke

    athirah

    Sat 29 Nov 08 at 12:19 am

  9. setiap jumaat satu masjid… bagus penjelajahan ni.. teruskan..

    zino

    Sat 29 Nov 08 at 1:21 am

  10. kat masjid nie jemaah makin kurang ek ….ooo mungkin masjid la ni dah banyak kut.

    shais

    Sat 29 Nov 08 at 7:55 am

  11. memang nama mengcongkam ka😄

    eclipse

    Sat 29 Nov 08 at 8:39 am

  12. minat pulok aku tengok jam dinding tue

    pendekar

    Sat 29 Nov 08 at 11:35 am

  13. Huh. Bab nasi ayam sedap tu juga yang bro ingat. Hihi.

    SangPelangi

    Sat 29 Nov 08 at 5:48 pm

  14. aiya bro..tkan tarak igt same lu bro..sy dah tukar dot com skang..😛

    afham

    Sun 30 Nov 08 at 12:19 am

  15. nih laa masjid kite solat tarawikh time bulan pose…

    fuyoh, dengan ngan ibukota tewww.. kannns

    aliza

    Sun 30 Nov 08 at 9:17 am

  16. haaa..masjid nih saya dah sampai kang…Oooo situ port kang ME ye time jumaat..hik..hik..nnti kalau ada org shoot gambor kang ME jgn kaget yea..hik..hik..

    port me time jumat katernyerrr.. very derrr..

    habiha69

    Mon 1 Dec 08 at 10:06 am

  17. oo…kite tau kt mana masjid tu…
    xramai gak kan yg smbhyang kt situ..
    tp masjid tu besar…

    susah nak parking kat laman mesjid..

    cintan buyut

    Mon 1 Dec 08 at 10:47 am

  18. hai, me…
    salam ukhwah… masjid ni nearby my parents house. nice blog u hv here. will put in my bloglist.
    -YantiArshad.

    silakannns.. muga muga kiter leh jadik rakan siber yg baik baik.. gittewww

    yanti arshad

    Tue 2 Dec 08 at 12:58 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: