Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

it was 5 years ago today

with 22 comments

it was 5 years ago, exactly today

Ini entri istimewa.

Kelmarin me ada terbaca blogger yg baru me kenal. Semalam, cek yatie dubai buat entri menjawab tagging. Dan me tertarik pada soalan tag yg pertama itu.

a) What were u doing 5 yrs ago .. [+ memories tag ]

[ 28 Nov 03 ] – bila me periksa balik arkib blog me yg ini (sebelah kanan blog), me baru teringat masa itu cuti sekolah juga. Me bawa aQi dan aDm jalan-jalan naik monorail yg baru beroperasi itu. Nostalgia juga sebab tengok gambar me seret aQi yg sedang menangis itu. Masa itu, aQi berumur 5 tahun. Dan jam tangan yg me pakai itu sudahpun rosak sekarang ini. Dan janggut itu rupanya me sudah simpan lama sebelum me menang hadiah jackpot yg itu ya kawan-kawan.

Cerita berkenaan juga, gambar masa zaman itu (2003) masih menggunakan filem gulung.

Cerita lain, me cuma nak bagitahu harijadi me minggu depan. La la la.

Alahai.

Written by en_me

Fri 28 Nov 08 at 8:05 am

Posted in nostalgia

22 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. aQi sudah 10 tahun lah ye..πŸ™‚ lagi dua tahun UPSR lah dia..
    5 tahun tu lama.. sampai jam pun dah rosak..πŸ˜€

    lamerrr kannns..

    Maryam

    Fri 28 Nov 08 at 8:11 am

  2. alamak..tok janggut..hehee

    ko lom tengok keghis me lagikkkss.. ammvoiii

    fieza

    Fri 28 Nov 08 at 8:15 am

  3. Kang ME..bila kita dok bernostalgia tang kisah-kisah lama itu tandanya kita dah semakin berumur…beza ngan budak-budak cuma ingat nak makan apa dan nak main apa esok hari…jadi sempena nak sambut besday Kang ME yang itu..beringat-ingatlah bahawa umur kita makin bertambah dan meningkat…jadi kena lah banyak kan amal-amal tu sesuai dengan peningkatan umur…Nak hadiah ke???

    wah, tazkirah pagi jumaat tewww.. terimakasih yo kanng

    habiha69

    Fri 28 Nov 08 at 8:19 am

  4. Hepi birthday in advance. La la la.
    ; p

    insyaAllah, moga panjang umur tok me menyambutnyerrr.. lamer lagikk tewww..

    rya

    Fri 28 Nov 08 at 8:27 am

  5. hej! en_me…wishing a happiest birthday ever. may you be blessed and have a great year ahead with lots of love and joy…cheers!

    thanx my bro..

    danial ma

    Fri 28 Nov 08 at 8:51 am

  6. En_me bday minggu depan berapa haribulan he he he?

    if u r smart, u can find it out by clicking me punyer arkib kat atas belah kanan tewwww.. otherwise, ko kener tungguuuu.. uhuhu

    sakura

    Fri 28 Nov 08 at 9:10 am

  7. minggu depan birthday Me ya???
    nanti kalau makan cake tu jgn lupa saya ya??
    :))

    insyaAllah.. lamer lagikss tewww..
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    anntaj

    Fri 28 Nov 08 at 10:08 am

  8. nape xletak gmbar penuh en me….
    yup, dulu zaman batu guna filem yg gulung2..rasa time tu sgguh kaya kalau ada camera..
    skang ni, kodak bley bankrup..malu rasa nk kuar kan camera guna filem tuk ambik gambar!!
    nampak sgt very ketinggalan zaman…

    kalo takdok filem gulung2, takdok larr camera digital macam sekang kannns..
    macam oghang bilang, takdok ulu takdok paghang.. gittewww

    cintan buyut

    Fri 28 Nov 08 at 10:43 am

  9. apela nasib, janggut yg glemer…

    janggut cari makan tewwww.. alhamdulillahhhh..

    chekguBH

    Fri 28 Nov 08 at 11:51 am

  10. seorang bapak penyanyang. he he he

    penyayang sungguh.. ehehe

    yazid husain

    Fri 28 Nov 08 at 12:13 pm

  11. kenapa aQi menangis??? en_me buli dia ye!!! nak kena nih…hehee

    nak kena aperr.. perggghh

    umie

    Fri 28 Nov 08 at 12:16 pm

  12. lama 2 lima tahun yang lepas..

    kannns..

    Callister

    Fri 28 Nov 08 at 1:20 pm

  13. ~ bila birthday en_me nih? nih yg keberapa nih? tralalalala….πŸ˜› ~

    kalo ko smart, ko cariklarrr sendirik kat arkib belah kanan atas ittewww.. alala

    ~ mizzAmy ~

    Fri 28 Nov 08 at 1:46 pm

  14. huhu…gmbr2 yg lama2 sumenya dah takde.. huhu..

    kemanerkarr menghilangnyerrr.. uhuhu

    Jard

    Fri 28 Nov 08 at 1:59 pm

  15. owh, 5 tahun lepas barangkali aku sedang berfoya, merempit dan bermain snuker!!!! huhuhuhu

    berfoya, merempit dan main snuker .. dengan saperkarrr ittewww..

    roshaizul

    Fri 28 Nov 08 at 2:20 pm

  16. eeeee…naik monerel.en me tak pasan ka?dihah ada kat kerusi sebelah masa tu?
    ermmm..hape birthday en me. tawaran ambik gambar dengan encik fazid nordin tu tak tercapai lagi keee?
    ermm….anyway, wish you “Selamat Hari Jadi..moga berbahagia dan sentiasa lapang dada juga mendapat manfaat kebaikan dunia n akhirat,amin.InsyaAllah.
    Juga semoga menjadi teman blogger yang baik sentiasa..ahh..touching2.
    huhuhu
    Mari Raikan Cinta!

    takperlarrr encik fazid sepatutnya jumperrr me.. uhuhu
    thanx akak dihah ittewww..

    mardihah

    Fri 28 Nov 08 at 2:29 pm

  17. Sokmo amik gmbr tak der muka en_me nih..

    vollee gittewww..

    Azlin Hashim

    Fri 28 Nov 08 at 3:02 pm

  18. waahh…hepi becoming besday gitu en_me….smoga berbahagia slalu di samping family tercinta=)

    thanx cek f yg maness tewww..

    cikf=)

    Fri 28 Nov 08 at 3:13 pm

  19. 5thn lepas daku masih lagi penuntut U. Sekarang pon masih lg menuntut di U. Mungkin 5 thn akan datang pun di U. Mudah2an nnt dapat mengajar student U pula.

    gittewww yerrr..

    tintaHati

    Fri 28 Nov 08 at 4:43 pm

  20. wow.
    dulu guna camera yang ade filem tu je kan :p
    skang ni da slr =)
    as time goes by hehe

    kamu pernah pakey camer guner filem ittewww kerr.. leceh kannns.. uhuhu

    yonna

    Sun 30 Nov 08 at 2:06 am

  21. amboiii…pjg intro en.me nak bgtau pasal bday ye??? nway…kami pon blm jejak kaki lg kat monorel tuh…apa larr nasibbbb

    jejak larrr sementara aderrr maserr..

    vivavogue

    Tue 2 Dec 08 at 5:51 am

  22. ehmm .. mmg memori sungguh .. thanks for the entry ye ..

    aiseh.. hingatkaan saperr.. afsal lambat reply..

    yatie

    Tue 2 Dec 08 at 7:14 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: