Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

review of quantum of solace

with 22 comments

i managed to get only 3 of the bond’s cars

Kelmarin, me bawa aQi (10) dan rakan-rakan menonton james bond: quantum of solace. Jam 9.30 sabtu malam di tgv tebrau city yg itu.

Mula-mula aQi bilang, klasifikasi u: umum. Tapi bila me hendak beli tiket, me nampak klasifikasi itu pg13. Jadi, me kena tinggalkan aQi dan rakan-rakan diluar panggung kan. Oh tidak, pg13 cuma bermaksud ibu bapa hendaklah menjaga dan menasihat anak-anak dibawah umur 13 tahun sahaja.

Selepas tengok, pendapat me begini. Tidaklah gempak mana. Cuma lima minit pertama adegan kereta kejar mengejar antara aston martin dan bmw itu juga yg saspen. Lepas itu cerita mendatar. Kurang dialog. Dan tiada sebutan ‘bond, james bond’ kedengaran. Memang membosankan kan. aQi asyik tanya, “jam pukul berapa?” atau “sekarang dah jam berapa?” Tapi me dikejutkan juga bila ada mamat gendut yg bawa awek cun meletop-letop duduk tengah-tengah pawagam pun boleh mendengkur dengan bangganya. Cerita benar.

Alahai.

Written by en_me

Tue 11 Nov 08 at 12:06 am

Posted in movies

22 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. lepas ni ajak je aQi tengok Madagascar

    iye hujung minggu nih jugerrr..

    qdetactive

    Tue 11 Nov 08 at 1:14 am

  2. best ker filemnya. kenapalah saya tak rasa ghairah untuk tonton james bond

    kan me kasi dua bintang jakkks..
    lagipun memang ader pompuan seksi, tewww yg tak wat ko ghairah.. kannns

    ryann

    Tue 11 Nov 08 at 1:51 am

  3. gendut pun bawak awek cun meletop-letop…..kalau mamat ganteng camana fulakks

    ammvoiii perli perli erk..

    kenalan lama

    Tue 11 Nov 08 at 4:32 am

  4. bond bond memang tak minat..🙂

    memang kamu tidak minat susu jugakkks erk.. ehehe
    btw, thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    weed

    Tue 11 Nov 08 at 7:09 am

  5. cam xbest je…siap blh lena lg g tgk

    kannns..

    sabiah

    Tue 11 Nov 08 at 8:02 am

  6. hahah..
    sure aweq itu benar2 meletop sebaik keluar panggung!
    (hati kecilnya b’bisik, 007 yg bosan atau akukah?)
    hahah..
    p/s:upd8 my link ; )

    ammvoiii, macam ko leh bacer pikiran me jakkks.. ahaks

    rya

    Tue 11 Nov 08 at 8:03 am

  7. hmm…skang aku teruja nak tinguk Madagascar je… si pawagam mulai 12 nov..hehe

    iye kamu yg berjiwa kanak kanak kanns..
    tapi madagascar memang cun dengan muzik u move it move it.. ekeke

    Jard

    Tue 11 Nov 08 at 8:07 am

  8. aku dah dapat kesemua koleksi tersebut. now i can say “bond, i’m james bond!” haha

    tahniah tok ko .. me tak larat nak kumpul sumerrr.. uhuhu

    penyubiru

    Tue 11 Nov 08 at 8:33 am

  9. x mo la tgk cite nie..

    oke adek manes chomey tewww..

    dakchomey

    Tue 11 Nov 08 at 8:47 am

  10. Tak minat hero Bond yg baru nie…automatic x minat le Bond new series nie…huhuhu

    giteww larr fulakkks..

    umie

    Tue 11 Nov 08 at 9:23 am

  11. hamboih..mesti doh ushar awek tu ek? errr..sy pon tetido tgk cite james bond ni😛

    saperlarr me nak ushar ushar awek yg cun meltop top tewww..

    suw

    Tue 11 Nov 08 at 9:34 am

  12. ~ tak best ke? siap tido dengkur2 lak tuh. ~

    tau takperr..

    ~ mizzAmy ~

    Tue 11 Nov 08 at 10:00 am

  13. sy pon sempat tgk cite bond tu..bg sy action dia mmg non-stop tp jln cerita biase je dan bosan gak..sy bg 2.5 bintang je..hihi

    ammvoiii, tengok movie tak ajakk me one uooolsss..

    fizah

    Tue 11 Nov 08 at 10:55 am

  14. en_me jom kita gi tengok madagascar nak tak?

    ammvoiii, ader gakkks oghang nak ajak ajak me tengok movie one uooolsss..

    Zuridah

    Tue 11 Nov 08 at 11:49 am

  15. hehe bond…bond…bond..
    musim bond plak skrg..
    br dapat BMW tuu..
    td isi minyak..😛

    suker suker.. kannns
    thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih..

    shino

    Tue 11 Nov 08 at 11:52 am

  16. tak besh kerr?? tunggu kuar kat astro jer la muahahaha…

    ammvoiii, sukernyerrr dierrr..

    azwa

    Tue 11 Nov 08 at 12:05 pm

  17. awatnyer p bwk bdk2 tgk citer jebon tu? isyh isyh kompem la dorang mosann..

    iteww jerrr citer yg best kononnyerr wat maser kiniii.. next week kener layannn madagascar larr fulakkkks.. uhuhu

    ilazz

    Tue 11 Nov 08 at 1:37 pm

  18. en_me, kiter ada jawab jawapan encik fazid tu, kat dalam blog kiter taw. tapi untuk makluman, nnti kita email2….kiter bzzzzz
    tara

    bz sungguh kamu yer..

    mardihah

    Tue 11 Nov 08 at 2:52 pm

  19. en_me, alahai, maaflah…mksud saya encik fazid tu memang bekerja sini.belum pencen lagi.entah2 kamu sedara dengan dia. (untuk semua, maaf, ini tiada kena mengena dgn entry) hehe.
    mengapa mahu tahu sngat dengan encik fazid, mahu bergambar dengan dia ka?
    hehehe

    cek mar ittew, tempohari me ader citer kat entri me pasal encik fazid – DISINI.

    mardihah

    Tue 11 Nov 08 at 3:48 pm

  20. tu laa psl kite rase die hard lg best…kan…

    kannns..

    aliza

    Tue 11 Nov 08 at 7:56 pm

  21. Salam..bro..heh..aku dah ada kelima2 keta bond tu…masuk kat frame lagik..tapi..tengok cita bond lama2 kat astro lagik best…

    tapi ko tak tengok wayang kannns..

    matahari

    Wed 12 Nov 08 at 4:08 pm

  22. hehe… saya pun ada keta james bond yg BMW tu…

    wah, sumer oghang ader kete ittewww.. sonokkanns

    buzzybug

    Wed 12 Nov 08 at 9:37 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: