Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

photoshop cannot save one

with 15 comments

smiling amoy
suria klcc concourse

Sebenarnya me baru berjinak-jinak dengan perisian adobe photoshop cs3 yg itu.

Mula-mula memang tiada masalah. Tapi sejak kelmarin, selepas ubah suai gambar, me tidak boleh simpan sebagai format jpg. Banyak kali me cuba. Pelik kan.

Me ada cari jawapan dalam internet juga. Kemungkinan besar disebabkan me guna mozilla firefox 3 yg tidak serasi sangat dengan photoshop. Betul ke kawan-kawan?

Alahai.

Written by en_me

Thu 6 Nov 08 at 5:05 pm

Posted in ho hum

15 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. first time juga dengar masalah tue, sebab saye pakau cs3 dan mozilla firefox ok jer……psss…ori ke torrent bro? he he he

    ko punyer ori kerr?

    pendekar

    Thu 6 Nov 08 at 5:32 pm

  2. first time juga dengar masalah tue, sebab saye pakai cs3 dan mozilla firefox ok jer……psss…ori ke torrent bro? he he he

    ko punyer ori kerr? ammvoiii, double shots yerrr..

    pendekar

    Thu 6 Nov 08 at 5:33 pm

  3. kedai gambar takleh simpan?
    kasi tutup jelah..

    ahaha, photoshop = kedai gambar .. gasaklarrr

    rya

    Thu 6 Nov 08 at 5:50 pm

  4. eh..
    kedai gambar takleh selamat?
    kasi tutup jelah..
    haa..
    baru betul..
    saya mau dabelberel jugaaa..

    layannns..

    rya

    Thu 6 Nov 08 at 5:52 pm

  5. eh,ok je yonna pakai🙂
    incik SAVE AS err then kat format tu tuka jpg.
    hee😀

    sebelum nih oke jakkks, masalahnyer bila nak SAVE AS, window tewww tak kuar larr fulakkks..

    yonna

    Thu 6 Nov 08 at 5:55 pm

  6. susah2 sgt save je sebagai ape2…then bukak paint and save as jpg… (selalu wat cam nie la)

    thanks bro .. me pong wat camtewww..

    framestone

    Thu 6 Nov 08 at 6:06 pm

  7. heh, x tau plak. shino pkai sc3, buleh je kot?? save gif lah. *)

    sc3 ker cs3 ker? ko wat me konfius one uoooolsss..
    tp masalahnyer takleh nak Save As pungg.. uhuhu

    eclipse

    Thu 6 Nov 08 at 7:18 pm

  8. hej! en_me…i have photoshop CS3 too but seldom used it…so cannot help much…;-)

    so how do you edit your pictures.. they looks beautiful one uooollsss..

    danial ma

    Thu 6 Nov 08 at 8:06 pm

  9. boleh tahan jugak en_me ni eh.. pasal tau guna photoshop. kita hampeh en_me. smpai sekarang tak pandai2 lagi.😦 susah

    me kannn cempedak diluar pagarrr.. uhuhu

    nono

    Thu 6 Nov 08 at 8:31 pm

  10. sy baru blaja gune photoshop cs2 kekekekeke..

    ammvoiiii, sukernyerrr dierrr..

    suw

    Thu 6 Nov 08 at 9:08 pm

  11. lama tak guna photoshop tu.. dah naik lupa hehe

    gittewww .. kannns

    zino

    Thu 6 Nov 08 at 10:51 pm

  12. hej! en_me…i just used the tool in iPhoto only…very basic one…;-)

    oic, i used to have powerbook.. but underutilised it.. very sad one uoooolsss aha

    danial ma

    Thu 6 Nov 08 at 11:35 pm

  13. same la plk kite ye he…23x

    samerr tak seghuperr.. gittewww

    framestone

    Fri 7 Nov 08 at 12:22 am

  14. file dia besar sgt kot..

    selalunyer no problem maa.. uhuhu

    azlin hashim

    Fri 7 Nov 08 at 11:28 am

  15. hanya saya punya dua sen:
    selalunya, kitorang pas edit edit and everything, then Save for Web, kat situ boleh pilih JPEG…then dia akan keluar dialog box, pilih kualiti tertinggi ’12’. Gambar akan di Save pada highest kualiti.
    – sekali lagi, hanya saya punya dua sen..(pendapat)

    yg itteww pong me cuber jugerr..
    n thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg ittewww.. moga2 kiter leh jadik rakan siber yg baik baik gittewww..

    arman

    Mon 10 Nov 08 at 11:26 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: