Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

money IN is more than money OUT

with 13 comments

our ceo, mr samir brikho
right: it’s our culture to give a souvenir to a special guest

Kelmarin, di pejabat me ada jamuan makan tengahari. Ketua pegawai eksekutif pusat dari ibu pejabat di london datang bertandang. Beri ucapan berkenaan hala tuju syarikat yg baru dibentuk.

Ada sesi soal jawab. Dan me tertarik dengan moto beliau tentang strategi perniagaan syarikat, yg me terjemahkan begini:

seperti bapa saya bilang, bisnes ialah duit MASUK lebih dari duit KELUAR..

Alahai.

Ahmad Rafian @ Sufian Yusoff, Amir Hamzah Abdullah, Mohd Saiful Anuar, Nik Mohd Nazmin Wan Hassan, Syed Nazif Syed Azhar Zawawi, Nurzamy Nurly hartini Zainal, Muknorina Mukhadzim, Rajeev Domble, Zamilah Ahmad Zamuri, Yati Suleiman, Nor hariyanetti hashim, Hafizul Kassim, Nor Azian Mohd Alipiah norhalilah kasauk nurul akma harun oma budi herawan mohd alivf khairuddin siti fairuz hasanudin wan hadinata wan taha ilianee mohammed salleh mohamed masrom sumani muhammad shakir mansor kamaruzaman salleh mohd arman ahmad Abd Hadi Abdullah Aman Bin Mohd Sharif Andrew Park Azizul Azmi Kamarul Zaman Azmir Sofran Azni Azizan Azrin Mosbihi Mohamed Said Bahari Sulaiman BD Room Dirman Artib Fatimah Abd Razak Hafiz Ravin Abdullah Hamidon Mislan Ida Suhaini Mohd Noor Ir. Rusli Abu Bakar Jaenal Fanani Janifah Abu Bakar Krishnaveni Gopalan Lee Lee Tan Meeting Room Mohd Farid Idrus Muhsin Kamil Buruganudeen Narzrin Abdul Rahman Nazman Idris Mohd Aman Noorlinda Abd Ghani Nor Azian Mohd Alipiah Norfarhanah Che Othman Norhafizah Binti Abdul Bari Arbee Norizan Ayob Nur Harzeela Tahir Nurul Hayati Abd Halem Nuzulul Fatehanie Juremi Putu Ardana Ridzuan Buyong Roslinda Adnan Shahriman Kamaruzzaman Siti Norritah Bachek Syukmatuha Binti Ahmed Vijay Pillai Vilas Gaikwad Zairi Zainal Hahasnan shahira mustaffa rosmiah samsul bahrin nur shafina saidin khairulnisa khalid norsiahwat mohamed yunos


Written by en_me

Thu 6 Nov 08 at 12:02 am

Posted in work

13 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. huhuhuh..fenin gak tuewww nak hit target…hikhikhik

    kannns..

    mebby17

    Thu 6 Nov 08 at 2:01 am

  2. ada jugak yang ‘money’ keluar tak boleh masuk-masuk. hehehe…

    itteww bisness amall jariahhh namernyerr.. ehehe

    qdetactive

    Thu 6 Nov 08 at 3:11 am

  3. ye…ye..ari ni dapat giliran no 3 comments for ME..tapi yang ini tak de duit keluar langsung pun…ini kira amal ape ye jariah ke? ari jumaat ni jgn lupa ME tabung masjid nak duit lagi…

    tabung mesjid maner karr ittewww..

    habiha69

    Thu 6 Nov 08 at 7:48 am

  4. PD……….PD………..PD………PD………. (ngigau)

    weiii bangun bangun.. ammvoiii, ngigau sampai tempat me larrr fulakkks

    zonaku

    Thu 6 Nov 08 at 8:19 am

  5. aiyoh, agak susah nak ‘menunggang’ moto ittew..

    must work smarter, not harder.. kannns

    rya

    Thu 6 Nov 08 at 8:20 am

  6. Sepatutnya gittew la…money in must be more than money out, tapi realitinya lebih banyak keluar dari yang masuk huhuhu…sedeyyy

    pakey kredit kard jakkks.. ekeke

    azwa

    Thu 6 Nov 08 at 8:28 am

  7. tapi praktis org2 biase mcm kita ni,lebih byk keluar dr yg masuk.kan me kan…tu utk org2 bisnes je tu.

    org2 biase mcm kita pakey kredit kardd jakkks.. volleee gitteww

    sabiah

    Thu 6 Nov 08 at 8:36 am

  8. terima kasih, definisi bisnes paling mudah😉

    same same.. ahaks

    ad3ck

    Thu 6 Nov 08 at 8:48 am

  9. ada juga org nmpak duit tue ngalir masuk…tp xleh nk sentuh duit tue…(perlaburan internet yang haram)

    kena tunggu matang larr abang ittewww..

    framestone

    Thu 6 Nov 08 at 8:55 am

  10. salam..
    thks sudi masuk blog saya dan komen awak tu

    salam jugerr.. peraduan perfume tewww me menang kan.. kannns

    irfa

    Thu 6 Nov 08 at 9:06 am

  11. Kena keluarkan duit dulu. Pastu baru boleh masuk banyak2.

    camana nak kuarkan duit dulu, kalo takdok duit.. feninggg kannns..

    kaytieze

    Thu 6 Nov 08 at 9:33 am

  12. mmg patut begitulah ehehehe

    gittewww .. kannns

    Masy

    Thu 6 Nov 08 at 9:52 am

  13. tue kalau yg sempat sampai tempoh matang…ade kes xsempat nk matang dah lari xjumpe he…23x

    framestone

    Thu 6 Nov 08 at 9:59 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: