Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

jejak samerin: part trois

with 28 comments

top from left: the hospital, the post office, the arcade
bottom from left: the stadium, and the bicycle shop

Me sampai juga di bandar pusat jengka pahang kelmarin. Me tercari-cari kedai basikal samerin. Jutawan pemenang kuiz more jutaria dulu-dulu.[+ part une | part deux | the archive ]

Dipendekkan cerita, masa me sibuk tembak gambar bangunan-bangunan di bandar jengka itu. Akhirnya ahmad samerin muncul tiba-tiba. Ahmad samerin sapa me, dan salam me. Me tergamam juga, muka ahmad samerin sebiji macam dalam suratkhabar lama itu – tidak berubah. Me gembira bukan kepalang. Sibuk ahmad samerin tanya me dari media mana suratkhabar mana sebab nampak me pegang kamera besar gedabak macam wartawan lagaknya.

Belum pun sempat me jawab, tiba-tiba ada orang sentuh bahu me. Aiseh, me bermimpi dipagi isnin rupanya.

an instant legendary millionaire to be inspired

Alahai.

Written by en_me

Mon 3 Nov 08 at 12:01 am

Posted in nostalgia

Tagged with ,

28 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. huh? mimpi ke betul ni? abis, gambar tu?

    penyubiru

    Mon 3 Nov 08 at 12:22 am

  2. wakaka….. clear betul en_me ambil gambor dalam mimpi, he he he

    pendekar

    Mon 3 Nov 08 at 6:41 am

  3. muka die masih lagi xberubah… ke bro me bermimpi muka yang sebijik dari paper kot

    framestone

    Mon 3 Nov 08 at 7:43 am

  4. out of topic—>
    peh die jual pantun plk…ok bro..aku beli pantun mu

    lihat orang bersanding,
    bantal guling dipeluk-peluk,
    bukannya frust tertongeng,
    cuma tgu turn nk masuk

    framestone

    Mon 3 Nov 08 at 8:15 am

  5. ohhhh..gitew yeerr…tu laaa..ME ni kuat sangat tidor..tak basuh kaki la tue…ish ME ni…[…]

    habiha69

    Mon 3 Nov 08 at 8:24 am

  6. alahai me,
    mimpi rupanya.ingat dah jumpa…

    sabiah

    Mon 3 Nov 08 at 8:43 am

  7. ~ betul ke mimpi nih? ~

    ~ mizzAmy ~

    Mon 3 Nov 08 at 10:30 am

  8. oooo~~
    mimpi ker??
    alahai….takper2~
    nanti mimpikan lagik…sampai betol2 jumpa yer en_me…
    dizzy~

    Zara

    Mon 3 Nov 08 at 11:02 am

  9. itu gambar dlm mimpi ker?huhuhu

    isnsuhada

    Mon 3 Nov 08 at 2:11 pm

  10. betyl ke mimpi. oh dialah jutawan muda tu ey

    eclipse

    Mon 3 Nov 08 at 3:03 pm

  11. x paham lewww… bro..
    mimpi ke apa??

    ayu

    Mon 3 Nov 08 at 3:07 pm

  12. SUKELAH MASUK BLOG EN_ME NI…menarik dan tertarik..

    mardihah

    Mon 3 Nov 08 at 3:34 pm

  13. nak baca entri sebelum ni tapi ternampak gambar ular la pulak.
    terus tak jadik nak baca..hehehehe

    Ungku Nor

    Mon 3 Nov 08 at 4:53 pm

  14. x abis lagi rupanyer citer samerin nihh. bwk2 la benti en_me oii. klu jumpa dia lagi, kem salamm ekk
    hehehe..

    ilazz

    Mon 3 Nov 08 at 5:37 pm

  15. salam..iskkk napa kepala tu hilang..ahaha

    arsaili

    Mon 3 Nov 08 at 5:53 pm

  16. allu…i’m back..😛
    isk..musykil la.. en_me ni mimpi ke reality..huhuhu..
    stil ngn trademark nye ye..xde kepala..ekekek..

    nuyui

    Mon 3 Nov 08 at 6:23 pm

  17. adoiii potong mood betul bile tgk incin mimpi je rupanya! ahhaa

    yonna

    Mon 3 Nov 08 at 8:28 pm

  18. macam mana boleh mimpi ni hehe

    zino

    Tue 4 Nov 08 at 10:50 am

  19. mimpi ke?!!ciss…ni sbb x basuh kaki laa ni…

    aliza

    Tue 4 Nov 08 at 4:27 pm

  20. sungguhka itu dia…aduss…dasat sungguh jejak kasih mu ittewww en_me….ahaks…

    mebby17

    Wed 5 Nov 08 at 12:58 am

  21. mmg femes rancangan tuh…masih ingat lagi tahun 1991 masa tu darjah 6..
    org ckp nama dia mmg bertuah. 7 huruf yang dipilih “SAMERIN” tu semuanya mengisi tempat kosong “SIJIL SIMPANAN PREMIUM” dan menobatkan dia jutawan segera.

    kakLuna

    Wed 5 Nov 08 at 2:40 pm

  22. Salam, bro..aku terbukak blog kau hari hih….Mudah2an Allah redha.. […]

    matahari

    Wed 5 Nov 08 at 3:33 pm

  23. apa citer terbaru tentang samerin, semakin mendebarkan citer ngko dlm pencarian samerin ni… mesti ada misteri yg belum terungkai…

    alhayie

    Wed 5 Nov 08 at 10:21 pm

  24. […] me menjejaki encik samerin bekas pemenang more jutaria bulan lepas di bandar jengka. Me terjumpa laman blog pengusaha nasi […]

  25. lorrr…blom jumpe lagik…
    igt betui laa…
    sampai mimpi2 nih…🙂

    ChekguBH

    Tue 9 Dec 08 at 6:28 pm

  26. uwaaa.. pak semerin tu ke? en_me nie sukeeee buat orang tertanya2. hmm..

    takkan ko tak tahu dunya internet.. tak sumer leh kiter citer kat sumer oghang.. kannns
    nanti ader oghang amik kesempatan tikam tikam belakang one uooolsss.. uhuhu

    nono

    Fri 12 Dec 08 at 9:18 pm

  27. […] November 2008 Pertama kali me jumpa jutawan dari rancangan tv – more jutaria. [+ LINK ] […]

  28. […] nota terkini: me akhirnya dapat berjumpa dengan encek samerin itu >> klik CERITA. […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: