Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

sesi jumat (surau baitul aman)

with 14 comments

your highness is joining you
surau baitul aman, kuala lumpur [+ the map ]

Minggu lepas me sembahyang jumaat di masjid jamek itu.

Hari ini me memang cadang hendak solat jumaat di surau baitul aman. Nak pekena ayam goreng kunyit di warung sudut jalan aman itu. Sudah lama rasanya tidak kesana. Tapi tidak disangka – buah cempedak dah jadi nangka. Warung tepian longkang itu ditutup tengahari tadi. Tanpa sebab.

Jadi me terus ke surau. Macam biasa juga, ada orang sedekah pisang montel. Me makan dua biji. Boleh kan.

Bila me masuk ke dalam dewan surau, baru me tahu. Yang di-Pertuan Agong nak solat disitu juga.

Dipendekkan cerita, me sempat tangkap gambar Agong beberapa keping. Kebetulan me bawa kamera digital canon ixus 50 yg itu. Lebih terang sedikit dari kamera telefon bimbit nokia yg me bawa minggu lepas kan. Juga tidak lupa, peminta sedekah yg berkeliaran di pintu pagar keluar belah belakang masjid.

incumbent: mizan zainal abidin [+ wikipedia ]
the sultan of terengganu

Alahai.

Written by en_me

Fri 17 Oct 08 at 3:03 pm

Posted in photography

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. ~ en_me bersolat tak jauh mana la ekhh ngan Agong? wahhh…. bestnya. ~

    kebetulann jakks..

    ~ mizzamy ~

    Fri 17 Oct 08 at 3:19 pm

  2. kamera taruk katne?
    lam poket baju melayu kah?
    xjatuh time sujud?
    err maybe taruk lam poket sluar kot, hihi

    wahh fandainyerr cek nano teww..
    tapii, poket suar kiri ker poket suar kanan kerr.. ekeke

    nano

    Fri 17 Oct 08 at 4:44 pm

  3. salam… hai apakhabar en.me..

    salam juger, me oke..

    eida

    Fri 17 Oct 08 at 5:11 pm

  4. nie masjid kat ranhill worley gitew???

    weiii bro, ranhill wtf*? fenatt jerr me tampal map tewww..
    ko tau camaner nak eja ranhill worley tak? kalo tak tau, click SINI.. ehehe

    Polar Bear

    Fri 17 Oct 08 at 7:20 pm

  5. ahah, g sembhyg memang bawak camera ka? pelik


    volleee gitteww.. derr

    eclipse

    Fri 17 Oct 08 at 7:31 pm

  6. Memang respek.. nak gi solat pun sempat ambil gambar lagi..
    bukan calang2 org dapat buat tu… He2..


    buat kenangan leh tampal dalam blog yg inih.. ikiki

    sam

    Fri 17 Oct 08 at 8:11 pm

  7. Yang Dipertuan Agong kite ni sempoi kan orangnye…suke wife die sbb pakai tudung…

    yg punyerr blog nih pong sempoi gakkks.. cumer tak hencem gittewww.. ammvoiii

    aliza

    Fri 17 Oct 08 at 9:07 pm

  8. en me,
    tv skrin besor tu mmg semulajadi ada kat surau tu ker..ker aritu jer.kurang khusyuk semayang ngadap tv tu…huhuhu

    memang bida’ah, zaman nabi dulu maner ader tv.. tapi sekarang kat maner2 masjid pong dah ader.. sampai yg pakey projektor macam pawagam gittewww.. tujuan bagi oghang lagi dapat menangkap maksud khutbah yg disampaikannns.. tapi me tengok ramai gak yg jadi itik lentok.. ekeke

    mimi

    Fri 17 Oct 08 at 10:01 pm

  9. wah,kira kebetulan la eh.. YDPA pn solat Jumaat kat situ. ada hikmah la disebalik warung yg tutup arini tu =)


    warung teww diarah tutup tadi sebab agong nak mai sitteww.. tapi me gakks yg kelaparannn.. uhuhu

    !x0r@

    Fri 17 Oct 08 at 10:35 pm

  10. Wah…rezeki en_me jumpa Agong!
    iKHMAR jeles woo~ Huhuhu..


    sib baik bukan agong yg jumper me.. kannns

    ikhmar

    Fri 17 Oct 08 at 10:46 pm

  11. salam eid yg masih berbaki…apa kabar? harap sihat

    alhamdulillah n thanx kerna bertanya bro.. maseh leh update blog laggikks nih.. ehehe

    arsaili

    Sat 18 Oct 08 at 9:30 pm

  12. ooh.. tutup sbb Agung nak p situ ke.. ingatkan tutup sebab lain. hehe

    agaknyerr larrr.. kanns

    !x0r@

    Sun 19 Oct 08 at 1:25 pm

  13. Assalamu’alaikum en me…yg insaf
    Saya juga pernah pi masjid tu beberapa kali. Masjid tu dhaif sikit, tapi para ‘ulama byk dtg solat dan memberi kuliah kat masjid tu… terutamanya para ulama’ keturunan ahlil bait (keluarga Rasulllah saw). Btw, agung kita keturunan ahlil bait juga, tak pasti keturunan ke 30 berapa… dr saiyidina hussein.

    waalaikumsalam wbr ..
    thanx for d info..

    albazrah

    Mon 1 Dec 08 at 1:11 am

  14. […] adalah kali kedua me bersolat jumaat bersama-sama yg dipertuan agong malaysia. [+ agong at surau baitul aman ] Sultan berjiwa rakyat […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: