Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

the crystal mosque

with 29 comments

mystery of the crystal mosque [+ bigger image ]
pulau wan man, kuala terengganu

Me pergi ke pulau wan man negeri terengganu pagi hariraya keempat. Waktu subuh. Seperti yg dijangkakan, tiada jemaah yg bersolat subuh disitu.

Seperti yg ditakdirkan juga, me tertinggal bateri kamera EOS me di bilik hotel. Jadi me kempunan untuk ambil gambar masjid kristal diwaktu matahari terbit.

Dipendekkan cerita, me datang semula selepas sarapan di hotel. Kebetulan ada majlis akad nikah didalam masjid kristal itu. [+ inside picture ]

some close-ups

Alahai.

Written by en_me

Wed 8 Oct 08 at 12:05 am

Posted in photography

29 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. 1. Cantiknye masjid tu.
    2. Bestnye nikah kat masjid…ehee..πŸ™‚

    akak mahyuli teww,
    1. memang chantekkks kannns,
    2. ammvoiiii kannns..

    JuliaNa

    Wed 8 Oct 08 at 12:09 am

  2. aku lum lagi sampai ke sane

    oke bro.. no problem..

    framestone

    Wed 8 Oct 08 at 12:28 am

  3. sy org trg pn xprnh smpi lg..tp prnh tgk dr jauh..ms kt msia dulu,masjid tu x siap sepenuhnya lg..so xdptlh nk tgk..

    wehh, tak windu kat oghang kat ganu kiter kerrr..

    ciknoha

    Wed 8 Oct 08 at 3:04 am

  4. cantek masjid crystal ni. tapi.. aku agak terkilan. […]

    Ade masjid dalam 200 meter sebelah die kan?

    weiii bro, spt kata uncle kamal itu, memblog mengeratkan silaturrahim..
    kalo kita suker komen itu, kita tayang kat orang ramai..
    kalo kita tak suker, kita padam.. supaya yg keroh menjadi jerneh.. dan supaya tak mjadi duri dlm daging..

    NoktahHitam

    Wed 8 Oct 08 at 7:35 am

  5. masjid kristal.. ramai yg cakap cantik..
    tapi belum lagi sampai sana,πŸ™‚

    salam cek hadiena tewww.. ko dok katnerr?

    btw, thanx singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih ya..

    hadiena

    Wed 8 Oct 08 at 8:35 am

  6. jalan-jalan cari masjid ya en me raya-raya niπŸ˜€
    Salam Aidilfitri jugak dari mr ah fa sekeluarga di bumi kanggaroo ni.

    Hehehe, tak sangka dari bujang, baru nikah-kawin, keluar dari tanah air tercinta saya masih ada drop komen kat blog en me yang best nih.

    Terima kasih ya en meπŸ˜€

    salam juger wat mrahfa yg fewwwit jauh dimata tewww..
    tanpa kawan-kawan yg best-best spt kamu, saperlarr me yg semberono ini yerr.. uhuhu

    p/s: dari bujang, nikah-kawin, bila lagi nak berr ‘kaum kerabat’ nih bro? ekeke

    mrahfa

    Wed 8 Oct 08 at 9:37 am

  7. sbb pe nama kristal ye?
    belum smp lg,insyaallah akan smp jgak sana..

    sebab diperbuat dari cermin kaca gittewww.. dan nampak bersinar bercahaya dari kejauhan
    masjid kat tempat sendiri dah pergi ke akak tewww? ehehe, me gurau2 one uooolss

    sabiah

    Wed 8 Oct 08 at 9:37 am

  8. masjid kristal lawa. tapi panas kat situ. dah banyak pokok ke kat situ, en_me?
    masa raya mesti x ramai orang. masa saya pi dulu, ramai yang pi kat situ…
    bestnya nikah kat masjid lawa tu…πŸ™‚

    ammvoiii cek BB tewww, nikah kawen memang best.. kannnns

    buzzybug

    Wed 8 Oct 08 at 10:54 am

  9. seperti dijangkakan? dalam betul maksud tu. […] hehe.

    masjid tewww memang jauh dari penempatan.. itu sajer me melaporkannns..

    affuan

    Wed 8 Oct 08 at 11:22 am

  10. masjid kristal ni mmg cntik kan? tp tak fully utilised..tu yg jd isunyer..dgr citer pon, dienyer design tu jadikan masjid tu panas..so kalo siang2 tu mmg terasa bahangnyer

    macam pompuan chantekkks yg tak fandaiii memasak kerrr.. ammvoiii

    suw

    Wed 8 Oct 08 at 11:56 am

  11. a’ah…cantik lah masjid kristal tu…erm.. nk g jugak tgk satu hari nnt..πŸ™‚

    gi larr tengok.. kalo tak ko akan menyosalll.. (ala macam iklan tv tewww) ehehe

    nuyui

    Wed 8 Oct 08 at 12:40 pm

  12. cantek!
    teringin sangat nak g saneπŸ™‚

    jommm.. ehehe

    yonna

    Wed 8 Oct 08 at 2:53 pm

  13. Salam en_me.selamat hari raya,maaf zahir batin;)huhuhu

    cantiknya masjid itu.aalaahai..huhu

    chantekkks.. kanns

    Princess Liyana

    Wed 8 Oct 08 at 2:55 pm

  14. masjid kristal memang lawa sangat
    tapi sayang bukan kita yang buat

    saperlarrr yg buat agaknyerrr.. gittewww

    roshaizul

    Wed 8 Oct 08 at 2:57 pm

  15. santeknye la masjid tu…

    kannns..

    tasikmerah

    Wed 8 Oct 08 at 4:42 pm

  16. hajat nak ke Terengganu cuti raya ni tak kesempatan…..😦
    Selamat hari raya bro!

    selamat ariraya jugerr brader tewww..

    Tepak Sireh

    Wed 8 Oct 08 at 4:58 pm

  17. wah..saya pernah g,,agak kecil masjid ni..

    ko nak yg besar jerrr.. ehehe

    zara

    Wed 8 Oct 08 at 5:02 pm

  18. x sempat lagi sampai ke sana la. hehe

    tapi manyak tempat lain ko dah sampai kannns abang nizam tewww..

    KNizam

    Wed 8 Oct 08 at 5:26 pm

  19. sy dah penah smpai dh sbb study kt tganu je.mmg cantik. lg cantik kalo ramai jemaah mengimarahkn masjid ni.dh smpai ctu jgn lak lupe g lawat tmn tmadun ye..best sgt..

    taman tamadun islam memang me dah pergi.. esok me cerita larrr fulakkks.. volleee gittewww, ammvoiii akak zahra tewww

    Zahra Aisya

    Wed 8 Oct 08 at 5:35 pm

  20. x pernh pegi agy. tapi ada gambar yg cantek2 kat masjid nie ;3

    chantekkks kanns..

    eclipse

    Wed 8 Oct 08 at 5:51 pm

  21. […]

    spt kata uncle kamal itu, memblog mengeratkan silaturrahim..
    kalo kita suker komen itu, kita tayang kat orang ramai..
    kalo kita tak suker, kita padam.. supaya yg keroh menjadi jerneh.. dan supaya tak mjadi duri dlm daging..

    affuan

    Wed 8 Oct 08 at 6:17 pm

  22. samat ari raya yer
    maaf zahir batin

    tanteknye mesjid tuh..

    samat dan samat aidilfitri wat kamu jugerrr..

    Aleeya

    Wed 8 Oct 08 at 7:07 pm

  23. cantik tol masjid ini..idah sekiranya digunakan sepenuhnya dengan program-program yang berfaedah..

    kannns..

    afham

    Wed 8 Oct 08 at 7:56 pm

  24. Seronok ye Me,dapat jenjalan.πŸ˜€

    memang sonok.. masa sehat nih larrr, biler lagi kannns..

    aTiQah

    Wed 8 Oct 08 at 10:38 pm

  25. selamat hari raya

    selamat dan selamat aidilfitri jugerrr..

    yazid husain

    Wed 8 Oct 08 at 10:53 pm

  26. wah..
    manyaknye kumens!
    mendapat sambutan betul Masjid Kristal ni erk…=)

    kumens tak best pong manyak jugerr.. uhuhu

    ikhmar

    Wed 8 Oct 08 at 11:00 pm

  27. cantik betul gambar yang diambil itew…
    salam en me..πŸ™‚

    salam juger dek thirah tewww..

    athirah

    Wed 8 Oct 08 at 11:47 pm

  28. shanteknye…
    chantek…
    nalla rekek…!

    aisehhh, me yg malu fulakkks..

    BaniHassim

    Thu 9 Oct 08 at 8:44 pm

  29. saya kalo balik kg tetiap hari lalu jambatan sultan mahmud tu tapi tak penah nak singgah masjid tu, nampak dari jambatan jer.

    oh pastu selamat hari raya jugak dari cekgu kat cini


    selamat dan selamat ariraya cekgu..

    theCekgu

    Fri 10 Oct 08 at 9:10 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: