Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

the flyover

with 23 comments

the crossroads

Hari-hari me akan limpas bawah lebuhraya bertingkat ini. Simpang di jalan tun razak, menghala selatan. Jalan kiri ialah dari jalan semarak, menuju kampong baru.

Simpang yg agak besar. Pernah dulu motosikal dari jalan kiri melanggar lampu merah dan seterusnya melanggar deretan motor dari arah me ini yg mula bergerak.

Lebuhraya diatas ialah dari sungai besi, menuju pekeliling dan bulatan pahang.

Cerita lain, semalam me sudah dapat duit rebat van buruk toyota unser dari kerajaan yg memerintah itu (bukan kerajaan fatamorgana). RM625 saja, tapi belum sempat me nak bawa beronggeng, sudah lesap dek pembayaran bil-bil bulan lepas. Dan hari ini juga harga minyak turun seposen, jadi RM2.45 seliter.

Alahai.

Advertisements

Written by en_me

Thu 25 Sep 08 at 12:03 am

Posted in travel

23 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. ni org panggil simpang maut ye tak?
    hehe..dh dpt dah duit rebat tu? bgs2..ble gk gune kan? ;p

    taklarr simpang maut.. maner2 pong samerr..

    suw

    Thu 25 Sep 08 at 2:43 am

  2. ermm balik raya ni saya lalu kot jalan ni…

    wah, biler me nak paw soh banjer makan makan nih.. ihiks

    mimi

    Thu 25 Sep 08 at 4:02 am

  3. kite pun mayb g claim rebet arini jgk…then trus g tuka taya ryan..

    ryan baru beraper bulan terus nak tukar tayar.. tukarlarrr sport rim sekalikkks.. ammvoiii

    aliza

    Thu 25 Sep 08 at 6:40 am

  4. ~ macam pernah lalu jer simpang tuh… nih mesti time sesat barat nih…. en_me, nak duit raya!!! ~

    aiseh, kan ituari dah bilang soh bagi ko punyer addresss.. (cuber ko tengok entri kat bawah nooo)

    ~ mizzamy ~

    Thu 25 Sep 08 at 7:27 am

  5. malam tadi lepas balik berbuka petrol punya indicator dah berkelip2, tapi sebab nak isi petrol murah seposen sanggup gamble sampai umah then nak gi kerja ari ni baru isi…okaylah jugak. RM50 dapat separuh tank. πŸ™‚
    en_me, tq for the card raya…

    trimass gakks kard raya yg ko antor.. chantekkks sehh.. suker suker

    aishah

    Thu 25 Sep 08 at 9:38 am

  6. en_me….nnt bleh dtg braye umah sy~

    umah cek fauzani katnerr? uhuhu (excited nih) ..

    cikf=)

    Thu 25 Sep 08 at 9:59 am

  7. Salam me,
    pehhh dah dapat rebet ya? bolehlah beli mercun raya nanti. Mian kat tengah bendang. hahahah …
    Apa pun salam kenal lah ya !
    Selamat beraya sakan … balik mana tahun nih?
    AK

    salam kenal jugerrr.. moga moga kiter biser jadikks rakan siber yg baik baik gittewww..

    Azhan Kamal

    Thu 25 Sep 08 at 10:35 am

  8. kenapa dgn flyover nie?

    salamm cek nadiah tewww.. takder aper2 – sajer me tampal kat entri nih.. vollee gittewww

    eclipse

    Thu 25 Sep 08 at 10:50 am

  9. en me..saya nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri utk awak..mohon maaf zahir dan batin kalau ada salah dan slp…baik dalam memberi komen..dalam penulisan blog dan semuanya…selamat pulang ke kampung…

    akak nuriman tewww.. samer2larr kiter bermaafan yerrr.. ati2 dijlnraya..

    nuriman

    Thu 25 Sep 08 at 10:57 am

  10. Tahun 90an aku selalu lalu kat situ,la ni dah jd org perak ipoh ajela yg aku lalu.Tgh kemaruk berbasikal dan radio amatur kat perak, seronok gak..Slmt Raye jgn lupe pi umah aku….


    insyaAllah, nanti me calling calling umah ko..

    Atan

    Thu 25 Sep 08 at 10:59 am

  11. selamat aidilfitri untuk en me yang kool itu, berhati-hati di jalan raya ya? Maaf zahir batin kalau ada salah dan silap selama kita berblog ni.

    samer2larrr kiter bermaafan mrahfa tewww.. sodeyyy kannn berayer kat negeri oghang .. tapi dekat dengan isteri tercinta yg fewwwit iteww..

    mrahfa

    Thu 25 Sep 08 at 11:13 am

  12. selamat berpuasa dan selamat hari raya en me.
    mintak maaf zahir batin.
    taun ni raya kat mana?

    jap, nanti me checks giliran katner fulakkks.. ammvoiii

    cikin

    Thu 25 Sep 08 at 11:19 am

  13. owhhhhh, itu mcm ka?

    kannns..

    cendawanintim

    Thu 25 Sep 08 at 11:48 am

  14. rebet motor aku belum lagi diambil..rasanya ayah aku dah amik kot..hari teu dah bg greenlight kat die..(kes malas nk g pejabat pos)

    alahai, anak ayah ghupernyerrr..

    framestone

    Thu 25 Sep 08 at 12:50 pm

  15. fuiyo..
    dpt rebet…
    kalo yg naek beskal, dapat rebet x??
    penat mengayuh woo~ da ar xde insurans perjalanan…=p

    beskal pakey minyak kerrr.. ko nih..

    ikhmar

    Thu 25 Sep 08 at 1:56 pm

  16. bukan anak ayah sebenarnye…dah motor ayah pakai..so biar la die yg amik..malas nk fikir sebenarnye…klu nk harapkan aku…tahun depan pun lum tntu nk g amik

    ok bro.. me pahammms..

    framestone

    Thu 25 Sep 08 at 2:00 pm

  17. 10 sen je turun selepas 70 sen naik walaupong sekarang harga minyak sedunia da turun?

    alahai. ;p.

    ko raser beraper sen kenerr turun erk?

    ad3ck

    Thu 25 Sep 08 at 2:02 pm

  18. last week I went to claim the rebate for my car at the post office… i paid the road tax/insurance in early July… but the officer said my records havent been updated in the system.. i was really mad..

    selamat hari raya.. berhati2 di jalan raya…

    jangan marah2 yer tak baik tauu.. selamat hariraya jugerr..

    diyana

    Thu 25 Sep 08 at 4:24 pm

  19. LOL ingatkan nad runtuh ke apa, heee itu adalah jalan utama ke campus πŸ˜€

    me cakap nak runtuh kerr.. ehehe

    eclipse

    Thu 25 Sep 08 at 5:49 pm

  20. salam…
    saya ada sesuatu yang nak diberikan utk anda…

    kalau sudi, jenguklah blog saya dan ambil…
    itu saja yang saya mampu… πŸ™‚

    terimakasih bro..

    BaniHassim

    Thu 25 Sep 08 at 10:11 pm

  21. sungguh familiar jejambat konkrit iteww….

    salam aidilfitri en me!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    eh..belum abis pose lagik..

    ader setengah oghang pompuan dah start ‘stop’ poser dan sambung raya.. wakaka

    athirah

    Thu 25 Sep 08 at 10:18 pm

  22. umah sy kat ijok..kalo dr kl,menghala ke kuala selangor..hehe..
    jemputla…

    iye, ijok memang fofular gittewww.. tapi me tak pernah gi sanerrr lagikkks.. uhuhu

    cikf=)

    Thu 25 Sep 08 at 10:41 pm

  23. entah tgok dawai2 tu. takut mcm nak runtuh je πŸ˜„ haha

    ittewww dawai papan iklan larrr bro..

    eclipse

    Fri 26 Sep 08 at 6:37 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: