Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

hitam manggustang

with 19 comments

hitam hitam si tampok manggis
walau hitam dipandang manis
lokasi: taman rekreasi kolam air panas geresik, batu pahat

Me telah ditag dengan bangganya oleh cek eyna@canistal itu. Cek eyna nak tahu 7 perkara tentang diri me yg ini. Tapi me tiada idea lah pula.

The rules:

* Link to your tagger and post these rules on your blog. * Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird. * Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs. * Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog *

Tapi, kebetulan me baru balik dari jalan-jalan ke bandar muar. Lalu jalan lama dari batu pahat. Sambil dengar tazkirah ustaz dari radio ikim yg suci murni itu. Dalam bahasa orang putih yg me terjemahkan,

digalakkan berbuka puasa jika perjalanan melebihi 83 kilometer. tidak mengira kenderaan yg digunakan, samada keretapi, bas, unta, keldai, kuda, atau kereta lembu yg itu..

Tapi me tidaklah berbuka puasa kerana untuk mengganti balik puasa yg tertinggal itu adalah sesuatu yg mencabar.

Sila lihat entri dibawah untuk tujuan tagging. Dan sila abaikan gambar-gambar hiasan semata-mata itu.

Alahai.

Written by en_me

Tue 23 Sep 08 at 12:05 am

Posted in travel

19 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. waduh..pe2 punjgn la nk gnti pose ek..klu wat pose suant leh la

    kannns..

    framestone

    Tue 23 Sep 08 at 12:23 am

  2. rindunya nak balik kampung!!!ya walaupun tak balik lagi tapi en_me dah tunjuk gambo muo macam nak balik sekarang je. en_me ke Muo buat ape?

    kan me dah bilang.. me jalan jalan di bulan ramadhan jakkks.. volleee gittewww

    qdetactive

    Tue 23 Sep 08 at 2:00 am

  3. yeap betul tu.. berpuasa di bulan selain ramadan amatlah payah dan susah…

    Adry @ http://www.adrysabry.com

    betul betul.. uhuhu

    Adry Sabry

    Tue 23 Sep 08 at 2:15 am

  4. hehe.. [tesengeh je coz dh mnyusahkn en_me jwb tag]… ahaks…

    semoga ko berpuas ati.. walopun jawapan tag me itteww tak semporna.. uhuhu

    Canistal

    Tue 23 Sep 08 at 7:19 am

  5. aik? kenapa tag tu err hahah!!!
    tu bukan pasal diri bro ;p
    tu pasal tempat huhu..

    hehe..
    hitam itu menawan 🙂

    gasaklarr kanns.. janji me jawap.. ekeke

    yonna

    Tue 23 Sep 08 at 8:23 am

  6. apakah gambar di bawah itew cuba menunjukkan mercedes benz kaler putih yang cantik itewwww… huhuhuhu

    gambar hiasan jakkks.. uhuhu

    aeropama dot com

    Tue 23 Sep 08 at 9:50 am

  7. salam bro…de layn x WaKenaBeb…

    salam juger.. rancangan aper tewww

    framestone

    Tue 23 Sep 08 at 10:20 am

  8. haa…betul tu..
    nanti kalau di bulan lain dah susah nak ganti…
    banyak benor cabarannye kan..
    tembem betul kaki yang belah kiri gamba tu!

    tembem katernyerrr yerr..

    mahsyar90

    Tue 23 Sep 08 at 11:19 am

  9. kaki kiri tu putih sungguh haih~

    kaki kananns? hitammm kanns..

    tasikmerah

    Tue 23 Sep 08 at 12:08 pm

  10. layan la kat blog aku b4 ianya basi

    ok 3x.. me dah tengok.. siannyerr kannns..

    framestone

    Tue 23 Sep 08 at 12:18 pm

  11. Hahaha..
    en_me berpusing-pusing…
    sangat seronok je bunyi nye…

    memang sonok.. gittewww

    ikhmar

    Tue 23 Sep 08 at 1:06 pm

  12. Aliff belum sempat pun nak balik berbuka puasa di kampung!

    hujung minggu boleh balik kampong perrgh..

    aliff

    Tue 23 Sep 08 at 1:56 pm

  13. 83 km sekarang sangat enteng, dgn kecanggihan kenderaan, jarak tu tak terasa.

    kannns..

    Mak Su

    Tue 23 Sep 08 at 5:14 pm

  14. alamak en me…mesjid muar tulah tempat dapat lesen dulu…dah 4 orang hasilnya….nostalgia tuhhhh

    alhamdulillah bro..

    kenalan lama

    Tue 23 Sep 08 at 6:57 pm

  15. melihat pada gamabq di atas teringat pulak kat shopping2 malls tu ada disediakan mini kolam then kita bayaq RM5 (kot) and then kita letakkan kaki kita dlm kolam spt dlm gambaq, then akan ada yg menghurung kaki tuk makin saki baki daki huhuhu

    maksud kak farah, ikan-ikan putih kecil kat dalam mini kolam yerrr? tapi kat kolam air panas spt gambar diatas tewww, manerlarr ader ikannns – air panas gilerrr sehhh.. ehehe

    kawaii_desu

    Tue 23 Sep 08 at 11:56 pm

  16. black n white…….yang terawat dan tidak terawat…he he he…nice’s picture…

    nice picture for u to see.. and us to appreciate .. ehehe

    thanks for mampir2 ndelok2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

    Aidey (ID)

    Wed 24 Sep 08 at 12:22 am

  17. wahhhh…DIGALAKKAN ek??? rugi plak x guna kelonggaran ms dlm perut garuda hrtuh…tp nanti x dpt plak posa penuhhhh…


    akak kan pompuan, pernah pose penuhh ker.. uhuhu

    vivavogue

    Wed 24 Sep 08 at 2:21 am

  18. hitam itu kan bagian dari mahluk tuhan..
    aq pikir gak ada bedanya dengan orang yang berkulit putih.
    ….. aq pikir mau hitam atau putih aHHHHHHHHHHHH…. sama aja

    syukur mas dengan kurniaan Tuhan..

    thanks for singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

    dino

    Wed 24 Sep 08 at 2:27 am

  19. haha, pacific batu pahat macam kbmall kat kelantan.. ke kbmall same ngan pacific batu pahat?

    kat kota baghu, cekmek takdok pakey seksi seksi gittewww.. ammvoiii

    RinG

    Sat 27 Sep 08 at 6:07 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: