Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

javajoh

with 24 comments

toyota fortuners [+ jjj for jutawan jawa johor and the nostalgic news ]

Ini entri kedua me hari ini. Gasaklah kannns.

Minggu kelmarin kan me sudah habis bayar hutang van buruk toyota unser me yg itu.

Khamis lepas me sudah pun juga perbaharui cukai jalan dan insuran van buruk yg sama. Di kedai jual toyota di ampang point. Me dapat payung hujan percuma.

Tapi bila me hendak ambil duit rebat dari kerajaan yg memerintah (bukan kerajaan fatamorgana). Di pejabat pos ampang park tingkat tiga. Sudah ada notis bilang me kena tunggu 7 hari waktu bekerja lah pula. [+ cerita rebat motorsikal dulu ]

Sebenarnya me teruja nak cerita yg me sudah pandu uji kereta toyota fortuner yg tinggi, anggun dan hensem itu. Memang mancongkam. [+ asian auto review and paultan raves ]

test-driving the beast is imminent
umw toyota motor, jalan tun abdul razak (susur 5), johor bahru

Alahai.

Written by en_me

Wed 17 Sep 08 at 12:03 pm

Posted in transport

24 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. ~ wah, en_me nak beli keta baru ekh?? ~

    vollleee kannns..

    ~ mizzamy ~

    Wed 17 Sep 08 at 12:39 pm

  2. A friend of mine just emailed me one of your articles from a while back. I read that one a few more. Really enjoy your blog. Thanks

    i see.. but can you understand it?
    anyway, thanks bro for your sincere comment..

    Bruce McIntire

    Wed 17 Sep 08 at 1:01 pm

  3. toyota mmg besh! tinggi,anggun,ensem lagik mancong! hahaha

    tau takperrr..
    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time..

    su

    Wed 17 Sep 08 at 1:07 pm

  4. kerajaan fatamorgana?? ahahhahaaa… gelak besauuu… Toyota Fortuner tu best woooo… beli lah, alaaa baru berapa hingget.. kan?

    jangan gelak besau besauu nooo.. nanti langau masuk mulut..
    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time.. uhuhu

    Tepak Sireh

    Wed 17 Sep 08 at 1:14 pm

  5. ermm toyota frontier mmg hensem..bli jek..hihihi..slamat berpuasa gakzz..

    hensem kannns.. dek naimz tewww
    thank u singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih for d 1st time.. uhuhu

    aimZz

    Wed 17 Sep 08 at 1:49 pm

  6. Tapi kan. Aku tak suka kereta besar. Kalau anak ramai nanti, aku nak ajak semua naik bas, atau keretapi. baru best.. hahaha

    tapi pengangkutan awam seperti bas atau keretapi tak limpas kampong me larrr fulakkks.. uhuhu

    SangPelangi

    Wed 17 Sep 08 at 1:54 pm

  7. wow! fortuna yg gagah perkasa. boleh redah banjir kilat kat kl wooooo. hehe


    tapi masih takleh nak masuk smart tunnel yg ittewww.. kannns

    KNizam

    Wed 17 Sep 08 at 2:09 pm

  8. uish..fortuner..best la..beli cepat2 k..hehe

    ammvoiii, macam beli sayor fulakks yer.. uhuhu

    zara

    Wed 17 Sep 08 at 3:24 pm

  9. wow!!!
    cantek le kete impian en_me tu…
    huhuhu.Bila la ayah iKHMAR nk sumbangkan kete utk iKHMAR ek?
    kalo dapat Volkswagen New Beetle kaler itam pon bole..=p

    ko bajar je sampai abis dulu.. nanti aderlarr ayah ko bagi kete aper aper ajer ker.. ehehe

    ikhmar

    Wed 17 Sep 08 at 5:15 pm

  10. salam..mmg bes aa fortuner tu..mmg fortunate kalau mampu beli..ehehe

    ehehe, suker suker..

    arsaili

    Wed 17 Sep 08 at 5:23 pm

  11. i tak minat keta besau besau ni..toyota fortuner ni nampak anggun gak. Kalau mampu beli jer la en me..

    itteww vukannn kete, ittewww vannns larrr.. ekeke

    mimi

    Wed 17 Sep 08 at 6:44 pm

  12. wah, kalau macam tu estima ayah Q yang iteww pun jutawan jawa johor yang ke 4959orang jugak la ye. hehehe…

    ayah kamu wong jowo kerrr? hmmm

    qdetactive

    Wed 17 Sep 08 at 6:56 pm

  13. hahaha..
    en_me nih~

    iyerrr..

    ikhmar

    Wed 17 Sep 08 at 8:35 pm

  14. Salam Ukhuwah,
    terimakasih kerana sudi meninggalkan jejak di blog akak. hurm… mmg cantik Toyota Fortuna ni… akak dan hubby mmg peminat setia toyota… kereta toyota pertama yang kami beli pada 1991 ialah Toyota Corolla SE (Limited Edition) tu… sampai sekarang masih ada lagi… dah lama habis bayar…daripada anak akan kecik sampai sekarang dah besar masuk U dia pulak yang bawak… apataknya, ayahnya dah tukar upgrade engine dan ekzos bunyi ‘vrooooommmm’ mcm kereta sport, dgn sport rim baru lagi… hehehe… akak dah tak mahu bawak lagi… sbb nya segan bila tekan minyak bunyi semacam aje… semua orang pandang..(apa pulak makcik ni bwk keta bunyi bising!!!) hehehehe….

    Sekarang ni hubby belikan akak kereta toyota gak…RAV4 ….

    ………

    salam akak azzah ittewww jugerr.. ammvoiii, saperlarrr tak sayang mini kannns

    nurazzah8

    Wed 17 Sep 08 at 9:15 pm

  15. waah..kereta baru…nyumm..nyumm..😀

    angan angan jakkks.. volleee gitteww

    kriesz

    Wed 17 Sep 08 at 9:42 pm

  16. i like toyota…

    tapi lenguh kakitangan melihat harganya..

    i like 4WD… sgt bergaya tau hehhe
    tak leh masu smart??? ye ke??

    4WD pong mancongkam gakkks.. ehehe

    kawaii_desu

    Wed 17 Sep 08 at 10:05 pm

  17. cantiknya toyota tuh
    meletop !!

    skang nih kamu keje kat johor yer ???

    johor katernyerrr.. uhuhu

    Lily.Lulu

    Thu 18 Sep 08 at 12:10 pm

  18. saya tunggu JUE 3..agaknya tahun bila no plat ni nak kluar erk?

    teringat plat JEW 3.. sodeyyyy kannns..

    JuliaNa

    Thu 18 Sep 08 at 1:11 pm

  19. tgklah pada harga fortuner..mengcongkam gak..

    RM178hibu gitteww.. memang mancongkam chot..

    chot

    Thu 18 Sep 08 at 4:00 pm

  20. Bile agaknya nak tukar kete ntah…

    ko pakey kete aper zool ittewww?

    zool

    Fri 19 Sep 08 at 12:06 am

  21. kaler bronze ngancammmmm…eh, bronze ke tuh…ke cekelat??? pape pon…mmg mengancammmm

    kanns..

    vivavogue

    Fri 19 Sep 08 at 8:32 am

  22. bro..pindah opis baru je terus nak beli keta baru, rumah baru…dasat8x..
    […]
    p/s:miss ur tempeyek…ade delivery service x? xnak buka cawangan runcit kat dps ke?


    ko nak peyek berapa kotak? nanti calling2 me okey abang..

    tempe

    Sat 20 Sep 08 at 10:25 am

  23. […] lepas masa me pandu uji kereta toyota fortuner yg anggun, tinggi dan hensem itu. Me jumpa juga bekas rakan sekerja yg mahu tukar kereta. Janda […]

  24. […] me ada cerita, me sibuk keluar masuk ke tempat pameran kereta nissan sylphy, toyota fortuner dan honda city terbaru. Tapi me sudah bilang, me akan pakai cikcity hingga ke titisan minyak […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: