Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

non-stop express

with 17 comments

green, yellow, black
plus highway, going south

Bertahun-tahun me naik bas ekspres satu tingkat. Kalau keluar stesen.

Kelmarin, me teringin nak naik bas dua tingkat. ‘Double decker’, orang putih bilang.

Jadi me pergi tanya kaunter bas ekspres aeroliner kuning di corus hotel. Depan pejabat baru me yg itu. Bas dari kl ke singapura. Tapi malangnya, bas tidak boleh diberhentikan di larkin, atau di skudai atau di tampoi gitu. Kata achi kaunter,

en_me, nanti dreber bas marah ..

Tapi bila me selidik, bas itu memang tidak lalu tambak. Tapi lalu jambatan kedua yg tidak melalui bandar gitu.

Alahai.

Written by en_me

Thu 11 Sep 08 at 12:04 pm

Posted in travel

17 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Naik sajalah sampai checkpoint, lepas tu jalan balik. boleh keep fitπŸ™‚

    ammvoiii, keep fit katernyerr..

    azwan

    Thu 11 Sep 08 at 12:40 pm

  2. echah pon tak pernah naik bus double decker lagi…πŸ˜›

    samerlarrr kiterr yerr..

    aishah

    Thu 11 Sep 08 at 12:42 pm

  3. seronok jugak naik bas 2 tingkat ek, maksu pun nak terailah…

    maksu nak terai nak gi maner? kalo kat dalam kl ader bas double decker dipanggil ‘hop on hop off’ gittewww..

    Mak Su

    Thu 11 Sep 08 at 1:13 pm

  4. gagaga..
    sian..naik la bas g Banting, Selangor.
    bas dabel deker CityLiner..kaler merah tuuu.


    banting kerr bentong kerrr.. uhuhu

    ikhmar

    Thu 11 Sep 08 at 1:33 pm

  5. naik ajelah sampai stesennyer pastu naik bas lompat-lompat balik rumah. kan adventur!

    lompat apek lompat.. lompattts

    aliff

    Thu 11 Sep 08 at 1:39 pm

  6. kat melaka, dlm town pun dah ada 2 tingkat.. tp aku blom naik lagi.. he he..

    mesti kaler merah .. ammvoiii

    tasikmerah

    Thu 11 Sep 08 at 4:45 pm

  7. kalau nak boleh jerr…naik kejap kat atas lepas tu kluar cecepat sebelum dreba perasan. hahaha…

    camaner nak naik? dah tentu dreba dok depan pintuu..

    qdetactive

    Thu 11 Sep 08 at 5:40 pm

  8. kehkehkeh..
    en_me LAWAK la!!!!!!!!!!! =D

    iyelarr teww..

    ikhmar

    Thu 11 Sep 08 at 8:20 pm

  9. dah lama saya tak naik bas express. hehe

    naik keter sendirik lagi best .. kannns

    KNizam

    Thu 11 Sep 08 at 8:23 pm

  10. en_me..kat kl ade double decker utk gi jalan2 area kl gitu…tp sy pun xpenah try..hehe

    iye, ‘hop on hop off’ namer diberi.. tiga poh lapan hinggit jakkks.. uhuhu

    cikf=)

    Thu 11 Sep 08 at 9:52 pm

  11. klu nak naik jugak, naik, pastuh sebelom bas bergerak turun balik hehehe. selamat berposa.

    nak naik mesti ado tikettsss kannns.. uhuhu

    ad3ck

    Thu 11 Sep 08 at 10:07 pm

  12. yonna pun teringin sangat nak naik double decker nye bas ni..
    and nk dok depannn sekali blah atas tu haha..
    mesti best

    atas kapla drebar bas tewww.. ammvoiii

    yonna

    Fri 12 Sep 08 at 2:04 am

  13. ahhaaa… saya pun teringin nak naik bas double decker… mcm best je…

    wah, sumer oghang nak naik gittewww.. jommmms kiter charter satewwww bus.. ehehe

    buzzybug

    Fri 12 Sep 08 at 8:55 am

  14. wahhh..non-stop..sakit punggung duduk lelame la en me..πŸ˜›

    hurmm..dah lama jugak saya tak naik bas..dulu kalau balik KL slalu la jugak..skarang dah ade kete..hehe..senang..πŸ˜›

    kannns..

    irdzra

    Fri 12 Sep 08 at 3:39 pm

  15. apa mungkin naik double decker dari Singapore ke Bangkok, saya pernah naik Night Train dari KL ke Tanjong Pagar, murah dan nyaman

    me sudah lama enggak naik train jalan jauhh..

    emzet

    Fri 12 Sep 08 at 4:42 pm

  16. hi-jack saja bas tersebut en_me. jgn kata berhenti di stesen larkin, depan rumah pun boleh. ahaks…


    gittewww yerrr..
    anyway, thanks singgah2 jenguk2 komen2 blog me yg inih.. ihihi

    aeropama dot com

    Sun 14 Sep 08 at 1:08 pm

  17. same la en me. aku pun mengidam anak sulung nk naik bas nih…
    sampai la nih dah xde pluang nk naik…

    tau takperr.. ekeke

    BaniHassim

    Mon 15 Sep 08 at 11:28 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: