Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

settlement in full

with 14 comments

what does ‘settlement in full” mean? [+ yahoo ]
public bank’s headquarter, jalan yap kwan seng (infront of klcc)

Bulan depan adalah bulan terakhir pembayaran pinjaman van buruk toyota unser me yg itu. Sedar tak sedar, sudah tujuh tahun me pakai van buruk yg setia dan tidak meragam itu. Toyota kan jenama kenderaan yg boleh dipercayai. Tapi mestilah selalu hantar servis.

Tapi minggu lepas, me terus ke public bank depan klcc itu. Jumpa pegawai pinjaman sewa beli. Bayar habis bayaran terakhir. Lega.

Tapi mQ asyik jeling-jeling si fortuner yg tinggi, anggun dan hensem itu lah pula. Bukan batu nissan frontier yg separuh kabin itu ya kawan-kawan.

Alahai.

Written by en_me

Thu 4 Sep 08 at 12:02 am

Posted in property

14 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. biasanya macam tu le bila dah lansai mula lah gatal tangan nak beli yg baru.. zino pun lebih kurang sama.. tukar kereta setiap kali hutang kereta lama habis..

    tapi jangan le kata kereta tu buruk.. dah tujuh tahun berjasa tu.. hehe

    iyer, kete memang tak buruk, cumer lamer jakkks.. uhuhu

    zino

    Thu 4 Sep 08 at 12:39 am

  2. same je mcm ayah.abis settle utang terus usha keta baru.skali kene bebel ngn mak.huhu.
    xde rahsia la en me private tu.tingtong je.kasik email.len kali private lagik leh invite๐Ÿ˜€

    ammvoiii tingtong tingtong gittewww yerr..

    pandagumuk

    Thu 4 Sep 08 at 12:43 am

  3. wahh..
    senang la hidup lepas ni๐Ÿ™‚
    dah kurang beban nk bayar kete


    insyaAllah dek yonna yg jeliterrr tewww..

    yonna

    Thu 4 Sep 08 at 1:29 am

  4. […] Latest: settlement in full [+ 2008 ] […]

  5. cit sempat lagi tue cuci mate..org laki mmg cam tue..hutg dah habis baru pandang yg len..xcam org pompuan..hutang xhabis..leh tmbh hutang lg..

    p/s- jgn marah ek

    gittewww kannnns.. ehehe

    framestone

    Thu 4 Sep 08 at 6:41 am

  6. hehe…tapi fortuner tu mmg cun….


    mesti selalu namfakkks kanns..

    cikf=)

    Thu 4 Sep 08 at 9:02 am

  7. fortuner memang cun! memang selalu nampak. kat red bricks ni banyak jabatan dan ministries yang pakai fortuner sebagai kenderaan rasmi.๐Ÿ˜›

    selamat berpuasa en_me…๐Ÿ™‚

    selamat berpuasa juger wat echah ittewww..

    aishah

    Thu 4 Sep 08 at 11:06 am

  8. Hi Me,
    Congrate, dah abis bayo utang ye…? Bagus,habis hutang elak hutang,even dikatakan kereta tu buruk..hati ni bahagia! Selamat berpuasa!

    selamat berpuasa juger cek lienz tewww.. lamer tak dengar beghiterr.. baghu balikks dari space kerr.. uhuhu

    @LiENZ

    Thu 4 Sep 08 at 1:42 pm

  9. Salam,
    En_me, selamat berpuasa!

    Habis bayar hutang neh? Bagus. Syukur. Kereta baru untuk raya kot?

    Aliff kena standby di pejabat sampai last day ramadhan (nasib orang bujang). Adui, janganlah hujan masa nak merempit balik kg malam raya tuh!

    Apa nama syarikat baru?

    nama syarikat baru me dah bilang pada entri sebelum inih.. uhuhu

    aliff

    Thu 4 Sep 08 at 9:50 pm

  10. teringat cerita saya th lepas.Bulan terakhir bayar kereta, terus sambar kereta baru w/pun tujuan asal keluar ke bandar untuk membeli keperluan dapur.Kes tak kuat iman.hehehe


    cikgu sambar kete aper .. mesti yg lobehh mancongkammm.. kannns

    cikgu panji

    Sat 6 Sep 08 at 12:55 pm

  11. ye ker? tak perasan fulak!

    takper.. tak fentingg pong..

    aliff

    Sat 6 Sep 08 at 1:22 pm

  12. lega rase nye yea hutang da langsai..ahaks.. fortuner menunggu jew tu..


    memang lega weiiii..

    dakchomey

    Sun 7 Sep 08 at 9:09 am

  13. […] kelmarin kan me sudah habis bayar hutang van buruk toyota unser me yg […]

  14. […] lepas me sudah habis bayar pinjaman bank untuk van buruk toyota unser me yg itu. Memang lega […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: