Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

hukum makan ulat sagu

with 20 comments

the ugly duckling
rumah panjang sedi, negeri sarawak

Kawan-kawan pernah makan ulat sagu? Atau pernah melihatnya di kaca televisyen saja? Eeeee, geli kan. Apa lagi kalau ulat sagu yg masih hidup yg gemuk warna putih dan masih bergerak-gerak gitu.

Tapi aTi (16) pernah memakannya di rumah panjang sedi kelmarin. Ulat sagu yg sudah digoreng. Kata aTi,

rasa macam ayam dengan udang. nyam nyam..

Cerita lain, gambar diatas dan dibawah semasa kaum kerabat ke ladang pisang peninggalan ayahnda mertua.

Dan cerita lain juga, hari ini me akan mula bekerja di tempat syarikat ‘main main company’ yg baru ya kawan-kawan. Bukan di syarikat ‘mitsubishi motoring corporation’ yg itu. Ammvoiii.

eating milky ice cream is better (jPg, aQi, mAo, LoL, and aTi)
rumah panjang sedi, sarawak

Alahai.

Written by en_me

Tue 2 Sep 08 at 12:05 am

Posted in food

20 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Apasal pakai topie semua nie..
    payung takde ker?
    hehehehe…
    main2 company… macam main2 currency jer..

    ko tau tak nape apek nyonya masyuk kebun pakey topie, tp tetap kaye raye.. tak tau takpe.. ehehe

    Polar Bear

    Tue 2 Sep 08 at 6:00 am

  2. datuk me…. salam puasa !πŸ™‚

    me datukj katernyerr..
    selamat bpuasa juger abanglong tewww

    abanglong

    Tue 2 Sep 08 at 7:16 am

  3. ramai jugak yang berkata ulat tue sedap dimakan…teringin jugak nak makan huhuhu

    iye bro, kalo ada permintaan tinggi, ko leh jadi ejen jual beli ulat sagu gitteww..

    framestone

    Tue 2 Sep 08 at 8:40 am

  4. selamat berpuasa tuan me…lor cite mkn ulat lak time2 pose nih…sje nk bg leleh liur…huhu..mne tahan…=D~

    selamat berpuasa juger ..
    me cumer nak tanyerr.. aderkar kamu juger ixora sejenis kupu kupu ittewww.. koserrr uu

    ixora

    Tue 2 Sep 08 at 10:12 am

  5. Salam,
    Alamak..betul kah.you dah cuba ulat sago tu..I sampai tua pun tak berani cuba..ada kawan(bukan Muslim)kata […]

    salam juger, me tak cuber..

    uncleawang

    Tue 2 Sep 08 at 10:13 am

  6. selamat berpuasa. Moga Ramadhan kali ni yang lebih baik dari tahun2 yang sudah meninggalkan kita.

    insyaAllah encek may tewww..

    13may

    Tue 2 Sep 08 at 10:42 am

  7. samat bpose ye.. heheh

    samat bpose juger kak mas tewww..

    Masy

    Tue 2 Sep 08 at 10:48 am

  8. slmt puasa en meπŸ˜€

    selamat berpuasa juger cek panda tewww.. naper tak bagi me masuk your blog.. hmmm, mesti ader rahsia nih.. ihihi

    pandagumuk

    Tue 2 Sep 08 at 11:47 am

  9. Ulat sagu tu yang macam ulat gendon itu ya.. ?

    Selamat berpuasa.

    ulat gedi worno putih seng lemu ginuk ginuk kae kang.. ekeke

    selamat berposo jugak kang..

    JP

    Tue 2 Sep 08 at 2:08 pm

  10. wamboi wamboiiiiii, MMC gituuuuuu, yang main main itu kah?

    Ehehehehe, dulu ada jugak cita-cita nak ke sana tau en meπŸ˜€ Tengok-tengok en me dah sampai dulu:mrgreen:

    mrahfa yg fewwit ittewww, takdok aper yg nak digahkannns.. ala, macam ‘sirih pulang ke ganggang’ gittewwww.. koser uuu

    mr ah fa

    Tue 2 Sep 08 at 2:27 pm

  11. ko nk aku jd agent ek….klu export ke semenanjung..leh jamin ke idup lg bnde tue…besa2 la…orang kan suka yg fresh2

    ko nak jual, ko promosi larrr sendirik.. me tak dapat nak tolong weiii.. geliii

    framestone

    Tue 2 Sep 08 at 5:36 pm

  12. slamat berpose..

    selamat berpuasa wat dek chomeyy yg ittewww jugerr..

    dakchomey

    Tue 2 Sep 08 at 6:07 pm

  13. ulat sagu dgn ulat mulung tu sama ke? apepun selamat memulakan tugas di syarikat baru. tak kisahlah mana-mana pun asal rezeki halal dan berkat kan en_me

    entahlarrr cek cmo tewwww.. tengok ulat pong me geli gemilann gittewww.. auuwww

    cintamiloais

    Tue 2 Sep 08 at 6:11 pm

  14. ulat lemu ka ulat kerempeng ka.. enak ke wak eh? Kalau dah rasa macam ayam, baik makan ayam jer kan hahahahaha

    ramadhan mubarak wak!

    ammvoiii, ngomong jowo kambek me yo..
    silakan, monggo monggo mampir .. podo podo salam ramadhan gakkks

    Khairyn

    Tue 2 Sep 08 at 6:17 pm

  15. Hye en_me!!!
    da lama x meninggalkan kumen di sini…
    Hahaha…sihat kew? =p

    alhamdulillah .. ko gi manerr dek ikhmar itteww?

    ikhmar

    Tue 2 Sep 08 at 6:27 pm

  16. selamat berpuasa en me…selamat kerja ditempat baru..eh..en me org jawa ker?

    selamat berpuasa jugerr cek mimi yg jauh dimaterrr ittewww.. pengat pisang memang sodaappp kannns wat berbuka.. nyam nyam

    mimi

    Tue 2 Sep 08 at 7:18 pm

  17. he…23x geli rupenye…ingtkan xgeli tgk bnde tue…pancing toman pakai ulat nie leh x…besa pakai buah kelapa sawit je

    giteww yerr

    framestone

    Wed 3 Sep 08 at 8:43 am

  18. huhu. ulat sagu. emmm… nak tgk pun geli. sungguh berani aTi itu.

    aTi memang berani.. kanns

    buzzybug

    Wed 3 Sep 08 at 12:09 pm

  19. pernah tgk dalam tv..
    ngaa..
    sangat mengembangkan tekak ini! waa geli!!
    mkn la nasik kosong lagi sedap

    nasik kosong dengan kicap.. kannns

    yonna

    Thu 4 Sep 08 at 1:25 am

  20. Ulat sagu tu, sesetengah tempat panggil ulat mulong. dalam bahasa sy, di panggil “see earth” hehehe… sebutan lebih kurang camtu ler… memang sedap dimakan…

    gittewww yerrr.. bahasa aper karrr itteww

    romzi

    Fri 21 Nov 08 at 3:10 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: