Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

air asia dot com

with 10 comments

the tekong island is geting bigger [+ wikipedia ]

Sejak sebulan yg lepas, me memang sibuk berulang-alik dari semenanjung ke negeri sabah dan negeri sarawak. Tidaklah penat mana. Seronok juga.

Ramai yg tanya tentang tambang kapalterbang air asia itu. Juga harga penginapan tune hotel (hakmilik air asia) di kay kay (kota kinabalu).

Harga tambang air asia, dari senai ke sibu ialah tiga hatus dua pohenam hinggit seorang. Pergi dan balik.

Harga tambang air asia, dari senai ke kay kay pula. Tiga hatus lima pohtujuh hinggit seorang. Pergi dan balik.

Harga penginapan di tune hotel, 1borneo, pula ialah lapan pohinggit. Tidak termasuk tuala (lima belas hinggit), penyaman udara (lima hinggit), televisyen, wifi dan tiada telefon bilik. Memang bilik yg padat, kemas, dan bersih. Air mandi pancuran panas memang kuat gila.

Tanpa penyaman udara me kira tidaklah penting sangat sebab ada kipas pusing disiling. Tapi, walaupun tuala sendiri boleh dibawa, kan menyusahkan kalau selepas mandi di hari pendaftaran keluar, hendak simpan tuala basah didalam beg pula.

Dari pengalaman itu, me rasa lagi elok kalau sewa hotel di tengah bandaraya kay kay. Walaupun mahal sedikit, tapi semua kemudahan asas siap sedia. Dan yg paling penting, me boleh layari internet dan kemaskini blog ‘memang lumayan‘ me yg ini dan balas komen kawan-kawan yg best-best gitu. Setiap masa kan.

Alahai.

Advertisements

Written by en_me

Thu 21 Aug 08 at 12:05 am

Posted in travel

10 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. komen sy memang best
    k bye~ haha

    *mahal gile tiket. kesian student T_T naseb i duduk semenanjung

    dok semenanjung pun kener bayarr duit tambang bas.. kannnns

    sootspirit

    Thu 21 Aug 08 at 12:51 am

  2. betul tuh..hotel dia mmg murah..tp sume nak byr..mcm nak tole kena byr kan..sabo je lah

    gitteww kannns..

    ita.itu

    Thu 21 Aug 08 at 9:01 am

  3. kalo produk keluaran air asia memang camtu kot. dia bg yang asas je. cam kapalterbang, dia bagi just for tambang je. cam hotel, dia bagi bilik je. alahai…

    kater nak murahhh.. gitteww

    buzzybug

    Thu 21 Aug 08 at 9:10 am

  4. x bawa kitew pown..

    jommm dak chomey sungguh kamu.. ammvoiii

    dakchomey

    Thu 21 Aug 08 at 12:11 pm

  5. cantek gambar tu en me! ahaks. so far, tak penah lg naik air asia. biasa naik mas. huhu

    mas pun untung juta juta hinggit gakkks.. uhuhu

    diya

    Thu 21 Aug 08 at 1:42 pm

  6. belum pernah naik kapal terbang.belum pernah pergi borneo.teringinlah.

    macam kater air asia tewww – everyone can fly one .. kannns

    aliff

    Thu 21 Aug 08 at 1:51 pm

  7. en_me dah di’tag’ oleh saye 🙂

    bertuah sungguh kamu yerrr.. tungguuu

    ♥ me ♥

    Thu 21 Aug 08 at 2:27 pm

  8. tune hotel tu..
    grr..
    naseb la ari tu yonna x terbooking tgh2 kl tu.
    lgsg diorg x provide pape.
    kalo nk sabun semua kene beli. gile ape

    kater nak mughah gitteww..

    yonna

    Mon 25 Aug 08 at 11:14 pm

  9. […] palembang, sumatera [+ peta. ] Kalau turun jakarta, dua hari dua malam baru sampai rumah. Tapi air asia tiada penerbangan senai ke palembang. Kena naik dari lcct […]

  10. nak cari hotel @ rumah tumpangan yang murah dekat dengan lapangan terbang sibu

    maaf, me bukan orang sibu.. gittewww

    aishah

    Wed 10 Sep 08 at 7:28 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: