Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

you step you die

with 19 comments

please do not step on me

Cerita di pekan kundasang lagi. Ada taman peringatan korban perang dunia kedua. Kundasang war memorial nama diberi.

Dibina pada 1962, taman memperingati tahanan perang australia dan british yg mati di sandakan. Dan perjalanan maut ke ranau pada perang dunia kedua. Taman juga memperingati rakyat tempatan yg sanggup berkorban untuk menyelamatkan tahanan perang tersebut.

Taman peringatan ada empat taman yg cantik – the australian garden, the english garden, the borneo garden dan the contemplation garden and pool. Pokok ru dan bunga ros yg menarik. Berjalan dalam taman merasa seperti berada di taman bunga orang putih gitu.

Anjung panorama berlatar belakangkan gunung kinabalu amat menarik sekali. Tapi sayang, masa me tiba, awan tebal sudah menutupi puncaknya.

panoramic view of the tallest mountain

Alahai.

Written by en_me

Thu 14 Aug 08 at 12:04 am

Posted in photography, travel

19 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Lama sudah tidak ke Sabah. Dah 2 tahun. Aq sudah kembali menulis

    welcome back my bro.. ehehe

    yazid husain

    Thu 14 Aug 08 at 12:08 am

  2. curi bunga ade TV! Hahaha.

    sedikit cerita sejarah campur travelling😉

    gittewwww..

    NoktahHitam

    Thu 14 Aug 08 at 1:09 am

  3. mengapakah bahasa pasar pd signboard😐

    *you jump, i jump ;p haha

    jauh berjalan, luas femandangannnn.. kannns

    sootspirit

    Thu 14 Aug 08 at 1:31 am

  4. rendu gile kinabalu!

    ingtkan ade tv tu ade tv apela.ahahah.

    lawak jerrr.. kannnns

    pandagumuk

    Thu 14 Aug 08 at 1:47 am

  5. aku syak ada hantu la situ bang…

    gittewww katernyerrr..

    tasikmerah

    Thu 14 Aug 08 at 11:38 am

  6. Curi bunga ade TV! hiks

    gasaklarrrr kannns.. ihiks

    cendawanintim

    Thu 14 Aug 08 at 12:25 pm

  7. alaaa, baru ingat nak curi bunga (kena denda RM800 ya?)


    cuberlarrr..

    Mak Su

    Thu 14 Aug 08 at 1:27 pm

  8. eh gmba last tu gmba en me ke?

    namfakkk sangat jelas dan sungguh terang lagi bersuluh kerrr.. uhuhu

    sootspirit

    Thu 14 Aug 08 at 1:42 pm

  9. seronok d kundasang kan…?
    insyaallah nnt pjg umur bw student g fieldwork sna lagi..

    btw, xora link bro…dh sehat nnt Xora dtg lg jenguk sini…
    sdkit sbuk dgn my konvokesyen next week..

    cekgi ghupernyer bah..

    ixora

    Thu 14 Aug 08 at 2:17 pm

  10. best kan kat kundasang … sejuk jerr… dok hotel area situ tak yah ada air-con pun dah nyaman bahhhh….

    me tak taularrr kalo2 ader hotel kat sittewww..

    cicak

    Thu 14 Aug 08 at 3:03 pm

  11. berapa lama ko kat sana bro?


    dua ari satu malam jak.. but it’s worth it bro..

    chot

    Thu 14 Aug 08 at 3:30 pm

  12. nampaknya saya kena ke kundasang lagi sekali la camni… dulu pi, tak masuk sini.

    sigboard dia kelakar. hehe…

    naper tak masuk sinun weiii..

    buzzybug

    Thu 14 Aug 08 at 4:06 pm

  13. ada TV!
    so.. tv tu tengok kita la eh? bkn kita tengok tv. ekekekek..

    maksud dierrr CCTV gittewww..

    cikin

    Thu 14 Aug 08 at 5:18 pm

  14. Kat sekolah saya kan, ada lagi askar Australia tua yang pernah buat service kat KK tu en me, bangga betul dia cerita pasal zaman perang kat Malaya, siap cakap BM lagi gitu🙂

    aper dierr vuatt kat sekolah ko tewww? dierr tewww lecturerr ker? BM kann baser nusantara maser tewww..

    Mr Ah Fa

    Thu 14 Aug 08 at 10:03 pm

  15. salam ari jumaat en_me..
    buat la open mic..hehehe..

    ko sorang jakk yg sukakk.. gittewww

    cikf=)

    Thu 14 Aug 08 at 10:44 pm

  16. dendanya dalam dolar tu…tak mampu den.

    sib baik tak denda kena potong jari gittewww.. kannns

    qdetactive

    Fri 15 Aug 08 at 2:09 am

  17. ader arr en. me … nama dia bukan hotel rasanya.. tapi di beri nama Rumah Rehat Telekom, hehehehe… tepi jln atas bukit.. view ngadap kinabalu ..was there life there and works there long time ago…. try lerr nginap sinun….

    me:
    mesti bestt kannns..

    cicak

    Sat 16 Aug 08 at 10:38 pm

  18. singboard2 kat sana mmg lawak2 ke en me? pelik tapi benar..

    me:
    baser pasar teww.. gasakk larr kanns

    apis17

    Sun 17 Aug 08 at 9:52 am

  19. been there done that!🙂

    ehehe, mesti ko pun dah naik gunung kinabalu yg menawan tewwww.. me jelez sehhh.. ammvoiii

    cikerdots

    Wed 20 Aug 08 at 9:31 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: