Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

bau macam longkang, sedap macam durian

with 27 comments

come get some

Kelmarin me singgah ke pesta buah-buahan di perkarangan pejabat jualan taman itu. Pelbagai jenis buah-buahan tempatan dijual.

Walaupun harga yg mahal tahap angkasa, seperti gambar durian diatas, tapi kualiti yg memang puas hati. Jempol, kata orang jerman.

Cerita lain, hari ini 8 haribulan Ogos tahun 2008 ( 8/8/08 ) tepat jam 8.08 minit 8.8888 saat akan bermula temasya olimpik di beijing. Majulah sukan untuk negara.

Alahai.

Written by en_me

Fri 8 Aug 08 at 12:02 am

Posted in food

27 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. durian memang sedap. tp kalau byk sgt, nanti badan jd panas.

    tak sabar tgk bird nest stadium kt beijing! tp keje kene siap gak..


    weiii bro, ko tak tido lagik kerrr.. ihiks

    NoktahHitam

    Fri 8 Aug 08 at 12:30 am

  2. durian ape ni?
    aku x penah mkn la…
    sedap ke?

    durian udang merah namer diberi .. gittewww

    aremierulez

    Fri 8 Aug 08 at 2:07 am

  3. owhhh durian
    i lyke~

    sodappp kannns..

    sootspirit

    Fri 8 Aug 08 at 2:48 am

  4. 08/08/08-ramai org kawin termasuklah kawan-kawan i..

    ek..durian.Teringat haritu balik Malaysia borong durian sampai beratus ringgit.huhuhu! Kempunan punya pasal.Beli tak hengat..makan dua tiga ulas jer.


    8/8/08 kaya kaya kaya.. biler fulakkks mimi nak tawen.. ammvoiii

    Mimi

    Fri 8 Aug 08 at 5:57 am

  5. kawin?ehehehe tunggu dapat bakal suami tak ‘sengal’.InsyaAllah…

    saperkarrr bakal suami yg bertuah tewwww.. aminnn

    Mimi

    Fri 8 Aug 08 at 6:41 am

  6. EEEEEEEEIiii bau dia tak macam longkang laaaaaaaa!!!!!!!!!!

    pakcik ni!!!!!ish ish ish

    ko belom tawen, maner ko tau.. taktau takper.. ekeke

    lydiarayyan

    Fri 8 Aug 08 at 7:43 am

  7. 101 kat sini dah jatuh rm 3.00 sekilo…

    kat maner tewww? uhuhu

    tasikmerah

    Fri 8 Aug 08 at 9:28 am

  8. fuh!!! deroyaaann!!

    akak fantang namfakkk ker… ihiks

    Masy

    Fri 8 Aug 08 at 9:33 am

  9. bau durian mana ada mcm bau longkang!!
    durian tu isinya merah ke??


    ko belom tawen, maner ko tau.. taktau takper.. ekeke

    durian tu isinya kuning juger, tapi macam ‘kucing tidur’ lagaknyerr.. nyam nyam

    buzzybug

    Fri 8 Aug 08 at 10:10 am

  10. dulu masa kecik2 suka sgt mkn durian tp bile dah besar ni jd segan nak mkn durian sb xselesa kalo nak bercakap dgn org..
    malu ar..

    aper nak malu.. biasalarr tewww..

    callister

    Fri 8 Aug 08 at 10:50 am

  11. i lefff durian very² much! ekekekek..

    nih fantang namfakk durian larrr.. ekeke

    cikin

    Fri 8 Aug 08 at 1:47 pm

  12. malu ar kalo mulut baru durian..
    mcm xsenonoh je kalo pompuan berckp then baru durian kuat..
    itu pada pandangan sy la..

    kamu pompuan ghupernyer.. aisehhh
    kalo camtu, pi larr makan durian dalam bilik tido sorang2 kannns..

    callister

    Fri 8 Aug 08 at 1:54 pm

  13. en me, kalau aliff makan durian, mesti tidur lepas 15 ke 20 minit, entah mengapa makan durian jadi mengantuk!

    kekenyangan lar.. ammvoii

    aliff

    Fri 8 Aug 08 at 6:17 pm

  14. tapi mata saya lebih tertengok ke lengan cik adik tu

    iye, tangan mQ yg puteh melepak gittewww.. koser uu

    Mak Su

    Fri 8 Aug 08 at 6:19 pm

  15. apersal bau cam longkang???

    aiseh, mesti ko pun lum tawen lagikk kannns..

    yumi

    Fri 8 Aug 08 at 8:10 pm

  16. me sudah lame x buat friday open mic~

    ader gakks yg perasan yerrr.. terharu sungguh me..

    cikf=)

    Fri 8 Aug 08 at 8:46 pm

  17. en_me, tak dapat nak makan durian this year, asyik semput je…
    but looking fwd for the olympics🙂


    siannnyerrr dierrrr..

    kawaii_desu

    Sat 9 Aug 08 at 12:41 am

  18. wahhh en durian yang rangupp… :p best nye en durian tu kalo makan begitu sahaja…😀

    takkann larr nak digoreng fulakkkks durian ittewwww..

    ciklynda

    Sat 9 Aug 08 at 9:06 am

  19. aduh aku xleh nk makan durian dah skrg nie…

    p/s- hope adanya emas buat negara

    naper bro? sakit gigi dan mulut kerrr..

    framestone

    Sat 9 Aug 08 at 9:56 am

  20. bukan sakit mulut la…de penyakit sikit la skrg nie..kne kawal pemakanan klu rasa taknak dok hospital..

    baper umur ko? gastrik agaknyer..

    framestone

    Sat 9 Aug 08 at 6:37 pm

  21. maju la buah tok kenyangkan perut..

    tok kesehatan juger kannns.. gittewww yerrr..

    dakchomey

    Sat 9 Aug 08 at 7:21 pm

  22. nak makan pengat durian!!!!
    nanti singgah blog ambik hadiah ya:)

    Hadiah ape larr fulakks, citer larr sikit kudasai..

    hanny

    Sat 9 Aug 08 at 8:56 pm

  23. Hehehe..
    sukan kat*l ader ker?
    Lagi best… dapat banyak ilham..
    […]

    me:
    me kener tapis ko nye ilham larr bro..

    Polar Bear

    Sat 9 Aug 08 at 11:14 pm

  24. mak aih..mahainye…
    sekilos tujuh hengget…
    baik xyah makan…wat isi minyak kete lagi bagus…
    leh jalan2…huhu…

    beli yg longgoq2 pun sodap gak!


    iye, memang mahal dari yg biaser..

    BaniHassim

    Sun 10 Aug 08 at 1:38 pm

  25. 8/8/08 sama cam ari jadi baby.. hehe..

    me:
    aiseh weh, afsal tak cakap.. Tahniah anyway..

    apis17

    Mon 11 Aug 08 at 12:18 pm

  26. penyakit tak ikut umur dah sekrg nie….

    betullarr tewww..

    framestone

    Mon 18 Aug 08 at 8:46 pm

  27. […] pertama, jML, me terjumpa masa pergi ke pesta buah-buahan bulan lepas. jML, dulu sama satu asrama sekolah menengah, sekarang jadi tokeh jual baja. 23 tahun […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: