Memang Lumayan

dagang Pak Malau dagang bertempat, dagang me musafir lalu ..

make it simple, my dear

with 39 comments

fast to cook, good to eat

Kalau malas nak makan diluar, kadang-kadang me akan masak mi segera.

Senang saja. Didihkan air masak. Masukkan mi segera dalam mangkuk yg berisi air yg mendidih. Biarkan selama 2-3 minit.

Campurkan perencah sup dan minyak perisa. Kacau perlahan-lahan. Teringat me bila naik kapalterbang air-asia yg itu.

Cerita lain, petang semalam lepas waktu bekerja. Me guna kepakaran dan kad kredit me menaiktaraf dan tukarbaru domain blog dhik thirah yg itu. Ini adalah kali kedua me berjaya memberi khidmat sebagai rakan siber buat rakan-rakan blogger yg best-best itu. Kali pertama, dengan cik diya yg itu juga. Tanpa kawan-kawan, siapalah me yg ini kan.

Alahai.

Written by en_me

Wed 6 Aug 08 at 12:03 am

Posted in food

39 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. kelihatan sedap megi itu….

    memang sodappp gittewww..

    roshaizul

    Wed 6 Aug 08 at 8:17 am

  2. dulu masa belajar, time nak hujung semester, megi ni la merupakan makanan ruji… sekarang, sekali-sekala teringin juga nak makan megi kan…๐Ÿ™‚

    salam…

    makanan ruji tewww yg takleh tahannn beb.. ekeke
    salam juger..

    Sastri

    Wed 6 Aug 08 at 8:34 am

  3. kalau zino masak akan di tambah bawang, ikan bilis sayur2an dan telor hehe..

    ammvoiii, rajin sungguh kamu bubuh macam macam yerrr..

    zino

    Wed 6 Aug 08 at 8:48 am

  4. yum yum, sedapnye๐Ÿ˜€
    Wah, nampaknya makin ramai rakan siber yang mempunyai domain sendiri sekarang kan en me?
    Cekap en me mengendalikan domain sekarang, syabas๐Ÿ™‚

    taklarr secekap mrahfa yg fewwwittt ittewww.. kannns

    mr ah fa

    Wed 6 Aug 08 at 9:05 am

  5. maggy!!
    memang sedap di makan di kala manusia malas nk masak
    dan malas nk kuar beli makan :p

    maggy tomyam! heaven๐Ÿ™‚

    sodappp gittewww..

    yonna

    Wed 6 Aug 08 at 9:16 am

  6. nak sedap lagi buh telur goreng kat atas tu en me..kalu saya kan masak megi.saya tumis bawang purih dengan cili api dalam 7@8 biji hehehe..pastu biar berapi kekeke..terliurlah pulak nampak sedap megi tu…..boh sau
    yur kangkung sekali enak bangat en me tuh………

    macam vuat mee goreng tewww.. sodappp kannns

    nuriman

    Wed 6 Aug 08 at 9:17 am

  7. bawang putih..sori pakai main hentak aje keybod nih.

    sabar akak tewww.. ammvoiii

    nuriman

    Wed 6 Aug 08 at 9:18 am

  8. nape erk skang sume org tuka link..adush2…jelez nie..

    aper nak jelez.. blog vukanlarrr hakmilik.. kekal.. ekeke

    dakchomey

    Wed 6 Aug 08 at 9:54 am

  9. owhhh makanan di kala xde duit
    dan juge makanan di hari jumaat bila malas nak gi pasar malam tp kafe tutup T_T

    saper kater? oghang berduit pun ramai gak jadikan makanan ruji dan asasi gittewww.. ehehe

    iziana

    Wed 6 Aug 08 at 10:21 am

  10. Tak jadi bfast nasi lemak.. maggie pon SODAP.

    En. Me masuk 17 belas ribu dlm account aku, nak beli motor. Hehehe

    ammvoiii..

    NoktahHitam

    Wed 6 Aug 08 at 10:25 am

  11. ~ kalau amy plak, if nak masak maggi. akan ku tumis dulu, then baru la masukkan maggi and telur. tapi, makan maggi nie setahun sekali jer. sebabnya, saya bukan penggemar maggi.๐Ÿ˜‰ ~

    fuyoh, rajin sungguh kamu leh vuat mee goreng nih.. ihihi

    ~ mizzamy ~

    Wed 6 Aug 08 at 10:32 am

  12. Aduh.. Megi.. rindunyaa… Tolong hantarkan megi 1 kotak, boleh? Hehe..

    ko cari jer local maggie kat sanerr.. tewwww

    SangPelangi

    Wed 6 Aug 08 at 12:07 pm

  13. megi adalah makanan rasmi Q di kolej. jimat, mudah, hanya tuang air panas dan hidang. hahaha…

    jangan vuat selalu nooo, nanti keguguran.. ihihi

    qdetactive

    Wed 6 Aug 08 at 12:37 pm

  14. alamak.. masuk sini ngam ngam time lunch.. lapar la plak tgk maggie tuh.. nyum nyum..

    jom akak banjer me makan makan.. ehehe

    kaktiny

    Wed 6 Aug 08 at 12:46 pm

  15. kelihatan lazat la plak megi itu,,

    nampak sodappp kannns..

    lydiarayyan

    Wed 6 Aug 08 at 12:49 pm

  16. makan sorang je? esok2 buat byk sket blh tompang mkn bjemaah…ngeee

    jemput larrr.. ehehe

    vivavogue

    Wed 6 Aug 08 at 4:49 pm

  17. dalam laci meja kerja aliff ada dua tiga paket maggi mee in my mug!


    fuyoh, good idea tewww bro..

    aliff

    Wed 6 Aug 08 at 7:27 pm

  18. nak makan maggi dengan cendawan malam ni gak. hehe๐Ÿ™‚

    nyam nyam..

    KNizam

    Wed 6 Aug 08 at 8:10 pm

  19. Tak buleh makan megi laaaa…..perut meragam…

    gittewww larrr fulakkks.. siannyerr

    cendawanintim

    Wed 6 Aug 08 at 9:30 pm

  20. alahai,tiba2 teringin makan maggie plak.lama dah tak makan:)huhu

    mamak! maggie sattewww.. ehehe

    Princess Liyana

    Wed 6 Aug 08 at 9:59 pm

  21. alahai,teringin nak makan maggie plak:)lama dah tak mkn

    ammvoiii, double shot tewww..

    Princess Liyana

    Wed 6 Aug 08 at 10:01 pm

  22. weee…..siap tayang lagi tu guna meggie cap aper…nampak sedap…walaupun ianyer meggie ajo…hehhehe

    memang maggie sahaja, takdok tumis dengan sayuran daging lainnyerrr.. ehehe

    yumi

    Wed 6 Aug 08 at 10:10 pm

  23. sodap nye maggi tu!! terliur dibuatnye beb!

    btw, en me .. million thanks!!! updatekan domain..๐Ÿ™‚

    no problem dhik thirah..
    tanper rakan rakan siber macam dhik thirah, saperlarrr me yg inih.. kannns

    athirah

    Wed 6 Aug 08 at 11:12 pm

  24. Eh dah lama tak singgah sini.. Berdomain sendiri rupanya..
    Makan mee segera kadang2 oklah selalu alamat ..
    botak le kepala..
    Huhuhuh

    kadang kadang jer bro.. volllee kannns

    zool

    Wed 6 Aug 08 at 11:38 pm

  25. Alahai megi, sedap dimakan cepat dimasak. Tapi pastu buat i migraine..huhu


    migraine makan panadol.. uhuhu

    Mimi

    Thu 7 Aug 08 at 9:29 am

  26. yummy~ senang dan cepat dan sedap. hehehe…

    Kannns..

    buzzybug

    Thu 7 Aug 08 at 9:51 am

  27. Of topic. Selamba PR8…๐Ÿ˜ˆ

    permatang pauh kerrr..

    ImamKhalid

    Thu 7 Aug 08 at 10:56 am

  28. huhu, en_me masakkanla:)huhu mesti sedap!

    Sodapp sungguh..

    Princess Liyana

    Thu 7 Aug 08 at 10:56 am

  29. me…sedih pula nengok
    sbb kakjie tak makan mee segera
    tak tertelan…tp nmpk mcm sedap

    p/s..boleh add YM, ada hal nk tanya

    Me takdok ym.. Pls write me..

    yginsaf@lycos.com

    Kujie

    Thu 7 Aug 08 at 11:20 am

  30. hai en me…thanx sbb singgah my blog…juz out of curiosity,what are the differences when we change the domain?(refers to what you’ve done to thiong’s blog)kite buta siber laa en me…basic2 ok laa…

    Tak byk beza, cuma lagi ringkas nama domain. Kecuali kalo amik hosting server. Itu cerita lain.

    aliza

    Thu 7 Aug 08 at 11:24 am

  31. Salam kenal..alaa..tgk maggie pun rasa lapar..


    salam kenal juger akak tie ittewww.. ammvoiii

    Tie

    Thu 7 Aug 08 at 12:36 pm

  32. kat opis, hari ni semua orang belasah mee segera… berhantu gaks ya.

    malas nak kuar opis kot..

    Mak Su

    Thu 7 Aug 08 at 1:02 pm

  33. waaa..sedapnyer mee segera!
    smlm pun br mkn mee segera + telur gegar..
    slurppp! hihihii

    telur gegar tewww macam telur dadar ke akak? ihihi

    cikin

    Thu 7 Aug 08 at 1:30 pm

  34. time hujan mcm ni la ko bole letak gambar maggi…kecur beb..aaarggghhh

    maner larrr me tau musim ujan nih.. ekeke

    chot

    Thu 7 Aug 08 at 3:30 pm

  35. wakakaka…so,time ujan kene censored kan gamba megi kan…

    ujan selepas me tampal gambar tewww.. k

    dakchomey

    Thu 7 Aug 08 at 5:49 pm

  36. salam, ni perisa favorite kak rose, sodap, betul betul haw liau

    sodappp kannns..

    rose

    Thu 7 Aug 08 at 7:05 pm

  37. nak sket megi tu..lapar ni…๐Ÿ˜€

    ala, ko gi jer kedai mamak, order megi goreng sattewwww.. ammvoiii

    zuriaf

    Thu 7 Aug 08 at 10:02 pm

  38. telur gegar tu telur separuh masak dik.. :p

    *ape panggil akak ni. ai muda lagi tau!

    gitewwww yerrr.. baghu me tauuu.. ehehe

    cikin

    Fri 8 Aug 08 at 1:48 pm

  39. hehehe.. wahhh cik megi yg sedap dan lazat…. sungguh menggiurkan.. hehehhehe..๐Ÿ˜€

    jom, banjer me nasi beriyani.. ehehe

    ciklynda

    Sat 9 Aug 08 at 9:05 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: